Dodaj do ulubionych

Jaką przychodnię warto wybrać

03.11.10, 13:27
Witam,
od niedawna mieszkam na Bródnie (skrzyżowanie Rembielińskiej i Kondratowicza). Poszukuję przychodni dla siebie do której warto się zapisać i w której dostanie się do lekarza pierwszego kontaktu nie graniczy z cudem.
Możecie pomóc?
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • antybandzior Re: Jaką przychodnię warto wybrać 03.11.10, 15:22
      Enelmed
      • ola Re: Jaką przychodnię warto wybrać 03.11.10, 20:21
        masz dzieki?
        Jeśli tak, to omijaj szerokim łukiem Rembielińską
        • ola Re: Jaką przychodnię warto wybrać 03.11.10, 20:22

dzieci a nie dzieki wink
          • agus8 Re:dzieci 04.11.10, 13:24
            to prawda, omijaj, ja jestem tam zapisana i nigdy nie mogę dostać numerka, a jak się dostałam na szczepienie i poprosiłam o skierowanie do alergologa, to pani stwierdziła ze nic o moim dziecku nie wie. ciekawe skąd miałaby wiedzieć skoro tam nigdy nie można się dostać. pewnie dla dorosłych nie jest wcale lepiej
            • anda_26 Re:dzieci 04.11.10, 15:50
              No właśnie chyba nieopatrznie zapisałam córkę na Rembielińską 8. Oprócz zacięcia numerkowego w sumie większych problemów nie miałam i akurat zdiagnozowali mi dziecko i dali skierowanie na odpowiednie badania.
              Ale i tak jestem na skraju wykupu prywatnego ubezpieczenia....
              Chciałam jednak poszukać przychodni dla siebie, a na Rembielińskiej widzę tylko dłuuuuuuuuuuuugie kolejki już od 7 rano sad(((
    • mmagi Re: Jaką przychodnię warto wybrać 05.11.10, 16:44
      nie ma takiej,ale polecam przychodnie w szpitalu,dr.Zygmunt wg mnie jest dobrym lekarzem
      • kk_1976 Re: Jaką przychodnię warto wybrać 21.12.10, 21:36
        szczerze odradzam rembielinska, za caloksztalt, kks
        • agab72 Re: Jaką przychodnię warto wybrać 22.12.10, 08:48
          Hmmm ... zastanawiam się właśnie, czy na Rembielińskiej dwie przychodnie, ale sobie nie przypominam ... Wprawdzie z "usług przychodni nie korzystałam od lat (mam lekarza na miejscu w firmie) więc nie mogę się wypowiedzieć, jednak jeśli chodzi o część pediatryczną to chodzę tam z córką od jej urodzenia - tj od ponad 5 lat i nigdy nie miałam kłopotów ani z dostaniem się do lekarza ani też z profesjonalnym podejściem - zarówno ze strony lekarza jak i Pań pielęgniarek.
          Może po prostu miałam szczęście ... smile

Aga.
          • 1majkasia Re: Jaką przychodnię warto wybrać 23.12.10, 10:17
            taaa wielkie szczęście

gdy jeszcze pracowała dr Garbarczyk to było oki
            teraz żenada
            został jeden lekarz bo wspomniana dr. odeszła do prywatnej placówki(na szczęście mamy tam abonamentwinka druga na urlopie
            ostatnio szacowna dr,odmówiła mojemu dziecku skierowania jak widać to u niej nagminne

Rembielińska porażkauncertain

mamy świetną dr. w Dormedzie (pracuje tez w szpitalu ) i na Beresnona
            po nowym roku wypisujemy sie stamtad!!!!
    • krzychp77 Re: Jaką przychodnię warto wybrać 28.12.10, 00:03
      Przychodnia na Rembielińskiej to raczej MEGA PORAŻKA. Poszedłem na początku grudnia zarejestrować się do lekarza ogólnego. Niestety usłyszałem, że już nie ma numerków.Po trzech dniach znowu poszedłem, odstałem swoje, nie ma lekko pomyślałem(byłem drugi w kolejce) by przy okienku usłyszeć, że nie ma nawet jednego lekarza internisty ponieważ wszyscy się pochorowali. Więc mówię, że na najwcześniejszy termin w takim razie, na co usłyszałem, że najwcześniejszy termin to 17 grudnia, czyli prawie za dwa tygonie. A ja już myślałem, że w tym porąbanym kraju nic mnie nie zadziwi. I do tego ta strasznie niemiła i niegrzeczna kobieta w rejestracji żywcem wyjęta z czasów PRL-u. Czytałem jakiś czas temu, że Przychodnia na Rembielińskiej po remoncie to najnowocześniejsza przychodnia w Warszawie. Niestety lata świetlne dzieli ją od innych przychodni
      • mamawaw Re: Jaką przychodnię warto wybrać 28.12.10, 08:40
        najnowocześniejsza przychodnia z rejestratorkami z PRL-uuncertain
        to samo na Poborzanskiej-straszne panie w recepcji:/lekarzy brak

moze czas wybrać sie do prywatnej przychodni gdzie maja podpisana umowę z NFZ
        • anikaone Re: Jaką przychodnię warto wybrać 28.12.10, 10:19
          na Łojewskiej to jest dopiero żenada. Zero pediatry do końca roku sad Musiałam iść prywatnie z chorym dzieckiem sad
          • ewaibartek gdzie odeszła Dr Garbarczyk? 28.12.10, 15:12
            • mamawaw Re: gdzie odeszła Dr Garbarczyk? 29.12.10, 17:07
              na Berensona
              • mamawaw Re: gdzie odeszła Dr Garbarczyk? 29.12.10, 17:09
                www.cmp.med.pl/
                • xeroce Re: gdzie odeszła Dr Garbarczyk? 03.01.11, 16:55
                  A czy jest na Brodnie jeszcze przychodnia na Majowej?

Kiedys tez byla prywatna przychodnia na Oginskiego, nazywala sie chyba Vita. W czteropietrowym bloku na parterze.
                  • 31moni Re: gdzie odeszła Dr Garbarczyk? 16.02.11, 19:33
                    jest nadal na Majowej ale tam z pediatrami podobna sytuacja
                    • ola Re: gdzie odeszła Dr Garbarczyk? 17.02.11, 16:50

najgorsze, że nawet jeśli pediatrzy są, to sa koszmarnie niedouczeni/niekompetentni.
                      Mam dziecko alergika, któremu często zdarzają sie mega katary prowadzące do zapalenia oskrzeli.
                      Dr. Sobczak w prawdzie przepisała Pulmicord, ale tylko na 3-4 dni. Po ustaniu objawów kazała odstawić. Bez osłuchania. Oczywiście po 5 dniach wylądowałam w szpitalu,gdzie zebrałam koszmarny opieprz za podawanie Pulmicordu tylko przez 4 dni, bez osłuchania i bez wygaszania leku. Oczywiście dopiero w szpitalu dowiedziałam się, żeby po inhalacji przemywac dziecku twarz i myć zęby. Pani Sobczak nie raczyła mnie poinformować o szkodliwości sterydów na oczy. Więcej wołami mnie nikt do niej nie zaciągnie!
                      • 1majkasia Re: gdzie odeszła Dr Garbarczyk? 17.02.11, 20:44
                        dokładnie tak jak piszesz Ola na Bródnie nie ma dobrych pediatrów
                        nam ostatnio zdarza sie byc u pediatry nawet 3 raz w tyg, i za każdym razem jeździmy na Tarchomin do sprawdzonych juz pediatrów(notabene pracujących w szpitalu)
                        jeśli zaś chodzi o Pulmicort to ja dowiedziałam sie po dwóch latach nebulizacji Wojtka o tym ze trzeba myc twarz i dużo pic!!!!
                        • asienka185 Sobczyk 17.02.11, 21:20
                          Oj ja też nie cierpie tej kobiety. Mam 5 miesieczna i 3 letnia córkę. Numerków wiecznie nie ma a gdy sie ja pyta czy przyjmie to robi wieeeelką łaskę. A gdy ostatnio byłam z młodsza na szczepieniu to nazwała ją "histeryczką" a szczepienia sugeruje tylko 6w1 i ciagle mnie gnębi o te pneumokoki, że MUSZE zaszczepic i kase mam skombinowac. Zamiast leczyc to tylko kase by wyciagała. Poszukam chyba gdzie indziej jakiegos pediatry.
                          • meisem Re: Sobczyk 17.11.11, 15:16
                            podpisuję się pod opinią na temat pani dr Sobczyk i odradzam tego lekarza. Powiedziała, że nasza córcia ma "przyrośnięty" języczek, czego dwaj inni pediatrzy zupełnie nie potwierdzili. Również namawiała nas na szczepionkę przeciwko Pneumokokom w sposób wręcz nahalny, mówiła, że jak nie zaszczepimy to czeka nas albo kalectwo albo "zejście", jak można tak straszyć świeżo upieczonych rodziców!? Inny pediatra nas nie namawiał, tylko wytłumaczył co i jak. Powiedział, że te szczepionki nie chronią wcale, jedynie co, to łagodzą ewentualny przebieg choroby. Warto zaszczepić, ale to nie przymus! Ale nie o szczepionkach ten watek. Pani doktor nas również namówiła na szczepionki 6w1...z tym, że drugą szczepionkę chciała zaaplikować naszej małej po 3 tyg!! dobrze ze trafilismy na innego lekarza, który był mocno zdziwiony decyzją pani sobczyk, bo okazało sie ze musimy odczekac 6 tygodni! Nawet jeśli to było przejęzyczenie (bo na pewno nie przesłyszeliśmy się z mężem, oboje słyszeliśmy wyraźnie "po 3 tygodniach" nawet tego samego dnia się zapisaliśmy na kolejna wizyte) to przecież niedopuszczalne! Poza tym, Pani doktor proszę zadbać o higienę dłoni. To oburzające, że bada pani maleństwa z takimi paznokciami...dużo zdrówka dla wszystkich mam i ich bobasków!smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka