beatulek
05.04.12, 13:45
Dziewczyny mam pytanie. Mam dziecko 6-lat, które moim zdaniem od pewnego czasu źle słyszy. Badanie słuchu to po urodzeniu córka przeszła bez jakiegokolwiek problemu . Teraz oglądając TV przykłada ucho do głośnika twierdząc, że nie słyszy inaczej. Moim zdaniem - jak rozmawiamy to ona słyszy gdy się mówi do niej normalne, gdy się mówi szeptem to słyszy jak się patrzy na osobę mówiącą. Gdy szepczę jej coś za plecami - prosi o powtórzenie. Byliśmy u laryngologa - oczyścił jej uszy z zalegającej woskowiny i powiedział, że teraz jest ok. W uszach nic złego się nie dzieje. Wyglądają na zdrowe.
Co ciekawe jak śpiewa to dobrze trzyma tonację i potrafi wejść poprawnie w to co się jej gra.
Mimo wszystko chciałam się dowiedzieć gdzie jakie badanie powinnam jej zrobić by mieć wyraźną odpowiedź czy nie ma wady słuchu? Podajcie też proszę średnie ceny tych badań.
Wiem, że przy Waszych problemach ten mój wydaje się niewielki. I pewnie wiele z Was marzy o tym by i Wasze dziecko miało jedynie taki problem czego z całego serca Wam życzę. Jednak chyba Wy mi najlepiej doradzicie. Któż zna te problemy lepiej niż Wy?