Dodaj do ulubionych

CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny

IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 21:49
kochani
czy Wasze dzieci korzystały z nowego oddziału laryngologicznego w CZD w Międzylesiu (Wwa)?
W lutym mamy termin usunięcia 3 migdała i drenaż uszu, proszę o Wasze opinie i jak tam wygląda ten zabieg, bo przejrzałam dokłądnie i oprócz audiologii, nie ma żadnych wątków odnośnie laryngologicznego oddziału tam.
dzięki
Obserwuj wątek
    • ipepelek Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny 23.02.11, 22:41
      napisz prosze jak u Was wygladal zabieg, poszukuje miejsca w Wawie gdzie synkowi moge to samo zrobic....
      • kuleczka38 Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny 24.02.11, 22:19
        My planujemy na Niekłańskiej, terminy na kwiecień. Polecono mi dr Zielnik.
        Na Kajetany musielibyśmy czekać jeszcze do listopada.
        Też chętnie się dowiem, jak to wygląda, jakie są warunki? Na co zwrócić uwagę? ...
        Przyznam, że mam ogromnego pietra i już teraz przeżywam strachy z tym związane.
        Pozdr
        • Gość: gość Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny IP: *.interdom.net.pl 06.03.11, 15:16
          oddział jest super lekarz konkretny polecam
          • Gość: Agata Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.11, 22:27
            Mój synek miał zabieg usunięcie 3 migdałka 1 kwietnia 2011.Pan doktor Robert bardzo sympatyczny,fachowiec,szybko łapie kontakt z dzieckiem,odpowiada na wszystkie pytania,oddział pięknie urządzony,mama jest z dzieckiem do końca,weszłam z synkiem na sale operacyjną az usnął,a jak sie wybudzał byłam po zabiegu przy nim.Cała kadra,młody zespół ludzi,profesjonalistów,ale żeby nie było tak kolorowo mam jeden minus,pielęgniarka w sali wybudzeń,niemiła,opryskliwa,jakby byłam tam za kare,może zjadła ja rutyna i dla niej operacje to chleb powszedni ale wszyscy rodzice z którymi rozmawiałam podzielali moja opinię.Polecam CZD wcale nie jest przereklamowane,tam naprawdę najważniejsze jest dziecko.
            • Gość: ed Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny IP: *.home.aster.pl 04.11.11, 17:55
              Mój syn miał 2dni temu usuwany 3migdał, podcięcie podniebienne i przeczyszczone uszy, na szczeście beszło się bez drenów w CZD. 1 wizyta w połowie września, termin na koniec lutego, po kolejnej wizycie w zeszłym tyg. dr przesunał na zeszłą środęsmile w Kajetanach miałam termin za 12mies. a prywatnie z Medincusa po 3mies. Od 13 przyjecie i wszystkie prcedury i latanie po CZD (gabinet laryngol. na parterze, konsultacja u dr na IX pietrze, potem Izba przyjec jeszcze gdzie indziej, i znou na IX). Ogólnie wszystko super, nowy oddział, kącik dla dzieci, super personel począwszy od pielęgniarek, przez lekarza asystenta, który bardzo dbał o pacjentów kiedy dr Robert P-F szykował się do zabiegów, a na Pani anestozjlog skonczywszy. Tak zagadała mojego 4letniego synka, że nawet nie wiadomo kiedy wziela go na ręce i zabrała do sali operacyjnej, zrobił tylko papa. Teraz mama może być tylko na korytarzu i nie jest obecna przy usypianiu-od niedawna taka zmiana, natomiast od razu idzie po zabiegu do sali wybudzeń (najgorsza część całej historii). To, co jest fajne, to fakt, że minimalizują stres do minimum, wejście dożylne zakładają już jak dziecko śpi, potem jeśli jest konieczność antybiotyk panie dają najczesciej jak dziecko też sobie drzemie. Mój syn był tak zadowolony (tzn jak już mu zeszła narkoza, i przeszedł etap wymiotowania), ze chciał "motylka" wziać ze sobą do domu no i chciał też zostac jeszcze troche pobawic sie w kąciku zabaw kiedy mieliśmy już wypis nastepnego dnia. Tak jak pisałam, dużo by opowiadać wiec jak ktos jest zainteresany bardziej szczegółowymi info, prosze o maila i odpisze z prv. Pozdrawiam
              • bruni76 ed 05.11.11, 13:13

Wszystko ładnie, pięknie, tylko jakiego masz maila?
                Bo piszesz jako gość...
    • Gość: ed Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny IP: *.home.aster.pl 05.11.11, 15:44
      Osoby zainteresowane zazwyczaj podają swój mail do kontaktu i odpisuję z ze swojeg prv. Tak to działa w tym przypadku.
      • bruni76 Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny 05.11.11, 21:21
        W takim razie proszę o szczegółowe info na maila gazetowego.
        Pozdrawiam i czekam....
        • Gość: ed Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny IP: *.home.aster.pl 06.11.11, 14:26
          Nie mam założonego konta gazetowego, więc również nie mam dostępu do maili osób zarejestr., w tym niestety do Pani Bardzo proszę o podanie maila i oczywiście konkretnych pytań dot. poruszanego wątku, tak żeby moja odp była najbardziej dla Pani pomocna, bo ja mogę o tym pisać w nieskończoność. Pzdr
          • bruni76 Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny 06.11.11, 17:03
            Widzę że mam do czynienia z laikiem gazetowo-forumowo-pocztowym wink
            bruni76@gazeta.pl
            Interesuje mnie dosłownie wszystko: o której godzinie trzeba się zgłosić na oddział, ile godzin wcześniej dziecko ma być na czczo przed zabiegiem i no w ogóle jak to wszystko wygląda tak od strony matki.
            Czy jest jakaś kolejność (bo na pewno jednego dnia jest dużo tego typu zabiegów) dzieci do owych zabiegów, jak tak to które dzieci mają pierwszeństwo, młodsze czy może jakieś inne.
            I czemu nie mogę być przy usypianiu dziecka?
            Moje dziecko nie sądzę żeby samo poszło z obcą osobą na salę zabiegową.
            No, chyba że stanie się cud - w co raczej śmiem wątpić.
            No dosłownie interesuje mnie wszystko, wszystko co tylko powinnam wiedzieć, a przyznam szczerze że skoro Pani jest w stanie pisać o tym w nieskończoność - ja jestem w stanie wszystkiego "wysłuchać", tym bardziej że termin zabiegu zbliża się nieubłagalnie uncertain

• ciocia_wiedzma Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny 07.12.11, 14:25
              Ja też poproszę to samo info.
              ciocia_wiedzma@gazeta.pl
              My zabieg mamy 12.12(!) i już jestem cała w nerwach. Wiem właściwie tylko że mamy stawić się na oddział w niedzielę między 12.30 a 16 i ze strony CZD wiem co do szpitala zabrać.
              Ale mam pewne wątpliwości. Np. czy wystarczy sam śpiwór, czy faktycznie muszę brać jakieś krzesło składane, bo słyszałam że na salach rodzic nawet usiąść na czym nie ma.
              Jak z kolejnością zabiegów? Ile mniej więcej taki zabieg trwa? Ile potem dziecko zostaje na oddziale? Podobno jak wszystko dobrze pójdzie to tego samego dnia może już wyjść.
              No i generalnie wszystko co jeszcze powinnam wiedzieć. Będę bardzo wdzięczna i może uspokoję się choć trochę, bo aktualnie jestem kłębkiem nerwówsad
              • Gość: ed Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny IP: *.home.aster.pl 08.12.11, 10:41
                Nie doczytalam Pani maila wiec odp na forum umieszcze ponizej, a dodatkowe pyt. prosze juz na prv.
                Proszę wziąć rozkładane krzesło/fotel, sale są dosyć spore jak na warunki szpitalne więc spokojnie się zmieści. Kolejność zabiegów: od najmłodszego dziecka do najstarszego, czas trwania ok 30min. (łącznie z narkozą i przewiezieniem potem do sali wybudzeń). Jeśli ma Pani przyjecie w południe to dziecko zostaje do rana (w nocy jest jeszcze obserwacja itp.), rano ok 8.00 wypis-tak bylo ze wszystkimi dziecmi z naszego przyjecia i nie bylo żadnych wyjatkow. Pozdrawiam
    • marado Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny 08.12.11, 09:48
      a ja mam pytanie podstawowoe- jak dostac sie na zabieg do CZD? Mam skierowanie do Kajetan ale tam minimum rok i szukam gdzie indziej szybciej. Mamy sie zarejestrowac na wizyte do audiologa czy laryngologa i on nas zapisze na zabieg? a jak mała bedzie akurat chora na zabieg to czekamy od nowa(kilka miesiecy)???
      • Gość: ed Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny IP: *.home.aster.pl 08.12.11, 10:52
        Witam, tez bylam najpierw w medincusie/kajet. i taki sam termin oczekiwania co Pani. Ja do dr Fayatte poszlam w przychodni vertimed www.vertimed.pl/o_nas.html na wizyte czekalam bardzo krotko a od znajomego dowiedzialam sie że on juz potem kieruje do czd na wizyte i cały dalszy proces i tak rzeczywiscie bylo. Juz w vertimedzie zapisal nas do czd i tam zrobili nam endoskop, słuch i calą reszte, potem termin itp. Pewnie można tez sie zapisac przez CZD bezposrednio do niego na 1wsza wizyte ale nie wiem jaki jest czas oczekiwania. Tak to niestety jest że chore dzieci wypadają z kolejki ale ponieważ dzieci z migdalami chorują wlasciwie non stop wiec dr ma to na uwadze. My bylismy na 2gie wizycie u dr (akurat zdrowi tzn. z zapchanymi zatokami ale bez ostrej infekcji-bo to jest warunek) i dr stwierdzil, że midgaly (3ci i boczne) są juz tak duze nie ma co meczyc dziecka. Termin mielismy na marzec a zabieg zostal wykonany kilka dni od wizyty (w czw. wizyta, w pn tel. z info o zabiegu w srode). Wiec to wszystko pewnie zalezy od stanu dzieciaka. Pzdr,
    • Gość: agnes Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny IP: *.centertel.pl 08.12.11, 17:42
      witam. potwierdzam zapis z dnia operacyjnego opisywany przez eda. musieliście mieć jednak duże szczęście z tym terminem, bo z nami było chyba standardowo. Niestety juz od kilku miesięcy dr Fayette nie przyjmuje w Vertimedzie, więc adres jest nieaktualny. Moja kuzynka próbowała zapisać dziecko i on chyba nigdzie nie przyjmuje tylko w CZD. Wracając do zabiegów, pozytywne jest to, że pacjenci aktualnie chorzy, których termin się zbliża nie są odsyłani na nowe terminy za kilka miesięcy, ale "czekają" na wolne miejsce. Tak było w przypadku mojego dziecka, Po odczekaniu 2 tyg od ostatniej dawki antybiotyku, poinformowaliśmy telefonicznie osobę odpowiedzialną za termin, że jesteśmy gotowi. Po 10 dniach, ktoś zachorował i weszliśmy w jego miejsce. Miejsca na samym oddziale jest trochę mało, nie pozwalają spać w łóżkach z dziećmi, bo to niehigieniczne (może to i słuszne) warto więc wziąć fotel składany lub materacyk. Noc można przespać w kawałkach, w nocy niektóre dzieci dostają leki. Rzeczywiście czas oczekiwania na dziecko po zabiegu to ok pół godziny, czeka się na korytarzu pod salą operacyjną. Przywołuje anestezjolog, wchodzi sią na salę gdy dziecko jeszcze śpi. Obaj lekarze odpowiadają o tym jak przebiegł zabieg. Ale zaraz po operacji nikt nie ma głowy żeby cokolwiek zapamiętać. Dopiero po zabiegach na oddziale doktor operujący odpowiada na wszelkie pytania, pyta też o ew zwolnienie L4 itp. Nas operował dr Fayette, był na dyżurze całą noc, wypisał nas rano o 7:30. W nocy spokój, nic się nie działo. organizacyjnie dobrze jak na publiczną służbę zdrowia, mają dobre podejście odpowiadające młodym rodzicom.
      • ciocia_wiedzma Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny 15.12.11, 00:25
        Jesteśmy już po zabiegu, nerwy były nie potrzebne, wszystko poszło dobrzesmile Mogę teraz opowiedzieć jak to wyglądało.
        Najpierw zapisałyśmy się do poradni laryngologicznej w CZD, dr. Fayette małą zbadał i skierował na zabieg. Było to pod koniec czerwca a najbliższy wolny termin był w grudniu.
        Polecono nam się stawić w szpitalu dzień przed zabiegiem tj. w niedziele. Po ok godzinie na izbie przyjęć, ważeniu, sprawdzeniu wyników badań i konsultacji pediatry przyjęto nas na oddział. Tego samego dnia przyjęto w sumie 7 dzieci. Oddział jest nie duży, w sumie 10 łózek, malutki kącik zabaw. Świetlica jest na innym oddziale, na drugim końcu korytarza, ale dzieci nie mogą do niej iść, więc trzeba zabrać ze sobą pół walizki zabawek albo latać potem do sklepu, bo po paru godzinach się nudzą.
        Pod wieczór była jeszcze konsultacja p. anestezjolog, która mówiła tak cicho i spokojnie że miałam wrażenie że zaraz uśnie. Noc przebiegła bez problemu. Okazało się że śpiwór i podłoga są dużo wygodniejsze do spania niż leżaksmile Od północy dzieci nie mogły już jeść i pić, o 7 miał być obchód i od 8 zabiegi. ok 6.30 pielęgniarka zmierzyła dzieciakom temperaturę. Ok 8 na oddziale pojawiło się jeszcze 9 dzieci, jak się potem kazało na drenaż uszu, które siedziały z rodzicami na korytarzu, w związku z czym pielęgniarka zabrała z sal wszystkie krzesła.
        Jeśli chodzi o kolejkowanie zabiegów nie miały nic wspólnego z wiekiem. Najpierw szły dzieci które miały mieć wycięcie migdała i drenaż uszu, potem te które miały sam migdał. A pomiędzy były wzywane te na drenaż. Pielęgniarka nie wiedziała nic o kolejności zabiegów, wiec siedzieliśmy wszyscy jak na gwoździach, bo Dr. dzwonił z dołu i wzywał na sale konkretne dziecko. Okazało się później, że na ten dzień jest w sumie 16 zabiegów prowadzone w 2 salach. Kiedy na jednej anestezjolog przygotowywał wszystko do następnego migdała, dr. Fayette robił drenaż w 2.
        Na szczęście moja córa poszła na zabieg jako 2, ale były dzieci 3 letnie które musiały wytrzymać na czczo do 13. Ostatni zabieg był o 14.
        Pozwolono mi zjechać z nią na 1 piętro, ale tylko do czerwonej lini. Potem miałam czekać na oddziale aż ją przywiozą wybudzoną. Na salę wybudzeń rodzice wstępu nie maja. Od momentu zabrania dziecka z sali do momentu powrotu na oddział minęło ok godziny. Tylko dlatego że bez przerwy zawracałam gitarę pielęgniarce udało mi się uzyskać info że już ją wiozą na górę i udało mi się ich dopaść jeszcze na 1 przy windzie, bo obiecałam jej że będę na nią czekać na dole.
        Pić mogła dostać godzinę a jeść 2 godziny po zabiegu. Nawet jak dzieci nie chciały trzeba je było zmusić żeby sprawdzić czy posiłki nie wywołają wymiotów. Wszystkie dzieciaki zostały wypisane do domu o 19.
        Ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Pan doktor jest kompetentny i bardzo miły, tak samo jak cały zespól pielęgniarski. Jeżeli istnieje taka konieczność polecam zrobienie zabiegu właśnie w CZD
    • Gość: Unforgiven Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny IP: *.cdma.centertel.pl 03.02.12, 09:56
      Witam
      Mam 14 lat i 01.02.2012r. miałem zabieg wycięcia 3 3 migdału.
      Oddział jest nowy mały miła obsługa a najfajniejszy to jest pielęgniarz Rafał ktury libi porzartować.
      Zabiegi zaczeły się po południu (zalerzy to chyba od tego kiedy dr.Robert ma dyżur w poradni).
      Ja jako najstarszy miałem zabieg na końcu. Anestejolog też był bardzo miły. Na sali wybudzeć też była miła pielęgniarka.
      Ogulnie wszystko było super tylko najgorszy ból po operacji.
      Pozdrawiam
      • Gość: komor Re: CZD - 3 migdał-oddział laryngologiczny IP: *.jjs.pl 03.02.12, 13:16
        dziecko ; )
        to portal dla ludzi, którzy umieją już pisać, nie wypisuj niedorzecznych frazesów, bo my rodzice chcemy uzyskać rzetelne informacje o poważnych sprawach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka