Dodaj do ulubionych

Trudności z mową

22.09.13, 08:33
Witam wszystkich -jestem mamą dwóch córek i także miałam podobny problem u córki z mowa jak wiele z was.Jeśli któraś z Was potrzebuje pomocy to chętnie podzielę się moimi przykładami które mi pomogły imam nadzieje że Wam również--pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mama_iwa Re: Trudności z mową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 08:04
      jestem zainteresowana Twoimi doświadczeniami. Proszę o kontakt tu lub na maila: kasja29@interia.pl
    • wiola.kliszewska Re: Trudności z mową 07.10.13, 14:12
      Hej, jesli mozesz napisz cos wiecej na czym polegaly trudnosci w mowieniu u Twoich coreczek. Czy sa zaaparatowane, zaimplantowane i jaki maja niedosluch w dB smile
      • agnieszka3651 Re: Trudności z mową 07.10.13, 20:46
        Witam serdecznie moja córka kilka lat temu miała problem z mowa w wieku 3 lat mówiła tylko mama,baba i nic po za tym wiekszość słów to jakieś stękanie boże myślałam że nie poradzę sobie z tym wszystkim .Dziś po latach chetnie pomagam innym mamą w tej ciężkiej sytuacji bo wiem co oznaczaja słowa otuchy.Moje doświadczenie to -wizyta u neurologa ,komputerowe badanie słuchu i co najważniejsze że poradzono mi abym kupiła lek o nazwie UTEPLEX który jest do kupienia we francji tam mozna go kupić bez recepty i muszę przyznac że nastąpił cud moja córcia zaczeła powtarzc slowa szło to nam powoli ale szło wiec popytajcie swoich lekarzy neurologów o ten lek może którejs z Was to pomoze.Dodatkowo od jakiegoś czasu zajmuje sie szyciem kostek stymulujący mózg bo praca rączek jest odpowiednikiem mowy.Jeśli bedzie Pani zainteresowana zobaczeniem kostek to zapraszam na moją aukcję wrazie pytań chętnie odpowiem ---numer aukcji 3588083264
        • jasiek4 Re: Trudności z mową 07.10.13, 21:28
          No jednak wszystko wskazuje na to że to tylko zawoalowana reklama - kostek manipulacyjnych.
          Fajnie że je szyjesz i że masz pomysł na swój "interes" ale nie prościej napisać wprost o co chodzi ?
          Lek Uteplex faktycznie istnieje i niektórzy podają go w różnych dziwnych przypadkach na przykład przy autyzmie czy zaniku mięśni ale producent podaje tylko :
          "Wskazania do stosowania:
          nerwobóle okolicy grzbietowej, bóle pleców pochodzenia reumatoidalnego"
          W zaburzeniach słuchu jakoś go nie widzę ...
          Rzeczywiście motoryka mała ma spory związek z mową więc wszelkie kostki ok tyle, że pełno tego i na allegro i w sklepach ...

• agnieszka3651 Re: Trudności z mową 08.10.13, 08:14
            Witam jesli chodzi o lek to poprawia on cały układ immunologiczny -podaje sie go po zanikach pamieci ,dziecią z trudnosciami mowy ,ja sprowadzałam ten lek pod nadzorem lekarza i ulotke dałam do przetłumaczenia bo na niej jest więcej informacji.A jesli chodzi o kostki manipulacyjne to szyje je dla dzieci gdyz kilka lat temu jak ja potrzebowałam taka to była trudna do zdobycia wiec prosze zrozumiec ze to nie reklama tylko mały pomysł dla naszych pociech..z wyrazami szacunku Agnieszka
        • Gość: kicia33558 Re: Trudności z mową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.13, 11:40
          Witam panią bardzo serdecznie. Ja mam podobny problem ze swoją córką bo tak jak u pani w wieku 3 a może i później zaczęła wypowiadać niektóre podstawowe słowa. Dziś ma 8 lat nie mówi jeszcze wszystkiego, część słów to brzmi niedokładnie a co najgorsze nie radzi sobie ze szkołą a dokładnie z czytaniem. Czy pani córka też miała taki problem? W jakim jest teraz wieku? Proszę o jakąś dobrą radę na email kicia33558@wp.pl . Pozdrawiam
      • Gość: ktosiowa Re: Trudności z mową IP: *.opera-mini.net 20.11.13, 12:14
        witam. Tez jestem zaimteresowana Twoimi doswiadczeniami mam corke w wieku 5 l z opoznoeniem mowy. Podaje swoj kontakt gosiaczek0909@o2.pl pozdrawiam
        • piaseckaanna2 Re: Trudności z mową 23.11.13, 09:52
          uteplex, tak to suplement diety, na receptę, nie można go kupic w Polsce. Przepisał nam go neurolog. Słuchu mój syn po tym leku nie odzyskał. Mogłabym porównać do eye q , tez suplement, który podobno wpływa na "lepsze myślenie". Tutaj rodzice zmagają się naprawdę z ogromnym dramatem jaki je spotkał, a Pani znalazła sobie tu miejsce na handel. Znalazłam Pani posty, gdzie informuje Pani o możliwości kupna kostek, które Pani tworzy, świetnie. Uczciwa oferta. Być może faktycznie ma Pani córke, która z jakiś powodów ma problem z mówieniem...jednak wciąż mam wrażenie że to jakiś chwyt marketingowy, sposób na zwabienie klienta. "ja tez miałam problem, podzielę się swoimi doświadczeniami" - czy w dalszym kontakcie dzieli się PAni doświadczeniami i mówi,że kostka zdziałała cuda i wyleczyła Pani dziecko? To moje odczucia, ktoś może się ze mną nie zgadzać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka