Dodaj do ulubionych

CT kości skroniowych

09.02.12, 11:12
Przygotowujemy się do implantu no i mam kilka badań do zrobienia. Na skierowaniach pisze, że laboratoryjne, krew i takie tam ważne są przez 4 tygodnie. A jak jest z tomografią czy można ją zrobić wcześniej i ile wcześniej. Czy ktoś może wie jak to jest bo jakoś nie pomyślałam aby spytać w Warszawie. Badanie będziemy robić u siebie a nie w Kajetanach no i kolejki dosyć długie ... A poza tym chyba byłoby lepiej narkozy ( tomografia i zabieg) rozsunąć trochę w czasie ...
Obserwuj wątek
    • sylwia11022000 Re: CT kości skroniowych 09.02.12, 12:00
      nie ma znaczenia kiedy zrobisz, tu oceniają budowe anatomiczną kości - wiec możesz robić już.
      • jasiek4 Re: CT kości skroniowych 09.02.12, 12:14
        Dzięki za odpowiedź. Tak mi się wydawało. Zastanawiam się tylko czy wiek nie ma znaczenia - mały ma 6 miesięcy i jeszcze dosyć szybko rośnie ...
    • ter30 Re: CT kości skroniowych 09.02.12, 12:45
      Witam moja córka ma miec zabieg 19 marca 2012, jak dzwoniłam do kajetan to powiedzieli,ze wcale nie musze miec ct kości skroniowej jak budow głowy dziecka nie ma rzdnych wad takich widocznych gołym okiem, oni sami zrobią.
      Pozdrawiam.
      • jasiek4 Re: CT kości skroniowych 09.02.12, 12:51
        A to ciekawe bo my po kwalifikacji dopiero czekamy na termin, wad głowy nie ma ale CT kazali nam zrobić.
        • Gość: asiczak Re: CT kości skroniowych IP: 62.244.154.* 09.02.12, 17:57
          CT głowy jest dla bezpieczeństwa, Pestka wam najlepiej o tym opowie smile , Jagoda miała CT jak miała 4.5 mca za miesiąc była operacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka