Dodaj do ulubionych

Prof Rybarski ... cuda odkryte

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.04.10, 18:49
"Wspierania gospodarki przez państwo może następować wyłącznie
przez zamówienia wojskowe." Świetne poglądy, ponadczasowe,
państwo nie powinno zajmować się gospodarką, a jeżeli już musi,
to powinno dawać kasę na naboje, karabiny, pojazdy opancerzone,
śmigłowce, samoloty bojowe, okręty itp. i w ten sposób ją
wesprze. Dzięki temu budżet będzie jak nigdy. Boję się jednak, że
jutro nie przyjmie mnie mój stomatolog, policja nie pojedzie do
wypadku, bo jej nie zapłaciłem, straż pożarna odmówi interwencji,
bo nie dokonałem przelewu ... a o emeryturze nie powinienem
marzyć ... chyba napiszę list do spadkobierców profesora, żeby mi
sfinansowali zakup polopiryny.
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: Prof Rybarski ... cuda odkryte 08.04.10, 19:20
      Poczytaj jeszczeb Misesa,Hayka i zobaczysz jak przez 50 lat komunizmu masz
      zainfekowany mozg Marksem i Leninem.
      • Gość: jobrave Re: Prof Rybarski ... cuda odkryte IP: 213.210.58.* 08.04.10, 19:54
        Może najpierw ty Lechoś poczytaj.
      • Gość: Dr Fish Dzięki :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.04.10, 20:07
        Myślę, że tyle konstruktywnych myśli i poglądów, jakie poznałem
        od ideologów na forum to wielki kapitał. Dzięki za nie, gdybym
        miał je przetrawić sam, hemoroidy murowane.
        • lechowski51 Re: Dzięki :) 08.04.10, 21:00
          Przepraszam jezeli Cie urazilem!.Cytujac prof.Rybarskiego nalezy powiedziec ze
          ten wybitny ekonomista,wspoltworca polskiej zlotowki/reforma Grabskiego/ pisal
          to gdy gospodarki swiata funkcjonowaly na zasadach wolnego rynku.Socjalna Europa
          ktora dominuje w wiekszosci panstw naszego kontynentu snila sie tylko
          socjalistycznym ideologom z IV Miedzynarodowki.
          Teraz nie mozesz pojac ze panstwo moze funkcjonowac gdy nie okrada nas z
          podatkow z ktorych funduje nam "niby bezplatne" emerytury,szkolnictwo,policje
          czy leczenie.Wyobraz sobie ze sa jeszcze takie panstwa ze policje utrzymuje
          lokalny samorzad,emerytury oplacasz sobie w prywatnych instytucjach
          ubezpieczeniowych.Podobnie jest z leczeniem czy studiowaniem.Takie rozwiazania
          zobaczysz jak pojedziesz do USA.Policja jest stanowa a nie panstwowa.Panstwowa
          jest FBI i CIA.
          Chcesz sie leczyc to wykupujesz sobie ubezpieczenie a jak chcesz studiowac to
          placisz.Zapytasz co zrobic jak kogos nie stac na leczenie czy studiowanie albo
          na bezpieczna starosc?.Kiedys bylo to naturalne,te funkcje wypelniala
          rodzina.Posiadanie dzieci nie bylo jak teraz "przeklenstwem" a zabezpieczeniem
          ze godnie bedziesz zyl jak przestaniesz pracowac.Niestety swiat skarlal i teraz
          Ci co sobie nie radza sa utrzymywane przez innych podatnikow.
    • Gość: e Re: Prof Rybarski ... cuda odkryte IP: *.xdsl.centertel.pl 08.04.10, 20:39
      To dalej głosuj na POtłuczonyich POpaprańców.
      • Gość: jobrave Re: Prof Rybarski ... cuda odkryte IP: *.range86-132.btcentralplus.com 09.04.10, 04:42
        Lechoś, my już to wiemy od dawna i lepiej od Ciebie i nie tylko to. Wiadomo nam
        wyobraź sobie o Katyniu, Wołyniu, Sybirze, śmierci Jana Papierza, o AK i
        Kołymie, NSZ i Dmowskim, Hayku, kościele we Lwowie i Chryowie, o Bierucie i
        Jaruzelskim, gestapo i NKWD, o Banderze, o dzieciach, które kopulują w
        norweskich przedszkolach, że Polacy dostali wp.ierdol w Kijowie od Swobody, że
        Putin nie przeprosił za Katyń, że Kiszczak i Michnik to chu.je i Senyszyn też
        chuj i wiemy, że Rydzyk jest dobry, że czarni nie pedofiluję, ruchają chłopów od
        tyłu, my to wszystko wiemy, bo też mamy google i wiem jak wejść na wikipedie,
        "Nasz Dziennik", "Naszą Polskę", "IV Rozbiór Polski", "Nasze Słowo". Tak Lechoś,
        my też mamy internet i umiemy czytać i niektórzy z nas byli w Arizonie i nad
        Bajkałem. Więc nie trudź się, poświęć czas żonie, policz wreszcie te swoje
        dzieci, bo nie wiesz ile ich masz. Napisz coś nowego, sensownego, choćby o rynku
        przemyskim, galeriach, Sanie , SSE, o kulturze, a geopolityką przenieś się na
        inne fora.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka