Dodaj do ulubionych

Sexapil kobiety w ciazy

16.08.09, 13:25
Jak samczy instynkt nakazuje reagowac facetom widzacym kobiete w ciazy?
Czy taka kobieta jest dla nich kobieca/pociagajaca, bo skoro ma dziecko w
brzuchu tzn. ze jest plodna?
Czy tez nie jest pociagajaca, bo skoro juz jest zaplodniona to kolejny facet
nic juz nie zdziala?
Obserwuj wątek
    • gocha033 Sexapil kobiety w ciazy ? 16.08.09, 13:54
      bombalska napisała:

> Jak samczy instynkt nakazuje reagowac facetom widzacym kobiete w ciazy?
      > Czy taka kobieta jest dla nich kobieca/pociagajaca, bo skoro ma dziecko w
      > brzuchu tzn. ze jest plodna?
      > Czy tez nie jest pociagajaca, bo skoro juz jest zaplodniona to kolejny facet
      > nic juz nie zdziala?
      >
      Pytanie siedmioletniej dziewczynki.
      Jak moze byc pociagajaca kobieta z obcym dzieckiem w srodku?
      Nawet gdy jest b. ladna, to ja na nia spojrze z sympatia,
      ale moj maz (zobaczwszy brzuszek) natychmiast odwraca od niej wzrok :)
    • qw994 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 14:00
      Moim zdaniem ciąża i seksapil to słowa wzajemnie się wykluczające.
      • wacikowa Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 14:04
        Bo?
        • qw994 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 14:14
          Bo seksapil według mnie powiązany jest z gotowością do uprawiania seksu i
          ewentualnego zapłodnienia.
          Jestem kobietą, ale też jakoś instynktownie to czuję. Kobieta w ciąży może być
          piękna. Ale nie sexy. Myślę, że sporo mężczyzn też to tak odbiera. Kiedyś
          czytałam jakąś wypowiedź Romana Polańskiego, który powiedział, że jak Sharon
          Tate zaszła w ciążę, przestał odczuwać do niej jakikolwiek pociąg fizyczny.
          • wacikowa Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 15:11
            > Bo seksapil według mnie powiązany jest z gotowością do uprawiania seksu i
            > ewentualnego zapłodnienia.
            Chwała niebiosom ,że tylko według Ciebie.
            "Dokształć" się w sprawach seksapilu.
            • qw994 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 15:22
              Widzę, że ma do czynienia z ekspertem w tych sprawach. Gratuluję.
              Obawiam się jednak, że nie tylko według mnie, tak nawiasem mówiąc, no ale,
              oczywiście, ty wiesz lepiej.
              • grzeczna_dziewczynka15 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 18:50
                A ja mysle, ze kobieta w ciazy tez moze byc super pociagajaca. MOze wlasnie jak
                bogini plodnosci. MOjgo facta tez to kreci.
                • el_capricho Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 20:03
                  kobieta w ciąży, tak samo jak i kobieta z maleńkim dzieckiem, może
                  wywoływać sympatię, czułość, czy uczucia opiekuńcze ale w żadnym
                  razie nie może być pociągająca seksualnie. chyba, że chodzi o jakąś
                  dewiację. sorry, każy to wie.
                  • fergie18 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 20:11
                    zgadzam się ciąża w jakikolwiek sposób nie równa się skesapilowi
                  • dziewczynawitryna Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 20:28
                    Każdy, czyli kto? Ty i Twoi koledzy z ławki przed blokiem/biura/warsztatu/budowy?
                    • el_capricho Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 20:31
                      każdy uczestnik kultury, w której funkcjonujemy. przynajmniej ten
                      wykształcony.
                      • wacikowa Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 20:37
                        Wykształcony nie wie,że ciąża to nie choroba?
                        • el_capricho Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 20:55
                          wykształcenie pomaga rozpoznawać i rozumieć obszary wartości i
                          symboli, którymi posługuje się kultura. umieć je odróżniać i
                          dostrzegać związki między nimi (np. co z czym się łączy, a co z czym
                          wyklucza). kobieta spodziewająca się dziecka (zwłaszcza z prawego
                          łoża) jest w naszej kulturze postacią ze sfery sacrum, otacza się ją
                          opieką, troską i szacunkiem, przypisuje się jej poświęcenie,
                          wyrzeczenie, cierpliwość i oddanie. archetypiczna kochanka zaś
                          przynależy do sfery profanum i rozbudza zgoła inne skojarzenia i
                          emocje, przypisywane są jej egoizm, autoafirmacja, nieposkromiona
                          radość życia.

oczywiście, że są i tacy, których podniecają seksualnie nieoczywiste
                          bodźce (także i kobiety w ciazy) ale to mniejszości.

oczywiście, że ciaza to nie choroba, ale też i nie stan
                          predestynujący do rozkwitania kobiecego seksapilu.
                          • mareczekk77 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 20:57
                            O, mądry tekst.
                          • wacikowa Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:06
                            Również proponuje rozszerzyć wiedzę na temat seksapilu:)
                            • el_capricho Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:11
                              z prawdziwą przyjemnością. masz jakieś konkretne pomysły, czy tylko
                              tak sobie klikasz?
                              • wacikowa Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:31
                                el_capricho napisała:

> z prawdziwą przyjemnością. masz jakieś konkretne pomysły, czy tylko
                                > tak sobie klikasz?
                                A mówią,że nie ma głupich pytań:)
                                Z czystej nieprzymuszonej złośliwości tu klikam:)
                                Jak będą mi płacić za douczanie to skupie się na Tobie:)
                                Nie licz na to,że z wiekiem przybędzie Ci seksapilu:) To się ma albo nie. Tak
                                więc ani ciąża ani jej brak Ci nie pomoże:)
                                • el_capricho Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:41
                                  przyznam, że przerosła mnie ta riposta. nie wiem, co powiedzieć.
                                  • wacikowa Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:46
                                    Inteligenci mówią dziękuje:)
                                    • qw994 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:47
                                      W tym konkretnym przypadku wybitnie pasuje odpowiedź "nie ma za co".
                                      • wacikowa Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:53
                                        Zdecyduj się może na jednego nicka co?:]
                                        • qw994 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:55
                                          He? :) A to dobre.
                                        • el_capricho Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 22:01
                                          dla porządku uroczyście oświaczczam, że z nickiem literkowo-
                                          cyferkowym na "QW994" łączy mnie jedynie wspólnota poglądów w
                                          kwestii seksapilu w ciąży.

z Wacikową dalszą dyskusję na temat jakikolwiek uważam za niecelową,
                                          ze względu na merytoryczne rozjechanie. Qw994 radze to samo i
                                          pozdrawiam ją / go jako siostrę / brata? w rozumie :-)
                          • grzeczna_dziewczynka15 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:32
                            Zgadzam sie, ze w chrzescijanskim systemie wartosci ciezarna to sfera sacrum -
                            nawet na poziomie jezykowym - stan blogoslawiony.
                            Tym nie mniej, przed-chrzescijanskie wierzenia koncentrowaly sie na kulcie
                            plodnosci, i z tego sie nasza swiatowa kultura wywodzi.
                            Plodonosc i seksualnosc byly nierozerwalne ze sfera sacrum.

Dopiero pozniej, zaczeto rugowac element kobiecy z bardziej politeistycznych,
                            czy dualistycznych sytemow religijnych, z wielu powodow, przede wszystkim
                            politycznych. Monoteizm religijny bowiem mial odzwierciedlenie w jednowladzwtwie
                            krola czy cesarza.

• grzeczna_dziewczynka15 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:27
                        Kazda ofiara manipulacji dominujacej kultury medialnej powiela takie a nie inne
                        wzorce (najczesciej bezmyslnie).

Wyksztalceni ludzie zazwyczaj potrafia wyjrzec poza stereotypy.
                        • el_capricho Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:37
                          grzeczna_dziewczynka15 napisała:

> Kazda ofiara manipulacji dominujacej kultury medialnej powiela
                          takie a nie inne
                          > wzorce (najczesciej bezmyslnie).
                          >
                          > Wyksztalceni ludzie zazwyczaj potrafia wyjrzec poza stereotypy.

1. pytanie w poście załozycielskim dotyczyło ogólnych prawideł, a
                          nie reakcji skrajnie indywidualistycznych
                          2. wzorce kultury nie mają swojego źródła w mediach (ROTFL!)
                          3. żaden uczestnik kultury nie jest wolny od wpływu wzorców
                          kulturowych, one kształtują nas w sposób, którego na codzień w ogóle
                          sobie nie uświadamiamy.

natomiast zgadzam się, że wykształcenie może i powinno wywoływać
                          indywidualną refleksję... co nie zmienia faktu, że mi akurat
                          ciężarne kobiety nijak nie moga się skojarzyć z tzw. apetycznym
                          towarem :-)
                          • grzeczna_dziewczynka15 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:40
                            1) Ogolne wnioski mozna wyciagnac dopiero po analizie przypadkow indywidualnych.
                            Dalczego uwazasz, ze wlasnie TY masz prawo i wiedze, aby wypowiadac sie w
                            imieniu jakiejs grupy? I to jeszcze WIEKSZOSCI??

2)Zalezy o jaka kulture chodzi. Wzorce kobiecego idealu i co ma podneicac, maja
                            wzroce w mediach.

Reszta potem, bo goscie ida.
                            • el_capricho Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:48
                              grzeczna_dziewczynka15 napisała:

> Dalczego uwazasz, ze wlasnie TY masz prawo i wiedze, aby
                              wypowiadac sie w
                              > imieniu jakiejs grupy?

eee... zaraz tam w imieniu. ale generalnie, to... bo jestem
                              antropologiem z wykształcenia? bo na codzień zajmuję sie zawodowo
                              tymi sprawami?

> 2)Zalezy o jaka kulture chodzi.

mówimy o naszej kulturze. judeochrześcijańskiej.

> Reszta potem, bo goscie ida.

miłej imprezy!
                              • grzeczna_dziewczynka15 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 23:09
                                Ok, termin kulutra pewnie wymaga doprecyzowania;) Wzorce a propos idealu
                                kobiecosci, czy tego co uznane za pociagajace przecietni ludzie w wiekszosci
                                czerpia z przekazu medialnego, a nie z Pisma Swietego. Czyli uwazaja takie
                                kobiety za sexy, jakie widza w pismach typu CKM, Gala czy w TV.

Faktycznie, wizerunek kobiety seksownej, jaki w ten sposob wylania rzadko kiedy
                                prezentuje ciezarna, jako emanujaca seksapilem, choc Demi Moore, chyba miala
                                taka sexy sesje dla jakiegos magazyna kilka lat temu (naga w ciazy, i potem
                                miala jakies nastepczynie).

Jednakze, ten wizerunek wykreowany w mediach nie ma nic wspolnego z
                                rzeczywstoscia. Bo gdyby mezczyzni pragneli jedynie modelki godzinami
                                przygotowywanej do jednej sesji, a potem wyfotoszopowanej nie byliby w stanie
                                nigdy pozadac zadnej realnej kobiety.

Tym nie mniej, podczas gdy zakopleksieni faceci marza o "idealach" w sferze
                                fizycznej, to faceci z normalnym podejsciem do kobiet, akceptujacymi to, ze
                                kobieta moze miec wiecej tluszczu niz modelka, wiecej zmarszczek niz Kayah z
                                blibordow akceptuja i pozadaja kobiet w roznych fazach ich zycia. Plus dochodza
                                do tego osobiste gusta.

Dlatego sa mezczyzni, ktorzy uwazaja kobiety ciezarne za pelne seksu, albo
                                ktorzy lubia uprawiac seks podczas gdy kobieta ma mesntruacje itd.

Co do prawa do wypowiadania sie za jakas wiekszosc, hmm, antropolog, ok. Ale
                                opinie antropologow sie roznia. Ja jestem kulturoznawczynia z wyksztalcenia. Co
                                to jest za argument?
                                Lepiej daj jakis link, a propos badan na temat seksapilu ciezarnych.
                                • fuks0 Re: Sexapil kobiety w ciazy 17.08.09, 01:46

> Tym nie mniej, podczas gdy zakopleksieni faceci marza o "idealach" w sferze
                                  > fizycznej, to faceci z normalnym podejsciem do kobiet, akceptujacymi to, ze
                                  > kobieta moze miec wiecej tluszczu niz modelka, wiecej zmarszczek niz Kayah z
                                  > blibordow akceptuja i pozadaja kobiet w roznych fazach ich zycia. Plus dochodza
                                  > do tego osobiste gusta

A na podstawie czego takie wnioski wyciągasz? Masz jakieś wyniki badań na
                                  poparcie swoich słów :)?
                  • grzeczna_dziewczynka15 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:25
                    Przy ocenianiu seksapilu czuciu pociagu do kogos, nie ma zadnego "kazdy, wszyscy
                    itd.". Kazdy odbiera swiat inaczej i pociagaja go/ja inne rzeczy. Ale nie
                    wszystko, co odmienne od Twojej opinii oznacza dewiacje.

POnadto, to jak dana osoba oddzialywuje fizycznie na druga ma niewiele wspolnego
                    z kultura czy wyksztalceniem.
                    • mareczekk77 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:29
                      A scat też uznasz nie za dewiację tylko kwestię gustu? bo ja uznam za dewiazję.
                      A sa jeszcze gorsze :)
                      • grzeczna_dziewczynka15 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:35
                        Normalnie wstydze sie niewiedzy;) Co to jest scat?

Wsykoczylo mi ze pissing i shitting. Hmm. Ale naprawde porownujesz kobiete
                        ciezarna do pissing/shitting? A wczesniej tak sie entuzjazmowales tekstem, gdzie
                        kobieta ciezarna byla laczona ze sfera sacrum.
                        • mareczekk77 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:41
                          Ta akurat niewiedza przystoi damie :) jasne ze to nie to samo, ale jakos nie
                          mieści mi się w głowie bzykanie ciężarnej. Za to móglbym ją przytulić,
                          pocałować, zachwycić się życiem które ma w sobie, ale seksu w tym by było jak na
                          lekarstwo :)
                          • kitek_maly Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:56

Czyli jak Twoja żona zajdzie w ciążę, to 9 m-cy bez seksu?
                          • grzeczna_dziewczynka15 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 23:10
                            Nie jestem dama, powiedz mi o co chodzi. wymioty?
          • sundry Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 20:07
            Gotowość do seksu nie równa się gotowości do zapłodnienia.Kobieta w
            ciąży zazwyczaj seks może uprawiać,więc czemu by jej seksapilu
            odmawiać? Sądzisz,że wszystkie pary przez 9 miesięcy rezygnują z
            seksu?
            • qw994 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 20:12
              > Gotowość do seksu nie równa się gotowości do zapłodnienia.

Z punktu widzenia pewnych niekontrolowanych zwierzęcych instynktów, które
              przecież posiadamy, jak najbardziej się wiąże. Tak mi się wydaje.

Kobieta w
              > ciąży zazwyczaj seks może uprawiać,więc czemu by jej seksapilu
              > odmawiać?

Seksapil to chyba nie jest coś, czego można odmówić? To się ma albo nie ma. Moim
              zdaniem kobieta w ciąży może być piękna, dorodna, kwitnąca. Ale nie seksowna.
              Oczywiście z mojego punktu widzenia.

Sądzisz,że wszystkie pary przez 9 miesięcy rezygnują z
              > seksu?

A czy ja o czymś takim mówię?
              • sundry Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 20:15
                Nie byłabym taką pesymistką,żeby nas do jednej szufladki ze
                zwierzętami wrzucać:)
                • qw994 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 20:33
                  Ja uważam, że mamy z nich sporo. Albo inaczej - jesteśmy zwierzętami z wysoką
                  inteligencją, która pozwoliła nam wykształcić kulturę i normy etyczne. Ale nadal
                  podlegamy wielu instynktom. I dla mnie to nie jest jakoś uwłaczające człowiekowi.
                  • sundry Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:30
                    Dla mnie też,w pewnych sytuacjach nawet przedkładam zwierzęta nad
                    ludzi,ale w dobie antykoncepcji seks jest dość trwale oddzielony od
                    zapłodnienia.
                    • qw994 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 21:42
                      Tak, ale używanie gumek ma się nijak do pierwotnych instynktów. Antykoncepcję
                      mamy tak naprawdę od bardzo niedawna, a kopulujemy od zawsze.
            • bakejfii Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 20:12
              Bombalska a ty w ,ktorym miesiacu jestes ze tak ci zalezy na seksapilu.
              • bombalska Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 23:05
                Hehe, to niewazne w ktorym i czy w ogole. Pytalam o meski instynkt w tej
                kwestii, a nie o wzorce spoleczne czy koscielne.
                INSTYNKT!!
                A z seksapilem, tak jak juz ktos napisal, albo sie go ma albo nie :) Chociaz
                kazdego co innego pociaga.
    • pangalaktyk Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 20:16
      Kobiety w ciąży są niezmiernie seksowne. Tak mam i zawsze miałem.
      • el_capricho dewiant :-) n.t. 16.08.09, 20:18
        • bombalska Re: dewiant :-) n.t. 16.08.09, 23:22
          Zabrzmialo jak komplement :) Jak u Bozydara, co pomylil "debesciaka" z
          "dewiantem" i sie zaczelo... ;-))
      • mareczekk77 Re: Sexapil kobiety w ciazy 16.08.09, 20:22
        We mnie kobieta w ciąży budzi odczucia opiekuńcze, troskliwosci, sympatii, ale
        podniecenie seksualne? o jezusie :)
    • bugmenot2008_2 Re: Sexapil kobiety w ciazy 17.08.09, 00:34
      krótko: out of target!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka