Dodaj do ulubionych

Pewność siebie

15.11.09, 00:32
Czy ta cecha pociąga was w płci przeciwnej czy odpycha?
Obserwuj wątek
    • claire.ampres Re: Pewność siebie 15.11.09, 00:37
      Jeśli przesadna to jest to zarozumiałość i wiadomo, odpycha. Jeśli wypływa ze
      świadomości własnej wartości ale tez przyprawiona jest szczyptą pokory wobec
      życia - to przyciąga.
      • aleksandra_g_0 Re: Pewność siebie 15.11.09, 00:47
        Czemu ty jeszcze nie spisz Claire?:
        • claire.ampres Re: Pewność siebie 15.11.09, 00:55
          Bo się przestawiłam ostatnio na późne chodzenie spać smile

A jeszcze co do tematu - parę dni temu pewien facet chciał się ze mną umówić.
          Sam z dumą o sobie mówił, że jest pewny siebie, ma tupet, opowiadał mi o zakupie
          nowego samochodu ("ale nie myśl, że się chwalę" - a co mam myśleć?!) i
          wyremontowanej wielkiej chałupie. Przystojniak, wysportowany, sam o sobie mówi,
          że niczego się nie boi. Tylko nie mógł pojąć, dlaczego nie chciałam się z nim
          umówić.
          Może jestem dziwna, ale mnie tacy faceci mocno odpychają...
        • aleksandra_g_0 Re: Pewność siebie 15.11.09, 00:57
          Chyba jednak juz spismile Dobranoc.
          • aleksandra_g_0 Re: Pewność siebie 15.11.09, 00:59
            Chacha, a jednak niesmile
            • claire.ampres Re: Pewność siebie 15.11.09, 01:05
              a Ty czemu nie spisz? smile
              • aleksandra_g_0 Re: Pewność siebie 15.11.09, 01:12
                Bo jak kładę się do łóżka i próbuje zasnąć na przymus, to mnie dopadają "demony"
                i w ogóle ze snu wychodzą nici. Czekam, więc aż padnę na pyszczek przed
                komputerem i brat mnie przeniesie do wyrkabig_grin
                • claire.ampres Re: Pewność siebie 15.11.09, 01:15
                  Demony mają to do siebie, że atakują w nocy, gdy człowiek zamyka oczy i próbuje
                  zasnąć. Nie daj się paskudztwom! wink
                  Ale masz fajnie z tym bratem...
                  • aleksandra_g_0 Re: Pewność siebie 15.11.09, 01:21
                    No i zaczynam padać... ziew... A nawet temat wątku się nie wypowiedziałamtongue_out
                    • claire.ampres Re: Pewność siebie 15.11.09, 01:23
                      to się wypowiedz smile
                      • aleksandra_g_0 Re: Pewność siebie 15.11.09, 01:31
                        To sprawa dość skomplikowana, a ja przymulona już jestem, nie wiem czy potrafię
                        się skupić i dobrze wyrazić swoje myśli. Zawsze marzyłam, żeby ją mieć - pewność
                        siebie. Na razie wciąż pozostaje to w sferze marzeń. A u faceta, jeśli pewność
                        nie jest bezpodstawna, jak najbardziej mile widziana, w końcu ktoś musi
                        uzupełniać moje brakismile Heh, ale jeśli, ktoś się za pomocą pewności wywyższa, to
                        się robi męczącym towarzyszem.
                        • aleksandra_g_0 Re: Pewność siebie 15.11.09, 01:35
                          No i potwierdziłam w sumie twojesmile
                          • claire.ampres Re: Pewność siebie 15.11.09, 01:38
                            ano potwierdziłaś smile
                            mykam, dobranoc
                            • aleksandra_g_0 Re: Pewność siebie 15.11.09, 01:44
                              No,a tyle się siliłam, żeby napisać coś mądrego od siebie i mi nie wyszłotongue_out Ale
                              ta granica między pewnością siebie a zarozumialstwem bywa tak cienka, że czasem
                              można jedno z drugim pomylić, czy tylko ja miewam problemy z rozpoznaniem tego?
                              • claire.ampres Re: Pewność siebie 15.11.09, 10:25
                                > można jedno z drugim pomylić, czy tylko ja miewam problemy z rozpoznaniem tego?

nie wiem, jak inni, ja to natychmiast wyczuwam
                                • sensi_spring Re: Pewność siebie 15.11.09, 10:31

To prawda, pewność siebie może być ujmująca, gdy np. ktoś przyprawi
                                  ją jeszcze szczyptą humoru, zarozumialstwo zawsze będzie
                                  odpychające...

"...every day for us something new...open mind for a different
                                  view...and nothing else matters..."
    • fallen86 Re: Pewność siebie 15.11.09, 01:37
      Jak się ma pewność siebie - to się samemu ciągnie się do innych big_grin
      a jak się nie ma pewności siebie to się już tak bardzo nie ciągnie do innych tongue_out

No to zakręciłem tongue_out
    • elokwentna_marysia Re: Pewność siebie 15.11.09, 07:51
      uważam podobnie jak Wy, czyli przesada niewskazana.
    • rozmowy_w_sieci Re: Pewność siebie 15.11.09, 13:53
      Odpycha mnie gburowatość, chamstwo, niechlujstwo, nachalność, nie zrozumienie
      słowa NIE, zbyt wysokie mniemanie o sobie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka