Dodaj do ulubionych

wkrótce 1. rocznica :)

21.10.11, 02:11
tak mnie naszło, po poście eelleny, na wspomnienia. Aż trudno uwierzyć, że to już rok zleciał!
I wciąż nie mogę uwierzyć, ile lat świetlnych w rozwoju pokonaliśmy, a właściwie nasz dzielniak pokonał. Łapię się na tym, że gdy "dręczę" (uwielbia to) Filipa sylabizowaniem (powiedz "ma" - "ma", "ka" - "ka", "ron" - "łą"; powiedz "makaron" - "sikawa" i się chichra), to zapominam, że on jeszcze półtora roku temu żył w świecie niemal ciszy, a dwa lata temu leżał plackiem w inkubatorze, podpięty dwa miesiące do respi. Szok, z którego wciąż nie możemy wyjść!
Obserwuj wątek
    • anulkaa_z Re: wkrótce 1. rocznica :) 21.10.11, 07:58
      U nas też niedługo stuknie rok od podłączenia procesora mowy. I również jestem w szoku jak Filipek się rozgadał przez ten czas. Ma 2 lata i 4 mce i nawija pełnymi zdaniami. Śpiewa pisenki, tańczysmile I na całe szczęście lubi sowje "aparaciki" (implant i aparat). Ostatnio nawet uczy się zakładac cewkę jak mu spadnie smile
      Z każdym dniem zaskakuje nas co jest w stanie powiedzieć. Nie wiem, czy osiągnąłby tyle na samych aparatach (to tak nawiązaując do wątku implantować czy nie) ale nie żałuję decyzji o implancie (chociaż nie była łatwa i po operacji mieliśmy trochę problemów uncertain poczestowali nas gornkowcem w szpitalu sad)
      • gojapio Re: wkrótce 1. rocznica :) 21.10.11, 10:01
        to nasze Filipy równolatki smile tylko pewnie gabarytowo w innej kategorii startują wink Nasz - 10,3 kg.

a propos cewki, Filip odkrył niedawno - i zaczął się dobre pięć minut bawić, z fascynacją, w odklejanie i przyklejanie - już czuję, że za chwilę padnie kwestia - głupio, starzy, gadacie, wyłączam się wink
        • anulkaa_z Re: wkrótce 1. rocznica :) 21.10.11, 11:18
          gojapio napisała:

> to nasze Filipy równolatki smile tylko pewnie gabarytowo w innej kategorii startują wink Nasz - 10,3 kg.
          >

No, trochę inna kategoria wagowa, całe 13 kg i 94 cm, więc kawałek kawalera jest smile
          Ale brat bliźniak Filipka oscyluje wagowo bliżej Twojego - 11 kg smile więc nie wiem kto jest w normie big_grin

A z tym słuchaniem to nie raz słyszałam historie rodziców, jak dziecko odłączało procek w trkacjie trwania "kazania" i mowi: nie wiem co mówisz mama, nie słyszę Cie wink
          • gojapio Re: wkrótce 1. rocznica :) 21.10.11, 11:38
            są jakieś plusy tego niesłyszenia wink myślę, że nasz zbuntowany sześciolatek nieraz chciałby sobie zdjąć cewkę, zwłaszcza gdy każe mu się iść do łóżka wink
            • aga.n.f Re: wkrótce 1. rocznica :) 22.10.11, 22:13
              smile
              Każdy czasem by chciałsmile

Gosiu, Ty wiesz ze ja z Wami czterema kończynamismile
              (ale poetycko mi wyszłosmile )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka