Dodaj do ulubionych

Żeganaj Facebooku

15.05.12, 20:46
Może jestem dziwny i pod tym względem, jednak mam wymaganie w kwestii podtrzymywania znajomości - w tym, tych z Facebooka. Miałem około 60- ciu znajomych. Niby wszyscy oni zapraszali mnie, ale cóż z tego, jak później nigdy nie można było doczekać się ani na odpowiedzi na wiadomości ani na zagadanie na czacie. Sam zagadywałem często, dla podtrzymania, do mnie jednak nie zagadał nigdy pierwszy nikt. Co to za znajomi, koledzy, koleżanki... Punkciki w statystyce? Duchy? Po co zapraszają skoro nie mają ochoty na dalsze kontakty? Nie wiem i w końcu mnie to wkurzyło i konto zostało zdezaktywowane. Ciekawy byłem, czy ktoś z owych znajomych, którzy maja do mnie maila czy numer telefonu, odzewie się na te media i podpyta - co się stało, dlaczego usunąłeś konto... Jednak nie zrobił tego nikt. To świetny dowód na to, jak traktują znajomość znajomi z FB.
Obserwuj wątek
    • butellishka Re: Żeganaj Facebooku 15.05.12, 21:00
      ja mam więcej szczęścia do ludzi, jak się okazuje wink
      • lonelyshe29 Re: Żeganaj Facebooku 15.05.12, 21:32
        ja miałam 200 znajomych, wywaliłam nieprawdziwych, zostało 16 i dobrze!
        • kristoff11 Re: Żeganaj Facebooku 15.05.12, 21:45
          lonelyshe29 napisała:

> ja miałam 200 znajomych, wywaliłam nieprawdziwych, zostało 16 i dobrze!

oo, to odważne posunięcie!
          • lonelyshe29 Re: Żeganaj Facebooku 15.05.12, 22:24
            prosta weryfikacja, trochę się moja szefowa czepiała smile, ale mieć szefa w znajomych na facebooku to już przecież lekka przesada smile.
            • kristoff11 Re: Żeganaj Facebooku 15.05.12, 22:33
              a reszta - w końcu po takim usunięciu z martwej znajomości robi się wróg...
              • lonelyshe29 Re: Żeganaj Facebooku 16.05.12, 07:18
                ....przeceniasz to, że ktoś o Tobie w ogóle myśli, jeśli jest Twoim znajomym z fb, on Cię zaprosił tylko to po, żeby samemu czuć się lepiej (mówię o fałszywkach nie o prawdziwych znajomych), żeby sobie powiedzieć, że ma tyyylu znajomych itp smile, jak usunęłam 184 osoby, okazało się, że może 2 w realnym życiu zapytały dlaczego ... a reszta ma to gdzieś smile, mi to bardzo pasuje.
                • kristoff11 Re: Żeganaj Facebooku 16.05.12, 07:46
                  Generalnie zatem gratuluję takiego posunięcia
                  • lonelyshe29 Re: Żeganaj Facebooku 16.05.12, 16:14
                    no przecież sam skasowałeś fb smile, to dopiero jest wyczyn smile.
                    • kristoff11 Re: Żeganaj Facebooku 16.05.12, 19:51
                      Ale to wygląda mniej drastycznie niż usuwanie wybranych "znajomych". Tu pozbywasz sie konta - wszystkiego - ogółu. W Twoim przypadku pozbywasz się wybrańców - oni będą mogli mieć żal, że dlaczego akurat ich a nie kogoś innego...
                      • lonelyshe29 Re: Żeganaj Facebooku 16.05.12, 20:58
                        nie wydaje mi się, skoro nie utrzymywali kontaktu - to o mnie nie myśleli, skoro nie myślą, to nie mają żalu ... dla mnie to proste smile
                        • kristoff11 Re: Żeganaj Facebooku 16.05.12, 21:37
                          niby tak...
    • rafae Re: Żeganaj Facebooku 16.05.12, 21:43
      a co to kurwa jest ten fejsbuk?? jakiś stary szoł? smile
      Nińków tu dużo!!!
      tych z samotni się bzykajcie też.... Czas zrobić porządek chyba. tylko trza mieć na to czas. big_grin
      • kristoff11 Re: Żeganaj Facebooku 16.05.12, 21:52
        Rafae, rozszyfruj, jeśli mozesz , przedostanie zadanie - z tym bzykaniem...
        • rafae Re: Żeganaj Facebooku 16.05.12, 22:26
          aluzja do wypowiedzi Noajde ( głuptaka ), bo nie popieram tak bezpretensjonalnie głupawych stwierdzeń.
          A bzykanie? No chyba nie na fejsbuku... big_grin raczej na gazeta pl big_grin
    • pchel.ka30 Re: Żeganaj Facebooku 23.05.12, 08:39
      kiedy wchodziła na rynek nasza klasa ludzie prześcigali się w znajdowaniu jak najwięcej znajomych - aby ładnie wszystko wyglądało w profilach
      podobnie jest z Facebookiem znajomi zapraszali Ciebie bo chcieli sobie dodać nowego znajomego do kolekcji.no bo "fajnie" jest mieć dużo znajomych smile
      każdy z nich ma swoje życie, swoje rodziny, brak czasu na postykanie sie, fejsbukowanie i tak to jest...dlatego warto mieć kilku ale porządnych znajomych
      pozdrawiam
      • czarna-75 Re: Żeganaj Facebooku 23.05.12, 20:38
        Nie mam konta na FB i nigdy nie miałam.
        • tomek197374 Re: Żeganaj Facebooku 24.05.12, 21:41
          Lepiej mieć 5 znajomych takich, do których możesz napisać lub pojechać w odwiedziny. Potem można wspominać długo takie spotkania.
          • lonelyshe29 Re: Żeganaj Facebooku 25.05.12, 09:50
            poza tym ci co cię zapraszają robią to z ciekawości, wścibstwo to się nazywa - mają wgląd w twoje zdjęcia itp. podglądanie to przecież najlepsza rozrywka świata smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka