iwa117 16.08.09, 17:16 Mam 38 lat,drugiego męża.Oboje mamy swoje dzieci.Ja chciałabym mieć jeszcze wspólne dziecko,ale niestety mąż się nie zgadza,poprostu nie chce i już.Przykro mi bardzo,ale przecież nic na siłę.Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niebieski_lisek Re: :( 16.08.09, 17:21 Że trzeba było obgadać tę kwestię wcześniej, a teraz to rzeczywiście nic na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: :( 16.08.09, 17:36 Popieram. Jakie ustalenia robiliście przed ślubem? Poruszyliście w ogóle ten temat? Jeśli facet też jest pod 40-tkę, ma już swoje dziecko, to zasadniczo nie dziwię mu się, że nie chce się po raz kolejny ładować w noworodka. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.ryba Re: :( 16.08.09, 18:42 enith napisała: > Jeśli facet też jest pod 40-tkę, ma już swoje dziecko, to zasadniczo nie dziwię mu się, że nie chce się po raz kolejny ładować w noworodka. A co to ma do rzeczy w jakim on jest wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: :( 16.08.09, 20:57 > enith napisała: > > Jeśli facet też jest pod 40-tkę, ma już swoje dziecko, to > zasadniczo nie dziwię mu się, że nie chce się po raz kolejny ładować > w noworodka. > > > A co to ma do rzeczy w jakim on jest wieku? wg mnie jest. bo zamiast sobie spedzic milo czas we 2 to sie zwali na glowe i jeszcze noworodek Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.ryba Re: :( 16.08.09, 21:01 ale co to ma do rzeczy jeśli chodzi o chęć lub niechęć do posiadania dziecka? to jest rzecz wyjątkowo osobniczozmienna 30latki też czasem mają awersję do dzieci i wolą spędzać miło czas we dwoje, a inne 30latki naciskają swoje żony, że już już Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: :( 16.08.09, 18:40 A PRZED ślubem z drugim mężem w ogóle kwestię dzieci poruszaliście? Bo ty masz prawo chcieć się rozmnożyć,on- nie, tylko teraz jak to pogodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.ryba Re: :( 16.08.09, 18:41 iwa117 napisała: > Mam 38 lat,drugiego męża.Oboje mamy swoje dzieci.Ja chciałabym mieć > jeszcze wspólne dziecko,ale niestety mąż się nie zgadza,poprostu nie > chce i już.Przykro mi bardzo,ale przecież nic na siłę.Co o tym > myślicie? wygląda, że nie rozmawialiście o tym przed ślubem....a trzeba było... Odpowiedz Link Zgłoś
adela38 Re: :( 16.08.09, 19:01 Ja bym czegos takiegi nie mogla zaakceptowac...moze cie nie pociesze, ale w tym wieku zajscie w ciaze i jej donoszenie nie jest sprawa oczywista...Ja bym zdala sie na zywiol i zobaczyla co Bog da i nie rozmawiala z panem o sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: :( 16.08.09, 19:04 "nie rozmawiala z panem o sprawie... "- żartujesz z tają radą???prawda? Jak można faceta, który wyraźnie mówi, że nie chce więcej dzieci wrabiać w dziecko???? Rozwali związek za cenę rozmnożenia? Bo jeśli nawet nie rozwali, to i tak facet będzie miał poczucie wrobienia, a potem napisze post: mąż mi nie pomaga przy dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: :( 16.08.09, 19:08 ach, niekoniecznie. Moja mama miała drugie dziecko w wieku 36 lat, myślała o trzecim, mój ojciec nie chciał, aż tak z dziesięć-piętnaście lat temu stwierdził, szkoda, że nie mamy trzeciego dziecka, przecież by się wychowało. Czasem człowiek sam nie wie, co dla niego najlepsze :-) Odpowiedz Link Zgłoś