steffa 17.04.11, 22:07 To jest dopiero news! Targi w tym roku zawieszone! arspolona.com.pl/index.php/s/dokument/doc/268 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: Warszawskie Targi 17.04.11, 22:25 No to szkoda, bo już sie nastawiałysmy z najstarszą córką na wypad na targi. W takim razie pewnie wybierzemy sie na konkurencyjne targi (Warszawskie z nazwy). Odpowiedz Link
tattarak Re: Warszawskie Targi 17.04.11, 22:38 Dzięki za info. Kilka dni temu w wielkich kalendarzowych mękach ułożyłam sobie targowy pobyt w Warszawie. To teraz zabawa od początku... Odpowiedz Link
irmeline Re: Warszawskie Targi 18.04.11, 09:30 W marcu na Targach Edukacyjnych w Kielcach ucięłam sobie pogawędkę o targach książki z Panią z Wydawnictwa Literatura i wtedy po raz pierwszy padło hasło, że Ars Polona najprawdopodobniej się wycofa, na wszelki wypadek nastawiłam się więc bardziej na warszawskie Targi Książki. No i proszę... A jeśli już o targach mowa, to zastanawiam się, jaki będzie oddźwięk po Targach Książki dla Dzieci w Krakowie, bo słyszałam kilka głosów od wydawców i autorów, że to kolejny akt rozdrobnienia, że przecież jest Poznań, jest Wrocław... Osobiście cieszę się na Kraków, bo nie ukrywam jest mi bliżej. Zastanawia mnie tyko, czy termin po Dniu Dziecka jest aby fortunny? Odpowiedz Link
zf71 o targach - Rzeczpospolita 18.04.11, 12:38 www.rp.pl/artykul/644673_Byly-targi---bedzie-proces.html Odpowiedz Link
mamalilki Re: o targach - Rzeczpospolita 19.04.11, 12:07 Też wczoraj czytałam i prawdę mówiąc cieszę się, że będą tylko jedne targi, ale nie rozumiem czemu organizatorzy tak kurczowo trzymają się PKiN, który jest ciasny, duszny, nieprzystosowany dla niepełnosprawnych. Bardzo ciekawa jestem, jakie zmiany planują, bo formuła kiermaszu, gdzie wszystko jest droższe niż w przeciętnej księgarni internetowej była bardzo słaba. Przyciągała tylko obecność autorów, bo porozmawiać o interesach to się tam nie dawało, a w końcu po to są targi. Odpowiedz Link
uccello termin tegorocznych 19.04.11, 12:39 www.targi-ksiazki.waw.pl/dla-wystawcow/oferta/ Odpowiedz Link
uccello zapowiedzi atrakcji dla dzieci 19.04.11, 12:41 www.targi-ksiazki.waw.pl/dla-zwiedzajacych/atrakcje-dla-malych-czytelnikow/ Odpowiedz Link
steffa Re: zapowiedzi 19.04.11, 21:44 To jest ciekawe: www.targi-ksiazki.waw.pl/dla-zwiedzajacych/spis-wystawcow/ Szczególnie, jeśli w czasie targów liczyło się na "międzynarodowy wypas." Odpowiedz Link
ciocia_rada Re: Warszawskie Targi 20.04.11, 15:16 czyli reasumując: dobrze, że są ciekawe targi w Krakowie :) Odpowiedz Link
tattarak okołotargowo - wystawy 20.04.11, 22:28 W Muzeum Karykatury wystawiany jest obecnie Mistrz Butenko oraz Karol Baraniecki. Można wklikać się w galerię prac, ale niestety nie można jej zlinkować. Ciekawe, czy wystawy będą też w maju. A może ktoś wie do kiedy w Kalimbie będzie 'Nocny Maciek' Pawła Pawlaka? Dzwoniłam, ale Kalimba nie wie ;) Chętnie bym się tam wybrała z synem w czasie okołotargowym, obok był fajny plac zabaw :) W PKiN podczas targów będzie też wystawa Papcia Chmiela. Czy coś jeszcze będzie ciekawego? Odpowiedz Link
uccello wystawa w Kalimbie 20.04.11, 22:48 Na stronie www.polskailustracjadladzieci.pl/ można przeczytać: Kalimba i Wydawnictwo Piotra Marciszuka STENTOR zapraszają w sobotę 16 kwietnia o godz. 15.00 na wernisaż wystawy oryginalnych ilustracji do książki Nocny Maciek, które na miesiąc zawisną na ścianach Kalimby, oraz wyjątkowe spotkanie z autorem opowieści o uroczym księżycu - Pawłem Pawlakiem. Odpowiedz Link
pe_pawlak Re: wystawa w Kalimbie 20.04.11, 23:38 Wg ustaleń z Natką, ilustracje z "Maćka" mają wisieć w Kalimbie do 26. maja, tak właśnie, jak napisaliśmy na plakaciku zamieszczonym na www.polskailustracjadladzieci.pl Odpowiedz Link
tattarak Re: wystawa w Kalimbie 21.04.11, 00:27 Dziękuję za odpowiedzi. Nie wpadłam na to, aby wczytać się w plakat :) Odpowiedz Link
tattarak Wystawa w Muzeum Karykatury 21.04.11, 09:22 Już wiadomo, że wystawę będzie można oglądać do czerwca :) www.polskailustracjadladzieci.pl Odpowiedz Link
abepe Re: Warszawskie Targi 21.04.11, 12:14 Odpowiedź organizatora Warszawskich Targów Książki. Odpowiedz Link
steffa Re: Warszawskie Targi 21.04.11, 13:08 Ktokolwiek za tym stoi, to jednak faktem jest, że zdublowano imprezę i tyle. Jak to wygląda od strony prawnej - nie mnie rozstrzygać. Jednak nie ma już międzynarodowej imprezy książkowej. To jest fakt. Odpowiedz Link
abepe Re: Warszawskie Targi 21.04.11, 13:14 Oczywiście, że zdublowano. Nie stoję po żadnej ze stron, warto jednak przytoczyć wypowiedzi obu stron. Ciekawa jestem zdania tych wydawców, którzy mają 60 % udziałów w spółce. Odpowiedz Link
tattarak Nowości majowe 27.04.11, 12:23 Na stronach wydawnictw powoli pojawiają się majowo-targowe zapowiedzi książkowe. Wiadomo już jakie kolejne tomy zostaną wydane w jubileuszowej serii Naszej Księgarni - Uszatka kiedyś już obstawiałam, ale Pippi i Dzieci z Bullerbyn trochę mnie zaskoczyły. Miałam nadzieję, że raczej będą odświeżane rodzime starocie. I jeszcze gruba Mama Mu oraz ciekawe zapowiedzi z Literatury. Odpowiedz Link
steffa Re: Warszawskie Targi 13 maja 27.04.11, 15:26 Iwona Chmielewska ma 13 maja wykłado-pokaz o 10.00 w sali Goethego. Odpowiedz Link
tattarak Re: Warszawskie Targi 13 maja 27.04.11, 17:38 Czy na pewno 13 maja? Program targowy wskazuje na czwartek. www.targi-ksiazki.waw.pl/dla-zwiedzajacych/dla-rodzicow-i-nauczycieli/ Odpowiedz Link
steffa Re: Warszawskie Targi 13 maja 27.04.11, 18:06 TU jest 13: www.targi-ksiazki.waw.pl/program/dla-bibliotekarzy/ I sama autorka zapowiada się na 13. Odpowiedz Link