olajosz 08.11.07, 11:21 Piszcie coś kochani o tym naszym wspaniałym Bródnie.Nic się nigdzie nie dzieje?U mnie norma,blokersi w klatce są i nikogo się nie boją. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcyk60 Re: Ale nudy na tym forum! 08.11.07, 14:22 Jak nawet u Ciebie olajosz "norma" to ja już nie wiem, czy coś , gdzieś może się dziać? pozdrawiam ziewając z nudów Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ale nudy na tym forum! 08.11.07, 21:28 olajosz napisała: > Piszcie coś kochani o tym naszym wspaniałym Bródnie.Nic się nigdzie > nie dzieje?U mnie norma,blokersi w klatce są i nikogo się nie boją. A jak jesienny nastrój? Odpowiedz Link
panda74 Re: Ale nudy na tym forum! 08.11.07, 22:46 No dobrze, dopiszę się Olajosz - może mieszkamy w tym samym bloku? Odnośnie blokersów - niebawem w moim bloku wybudują portiernię i wszyscy są tym faktem strasznie podekscytowani Zobaczymy tylko, jak powstanie portierni wpłynie na bezpieczeństwo i czystość, bo póki co to mamy melinę, nie pytajcie nawet jak wygląda klatka po weekendzie... WSTYD po prostu... Odpowiedz Link
panda74 Re: Ale nudy na tym forum! 08.11.07, 23:14 Nie, ale całkiem niedaleko Malborska. Eh. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ale nudy na tym forum! 09.11.07, 00:41 Jeśli to nie są mieszkańcy to będzie spokojniej. Niestety często to miejscowa dzieciarnia nie jest uczona, że o klatkę schodową też trzeba dbać. Odpowiedz Link
panda74 Re: Ale nudy na tym forum! 09.11.07, 01:03 Niestety, zapewniam Cię, że to nie dzieciarnia... No cóż, pożyjemy - zobaczymy. Gorzej już być nie może. Odpowiedz Link
kriss68 Re: Ale nudy na tym forum! 09.11.07, 12:07 ul. Tokarza 5 kl. III Codziennie wieczorem zbiera się dresiarstwo - kumple dresiarza mieszkającego w tej klatce. Klną, piją, palą i wszystkich mają gdzieś. Zostawiają po sobie totalny syf. I nie ma na nich sposobu. Co do portierni, to widzę, że SM Bródno znalazła nowy sposób na wyciągnięcie od ludzi pieniędzy. Najpierw była zabudowa klatek i domofony - miło to poprawić sytuację, ale nic się nie zmieniło, doszły tylko dodatkowe koszty. Teraz mają być portiernie. A za wszystko płacą mieszkańcy. Nie wierzę, że starszy pan portier poradzi sobie z dresiarzami. Odpowiedz Link
megimach Re: Ale nudy na tym forum! 09.11.07, 12:18 w takich chwilach zaczynam sie cieszyc ze mieszkam na osiedlu strzezonym, choc zapewniam was, i tu ludzie sa ludzie, i raz w windzie ujrzałam pawia....nie dzieciarni na pewno...ale chociaz innych syfów co dzien nie musze mijac jak u was. malborska a kilku panow emerytów raczej mało wpłynie na dresiarzyn obym sie myslila Odpowiedz Link
olajosz Re: Ale nudy na tym forum! 09.11.07, 13:05 Ja mieszkam przy Tesco.Ci z Malborskiej to kumple tych z Krasiczyńskiej i Kondratowicza więc są zawsze razem albo tu,albo tu.Ubranka niemalże jednakowe,bużki ciemny brąz i ten charakterystyczny chód.Ostatnio zauważyłam na bużkach potężne syfy które są podobno efektem ubocznym przyspieszonego opalania na solarium ,uzyskanego przy pomocy jakichś przedtem zażytych tabletek.Nie wiem czy portiernia jest na nich sposobem bo kto im zabroni wejścia do kumpla w odwiedziny?Wystarczy,że jeden tu mieszka a reszta dojdzie. Odpowiedz Link
beata118 Re: Ale nudy na tym forum! 09.11.07, 13:40 A dlaczego za każdym razem nie wzywacie policji? A propos portierni to jest dobra sprawa jeśli portierem nie jest starszy człowiek który wpuszcza każdego. U nas portiernia powstała jeszcze przed remontem bloku bo syfiarze wszystko by zniszczyli. Teraz niestety nadchodzi zima i trzeba być uczulonym na tych którzy wchodzą bo a nuz takiemu nurowi zachce się pospac na ciepłej klatce a po wstaniu wiadomo.... Dobrą rolę sprawiają karty magnetyczne do domofonu lub tzw. pastylki, kody są przekazywane i co najciekawsze takie chodzące warzywo kod do domofonu potrafi zapamiętać Odpowiedz Link
panda74 Re: Ale nudy na tym forum! 09.11.07, 18:36 Policja jest wzywana... i co z tego. Akurat w naszym przypadku portiernia była inicjatywą mieszkańców, a nie spółdzielni. Niestety też się obawiam, że nie do końca spełni swe zadanie, ale lepszy rydz niż nic. Jak już napisałam - gorzej by już nie może; osobiście bardzo się z tej portierni cieszę. Odpowiedz Link