Dodaj do ulubionych

jakanie 3-latki

18.07.13, 16:01
witam, od około 2 tyg córka zaczęła się jąkać, zwłaszcza na początku wyrazu i też nie zawszem, jak rozmawia z zabawkami nie jąka się, im bardziej czymś podniecona lub chce nam coś nowego przekazać, co zobaczyła- to więcej jąkania. Ogólnie mówi i śpiewa, opowiada ładnie i dużo, ale w pewnym momencie jak się jąka mówi, że nie umie mówić i milknie, od września idzie do przedszkola (logopeda na etacie), czekać z wizytą u logopedy, bo to spowodowane np rozwojem czy przyspieszyć wizytę? Dodam, że mąż się jąka do dziś (30 lat), chciałabym jej ułatwić życie wcześniej smile. Nie zwracamy uwagi na jej jąkanie, czekamy aż powie do końca co chce, nawet jak powtarza głoskę 30 razy.
Obserwuj wątek
    • pestka_w_pestce Re: jakanie 3-latki 19.07.13, 23:38
      ja bym przyspieszyła wizytę. im wcześniej wyłapana wada tym lepiej. poza tym piszesz tu czyli rozumiem, że Cię to niepokoi - a po co się masz denerwować, skoro możesz porozmawiać ze specjalistą.
      pozdrawiam
      • Gość: KASKA Re: jakanie 3-latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.13, 23:00
        upewnij się ze w przedszkolu jest dobry logopeda który zna się na rzeczy ja bym na twoim miejscu zadzwonila na konsultacje do dr Mieczysawa Chęcka to naprawdę swietna osobistośc jeśli chodzi o jąkanie na pewno powie ci czy terapia jest dobrze w przedszkolu prowadzona bo logopeda logopedzie nierówny dodam ze nie jest to bron boże reklama znam go bo chodziłam do niego na szkolenia jestem neurologopeda dlatego uważam ze trzeba uwazac komu się nasze dzieci powierzasmile mam nadzieje ze u ciebie w przedszkolu jest ten dobrry logopeda który wie co robic smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka