Dodaj do ulubionych

zerówka w 285

07.03.12, 20:47
Witam,
Szukam opinii o zerówce w szkole przy Turmonckiej 20, a także rodziców, których dzieci będą tam zerówkowiczami od września.
Obserwuj wątek
    • gekon-3 Re: zerówka w 285 08.03.12, 15:22
      Moja córka chodzi do zerówki przy Turmonckiej. Jestem bardzo zadowolony. Super warunki lokalowe. Podejście Pań do pracy z dziećmi też o.k., chociaż na początku był problem bo jedna z pań odeszła na macierzyński, ale wszystko się już uspokoiło. Uważam, że wybór zerówki w tej szkole to bardzo dobry wybór. Polecam.
    • kasik2222 Re: zerówka w 285 23.04.12, 09:48
      moja córka będzie chodzic od wześnia, nie dostaliśmy się do 277. Opinie słyszłam dobre, synek koleżanki chodzi teraz. Szkoła ma oddzielne pomieszczenia dla zerówki, jest dobrze przygotowana na nasze dzieci.
      Jest ktoś jeszcze kto coś wie? a ja jest w 277 ?
      • d-a-b-i-77 Re: zerówka w 285 23.04.12, 10:47
        Witaj kasik2222.
        Na razie widziałam budynek tylko z zewnątrz ale słyszałam same dobre opnie zarówno o szkole jak i zerówce.
        Dlaczego chciałaś do 277? Podobno lepsza organizacja niż w 285 i więcej się dzieje, ale wiele zależy też od rodziców, można mobilizować nauczycieli i dyrekcje, podrzucać pomysły.
        Pozdrawiam
        • kasik2222 Re: zerówka w 285 23.04.12, 11:26
          277 mamy najbliżej domu, do 285 będę dojeżdżać. No i 277 to mój rejon, więc pewnie do 1 klasy pójdzie w rejonie. Dzwoniłam do tych szkół, i powiedziano mi, że najprawdopodobniej do 1 klasy się nawet nie dostanie w 285. I stąd moje rozterki, bo co rok to zmiana. Teraz ją wyrwę od koleżanek, później wróci . Nawet jakby mogła już tu zostać, to boję się bo będzie za kilka lat, jak będzie wracać przez całe osiedle.
          Same rozterki mam. Tyle że słyszałam, że 285 bez porównania lepsza.
          Na razie cały czas sie martwię. Pewnie na wyrost, ale juz tak mam sad
          • kasik2222 Re: zerówka w 285 23.04.12, 11:27
            a jak było u Ciebie? wybrałaś 285 czy przypadek?
            • d-a-b-i-77 Re: zerówka w 285 23.04.12, 12:44
              Wybrałam 285 bo:
              -to dobra szkoła
              -moja rejonowa pęka w szwach
              -zerówka nie jest na zmiany
              -babcia mieszka obok.
              Pocieszę Cię, że ja będę woziła syna ze Skarbka.
              Pozdrawiam
              • kasik2222 Re: zerówka w 285 23.04.12, 13:13
                no to widać ja panikujęsmile a co z 1 klasą? zostawisz tutaj? czy do rejonu? z tego co mi mówili to do 1 niekoniecznie w 285 będą dla nich miejsca. Tylko rejon gwarantuje miejsce.
                W 285 jest już w zerówce jęz. angielski, w innych szkołach nie ma. To też plus. No i te piękne sale. Idź obejrzyj w środku, i jest dla naszych maluchów oddzielny plac zabaw.
                Nawet w 277 powiedzieli mi w sekretariacie, że 285 o niebo lepiej przystosowana. Tylko 2 szkoły u nas są tak dobrze urządzone ( jeszcze 275 na Hieronima - ale tam nie ma miejsc )
                • d-a-b-i-77 Re: zerówka w 285 23.04.12, 14:15
                  Moja rejonowa szkoła, nowa, piękna, kolorowe sale... ale... nauka do godz. 18.00, nawet w zerówce.
                  Zrobię wszystko by mój syn został w 285, jak będzie trzeba zamelduję u babci.
                  Wydaje mi się, że skoro przyjęli go do zerówki to ma duże szanse na 1 klasę, najwyżej będę się odwoływała do skutku.
                  • d-a-b-i-77 Re: zerówka w 285 23.04.12, 14:16
                    mój nr gg 3872457, będzie łatwiej rozmawiać
                    • kasik2222 Re: zerówka w 285 23.04.12, 14:31
                      odezwę się wieczorem, teraz jestem w pracy i tu nie mam gg
                      • d-a-b-i-77 Re: zerówka w 285 01.05.12, 20:03
                        Witaj kasik2222,
                        Czy wiesz już może jak liczne będą grupy zerówkowe? Gdy ogłosili w piątek listę wolnych miejsc to w naszej zerówce było 19, więc może będą 4 grupy po 20 osób.
                        • d-a-b-i-77 Re: zerówka w 285 27.08.12, 09:57
                          Zbliża się początek roku przedszkolnego, czy wiecie już coś o podziale grup? Podobno jutro mają wywiesić w szkole informacje.
                          • d-a-b-i-77 Re: zerówka w 285 05.09.12, 13:55
                            Kolejne pytanie tym razem o nauczyciela.
                            Czy możecie coś powiedzieć o pani Magdalenie Pietruszce? Usłyszałam wczoraj, że rozwiązano jej klasę (obecnie czwartą) z powodu wielu nieobecności wychowawcy.
                            Pierwszego dnia była mało zorientowana i trochę się martwię.
                            • kasik2222 Re: zerówka w 285 06.09.12, 08:54
                              witaj d-a-b-i-77 . No to chyba jesteśmy w tej samej grupie OE. Zmartwiłaś mnie. Ja jak zwykle sie martwię.
                              • kasik2222 Re: zerówka w 285 06.09.12, 09:05
                                Oczywiście Panią Magdą się martwię, a nie tym że jesteśmy w jednej klasie smile
                                • d-a-b-i-77 Re: zerówka w 285 06.09.12, 11:29
                                  Uff, już myślałam...
                                  A na poważnie- we wtorek zebranie i mam nadzieję, że więcej się wyjaśni...i nie będziemy musiały się martwić.
                                  Czy odbierasz dziecko od razu po zajęciach czy zostaje w świetlicy?
                                  • d-a-b-i-77 Re: zerówka w 285 06.09.12, 11:50
                                    Słyszałam opinię o "naszej pani"- pobłażliwa, lubiana przez dzieci. Ale to sprzed kilku lat gdy była wychowawcą w klasie córki znajomych. Jak dla mnie mogłaby być bardziej zdecydowana. Martwi mnie informacja o jej chorowitości, bo to nie będzie dobre dla naszych dzieci ale przecież nie zadzwonię do szkoły i nie zapytam czy to prawda więc czekam na info od forumowiczów
                                    • kasik2222 Re: zerówka w 285 06.09.12, 12:16
                                      przychodzimy przed siódmą na świetlicę, odbieram małą po 17. Niestety takie godziny pracy, i długi dojazd. Też ciekawa jestem zebrania, bo rzeczywiście na rozpoczęciu to wiele się rodzice nie dowiedzieli. Wątpliwości mam masę, ale ja zawsze przwrażliwiona byłam hahaha. A syn na świetlicy? Czy z babcią?
                                      • d-a-b-i-77 Re: zerówka w 285 06.09.12, 13:11
                                        Syn chce chodzić na świetlicę bo poznał 2 chłopców z grupy A, babcia odbiera go o 15.00 a ja po 16 zabieram go od babci.

Też mam mnóstwo wątpliwości, bo inne grupy:
                                        1. pierwszego dnia miały zajęcia ze swoimi paniami do godz. 13.00 a nasza pożegnała nas po kilkuminutowym spotkaniu
                                        2. dostały dokładny spis potrzebnych przyborów
                                        3. dostały druki informacji o dziecku do wklejenia w zeszyt korespondencji-my dopiero 2 dnia
                                        4. dostały druki upoważnienia do odbioru dziecka- p. Magda nie wiedziała o czym mówię gdy zapytałam o taki druk
                                        Dziwi mnie też, że mamy kupić przybory razy 3, bo:
                                        1. po co we wrześniu przybory na cały rok?
                                        2. gdzie będą je przechowywać-po zajmować miejsce przyborami, które będą wykorzystywać za pół roku
                                        3. rodzice, którzy maja niskie dochody lub kilkoro dzieci muszą we wrześniu wydać mnóstwo pieniędzy nawet jeśli kupują najtańsze przybory

Troche się martwię, że mój syn będzie miał przechlapane jak zacznę się odzywać, ale z drugiej strony jak nie ustalimy i wyjaśnimy wszystkiego na wstępie to nic się nie poprawi.

Ja mogę coś zorganizować za naszą panią jeśl ma problem z organizacją , w końcu chodzi o dobro naszych dzieci i jej święty spokój.

• kasik2222 Re: zerówka w 285 06.09.12, 13:42
                                          zobaczymy na zebraniu, jak to będzie. Wyprawkę już zaniosłam, też się zdziwiłam, że aż razy 3, bo mam znajomą w pierwszej klasie, wszystko pojedyńczo przynoszą. Strój na rytmikę córki wisi w szatni nietknięty, choć rytmika była. Zdziwiona byłam, worki u innych dzieci też widzę że wiszą sobie. Tylko nie wiem po cosmile
                                          U nas też można było zostać do 13, tak przynajmniej zrozumiałam, pani poprostu nie zachęcała do tego, a szkoda, dzieciaki by się trochę poznały.
                                          Rozumiem, że nie chciałaś się odzywać, bo dziecka szkoda, no ale pewne rzeczy wyjaśnić będzie trzeba. Mi nie podoba sie to, że tak naprawdę ja i inni rodzice, którzy przyprowadzają dzieci na świetlicę, i odbierają też ze świetlicy, nie mają żadnego kontaktu z nauczycielem. A pytań pewnie mnóstwo, tak jak i my.
                                          • kasik2222 Re: zerówka w 285 06.09.12, 14:05
                                            tak podsumowując, ja mam duży niedosyt informacji... a nie ma gdzie zapytać.
                                            • d-a-b-i-77 Re: zerówka w 285 06.09.12, 14:36
                                              Wczoraj zaprowadziłam syna na 8.15- zaczynali od rytmiki nie zauważyłam by któreś z dzieci przebrało się.
                                              Mam nadzieję, że ktoś tego przypilnuje przed kolejnymi zajęciami. Nie było w tym czasie pani Magdy więc zostaje to na głowie pana od rytmiki.

Dziś też byłam o 8.00 i zaczęli planowo- i znowu nie podobało mi się, że pani pozwala rodzicom zostać w sali.
                                              Rozumiem, że są dzieci, które nigdy nie chodziły do przedszkola i jest im trudniej ale należy dbać o dobro pozostałych dzieci- mój syn zapytał dziś dlaczego z nim nie zostaję w sali tylko idę do pracy a inni nie. I co mam powiedzieć? że inni nie muszą pracować? dla mojego syna to też zmiana i nowe środowisko.

Musimy poczekać z pytaniami do wtorku, tylko obawiam się, że pani Magda nie rozwieje wielu naszych wątpliwości jeśli jej nie "przyciśniemy". mam też nadzieję, że nie tylko ja będę się odzywała na zebraniu.
                                              • d-a-b-i-77 Re: zerówka w 285 06.09.12, 14:57
                                                kasik wysłałam Ci maila na gazetowego
                                                • d-a-b-i-77 SP 285 "0"E 19.09.12, 09:59
                                                  zapraszam rodziców na forum grupy 0E
                                                  forum.gazeta.pl/forum/nasza.klasa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka