Gość: Cypis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 20:02 Korowiczka nam propała Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wampir-wampir Re: Korowiczka nam propała 28.04.10, 20:55 Niemało uwagi poświęcił autor obrzędom Rusinów, nie tylko religijnym: „(...) boją się trupa, który nie zderewianił się, to jest nie skośniał; wynosząc ciało z domu, trzy razy trumną uderzają o próg”; „wierzą w upiory, niby to duchy chodzące i czegoś po żywych żądające, w zmory (nory) i necuchy, co przylegają śpiących”; To tak jak ja!!! A wczoraj kupiłem sobie w Empiku "Pedra Paramo" Juana Rulfo o duchach i upiorach i przeczytałem w parku jednym tchem. Na pewno też maiałem jakichś ruskich przdków, chociaż nic o tym nie wiem. No i jak tu nie mówić Peremyszl ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
polak_katoliklive Re: Korowiczka nam propała 28.04.10, 23:37 Nabyjaj sie nabyjaj z duchuw, Staszyk Kiślak cu na grunwaldzky mieszka tam w bljoku co jegu baba je tera w szpitalju bu hora je, tyż si smijał s dócha i poszyd du piwnicy pu wino cu mial shuwane przyd Kryskom jegu babom i zubaczył dócha i puścił winu i het si stłukłu i tera un juz si tak ni smieji. Ty bandytu jedyn ty! Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Korowiczka nam propała 28.04.10, 23:39 A czy ja się nabijam. Ja wierzę w duch. Sam jestem duchem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Korowiczka nam propała 29.04.10, 00:03 Hu Hu, HU HU Trzy po godzinie duchów :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
polak_katoliklive Re: Korowiczka nam propała 29.04.10, 01:37 Jak my zy Stachym Kiślakiem pili wczora w pywnicy winu to Staszyk muwił, rzy w Przymyślju żyjum taki zakunnicy co siem kamerletanki bosy nazywajum i ży w trunnach śpiom i ży siem ni bojom a Kryśka jegu baba jak jeszczy ni była hora i ni poszła du szpitalu to tyż gadała ży uni tam śpiom i ży to muszom być wampiry tylku ży uni som inny wampiery taki co w dzień ni śpiom inu w nocy bu tak im ktoś każy ali una nie wiedziała kto. Ty bandytu jedyn, ty! Odpowiedz Link Zgłoś
drugi_upior_w_moherze Re: Korowiczka nam propała 29.04.10, 10:48 Wampiry, wampiry w trumnach i bez. A my upiory??? A nasze siostry strzygi??? Nie bojom się siostry w trumnach spać bo w Boga wierzą. Nie tak jak wy. Bezbożniki, a kysz! Odpowiedz Link Zgłoś