bea-sjf 07.03.06, 11:51 Nowa bohaterka ksiązeczek dla dziewczynek ( a może nie tylko??) Znacie już?? www.mediarodzina.com.pl/nowa/ksiazka.php?id=264 www.mediarodzina.com.pl/nowa/ksiazka.php?id=273 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klaryma Re: seria o Clarice Bean 07.03.06, 11:53 o zapowiada sie ciekawie, muszę namierzyć w bibliotece! Odpowiedz Link
natalajj Re: seria o Clarice Bean 07.03.06, 21:33 My znamy! W Londynie autorka tych książek jest bardzo popularna, ceni sie ją miedzy innymi za charakterystyczną kreske i styl (taki troche dziewczyński). Mamy obie po angielsku, ale moim dzieciom najbardziej podobała sie inna z tej serii "I will not ever never eat a tomato" o dziewczynce, która nie lubi pomidorów, pomysł ogólnie jest taki: żeby zachecić do jedzenia warzyw należy nadać im bardziej poetyczne nazwy (groszek to green drops from Greenland). A miały sie ukazać jeszcze przezd gwiazdką, ale chyba nie zdążyli Odpowiedz Link
bea-sjf Re: seria o Clarice Bean 26.04.07, 21:52 Poszukajcie pod hasłem Charlie and Lola - to już wręcz "marka" - film ,książki ,przytulanki ,jakieś piórniki ,już nie pomnę!!!! My u.w.i.e.b.i.a.m.y ( książeczki mamy trzy ! ). Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Dla dzieciaków 17.03.06, 16:28 Nie wiem ile latek same ksiązeczki sobie liczą ;) ale na tej stronie www.mediarodzina.com.pl/nowa/fragmenty.php są linki do fragmentów -można sobie zdanie wstepne wyrobić -mnie się podoba :) Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Dla dzieciaków 17.03.06, 16:29 acha ,tytułu "dla dzieciaków.." nie dojrzałam :) Odpowiedz Link
i2h2 Re: seria o Clarice Bean 19.03.06, 21:22 Jako zachęta dla niewiele czytających - dobre. Ale akcji to tam za wiele nie ma (przynajmniej w tej pierwszej, ale może w kolejnych się rozkręca). Forma sympatyczna i ogólnie mi się spodobały. Ja bym dała ośmiolatce(?). Iwona Odpowiedz Link
lunatica To no chyba padnie na 25.05.06, 15:10 Clarice na Dzień Dziecka dla mojej 7-letniej chrześnicy :-) Odpowiedz Link
i2h2 Re: seria o Clarice Bean 24.03.06, 20:19 Nie tylko dla dziewczynek: Piotrek dopadł i po przeczytaniu spytał, kiedy będą dalsze części ;-) Iwona Odpowiedz Link
i2h2 Re: seria o Clarice Bean 26.04.07, 18:24 Wyciągnęliśmy wczoraj z głębi półki (chude, to się w oczy nie rzucało dość długo) i na nowo mnie zachwyciła strona graficzna ;-) Myślę, że to dobry pomysł na prezent z okazji dnia dziecka. Odpowiedz Link
bea-sjf Re: seria o Clarice Bean 26.04.07, 21:50 Dobrze przypomnieć sobie przed kolejną -trzecią częścią ,która już ma się ukazać ( z poślizgiem ). Odpowiedz Link
i2h2 Re: seria o Clarice Bean 26.04.07, 22:02 No popatrz, to miałam przeczucie, bo jeszcze nic o tym nie wiedziałam. Odpowiedz Link
bea-sjf Re: seria o Clarice Bean 26.04.07, 22:37 Wg Media Rodzina -miała byc w lutym ,ale jeszcze w realu nie widziałam :"Za wujkiem Tedem ...": www.mediarodzina.com.pl/ksiazka/327/za-wujkiem-tedem-wskoczylabym-w-ogien-clarice-bean.html Odpowiedz Link
lunatica Halooo, czy ktoś już widział "Wujka Teda"? 23.05.07, 13:44 I tak pewnie kupimy... seria jest serią, ale może ktoś już trzymał ją w dłoniach, albo nawet przeczytał? :-) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Halooo, czy ktoś już widział "Wujka Teda"? 23.05.07, 13:53 Ja, ja widziałam przez chwilę, dopóki mi dzieci nie wydarły. Co więcej wyszła właśnie książka o Clarice dla dzieci starszych - "Absolutnie cała ja!". Odpowiedz Link
lunatica Re: Halooo, czy ktoś już widział "Wujka Teda"? 23.05.07, 21:37 i2h2 napisała: > Ja, ja widziałam przez chwilę, dopóki mi dzieci nie wydarły. :-)) > Co więcej wyszła właśnie książka o Clarice dla dzieci starszych - "Absolutnie > cała ja!". Dla starszych... czyli? Może obie dokupię na Dzień Dziecka? :-) Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Halooo, czy ktoś już widział "Wujka Teda"? 23.05.07, 22:08 Media wydała " Absolutnie cała ja! "??? W necie nie ma :( Na stronie mozna zobaczyć okładkę : www.claricebean.com/flash.asp ( na półkę z ksiązkami kliknąć i tam po lewej jest "Utterly Me "- sądzę ,że to ta ) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Halooo, czy ktoś już widział "Wujka Teda"? 23.05.07, 22:11 Owszem, to ta książka :-) Ręczę, że jest, bo leży obok mnie (po polsku ;-)). Odpowiedz Link
lunatica Ale nigdzie nie ma o niej słowa! 23.05.07, 22:14 Hmmmm... Nie masz wyjścia - MUSISZ napisać coś więcej :-) Odpowiedz Link
lunatica O! Dzięki Bea! 27.04.07, 00:11 Muszę koniecznie dokupić do kompletu... jak znalazł na Dzień Dziecka :-) Odpowiedz Link
steffa Re: seria o Clarice Bean 01.06.07, 23:51 Kupiłam, choć jeszcze mój syn za mały. Spodobała mi się szata graficzna. A i tekst niezgorszy. Też typuję ośmiolatki. Odpowiedz Link