Dodaj do ulubionych

ubezpieczenie implantu a faktura na fundację?

IP: *.xdsl.centertel.pl 03.09.12, 10:14
Witam we wrześniu mamy do zapłaty aż 933 zł ubezp. za freedoma, czy ktoś moze orientuje się czy ubezpieczyciel może wystawić fakturę na fundację? Jest to dla nas duża kwota do zapłaty, a zbierając pieniądze na subkoncie można ją potem odzyskać(mając środki oczywiście bo z 1 % jeszcze nic nie wpłyneło)Proszę o odp., a może ktoś ubezpiecza w Unice? jak to wygląda?
Obserwuj wątek
    • anulkaa_z Re: ubezpieczenie implantu a faktura na fundację? 03.09.12, 10:40
      My ubezpieczamy w Unice i niestety nie było możliwości wystawienia faktury na Stowarzyszenie, w ktorym mamy subkonto sad Ale płacimy ok 500 zł za N5.
      • monika_29 Re: ubezpieczenie implantu a faktura na fundację? 03.09.12, 16:11
        My również ubezpieczaliśmy w Unice i nie było żadnego problemu ze zwrotem pieniędzy z Fundacji. Umowa ubezpieczenia procesora jest konkretnie na "pacjenta" a nie na Fundację. Wystarczyło zrobić kserokopię umowy dołączyć dowód wpłaty za ubezpieczenie, opisać fundacji czego i kogo to dotyczyło i wszystko. Fundacja Dzieciom Zdążyć z Pomocą bez problemu oddała kasę.
        • Gość: malwina85 Re: ubezpieczenie implantu a faktura na fundację? IP: *.xdsl.centertel.pl 04.09.12, 09:05
          Dzięki za odp. też mamy subkonto w tej fundacji i zrobię tak samo.A mozecie mi podac namiary na agenta z uniqi bo tam jest taniej, ale czy na pewno w razie awarii jest zastepczy procesor i jak długo się czeka, czy nie ma z tym problemu? Ktoś miał juz jakieś pieniądze zwrócone w ramach ubezpieczenia? jak to jest? Prosze o odp. bo do 20 wrzesnia mam termin z allianzu na wpłate .Pozdrawiam
          • monika_29 Re: UNIQA 04.09.12, 15:19
            Podaję namiary na ubezpieczyciela. Wszystko załatwiałam przez internet. Po ustaleniach przysłali umowę do domu.

Monika Bochniarz
            Specjalista ds. ubezpieczeń

UNIQA Towarzystwo Ubezpieczeń S.A.
            z siedzibą w Łodzi ul. Gdańska 132

Oddział w Szczecinie
            71-617 Szczecin, ul. Żubrów 3

tel. (91) 42-54-585 fax (91) 48-533-52

kom. 696-017-079
            monika.bochniarz@uniqa.pl

UNIQA Towarzystwo Ubezpieczeń S.A.
            90-520 Łódź, ul. Gdańska 132, tel. 042 63 44 700, fax 042 63 77 430
            Sąd Rejonowy dla Łodzi - Śródmieścia w Łodzi, KRS 0000001201,
        • Gość: malwina85 Re: ubezpieczenie implantu a faktura na fundację? IP: *.xdsl.centertel.pl 04.09.12, 09:13
          Mam jeszcze pytanko do MONIKI-29 odnośnie drugiego implantu, jak dziecko sobie radzi, czy osiągnęło takie same rezultaty jak w pierwszym, bo w Warszawie mówią że poprawa rozumienia i lokalizacji w hałasie to tak 10% w dwóch implantach, jestem ciekawa jak to jest u Was? Czy dziecku jest bez różnicy i tak samo w jednym jak i w drugim mozna się z nim komunikować?Martwie się bo tez jestesmy przed wszczepem 2 i mam małe watpliwości..Czy musieliści potem prowadzić osobną rehab. tylko w lewym implancie?
          • monika_29 Re: ubezpieczenie implantu a faktura na fundację? 04.09.12, 15:13
            Najlepszymi decyzjami w moim życiu były decyzje o wszczepieniu implantów. Od zawsze chciałam aby moje dziecko słyszało obustronnie. Bałam się tylko samej operacji. Dzisiaj jestem szczęśliwa, że Karolinka mówi lepiej niż niektórzy jej rówieśnicy. Gada, gada i gada. Nie ma końca wink I to jest to, o czym marzyłam. Drugi implant daje dziecko komfort słyszenia w stereo. Nie chodzi tu o lepszą mowę ale o stereo i bezpieczeństwo dziecka. Implant to "tylko urządzenie" zawsze coś może się przydarzyć, tfu, tfu... Tak więc na "ten" wszelki wypadek córka ma drugi. Kiedy przestaję działać jeden bo "padają" baterie słyszy na drugim. Jest z nią zawsze kontakt. Nie ma obawy, że siedzi w ciszy . Szczególnie ważne było to w przedszkolu, kiedy nikt nie zauważył ,że padły baterie w jednym procesorze.
            Rehabilitacja ??? nikt nie umiał powiedzieć mi jak pracować z córką. Sama obserwując małą prowadziłam podobne zajęcia jak na samym początku przy pierwszym implancie.
            Po miesiącu przyszło rozumienie dźwięków. Po 3 miesiącach mowy. Dzisiaj Karolcia słyszy i mówi na nowym procesorze ( drugim) tak samo jak na pierwszym. Dobrze lokalizuje dźwięki. Odwraca głowę w stronę, z której słyszy wołanie smile
            Karolinka kocha swoje "uszka" i nie wyobraża sobie życia bez nich smile
        • Gość: MM Re: ubezpieczenie implantu a faktura na fundację? IP: 84.201.212.* 04.09.12, 15:29
          trochę off top, ale ... @ monika_29 - patrzę na Twój wpis i podpis pod nim i nie mogę uwierzyć w aż taką zbieżność:
          1) nasza córka jest z 23.03.2008 (Twoja ur. 3 dni później)
          2) nasza córka ma na UP Freedoma od 8.12.2009. (Twoja równo rok wcześniej)
          3) nasza córka ma na UL Nucleus 5 od 15.09.2011 (Twoja równo 2 tyg. później)
          4) też ubezpieczamy procki w Unice
          5) też jesteśmy pod tą samą Fundacją i też nie mieliśmy problemu ze zwrotem składki ...

ad. 3) w innym temacie tutaj doczytałem już, że Twojemy dziecku - na szczęście - wszczepili do UL implant od Freedoma, a akcesoria na zewnątrz dali z "piątki" ... niestety, nam 2 tyg. wcześniej wszczepili jeszcze ten z serii 5, który akurat okazał się wadliwy - jesteśmy już po reimplantacji, ale to już inna bajka ...
          pozdrawiam
          • monika_29 Re: do MM 04.09.12, 15:38
            wow, cóż za "podobieństwo w sytuacjach, zdarzeniach ". Dwoje różnych dzieci, a jak podobne do siebie historie wink
            Życzę wszystkiego dobrego.
            • Gość: malwina85 Re: do MM IP: *.xdsl.centertel.pl 05.09.12, 09:40
              Dziękuję Wam za informacje, na pewno skorzystam z oferty drugiego ubezpieczyciela, bardzo dziekuje Monice-29, też boje się operacji bardziej niż gdy Maja miała 8 miesięcy wiadomo jest starsza ma świadomość tego co się dzieje, ale mam nadzieję że drugi jej pomoże, podniesie komfort życia, że w razie awarii nie bedzie zdana na ciszę..Dziękuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka