Dodaj do ulubionych

A w Krakowie ...

• lunatica Niestety studenci 01.03.07, 12:00
      w tym terminie nie mogą :-(
      • anials A reszta? 01.03.07, 15:09
        Ale wszystkie "krakowianki" mogą, prawda? Nic sie nie zmieniło?
        I Massolit też aktualny?
        Trudno, możemy poczytać te wiersze same - każda który ma aktualnie na topie.
        A Iwona będzie?
        • lunatica Lokal - tak! Nadal chcą nas ugościć :-) nt. 01.03.07, 16:32

• babatera Re: Lokal - tak! Nadal chcą nas ugościć :-) nt. 01.03.07, 17:48
            To może podsumujmy co robimy?
            O ile czegoś nie przeoczyłam czytamy Brzechwę i Tuwima, odgrywamy "Rzepkę" i
            "Pociąg" i rysujemy XXX - to co nam bea zaproponowała w mailach. Coś przeoczyłam?
            • mamaki Przynoszę: 01.03.07, 18:08
              Czyli Massolit, niedziela, godzina 16 aktualny? Przyniosę blok, papier kolorowy,
              kredki, klej.
              • bea-sjf Re: Przynoszę: 01.03.07, 22:53
                Myślę ,że wszystko już pi razy drzwi mamy ustalone ( ja tylko postuluję ,żeby
                ograniczyć się scenicznie do przebieranek i Rzepki - z czego zrobić rzepkę ??? )
                Zabiorę również przybory do rysowania ,ksiązki do czytania :) i aparat .Nie
                wiem tylko które dzieci wziąć ze sobą ;).

Iwonko , zagadki chyba -o ile już nie wysyłałaś -posłać najlepiej do Luny ,bo
                ona ma drukarkę:)
                • gopio1 Bea... 02.03.07, 08:14
                  ...wysłałam Ci maila na gazetowy.
                  • bea-sjf Re: Bea... 02.03.07, 10:35
                    dziękujemy :)))
                    postaram się nie zapomnieć;)

• babatera Re: Bea... 02.03.07, 10:40
                      Ja mogę zrobić rzepkę: w kawał materiału zawinę jakieś szmatki i już.
                      A co z zagadkami literackimi? Ja mam kilka i nie wiem czy komuś wysyłać czy
                      przynieś napisane?
                      Zagadki w stylu: Kto mieszkał z dwugłowcem? ODP: Doktor Dollitle.
                      Czyim przyjacielem był pajacyk Bimbambom? ODP: Misia Uszatka.
                      • bea-sjf Re: Babatera 02.03.07, 10:51
                        Zagadki dostaliśmy od Gopio :) ,ale przynieś też swoje ,ja też mam
                        kilka .Napiszę sobie do Ciebie bo mam problem z pewnym zdaniem w Olivii :)
                        • babatera Re: Babatera 02.03.07, 10:53
                          Przyniosę parę zagadek, zeby moje dzieci też miały trochę radochy. A nuż te od
                          Gopio będą za trudne ;-)
                          Pisz, zapraszam ;-) J
    • i2h2 Nie przyjadę :-((( 02.03.07, 09:18
      Moj M. od tygodnia grypą złożony i nic nie wskazuje na to, żeby mu gorączka do
      właściwych wartości spaść miała, więc transparent zachowajcie na kolejną okazję.
      Widzę, że gopio1 się odezwała - zrymowała kilka świetnych i zabawnych zagadek,
      może teraz nawet więcej wymyśliła.
      Bawcie się dobrze, chlip chlip...
      • bea-sjf Re: Nie przyjadę :-((( 02.03.07, 10:53
        Ja mam nadzieję ,ze nasze spotkania staną się cylkiczne ,więc ciepłą wiosenną
        porą ,gdy juz przepadną wirusy , zapraszamy znów .
    • babatera Rzepka 02.03.07, 13:51
      Zastanawiam się jeszcze nad tą rzepką. Najprościej byłoby przygotować ilustracje
      postaci z wiersza - nawet czarno-białe kolorowanki. Można je wyciąć i nakleić
      dzieciom na ubrania (taśma dwustronna) tak, żeby mogły się z daną postacią
      utożsamiać. Tylko rzepkę zrobiłabym naprawdę dużą - "prawdziwą". Po zabawie
      dzieci mogą rysunki pokolorować. Jeśli spodoba Wam się ten prosty pomysł i
      uznacie, ze nie jest zbyt banalny to mogę przygotować wszystkie postacie.
      • anials Re: Rzepka 02.03.07, 16:41
        Pomusł jest prosty - a wiadomo, że najlepsze są proste pomysły!!
        Uciekam z pracy - do zobaczenia w niedzielę.
        • mamaki Re: Rzepka 02.03.07, 21:46
          Mnie się ten pomysł też bardzo podoba!
    • i2h2 Jak było, jak było? Opowiadać, zdjęcia przysyłać.. 04.03.07, 21:18
      ... na stronę do wystawienia ;-D
      • bea-sjf Re: Jak było, jak było? Opowiadać, zdjęcia przysy 04.03.07, 21:51
        Ja byłam za krótko ,bo brat pilnował moich dzieci w domu ( w zasadzie słowo
        pilnował zupełnie tu nie pasuje - bawili się w wojnę i tajnych szpiegów,hmmm,
        no i trochę zdemolowali chałupkę )i musiał zdążyć na autobus na wieś.

Ale :
        chcę więcej takich spotkań :) bardzo mi było miło poznać Magdę ,Anię i Jagodę z
        dziećmi :))))Z Jagodą nie mogłyśmy się oderwać od półek z książkami ,Ania
        przyniosła pycha mufinki .Dzieci rysowały ,słuchały Olivię i zgadywały (
        Gopio ,one chcą więcej !!!! ) ,w planach była zabawa w rzepkę wg Brzechwy ,ale
        ja już wybyłam .
        No i gwóźdź programu -trafiła ( dzięki brombie ) do nas pani z radia i ...
        będzie można posłuchać o naszym spotkaniu we wtorkowym radiu Kraków .Pełne
        zaskoczenie :)
        Zdjęcia zgram jutro ,bo nie mam miejsca na dysku ,muszę zrobić porządki .

Umawiamy sie na kolejne spotkanie ? :)))

• anndelumester A o której sie spotkaliscie? 04.03.07, 22:13
          Ja jestem w stanie mega przeziebieniowym połamaniowym, a moj maż z synkiem
          jakos zagladali do Massolitu i nikogo nie było - a byli w tak okolo 16.30
          • bea-sjf Re: A o której sie spotkaliscie? 04.03.07, 22:36
            Byliśmy od 16 ,ale trzeba wejść przez korytarz do drugiej części ,szkoda ,że
            nas nie znaleźli -moj mąż siedział sobie w kąciku przy najmłodszym i "Zadrę "
            czytał ;),miałby chłopina kompana do męskich rozmów :)
        • anials Re: Jak było, jak było? Opowiadać, zdjęcia przysy 05.03.07, 10:17
          No miło było, ale .. mało!
          Bea, następnym razem to chyba lepiej weź wszystkie dzieci i brata :-))
          Na tyle zapowiedzianych Mam i pociech - w końcu zabrakło nam aktorów (małych i
          dużych) do Rzepki!
          Ale Massolit bardzo miły, dzieciaki mogły szaleć, Rodzice wgłębiać się w
          literaturę, dostaliśmy gratis soczki i wogóle sympatycznie nas potraktowano.
          Lunatica - zabrakło chyba też Twoich studentów, którzy mogliby zebrać to całe
          towarzystwo razem i poprowadzić wspólną zabawę, czytanie.
          Ale - wszystko przed nami!! Pierwszy krok już zrobiony, już troszkę się znamy,
          teraz chcemy jeszcze!!
          • babatera Re: Jak było, jak było? Opowiadać, zdjęcia przysy 05.03.07, 12:33
            Potwierdzam wszystko! Miło było i mam chętkę na następne spotkanie.
            Miejsce niesamowite - od podłogi do sufitu książki. Podobno mają zakatologowane
            20 tys. tytułów! Mnie aż ręce swędziały. 95% spotkania spędziłam wyciągając,
            przeglądając, oglądając, podczytując i oczywiście uczestnicząc w rozmowie. I
            zakupy też były. To chyba rodzinny nałóg bo potem sobie uświadomiłam, ze moje
            dzieci robiły podobnie ;-) Synek studiował album o Kubie a córeczka wyciągała z
            półek i oglądała wszystkie książki w ... różowych okładkach ;-)
            Muffinki rewelacja! Błagam ANię o podanie przepisu - przynajmniej na te
            cytrynowe i koniecznie link do książki z której przepisy pochodzą.
            Pozdrawiam i do następnego spotkania.
        • pani.z.radia Re: Jak było, jak było? Opowiadać, zdjęcia przysy 05.03.07, 21:29
          dzien dobry, tu Barbara Brzeska z Radia Kraków. bardzo mi było miło trafić na
          Wasze Spotkanie. wersja radiowa jutro, (wtorek, 6.03) w Radiu Kraków 101,6 albo
          www.radiokrakow.pl (kliknąć na "live" u góry strony) o godzinie 11.20.

pozdrawiam serdecznie i dziękuję. Barbara Brzeska.
          • anndelumester wysłuchałam :))))))))))))))) 06.03.07, 11:24
            super :)
            • i2h2 Re: wysłuchałam :))))))))))))))) 06.03.07, 11:30
              A ja nie :-(((( Aplikacja nie dala sie zainstalować i jestem zła...
              • bea-sjf Re: wysłuchałam :))))))))))))))) 06.03.07, 11:41
                Może się uda zdobyc nagranie , bo warto byś posłuchała te miłe słowa nt
                Bromby.pl :))))
                • i2h2 Re: wysłuchałam :))))))))))))))) 06.03.07, 11:46
                  Dużo bym dała za plik Wave :-)
                  • babatera Iwonko! 06.03.07, 12:42
                    i2h2 napisała:

> Dużo bym dała za plik Wave :-)

A za MP3?
                    Trzymam Cię za słowo i wysyłam Ci na priva. J.
    • mamaki Re: 06.03.07, 09:09
      Dziękuję za informację, będę słuchać.
      • anials Mufinki 06.03.07, 11:11
        Też posłucham audycji!! A poza tym:
        Podaję moją "literaturę" -
        "Kuchnia domowa - Mufinki" z serii Le Cordon Blue
        polskie wydanie 2000, wydawnictwo Ko:namann (te dwie kropki maja być nad o,
        oczywiście)
        tytuł oryginalny: "Muffins" Published by Murdoch Books.
        Tyle wyczytałam z okładek.
        Literatura wybitnie polecana dla dzieci - apetyczne, piękne zdjęcia,
        młodzieży - proste przepisy oraz dla dorosłych - jak coś zrobic, żeby sie nie
        narobic i mieć jeszcze czas na ... czytanie!
        Przepisy mieszam czasem między sobą, zawsze dodaję mąkę żytnią do pszenej,
        ostatnio odkryłam, że pyszna jest posypka z płatków owsianych!

Miłej lektury :-)))
        • lunatica Aniu, 06.03.07, 17:53
          to moja ulubiona książka z mufinami :-) Mam prawie całą serię Le Cordon Bleu.
          Może następnym razem mnie uda się przynieśc coś dobrego :-)
    • lunatica Dziewczyny, napiszcie proszę, 06.03.07, 17:54
      jak sprawdził się lokal? Chcę napisać do właścicielki i podziękować - dobrze
      było? Aha, i wieczorkiem sprawdźcie pocztę - proszę :-)
      Pozdrawiam,
      L.
    • mamaki Re: A w Krakowie ... 06.03.07, 19:21
      Massolit sprawdził się jak najbardziej, super miejsce, świetny "klimat",
      wszystkie byłyśmy zachwycone!
      • akve Re: A w Krakowie ... 07.03.07, 00:11
        Następnym razem też chcę być na książkowym meeetingu !
        Bo będzie następny raz,prawda pytajnik nie chce sie za nic pojawic
    • mamaki Re: A w Krakowie ... 07.03.07, 09:10
      Mam nadzieję, że będzie!
      • anials Re: A w Krakowie ... 07.03.07, 11:19
        Jasne, że będzie następny raz!!
        No dobra, Lunatica, jak na nastepny raz upieczesz mufinki to ja porwę się na
        coś innego (jeszcze nie wiem co :-))
        A opinia o Massolicie jak najbardziej na PLUS. Jedynie co - to jeśli będzie
        więcej dzieci, to przydał by się jakiś ogródek. Ja muszę jeszcze pilnować
        Stasia, bo czasem mu się jakąś kartkę w książce zdarzy naderwać - horror ;-))
        • bea-sjf spotkanie drugie 20.03.07, 18:16
          Niedziela 25.03, w samo południe ( uwaga ! zmiana czasu na wiosenny ! ) , klub
          Skowronek najprawdopodobniej .
          To informacja dla nowych chętnych . Reszta w fazie ustalania :)
          • babatera Re: spotkanie drugie 21.03.07, 20:53
            bea-sjf napisała:

> Niedziela 25.03, w samo południe ( uwaga ! zmiana czasu na wiosenny ! ) , klub
            > Skowronek najprawdopodobniej .
            > To informacja dla nowych chętnych . Reszta w fazie ustalania :)

Może założyć nowy wątek? Tu się trochę trudno połapać tak się rozrósł.

Bea! Jestem zachwycona Ch&L - przyniosę Ci na pewno. Wieczorem oglądam sobie a
            dzieciaki się wściekają jak jeszcze nie śpią i słyszą ;-) Pięknie mówią -
            prawdziwa "bełkotliwa" angielszczyzna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka