Dodaj do ulubionych

4 km w jedną stronę

02.04.20, 21:28
Zrobiłem dzisiaj. Rowerem, niby nie wiele ale w takich okolicznościach? Nawet patrol policji minąłem
Obserwuj wątek
    • kevinjohnmalcolm Re: 4 km w jedną stronę 02.04.20, 22:16
      A ja tyle samo, tylko że w obydwie strony. Na piechotę, idąc do sklepu. Piękna pogoda, błękitne niebo, w miarę ciepło - czysta przyjemność.
      • stasi1 Re: 4 km w jedną stronę 03.04.20, 08:23
        A bliżej nie masz sklepu? Bo teoretycznie nie wolno w tych czasach się szwendać. Ja to spotkałem znajomego i dalej już w aptece panią . Jak wychodziłem z niej to przytrzymałem drzwi aby inna klientka weszła, bo czekała jak wyjdę.
        • kevinjohnmalcolm Re: 4 km w jedną stronę 03.04.20, 22:02
          stasi1 napisał:
          > A bliżej nie masz sklepu?
          > Bo teoretycznie nie wolno w tych czasach się szwendać.

Jak najbardziej wolno. W UK można legalnie raz dziennie wyjść poćwiczyć - pogimnastykować się, pobiegać, pojeździć na rowerze, pospacerować.
          A do sklepu po jedzenie zawsze można legalnie wyjść, nigdzie nie jest napisane, że ma być najbliższy. smile
        • tapatik Re: 4 km w jedną stronę 04.04.20, 07:45
          Teoretycznie.
          Artykuł 31 Konstytucji, punkt 3:
          "Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób. Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw."

O ile pamiętam ostatnie przepisy są wydane w formie rozporządzenia, czyli są niezgodne z prawem.
          • stasi1 Re: 4 km w jedną stronę 04.04.20, 08:02
            Ale to nie ty będziesz decydował co jest zgodne z prawem. Skoro władza stwierdza że to jest zgodne z prawem to nie ma siły, jest zgodne
            • tapatik Re: 4 km w jedną stronę 04.04.20, 08:08
              Mogę nie przyjąć mandatu i zażądać sprawy w sądzie.
              • stasi1 Re: 4 km w jedną stronę 05.04.20, 09:01
                Jak myślisz jaką masz szanse że trafisz na sędziego który nie będzie chciał sie podlizać Ziobrze i nie ukarze cię przykładnie? Po epidemii Zero będzie miał większość sędzi za sobą
                • tapatik Re: 4 km w jedną stronę 06.04.20, 00:23
                  O, a to dlaczego? Środowisko sędziowskie na razie opera się zerze.
                  • prawda_we_mgle Re: 4 km w jedną stronę 16.04.20, 23:55
                    Ludzie nie przyjmują mandatów, bo się potem z nich w sądzie spoko wybronią.
                    Dlatego ci na górze móżdżą żeby mandaty zamienić na kary administracyjne - wtedy nie ma siły - trzeba zapłacić.
                    • tapatik Re: 4 km w jedną stronę 17.04.20, 11:50
                      Ale po zapłaceniu nadal możesz iść do sądu.
    • obrotowy 5 km (rowerem)w jedną stronę robilem przez 20 lat 04.04.20, 07:57
      z wielka pozywka dla figury i samopoczucia...

ale... ulubiona robota mi sie skonczyla i musialem sie przestawic na dojazdy (do inne jroboty) samochodem

dalej i bardziej stresujaco...

ale no cusz...

c´ est la vie...
      • stasi1 Re: 5 km (rowerem)w jedną stronę robilem przez 2 05.04.20, 20:49
        Ja w dawnych czasach też tak miałem!Znaczy do pracy, tylko nie przez 20 lat. ano zawsze pod wiat wieczorem przy powrocie czasami z wiatrem. Kiedyś jadę w deszcz ze śniegiem dojechałem do innych 2 gości na rowerze. I oni narzekają do siebie Za jakie grzechy tak muszą cierpieć. Czasami nie dało się jechać tak ulicę zawiało
        • obrotowy 5 km (rowerem) w jedną stronę robilem przez 20... 06.04.20, 15:15
          stasi1 napisał:
          . Czasami nie dało się jechać tak ulicę zawiało

po sniegu tez jedzilem...
          od tego nos mam troche krzywy smile
          ale nie zaluje.
    • to_ja_pisze Re: 4 km w jedną stronę 17.04.20, 18:31
      stasi1 napisał:

> Zrobiłem dzisiaj. Rowerem, niby nie wiele ale w takich okolicznościach? Nawet p
      > atrol policji minąłem

Cóż za śmiała partyzantka.
      • tomekzgor Re: 4 km w jedną stronę 17.04.20, 23:52
        rekomenduję łamanie przepisów, nieprzyjmowanie mamadtów. Prędzej czy pożniej nastąpia normalne czasy i sądy będą to umażać , a wtedy dostaniecie zwrot kasy z odsetkami
        • to_ja_pisze Re: 4 km w jedną stronę 18.04.20, 08:10
          Za dużo zachodu. Za 2 dni zmniejszają obostrzenia, więc szkoda prądu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka