gocha221 26.08.04, 14:35 interesuje mnie to, czy ten tonik ma alkohol w skladzie?? jesli któraś z Was ma dokladniejsze informacje i moze to sprawdzic, to bylabym bardzo wdzieczna. jest w katalogu 11 na str. 25. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wierka Re: Nowość-tonik Keep It fresh-??? 26.08.04, 14:57 jak byłam w COKu to sprawdziłam - tonik ładnie pachnie, ale niestety na drugim miejscu składu ma wymieniony alkohol... a mogło być tak pięknie... pozdrawiam Weronika Odpowiedz Link
gocha221 Re: Nowość-tonik Keep It fresh-??? 26.08.04, 15:07 no wlasnie.... czemu oni pakuja alkohol do wszytkiego??? np. oliwka w sprayu z serii Planet Spa przez chwlie po rozpyleniu to sam alkohol. czyli dalej nie wiem co zamowic) dzieki wielkie za info, zaoszczedzilam 11zl Odpowiedz Link
kasiaavon Re: Nowość-tonik Keep It fresh-??? 26.08.04, 17:19 Czasem jest tak że niektóre kosmetyki niezawierajace alkoholu,np.antyperspiranty, toniki z tyłu na etykiecie mają wypisany alkohol, ale wystepuje on jednak nie jako główny składnik lecz jako pomocna substancja aktywujaca właściwości innych składników kosmetyku. Odpowiedz Link
sister52 Re: Nowość-tonik Keep It fresh-??? 26.08.04, 20:33 Tak, ale ten tonik ma alkohol - mimo że bardzo ładnie pachnie - to alkohol w nim jest i to sporo. Nie polecam suchej cerze. No ale dla tych z Was które nie tolerują alkoholu, przecież jest tonik bezalkoholowy - więc o co chodzi? Odpowiedz Link
gocha221 Re: Nowość-tonik Keep It fresh-??? 27.08.04, 12:29 chodzi o to, ze chcialoby sie jakiejs zmiany. fakt ze ten tonik bezalkoholowy jest niezły, ale ile można. poza tym dermatolodzy od dawno głośno mówią o złym wpływie alkoholu na cerę, wiec nie wiem dlaczego avon go pcha do wszytkiego:od kremow, przez balsmay po toniki. przeciez nawet do tlustych cer kosmetyki z alkoholem nie są już od dawna polacane, wiec dla jakich cer jast ten tonik?? pewnie taka produkcja jest tansza, tylko kto to kupi?? Odpowiedz Link
sister52 Re: Nowość-tonik Keep It fresh-??? 27.08.04, 18:53 Witam, masz rację z tym alkoholem. Spodziewałam się, że ten "odświeżający" tonik nie będzie go zawierał. Ale zawiera Zapewne produkcja jest tańsza i niestety wiele osób go kupi, bo cała masa klientów wierzy, że tonik z alkoholem jest do oczyszczania cery i zastępuje mycie twarzy... Więc ludzie będą wieczorem się nacierać tym miło pachnącym tonikiem zamiast się umyć. Niestety, ale taka jest prawda... Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: Nowość-tonik Keep It fresh-??? 27.08.04, 16:32 sister52 napisała: > Tak, ale ten tonik ma alkohol - mimo że bardzo ładnie pachnie - to alkohol w > nim jest i to sporo. Nie polecam suchej cerze. A jak mleczko? Kremy milk comfort i multiboost bardzo mi odpowiadaja wiec pewnie sie skusze na poczatek, a potem zobaczymy (w razie czego mam w zapasie niebieskie solutions) Odpowiedz Link
sister52 Re: Nowość-tonik Keep It fresh-??? 27.08.04, 18:51 Witam, mleczko to jest tylko z nazwy Jest ro regularny pieniący się żel do mycia twarzy, jedynie kolor ma "mleczny", więc stąd może to mleczko... Odpowiedz Link
nikasob Gliceryna to też alkohol 27.08.04, 12:53 Są różne alkohole (patrz w tytule) więc może najpierw lepiej sprawdzić jaki konkretnie alkohol dodany jest do produktu? Czy macie coś przeciwko dodawania gliceryny do kosmetyków? Odpowiedz Link
justa_79 Re: Gliceryna to też alkohol 27.08.04, 13:00 ja mam coś przeciwko podobno gliceryna wyciąga wilgoć z głębszych warstw naskórka i utrzymuje ją tuż pod skórą, dzięki czemu daje złudne uczucie nawilżenia. Odpowiedz Link
kjojik Re: Nowość-tonik Keep It fresh-??? 27.08.04, 15:34 70% kosmetyków AVON ma w składzie alkohol (pomijam tutaj cienie i pudry, bo to by było niemozliwe), ale to nie znaczy ze jest to taka ilosc która miałby wieksze działanie wysuszjace np. Kiedys nawet zauważyłam ze produkty nawilzajace zawieraja alkohol w swoim skladzie, wiec nie powinnas sie przejmowac tym ze jest tam odrobina alkoholu. Ten tonik jest przeznaczony do kazdego rodzaju cery wiec do twojej napewno także pozdrawiam Kjójik Odpowiedz Link
sister52 Re: Nowość-tonik Keep It fresh-??? 27.08.04, 18:55 Ten tonik ma dość dużo w sobie alkoholu i nie polecam go suchej cerze, bo ją wysuszy. Wiem, bo używam już od jakiegoś czasu. Odpowiedz Link
gocha221 Re: Nowość-tonik Keep It fresh-??? 28.08.04, 18:34 wydaje mi sie ze kolejność danego składnika na opakowaniu odpowiada jego zawartości w danym produkcie. wiec jeśli ten tonik ma alkohol na drugim miejscu to chyba ma go sporo.. chyba, że sie myle co do tej zaleznosci: kolejnosc=ilosc.. Odpowiedz Link
zaliczka Re: Nowość-tonik Keep It fresh-??? 28.08.04, 18:38 gocha221 napisała: > wydaje mi sie ze kolejność danego składnika na opakowaniu odpowiada jego > zawartości w danym produkcie. wiec jeśli ten tonik ma alkohol na drugim miejscu > to chyba ma go sporo.. > chyba, że sie myle co do tej zaleznosci: kolejnosc=ilosc.. Nie mylisz się ani trochę Odpowiedz Link
sister52 Re: Nowość-tonik Keep It fresh-??? 28.08.04, 20:29 No więc potwierdzam tylko to co pisałam wcześniej: tonik ma sporo alkoholu, jest na drugim miejscu w składnikach i w zapachu to czuć Odpowiedz Link
kjojik Re: Nowość-tonik Keep It fresh-??? 30.08.04, 23:01 Tonik ten jest przeznaczony do cery suchej, normalnej oraz tzw małego V, czyli tłusty nosek i bródka, ale absolutnie nie polecany do tłustej i mieszanej. Informacja z najlepszego źródła - Kosmetyczki prowadzącej szkolenia!!! - ona wie najlepiej który produkt jest do czego, a to ze alkohol jest na drugim miejscy nie oznacza od razu ze jest go dużo Odpowiedz Link