obserwator-rzeczy-ulotnych 05.11.18, 12:46 www.youtube.com/watch?v=sxlIDWjCHvo Panie się może wypowiedzą ??? Jak nie o warstwie melodycznej czy aranżu - to może o tzw. przesłaniu ?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Same Suki 05.11.18, 12:49 www.youtube.com/watch?v=WkZ7pdh5xhQ cudne to jest Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Same Suki 05.11.18, 14:43 tia heh kolejny niedowartościowany zbok cudne rzeczą względną jest ale starczy na dziś i chyba bardziej ulotny od ciebie będę jednym słowem heh Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Same Suki 05.11.18, 13:40 Mi to szkoda czasu na jutuby to wszystko już zostało odkryte ta sztuka jest wtórna. Podniecać się tym mogą studenci i stare baby które mają nadmiar czasu. Ja to nawet radia nie słucham jutuby też ie wiem jakie są nowe piosenki muzyki słucham tylko czasami w samochodzie albumów wydanych 10-25 lat temu. Szkoda życia na pierdoly zajmijcie się trzepaniem hajsu pieniądze leżą na ulicy w Internecie także ale za słuchanie na pewno a analizę wiersza piosenek płacą tylko nielicznym Odpowiedz Link
maruda2 Re: Same Suki 05.11.18, 13:55 Tym sposobem zabrzmiałeś jak stara pierdoła, która z rozrzewnieniem wspomina lata swojej młodości Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Same Suki 05.11.18, 13:58 Cóż - do dalszej rozmowy zapraszam WSZYSTKIE baby, nawet te, które nie mają zbyt dużo czasu ale mają coś do powiedzenia odnośnie tematu. Jako że będą baby (mam nadzieję ) to studenci też się pojawią, zwłaszcza zaoczni O zgarnianiu kasy leżącej na ulicy też można zrobić wątek, o wtórności sztuki kolejny - o tym drugim to nawet pomyślę Odpowiedz Link
obrotowy ja to na ulicach vidze Same Suwy... 05.11.18, 14:10 ale wzrok jusz nie ten... a po parkach to nie chadzam... Odpowiedz Link
tapatik Re: Same Suki 05.11.18, 19:50 Po długotrwałych poszukiwaniach znalazłem przesłanie tej piosenki. Pozwolisz, że odpowiem również piosenką? Republika - Mamona Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Same Suki 05.11.18, 20:31 No nie przekonuje mnie jednak. Muzyka nie jest w moim klimacie, choć ten pierwszy utwór podoba mi się - sekcja rytmiczna bardzo ciekawa, dużo się w niej dzieje. No i smyczki - to mi się zawsze "do ucha przyklei" Tekst odważny i łamiący stereotypy. Więc na plus dla Samych Suk Natomiast ten drugi utwór to kompletnie mi nie wpadł w ucho. Nawet nie dosłuchałam do końca. Nie znam innych utworów, ale podejrzewam, że cała płyta mogłaby mnie zmęczyć. Nie kupiłabym, ale jeśli ktoś lubi tego typu klimaty to chyba muzycznie nie jest źle.... Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Same Suki 06.11.18, 09:12 Dzięki Atośka za jedyny (oprócz Tapatika) wpis na temat. Panie mają tak feministyczne podejście do wielu tematów, że nie ma mowy o tym, żeby w naszym kraju zrobiły karierę i kasę. Dodatkowo zabrały się za aranż mocno oparty na ludowej muzyce i instrumentach ( suka biłgorajska - taki instrument jest nawiasem mówiąc...) - więc powiedziałbym, że teza Tapatika nie ma najmniejszegopokrycia w faktach A co do tekstów - to dorzucę jeden, przypomina mi scenę z 4 pogrzebów i wesela, gdzie bohaterowie wymieniają ile razu i z kim mieli łóżkową okoliczność... www.youtube.com/watch?v=i5zd_OEze7A&list=RDz7r_S_1gI6A&start_radio=1 ps. no chyba, że ktoś bardzo, ale to bardzo pragnie naprawdę ciężkich i mrocznych historii to proszę bardzo...tekst taki,że skojarzenia z filmem Davida Finchera to pikuś....i do tego animacja zamiast kamery.... www.youtube.com/watch?v=z7r_S_1gI6A Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Same Suki 06.11.18, 09:44 Aaaa, to tam suka biłgorajska pogrywa! A ja się zastanawiałam, co to za efekt na gitarze zastosowano... No niszówka, co by nie powiedzieć, jeszcze z tym śpiewem białym... Kasy nie zrobią Ale jestem dość miło zaskoczona kolejnymi utworami. Tylko... ten drugi to bym przyspieszyła trochę Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Same Suki 07.11.18, 21:50 Tekstowo ok. Ale pod nosem trudno zanucić. A lubię Odpowiedz Link