srebrnalza 18.09.09, 20:12 Fallen bajkopisarzu.. napisz mi bajkę. Proszę <trzepocze rzęsami> i w następnej kolejności dla Marysi i dla li_sa_li i dla Wujka Vidma i potem to już wiesz dla każdego Forumka po jednej.. :p Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fallen86 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 20:31 Czy mogę poznać choć ogólną koncepcję? zarys bajki? Bym mógł ją odpowiednio umiejscowić w czasie i przestrzeni Mam nadzieję że podoła zadaniu... Odpowiedz Link
vidmo76 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 20:44 Hmmm bajka o mnie, fabuła musi być umiejscowiona w gęstych lasach, oczywiście osnutych gęstą mgłą. Klimat musi być mroczny, ale na końcu musi być wesoło. Dasz radę? Odpowiedz Link
srebrnalza Re: fallen68 napisz 18.09.09, 20:48 Vidmo ale musi być z happyendem prawda??????????? Odpowiedz Link
fallen86 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 20:42 Rzecz się działa w mieście nieznanym, dla jednej osoby do końca niepoznanym... Żyła osoba, kobieta marzenie, cud, ideał, anielskie stworzenie. Żyła spokojnie, radośnie, wesoło, żyłaby pewnie tak już bez końca, gdyby nie pewna sprawa która stała się nagląca. Anioł - kobieta, marzenie, chciała kochać i być kochana. Kochać, zdawać by się mogło, do anioła-kobiety mężczyźni wchodzili nawet przez okno. Eeee nie nadaj się Wolę być skrybą Odpowiedz Link
vidmo76 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 20:53 Dawaj, dawaj nie przestawaj, ja wiem stremowany jesteś! Świat spogląda, i świat patrzy, czy da radę. Dobrze Ci szło. Odpowiedz Link
fallen86 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 21:17 Czasu dawno temu, żył bohater wspaniały, Vidmo doskonały. Asceta z niego był pierwsza klasa, miał rezydencję na wzór "szałasa". Nie pił piwa, nie jadł mięsa, nie był aż tak doskonały, miał nałogi jak każdy największy z małych. Nie jest to ważne w tej historii wcale, bo Vidmo miał serce i wiedział o tym doskonale. Czasu pewnego, widmo miał dość hałasu uciążliwego, więc poszedł szukać leśniczego. Do wyprawy przygotował się sumiennie, wziął zapasy i wyruszył w podróży mękę. Mijały godziny, Vidmo szedł mężnie przez las, nie straszne mu były pająki małe, ani też ślimaki ospałe. Mijał drzewa, mijał i ludzi. Nie deptał niczego, uważał gdzie stąpa, gdyż ślimakiem mogła być Jego odległą, nieżyjąca ciotka. Po kilku godzinach podróży dotarł do celu, znalazł leśniczego. Uradowany spotkanie, leśniczy zaproponował wspólne chlanie. Jako że Vidmo serce miał serce wspaniałe nie mógł odmówić i sprawić przykrości. Pili i pili dość długo, lecz i to nie spowodował iż Vidmo zapomniał o celu podróży. Wypytał leśniczego o uciążliwy hałas i ruszył szukać przyczyny. Dotarł do celu, a raczej hałasu przyczyny. Wielki buldożer równał ziemię pod autostradę, niszcząc piękny las. Niewiele myśląc, wyjął z torby łańcuch i przypiął się największego drzewa - nie bacząc na niebezpieczeństwo. Tak oto mężny i waleczny Vidmo, podążając za hałasem ocalił las i spowodował zaprzestanie budowy drogi. To teraz pytanie: Kim był Vidmo w opowiadaniu? Odpowiedz Link
fallen86 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 21:27 To teraz ja poproszę o bajkę Bajka była denna bo prasuję... Odpowiedz Link
srebrnalza Re: fallen68 napisz 18.09.09, 21:29 też lubisz prasować? bajka wschodnia Kiedy Wahiti w drobnych żółtych sandałkach zerwała jabłko i przyniosła ślepemu kochankowi on zagłębiając zęby w cierpkim owocu spytał: jak wygląda jabłko? I zapragnęła mu powiedzieć wszystko i mówiła prędko o tym że zerwała je czerwone z zielonej gałęzi drzewa które rosło w brązowo-złotym ogrodzie. Gałąź pokryta żółknącymi liśćmi i poprzez liście wschodzące słońce owocu. Uśmiechnął się i pogładził jej policzek. Jakiego koloru są twoje oczy i usta? Moje oczy są czerwone mówiła a usta mają barwę zieloną... A sandałki masz żółte sam je kupiłem w sklepie i sprzedawca zaręczał że nie są inne a żółte. Jesteś więc ogrodem — rzucił jabłko i wziął ją na ręce skuloną i drżącą. Odpowiedz Link
fallen86 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 21:35 srebrnalza napisała: > też lubisz prasować? Lubię nie wyobrażam sobie chodzić w niewyprasowanych ciuchach ps.Ładna bajka Odpowiedz Link
fallen86 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 21:46 srebrnalza napisała: > dziękuję za bajkę Czyżbyś znikała już spać? Odpowiedz Link
srebrnalza Re: fallen68 napisz 18.09.09, 21:49 niby czemu?? podziękownia to nie "dobranoc" nie chce mi się spać Odpowiedz Link
fallen86 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 21:50 srebrnalza napisała: > nie chce mi się spać ...bo już się martwiłem że znikniesz... Odpowiedz Link
srebrnalza Re: fallen68 napisz 18.09.09, 21:53 > ...bo już się martwiłem że znikniesz... tak szybko nie znikam, nie zrobię Ci tej przyjemności Odpowiedz Link
fallen86 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 22:02 Gdzie się podziała reszta? Marysia, Vidmo, Harry... i inni... Zaginęli? Właśnie... jest PT wieczór, większość ludzi imprezuje, bawi się a dlaczego my siedzimy na forum? Odpowiedz Link
srebrnalza Re: fallen68 napisz 18.09.09, 22:05 > Gdzie się podziała reszta? > Marysia, Vidmo, Harry... i inni... > Zaginęli? hmmm nie było mnie przez troche i nie mam pojęcia co TU się w ogóle dzieje :p > Właśnie... jest PT wieczór, większość ludzi imprezuje, bawi się a dlaczego my > siedzimy na forum? yyyyyyyyyyy no to tak.. ładna dziś pogoda była nieprawdaż? :p > Odpowiedz Link
fallen86 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 22:09 Oj, oj, oj Nie ładnie tak niepostrzeżenie zmieniać temat... Z imprezowania na pogodę Odpowiedz Link
srebrnalza Re: fallen68 napisz 18.09.09, 22:18 ale o co chodzi? przecież dziś naprawdę ładnie było Odpowiedz Link
fallen86 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 22:20 Pogoda dopisywała i nadal dopisuje choć już nie tak słonecznie Odpowiedz Link
fallen86 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 22:34 srebrnalza napisała: > a mi zimno Oj tak, wieczory i poranki są chłodne ale to dobrze, bo jest jakaś odmiana po upalnym dniu Odpowiedz Link
srebrnalza Re: fallen68 napisz 18.09.09, 22:37 mi wystarczą noce zimne, wieczory chcem ciepłe :p Odpowiedz Link
fallen86 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 22:48 To wystarczy że przytulisz się do jakiegoś męskiego ramienia Odpowiedz Link
srebrnalza Re: fallen68 napisz 18.09.09, 22:51 fallen86 napisał: > To wystarczy że przytulisz się do jakiegoś męskiego ramienia > dobrze, że mi mówisz bo sama bym na to nie wpadła Odpowiedz Link
vidmo76 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 21:32 Nie no bajka super, kim był vidmo? Jakimś fajansiarzem, co to miłośnikiem jest organizacji spod znaku Szkarłatnej Komosy lub Purpurowy Liść Pokrzywy heheheheheh Ale fajna bajka była, teraz stwórz dla reszty ekipy! Odpowiedz Link
fallen86 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 21:45 vidmo76 napisał: > Ale fajna bajka była, teraz stwórz dla reszty ekipy! Dziękuję Miło mi to słyszeć, postaram się coś napisać ale nie dziś... Odpowiedz Link
fallen86 Zlepek wszystkiego 18.09.09, 21:23 Liść Liść spadł… Czyja to była wina? Nie jego… powie rodzina… To jej! Bo już go w sercu nie trzyma A jak było naprawdę? Upadł liść wspaniały, taki waleczny, pełen miłości i nadgorliwie doskonały. Zabił miłością, zabił realizacji życzeniem… Zabił swe życie miłosnym pragnieniem… Jak wyrok było dla niego stwierdzenie: odejdź, mam inne marzenie. Błąka się liść już nie wspaniały i nie nadgorliwie doskonały, Błąka się liść smutny, zatruty bólem i samotnie okrutny Lecz droga i ta kres swój ma, Lecz droga i ta szczęśliwe zakończenie ma… ma… ma… ================= Wszystko skończyło się dobrze, przynajmniej dla innych... Nie martwcie się o mnie, życie to nie film. Przytrafia się kilka fajnych historii, i tyle.. Nic nie szkodzi, idę na spotkanie kolejnej historii. Mam nadzieję że wy też... Macie jakieś ciekawe myśli? opowiadania? historie? Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Zlepek wszystkiego 18.09.09, 21:38 Ja dziś nie za bardzo. Ale może jutro coś się wymyśli. Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Zlepek wszystkiego 18.09.09, 21:39 Wujku Vidmo ale jakby co to pamiętaj mnie Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Zlepek wszystkiego 18.09.09, 22:06 No się zrobi, skoro prosisz. Ale wizytówkę mą widziałaś, prawda. Więc masz do wyboru, mroczną opowieść, bardzo mroczną, lub tragiczną. Wybierz se. Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Zlepek wszystkiego 18.09.09, 22:13 bardzo mroczną przeplataną tragicznymi epizodami, i żeby krew w żyłach mroziła Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Zlepek wszystkiego 18.09.09, 22:18 Dziś idę już spać, ale jak wrócę z pracy to napiszę. Ale przyszykuj się na coś naprawdę ostrego. W bajce postaram się umieścić wszystkich, wyżej wymienionych w roli oprawców okrutnych co litości nie znają! Tylko co zrobić z fallenem86 ? Jaką mu rolę przypisać? Odpowiedz Link
fallen86 Re: Zlepek wszystkiego 18.09.09, 22:22 vidmo76 napisał: > Tylko co zrobić z fallenem86 ? > Jaką mu rolę przypisać? A możesz mnie gdzieś tam wkręcić Byłby wdzięczny ha! Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Zlepek wszystkiego 18.09.09, 22:27 będę czekać, Dobranoc Vidmo fallen jest duży i nie wiem gdzie się zmieści :p Odpowiedz Link
fallen86 Re: Zlepek wszystkiego 19.09.09, 19:56 vidmo76 napisał: > Dziś idę już spać, ale jak wrócę z pracy to napiszę. > Ale przyszykuj się na coś naprawdę ostrego. > W bajce postaram się umieścić wszystkich, wyżej wymienionych w roli oprawców > okrutnych co litości nie znają! > Tylko co zrobić z fallenem86 ? > Jaką mu rolę przypisać? Ekhm, pora na bajkę a bajki nie ma Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Zlepek wszystkiego 19.09.09, 20:00 Spokojnie wiara, zaraz coś kąsnę i zabieram się do roboty! Odpowiedz Link
fallen86 Re: Zlepek wszystkiego 19.09.09, 20:06 Smacznego zatem życzę i oczekuję na bajkę Odpowiedz Link
fallen86 Re: Zlepek wszystkiego 19.09.09, 20:20 srebrnalza napisała: > Dzieci to jednak niecierpliwe są.. Podobno w każdym z nas jest coś z dziecka ...bo powaga zabija powoli... Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Zlepek wszystkiego 19.09.09, 20:57 "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie. " — Paulo Coelho Odpowiedz Link
fallen86 Re: Zlepek wszystkiego 19.09.09, 21:04 Po części też Czyli dorosłość ogranicza... Bo już nie można się domagać wszystkiego czego się chce z wszystkich sił... Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Zlepek wszystkiego 19.09.09, 21:08 jeśli coś złe nie jest to można się domagać.. chyba :p Odpowiedz Link
fallen86 Uwaga! 18.09.09, 22:11 To się chwalę... fallen86 Na forum od: 07.05.2009 Postów: 1006 Przekroczyłem 1000 Odpowiedz Link
fallen86 Re: Uwaga! 18.09.09, 22:19 fallen86 Na forum od: 07.05.2009 Postów: 1006 vidmo76 Na forum od: 14.07.2008 Postów: 2071 Spamer ze mnie? Odpowiedz Link
fallen86 Re: fallen68 napisz 18.09.09, 23:34 srebrnalza napisała: > dobranoc. Brej, brej Odpowiedz Link
srebrnalza Re: fallen68 napisz 18.09.09, 23:57 ugly_bad wiedziałam, że też się ucieszysz z tego pomysłu Odpowiedz Link
ugly_bad Re: fallen68 napisz 19.09.09, 00:04 srebrnalza napisała: > ugly_bad wiedziałam, że też się ucieszysz z tego pomysłu ja się cieszę z każdego dobrego pomysłu Odpowiedz Link
srebrnalza Re: fallen68 napisz 19.09.09, 00:08 > ja się cieszę z każdego dobrego pomysłu no ten był przedni <skromny> ;p Odpowiedz Link
fallen86 Re: fallen68 napisz 19.09.09, 00:00 ugly_bad napisała: > tak na głos to i ja skorzystam Pfe, tylko dla Srebrnej Odpowiedz Link
ugly_bad Re: fallen68 napisz 19.09.09, 00:04 fallen86 napisał: > Pfe, tylko dla Srebrnej > OK, jakoś poradzę sobie bez! ;> Odpowiedz Link
vidmo76 Mroczna bajka na dobranoc ! 19.09.09, 21:07 W pewnej krainie, a może zamorskim kraju zresztą nie ważne! Żył pewien despota i tyran okrutny, co rządy swe krwawe prowadził. Vidmo76 taką nazwę ta bestia nosiła. Vidmo76 jako władca pozbawiony skrupułów, często dopuszczał się zbrodni okrutnych na miejscowej ludności. Tudzież porywał niewiasty piękne i młode, trzymał je w lochu i myszami straszył! Razu pewnego gad podły i żmija okrutna, porwał dziewczynę piękną i młodą, Łzą srebrną nazywaną. Lecz młodzieniec jeden, silny, piękny i uroczy, poprzysiągł zemstę na vidmaku okrutnym. Fallen86 bo o nim tu mowa, dosiadłszy osiołka swego i mając wsparcie przyjaciółek swych, w postaci Li_sa_li i Elokwentnej_marysi ruszył na odciesz ukochanej swej. Stanąwszy u wrót grodu tyrana, zakrzyknął ! Jam jest fallen86 bohater wspaniały, herbu pomarańczowe kalesony ! Żądam natychmiastowego uwolnienia srebrnej łzy! Ale biedny fallen nie zauważył dziury w moście, potknął się i wpadł do fosy i utopił się !! Li_sa_li I elokwentna zostały natychmiast pojmane, Vidmo nie znający litości natychmiast kazał obie panie wychłostać! A następnie skazał na 45 lat przymusowych robót w swym ogródku ! A srebrna łza dalej siedzi w ciemnym lochu i czeka, aż ją ktoś uwolni. Czy znajdzie się kolejny śmiałek, który stawi czoła okrutnemu vidmakowi? Kto zwróci wolność biednym kobietom, które w pocie czoła harują na plantacjach perzu?! Odpowiedz Link
fallen86 Re: Mroczna bajka na dobranoc ! 19.09.09, 21:11 Że tak powiem respekt! Ładne, ładne... Cóż więcej dodać Okrutniku Duży masz ten zamek? a duchy tam straszą? Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Mroczna bajka na dobranoc ! 19.09.09, 21:20 No to tak "pomarańczowe kalesony" rządzą Vidmo ale ja się nie przestraszyłam po pierwsze, po drugie świetne, po trzecie prześwietne )))) ...tylko te pająki w tym lochu mi spokoju nie dają... Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Mroczna bajka na dobranoc ! 19.09.09, 21:46 Jak dojdę do siebie to oczywiście napiszę następną bajkę. Tam postaram się wpleść trochę więcej intrygi i i mocniejszej akcji! Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Mroczna bajka na dobranoc ! 19.09.09, 21:51 i potem.. potem będzie cały tomik bajek Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Mroczna bajka na dobranoc ! 19.09.09, 21:53 Tylko kto je będzie chciał czytać? Odpowiedz Link
buena_luna Re: Mroczna bajka na dobranoc ! 19.09.09, 22:14 przyzwyczajaj się Vidmo do sławy, twoja twórczość trafi pod strzechy ba, nawet jako lektura obowiązkowa dla gimnazjalistów..... ech....wy poeci.... Odpowiedz Link
buena_luna Re: Mroczna bajka na dobranoc ! 19.09.09, 21:55 vidmo76 napisał: > Jak dojdę do siebie to oczywiście napiszę następną bajkę. > Tam postaram się wpleść trochę więcej intrygi i i mocniejszej akcji! jeszcze wiecej intrygi?????? nie no chłopaku, przebijesz "modę na sukces" ;p Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Mroczna bajka na dobranoc ! 19.09.09, 21:59 GROŹNY WIDMO odcinek 999999999 XD Odpowiedz Link
fallen86 Re: Mroczna bajka na dobranoc ! 19.09.09, 22:01 Widmo jest lepszy nawet od samego Chucka Norrisa Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Mroczna bajka na dobranoc ! 19.09.09, 22:04 Pewnie Vidmo potrafi kopnąć drzwi obrotowe. Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Mroczna bajka na dobranoc ! 19.09.09, 22:26 Co potrafi Vidmo76 to ja na waszym miejscu, wolał bym się nie przekonywać. Wyobraźnia moja nie zna granic, a okrucieństwo i żądza władzy może być porażająca !! Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Mroczna bajka na dobranoc ! 19.09.09, 22:28 Widmo.... za późno.. jesteś w ukrytej kamerze :p Odpowiedz Link
li_sa_li Re: Mroczna bajka na dobranoc ! 20.09.09, 02:52 Tak bardzo chciał by wierzono w Jego wrednośc i niegodziwośc,ze do realizacji tego używał wyobrazni poprzedzonej snami.Snij widmo, snij. ps: ja Ci dam, wychłostac hehe Co do myszy to straszyć sobie nimi mozesz ;ppp. Moze wpadniesz na obiad? Ugotuje rosól na nich, a na drugie, myszy w sosie chrzanowym. Zapewne palce bedziesz oblizywał , a i o dokładke błagał bedziesz;p))) Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Mroczna bajka na dzień dobry! 20.09.09, 09:57 Bajki ciąg dalszy nadszedł już czas! Gdy despotyczny władca Vidmo Wspaniały myślał, że rebelię zdusił w zarodku, a opozycjonistów srogo ukarał ciężkimi więzieniami i ogromem kary okrutnej, mylił się straszliwie. Wróg podstępny znów czaił się u bram!! Gdy śmiałek jeden co to myślał, że z niego wielki, bohaterski, rycerz wspaniały. Przebojowo z wielkim hukiem dokona pogromu wielkiego, władcy okrutnego. Zagapił się biedny i wpadł do fosy, taplając się w błocie . Wtedy to właśnie z pomocą wstrętną przyszedł mu odział płetwonurków głębinowych, pod dowództwem buena_luna. Śmiałek niegodziwy po raz kolejny uniknął śmierci. Został przewieziony do bazy rebeliantów o nazwie Kamyczkowo Wielkie, w górach niedostępnych nikomu. W powietrzu wisiał kolejny zamach stanu! Po udanej akcji odratowania miejscowego Super Star fallena86, buena_lunnie zamarzała się kolejna brawurowa akcja. Tym razem rebelianci chcieli odbić z rąk ciemiężyciela wstrętnego Li_sa_li i Elokwentną_marysię! Lecz władca podstępny nie spoczął na laurach, jak każdy despota wszędzie spisek ohydny węszył, i każdego podejrzewał o przynależność do rewolucjonistów. Na torturach ohydnych spędzał całe godziny, lubując się wstrętnie cierpieniem dręczonych istot. Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Mroczna bajka na dzień dobry! 20.09.09, 10:02 Cdn. nie wiem kiedy się zobaczy, w jakim humorze bendę. Odpowiedz Link
buena_luna Re: Mroczna bajka na dzień dobry! 20.09.09, 16:02 Stokrotne dzięki Vidmo! Zawsze marzyłam o kierowniczym stanowisku a Ty w swojej łaskawości od razu mianowałeś mnie przywódcą płetwonurków.....ech żeby w życiu tak awansować.....<bujam w obłokach mocząc nogi w górskim strumyczku>.......och i ach....hihihi...;-D p.s. ciekawe czy kolejna rebelia będzie tak spektakularna i czy dziewczyny tak naprawdę chcą być ratowane no i czy fallen86 podstępnie nie przejdzie na ciemną stronę mocy by gilgotkami zmusić władcę vidmo do abdykacji ??????? Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Mroczna bajka na dzień dobry! 20.09.09, 16:37 Fallenowi86 raczej nie grozi przejście, na ciemna stronę mocy! Ale dziś jeszcze nastąpi kontynuacja opowieści, dojdą nowe postacie, przybędzie ofiar i zbrodni okrutnych, prawa człowieka będą łamane nagminnie. Cóż rebelię czas zacząć zakrzyknął fallen86..... Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Mroczna bajka na dzień dobry! 20.09.09, 17:52 Vidmo despotycznym władcą był, co to lubował się w uprawianiu tortur wszelakich, lecz straszliwie nie cierpiał przemocy fizycznej stosować wobec swych ofiar. Raczył je za to obficie, wszelakimi przemyślnymi sposobami na poprawę stosunków i w miarę możliwą konwersację ze skazańcem! Tudzież użytecznymi stworzeniami okazywały się: Szczury, myszy, pająki wszelakie, tudzież innej maści wymyślne robactwo, dość użyteczną metodą perswazji okazywała się też muzyka disco-polo. Kilku godzinny koncert jednego utworu o legendarnej nazwie Biały Miś, powodował tak wielką chęć do podzielenia się z Vidmakiem swymi tajemnicami, że aż sam tyran był czasami zaskoczony.Przesłuchiwani poddawani tym okropnym cierpieniom byli tak skłoni do rozmów i wyjawiania tajemnic różnych, że nawet czasem mówili to czego nie wiedzieli! Oczywiście despota lubował się w nagrywaniu przeróżnych pisków i wrzasków przerażonych i rozdygotanych ofiar. Raz na jakiś czas wielmoża okrutnego odwiedzali jego serdeczni przyjaciele 17lipiec1976 i rumcajs-76, siedząc w zaciemnionych komnatach i lochach wilgotnych raczyli się filiżanką wody gazowanej, słuchając to coraz nowszych arii wrzasków i pisków w wykonaniu Li_sa_li, Elokwętnej_marysi I Srebrnejłzy. Ale słodka idylla Dyktatora nie mogła trwać w nieskończoność, wywrotowcy pod przywództwem Buena_luny i Fallena86 ruszyli sztormować znienawidzone legowisko ohydnego satrapy. Ale odziały szturmowe buntowników, nie były zbyt elitarnymi jednostkami, Fallenow86 udało się zgromadzić pod swymi rozkazami, zaledwie garstkę miejscowego menelstwa. Buena_luna też nie wykazała się talentem organizacyjnym skupiając wokół siebie miejscowych kloszardów ! Ten ogrom przeważających sił wywrotowców, był widokiem tak rozśmieszającym i tak mało poważnym, że Vidmo76 doznał ataku śmiechu. Zataczając się spadł z murów obronnych i stracił pamięć!! Oczywiście rebelianci wykorzystali ten atak amnezji, wmawiając Vidmakowi, że jest miejscowym zbieraczem złomu. I w taki o to ohydny i podstępny sposób Despota i Tyran okrutny, vidmo76 został pozbawiony władzy. I skazany został na wieczną banicję. Słowa wszelakiej krytyki i niechęci proszę kierować na adres lśniące-filce@gmail.com Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Mroczna bajka na dzień dobry! 20.09.09, 18:25 dzieki vidmo, jestes rewelacyjny ale sie usmialam Odpowiedz Link
fallen86 Re: Mroczna bajka na dzień dobry! 20.09.09, 19:26 Dziękuję Ci Despoto i Tyranie za umieszczenie mojej skromnej osoby w tak zacnym dziele i o Tobie historia nie zapomni! Zapisałeś się trwale w historii forumowej! Live long and prosper! Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Mroczna bajka na dzień dobry! 20.09.09, 19:36 Och dziękuję, dziękuję zacne ofiary mej okrutnej tyrani! Postaram się więcej już Was, nie gnębić w tak szkaradny sposób. Odpowiedz Link
buena_luna Re: Mroczna bajka na dzień dobry! 20.09.09, 20:00 ooooooooo ja niegodna....!!!! pozostaje mi jeno pływać po wszelakich akwenach całego świata z błotnistymi fosami włącznie i głosić Twe imię po wsze czasy Wasza Okrutność ;-D p.s. Vidmo jak już będziesz odbierał pokojową nagrodę nobla w dziedzinie literatura... <pożądana przez miliony>...to miej baczenie na nas swoich wiernych fanów Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Mroczna bajka na dzień dobry! 20.09.09, 20:12 Nie no oczywiście, o takich fanów trzeba dbać! Macie zapewnione role, w następnej mini powieści. Oczywiście dostaniecie też, po darmowym tomiku dzieł wybranych. Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Mroczna bajka na dzień dobry! 20.09.09, 20:31 Vidmo... Mistrzu dziękuję za wszelki trud włożony w uzyskanie tak piorunującego efektu Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Mroczna bajka na dzień dobry! 20.09.09, 21:17 Nie ma sprawy. Cała przyjemność po mojej stronie. Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Mroczna bajka na dzień dobry! 20.09.09, 21:19 dobra, nie bądź już taki skromny Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Mroczna bajka na dzień dobry! 20.09.09, 22:24 trzeba znać własną wartość Vidmo Odpowiedz Link