xia4 25.04.05, 17:23 czy ktos moglby mi wytlumacz na czym polega ta praca, jakie sa zarobki, co trzeba robic i czy jest to oplacalne. Interesuje mnie kazdy szczegol Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sister52 Re: koordynator 25.04.05, 17:30 Skorzystaj z wyszukiwarki, na tym forum znajdziesz całą masę postów poświęconych pracy koordynatora, wystarczy wklepać słowo "koordynator" do wyszukiwarki. A zupełnie na marginesie - skoro się tym interesujesz, zapewne Twoja OKS zaproponowała Ci tę "posadę" Powiem krótko: nie zgadzaj się, nawet "na próbę", bo tylko stracisz czas a ani grosza za to nie dostaniesz. Odpowiedz Link
hepinka Re: koordynator 25.04.05, 17:33 xia4 już o to pytałaś.... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=20984206&a=20984206 Odpowiedz Link
xia4 Re: koordynator 25.04.05, 17:45 no tak pytalam, ale pytam jeszcze raz bo nie otrzymalam takiej odpowiedzi na jaka liczylam. Chodzi mi o to jak wyglada ta praca i na czym polega ??? i nikt nie odpowiedzila mi na to pytanie w tamtym poscie, dlatego pytam jescze raz, bo moze znajdzie sie taka oisoba ktora wyczerpujaco opisze ta posade :] Odpowiedz Link
justa_79 Re: koordynator 25.04.05, 18:40 jak praca wygląda i na czym polega - to chyba proste - na zapisywaniu nowych konsultantek wszelkie sposoby dozwolone, sądząc po zaobserwowanych praktykach. np. jeśli wiesz, że ktoś jest klientką, mówisz mu, że może przecież kupować dla siebie taniej. słowem nie wspominasz o tym, że za zamówienia poniżej 150 zł się płaci. stoisz na prospektingach w centrach handlowych (taka Avonowa promocja) i próbujesz zapisać każdego, kto się zbliży do stoiska, najlepiej nie zwracając uwagi na to, że Twoja koleżanka-koordynatorka zaczęła rozmowę z tą osobą pierwsza. Odpowiedz Link
sister52 Re: koordynator 27.04.05, 00:32 Justa Ci aż zanadto wyczerpująco opisała posadę. Koordynator ma za zadanie wszelkimi możliwymi środkami zapisać do Avonu jak najwięcej nowych konsultantek i potem utrzymać je wszystkie aktywne w każdej kampanii. Ponadto czasem pomagasz przy spotkaniach okręgu, musisz zajmować się swoimi konsultantkami, kupować im motywujące do większych zamówień prezenty i namawiać na zapisanie się na szkolenia. I to tyle. Czy chcesz wiedzieć jeszcze coś więcej? Jeśli tak, to zadaj konkretne pytanie. Bo na pytanie: jak wygląda praca koordynatora? już Ci odpowiedziałyśmy. Odpowiedz Link
beata9922 Re: koordynator 25.04.05, 18:31 Bardzo mnie dziwi wypowiedz sister52-być może była lub jest koordynatorem i wie,jak wygląda praca koordynatora.Sama znam kilka dziewczyn,które tym się zajmują-zazwyczaj narzekają.Lecz kiedy jedna z nich dowiedziała się,że jest zwolniona-był wielki płacz.Pytanie dlaczego?Jeśli pracowała za darmo to dlaczego było jej żal?A może koordynatorki boją się konkurencji? Odpowiedz Link
sister52 Re: koordynator 27.04.05, 00:27 A dlaczego Cię moja wypowiedź dziwi? Ja po prostu znam realia pracy koordynatora, wielokrotnie byłam namawiana na to, aby nim zostać. Znam wielu koordynatorów ponieważ współpracuję z moim okręgiem i bardzo często pomagałam koordynatorkom w akcjach prospektingowych. Dlatego wiem co mówię - nie warto zostawać koordynatorem, bo to tylko strata czasu i pieniędzy. Odpowiedz Link
dezole Re: koordynator 26.04.05, 00:00 byłam kordynatorem i zrezygnowałam po roku bo poprostu nie zarabiałam!!!!!! po roku pracy miałam pod soba 80 konsultantek i dalej nie zarabiałam bo musiałam plaćić zus a jak wiecie to nie sa małe pieniądze na poczatku były obietnice OKSki ze mi pomoże i faktycznie na samym początku tak było bo pracowałam akurat u niej w biurze wiec jak cos to mianowania szły na mnie ale to na nic sie zdało a ogólnie wiadomo że w tej chwili z mianowaniami baaaardzo ciężko w rzeczywistości to jest bardzo stresujące zajęcie masz plan który musisz wykonać a jak nie to papa a wiadomo to nie jest miłe być zwalnianym obojetnie z dobrej czy też złej posady do tego wszystkiego zawsze jest sie mamionym ze od nastepnego kwartału bedzie lepiej że coś sie poprawi w wynagrodzeniach itd... policzcie sobie ile trzeba osób pod sobą i ile czasu zeby starczyło na założenie działalności na bilety albo benzyne, zus skoro przy 80 konsultantkach wychodzi sie na zero................... była to najgorsza praca jaką miałam i moge ja polecić tylko tym którzy lubią pracować harytatywnie Odpowiedz Link
avonkoordynator Re: koordynator 28.04.05, 13:45 Ja jestem koordynatorem od ponad roku.Wpelnym roku podpisałam 50 umów sama - zupełnie sama - bez żadniej pomicy od OKS. W biurze moga tylko podpisywać umowy jej sekretarka, ale tych umow nikt nigdy nie otrzymywał zostawiała wyłącznie dla siebie i pewnie dla córki która jest również koordynatorem w naszym okręgu. OKS otrzymują bezpośrednio z Warszawy kontakty osób które chcą podpisać umowę. Jesli chodzi o opłaty ZUS to umowa Avonu jest na męża który pracuje w państwowej firmie i prowazi własa działalność więc tylko opacamy zdrowotne. Jeśli chodzi o mianowania to faktycznie baaaardzo ciężko zwłaszcza od 3 kat gdzie zrobili podział nad dzielnicę - pracujemy w oprzarze swojego domu ale i w nim spotykamy osoby z innych okolic które by chciały bardziej podjąć współpracę z Avonem niż te z tego terenu - ale nie mozemy podpisać umowy. Powinnam wtedy wziąść kontakt i oddać go koleżance z innego okręgu a ona może kiedyś da kontakt mnie - ale ja nie mogę ryzkować nie wiadomo jak długo bedę tym koordynatorem cały czas straszy nas OKS że jeśli nie będziemy miały mianowań to ona rozwiąże z nami umowę. A na naszym oprzaże same blokowisko i fabryki nic nie mozna zorganizować, żadnej imprezy więc ostatnio dwa miesiące stałyśmy w Glomi mini hipermarket gdzie za weekend płaciłyśmy z własnej kieszeni 150+22% vat. Z tego miałam 10 kontaktów a z nich tylko 1 podpisaną umowę, 5 klientek i 4 nieprawdziwe konakty tel i adresowe. pozdrawiam Odpowiedz Link
wesolawdowka Re: koordynator 30.04.05, 07:07 Roznosząc ulotki reklamowe zarobisz więcej i bez żadnych stresów.To co piszą dziewczyny to ŚWIĘTA PRAWDA.OKS-ki tzw. szefowe ciągle straszą stosując mobing.Biorą pieniądze za PRACE NASZYCH konsultantEK za nic.Same zarabiają po około 40 tys. zł. miesięcznie w zależności jakie mają ilośći konsultantek w całym okręgu i zmuszają nas do prospektingowania za własne pieniądze / bo one są na dorobku, bo nabrały lepszych samochodów na raty i trzeba spłacać /.Nie wspomne już o zarobkach DYWIZYJNYCH.Wszystkie te pseudo damy chcą pokazać tylko swoj co to nie ja ,a faktycznie niektórym słomma wystaje z butów / przepraszam słomę /Pamiętajcie jedno,że żadna OKS-ska nie mówi prawdy.W całej Polsce jest kicha z mianowaniami a jeżeli już są to fikcyjne.AVON już przeżytek ,z nim jest jak ze polska służbą zdrowia.To co zrobili od katalogu 3 miało być dla naszego dobra ,a w rezultacie jest to kretynizm ,takie zmiany mogli wymyśleć tylko w Avonie.W Poznaniu już zlikwidowano COK - BRAWO, A Z TAKIMI POMPAMI JE OTWIERANO .A zobaczycie co będzie dalej ,jeszcze troche.Paczki będą do odbioru na poczcie itp.,itd. Być konsultantką w Avonie to dopiero trzeba mieć zdrowie.TAK TRZYMAĆ. Konkurencje do dzieła Odpowiedz Link