womanoman 08.05.11, 00:43 Warszawianka (nie) śmiała i samotna pozna w celu spaceru etc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fallen86 Re: Ulijanka wawianka 08.05.11, 02:33 W tym musi być jakiś haczyk... Coś mało wymagań stawiasz Że nawet godzina jest Tobie obojętna Odpowiedz Link
domek-z-kart Re: Ulijanka wawianka 08.05.11, 09:59 ...a może,może-jest Wampirką jakąś i dlatego te nocne spacery po zimnej Warszawie nie przeszkadzają --hmmm Odpowiedz Link
fabiani Re: Ulijanka wawianka 08.05.11, 09:02 spacer znieznajomym? hmmm możesz rozszerzyć temat spaceru? Odpowiedz Link
womanoman Re: Ulijanka wawianka 08.05.11, 16:35 Rozwinięcie "spaceru" - wymowa: IPA: [ˈspaʦ̑ɛr], AS: [spacer] znaczenia: rzeczownik, rodzaj męskorzeczowy (1.1) przechadzka, chodzenie bez konkretnego celu, dla przyjemności odmiana: (1.1) lp space|r, ~ru, ~rowi, ~r, ~rem, ~rze, ~rze; lm ~ry, ~rów, ~rom, ~ry, ~rami, ~rach, ~ry przykłady: (1.1) Wczoraj byłem z babcią na spacerze po okolicy. składnia: (1.1) spacer po +Ms. kolokacje: (1.1) wyjść/iść/chodzić/... na spacer, być na spacerze; spacer po lesie/okolicy/starówce/...; krótki/długi spacer; wyjść na spacer z psem = wyprowadzać psa na dwór, aby mógł się załatwić synonimy: (1.1) przechadzka antonimy: wyrazy pokrewne: (1.1) zdrobn. spacerek; przym. spacerowy; czas. spacerować; rzecz. spacerniak związki frazeologiczne: etymologia: (1.1) niem. spazieren uwagi: tłumaczenia: angielski: (1.1) walk duński: (1.1) spadseretur w francuski: (1.1) promenade f, balade f, pérambulation, vadrouille, déambulation hiszpański: (1.1) paseo m interlingua: (1.1) promenada, ambulatura islandzki: (1.1) skemmtiganga f japoński: (1.1) 散歩 (sanpo) jidysz: (1.1) שפּאַציר m (szpacir) niemiecki: (1.1) Spaziergang m, Bummel m nowogrecki: (1.1) περίπατος m, βόλτα f polski język migowy: (w zapisie SignWriting) Odpowiedz Link
beja_81 Re: Ulijanka wawianka 08.05.11, 17:24 i z poczuciem humoru... Fabiani nie wybrzydzaj Odpowiedz Link
amstel0 Re: Ulijanka wawianka 08.05.11, 18:13 A ile masz lat? Tyle chociaż mogłaś napisać o sobie Odpowiedz Link
fabiani proponuję: 09.05.11, 16:29 wymowa: IPA: [spɔtˈkãɲɛ], AS: [spotkãńe], zjawiska fonetyczne: zmięk.• nazal.• -ni… wymowa ?/i znaczenia: rzeczownik, rodzaj nijaki (1.1) umówione lub przypadkowe zobaczenie kogoś, zetknięcie się z kimś (z czymś) (1.2) rozgrywka sportowa (1.3) rzecz. odczas. od → spotkać odmiana: (1.1–2) lp spotka|nie, ~nia, ~niu, ~nie, ~niem, ~niu, ~nie; lm ~nia, ~ń, ~niom, ~nia, ~niami, ~niach, ~nia (1.3) lp spotka|nie, ~nia, ~niu, ~nie, ~niem, ~niu, ~nie; blm przykłady: (1.1) składnia: kolokacje: (1.1) umówić się na ~, odwołać ~ synonimy: (1.2) mecz antonimy: wyrazy pokrewne: czas. spotkać, spotykać związki frazeologiczne: etymologia: uwagi: tłumaczenia: angielski: (1.1) meeting; (1.2) match bułgarski: (1.1) среща f esperanto: (1.1) renkontiĝo interlingua: appunctamento niemiecki: (1.1–2) Begegnung f Odpowiedz Link
womanoman A ja mówię 09.05.11, 23:07 是的 Poproszę tylko o czas. Dziś poskładała mnie jakaś zaraza zatem muszę się wykurować. Jutro doktorek i polopirynka a od poniedziałku mam tu mały kilkudniowy remoncie i nie wiem jak to ogarnę. Ciepło tak a ja jak zwykle chora, w swetrze, w łózku....takie moje życie Odpowiedz Link
piotr-wwa Re: A ja mówię 10.05.11, 07:12 womanoman napisała: Ciepło tak a ja jak zwykle chora, w swetrze, w łóżku....takie moje życie Okłady trzeba zamówić, okłady... Raz, dwa podniosą na nogi. Odpowiedz Link
womanoman Re: pls tell me 11.05.11, 10:08 fabiani napisał: > 你今天感觉如何? To mnie chyba przerasta w sferze rozumienia Odpowiedz Link
fabiani Re: pls tell me 11.05.11, 12:44 dzień dobry. jak się czujesz dziś się pytam. pozdrawiam i dużo słońca życzę. Odpowiedz Link
piotr-wwa Re: Ulijanka wawianka 09.05.11, 10:50 A gdzie tak chcesz spacerować, bo chyba nie po całej W-wie wzdłuż i w szerz. Odpowiedz Link
piotr-wwa Re: Ulijanka wawianka 10.05.11, 07:13 womanoman napisała: > no to chociaż po połowie Ale której i jak dzielimy? Tak jak Wisła na lewą i prawą, czy może północ południe? Odpowiedz Link
womanoman Re: Ulijanka wawianka 10.05.11, 14:22 A niech będzie inaczej - niech będzie Wisłę na pół, ale nie wzdłuż Odpowiedz Link
piotr-wwa Re: Ulijanka wawianka 10.05.11, 14:37 womanoman napisała: > A niech będzie inaczej - niech będzie Wisłę na pół, ale nie wzdłuż To jeszcze trzeba wybrać którą stronę Odpowiedz Link
womanoman Re: Ulijanka wawianka 10.05.11, 21:36 Proces decyzyjny nie jest moja mocną stroną Odpowiedz Link
piotr-wwa Re: Ulijanka wawianka 10.05.11, 21:47 womanoman napisała: > Proces decyzyjny nie jest moja mocną stroną To po której stronie W-wki masz domek? Odpowiedz Link
womanoman Re: Ulijanka wawianka 11.05.11, 10:07 tną mi dziś migdała o 14:00 !!!!!!!!!! Kciuki trzymać bojem siem Odpowiedz Link
piotr-wwa Re: Ulijanka wawianka 11.05.11, 10:51 womanoman napisała: > tną mi dziś migdała o 14:00 !!!!!!!!!! > Kciuki trzymać bojem siem Zwykły zabieg - nie ma czego się bać. Też miałem jedną operację i nie było czego się bać. Nawet powiedziałem, że spać nie chcę i znieczulenie lędźwiowe mi wystarczy, bo chcę sobie w odblasku lampy oglądać. Odpowiedz Link
piotr-wwa Re: Ulijanka wawianka 11.05.11, 10:49 womanoman napisała: > Niestety, po tej złej Zawsze lepiej tam, gdzie nas nie ma... Odpowiedz Link
lolcia-olcia Re: Ulijanka wawianka 04.06.11, 22:16 ze spaceru ? ooo a dzisiaj pogoda sprzyjająca była ;-P Odpowiedz Link
womanoman Re: Ulijanka wawianka 05.06.11, 21:54 tak, z dluuuugiego spaceru po szpitalnych korytarzach Odpowiedz Link