Dodaj do ulubionych

lipiec 43-pamietamy

18.07.10, 21:47
kolejna rocznica rozpoczęcia ludobójczej akcji bandytów upowskich na
Wołyniu,Podolu i innych ziemiach Kresów. nie zapomnimy.
Obserwuj wątek
    • Gość: jobrave Re: lipiec 43-pamietamy IP: *.range86-173.btcentralplus.com 18.07.10, 22:22
      Do przypominania lepsze jest to forum:
      www.samo-zycie.iq24.pl/default.asp?grupa=111003&temat=46155
      • venus99 Re: lipiec 43-pamietamy 18.07.10, 22:53
        to powinni czytać wielbiciele zbrodniarzy upowskich.ale oni mają
        chyba większy ciąg do siekiery niż do nauki.
        • Gość: jobrave Re: lipiec 43-pamietamy IP: *.range86-173.btcentralplus.com 19.07.10, 00:03
          Sorry Venus, ale mam nadzieję, że nie wziąłeś tego do siebie, ale to była
          reakcja na kolejny wątek "przypominawczy", już jest jeden całkiem świeży i kto
          nie cierpi na tę straszną chorobę kiereszującą pamięć, ten pamięta. Ponadto
          KLechopacan, wraz z koleżanką, nieustannie tę "pamięć" podsycają w każdym wątku,
          nawet jeśli dotyczy on siatki drucianej 3,5 m x 1,80 m, czy felg do renaulta
          clio. Codzienne bombardowanie "przypominaniem" sprawia, że wielu adresatów owego
          przypominania ma już serdecznie dość, a tragedia, którą byłeś uprzejmy
          przypomnieć banalizuje się poprzez codzienne oswajanie się z nią.
          • venus99 Re: lipiec 43-pamietamy 19.07.10, 08:31
            jeżeli powtórzyłem wątek to oczywiście przepraszam.nie zauważyłem.
            natomiast niestety dożyliśmy dziwnych czasów jeżeli bestialskie
            wymordowanie tysięcy ludzi się banalizuje.potrafimy upominać się o
            ptaszki,drzewa,ofiary mordów na całym świecie-i słusznie ale
            zapomnieliśmy tak szybko o ofiarach dziczy upowskiej i sprawcach
            tego ludobójstwa.szkoda.
            • Gość: jobrave Re: lipiec 43-pamietamy IP: *.range86-163.btcentralplus.com 19.07.10, 10:30
              Nie, ja myślę, że to jest naturalny ludzki odruch, że to po prostu reakcja na
              nadmiar czegoś, na przesadę. Z tego co widzę, rzadko raczej tu bywasz, więc
              śpieszę donieść, że bywało tu jednocześnie i 10 wątków traktujących o zbrodniach
              UPA.
              • Gość: pysio Re: lipiec 43-pamietamy IP: 213.25.24.* 19.07.10, 11:12
                jo a może dla równowagi załóż wątek o upa miłosiernej i z ludzką twarzą.
                Mógłbyś tam opisać jakieś przypadki mające cechy ludzkich odruchów? Bo ja nie
                mogę uwierzyć by takich nie było! Masz żyłkę do grzebania w historii i nie
                powinieneś mieć z tym problemu. Zyczę powodzenia!
                • Gość: jobrave Re: lipiec 43-pamietamy IP: *.range109-153.btcentralplus.com 19.07.10, 14:09
                  Przykro mi Pysio,że znów niezrozumiałeś mojego postu. A o upowcach z
                  ludzką twarzą nie słyszałem i nie czytałem, więc nie piszę, ale nie
                  wykluczam tego, że byli i tacy, tylko co ma piernik do wiatraka? Ja
                  przecież nie o tym pisałem,lecz o przegięciach.
                  • Gość: pysio Re: lipiec 43-pamietamy IP: 213.25.24.* 19.07.10, 18:12
                    Jo ty myślisz że ten czy ta venus to fanka. Pytam dlatego że ty z kolei zawsze
                    przypominasz o takiej możliwości. Chcialęm zauważyć że dla potępienia zbrodni
                    upowskich widać światełko w tunelu. W prasie i tv zaczyna się o tym mówić i jak
                    na razie nieśmiało ale coraz głośniej. I nie tak jak to ma w zwyczaju kaczor
                    powołując się na imperatyw moralny inny w stosunku do brata i kumpli i inny w
                    stosunku do ofiar ludobójstwa na Wołyniu. chodzi też o to jaka postawa zwycięży?
                    czy nieskrępowany rozwój nacjonalizmu z pod znaku oun - upa czy pokojowa
                    egzystencja narodów? Milczenie tylko pogarsza sprawę i odwleka jej
                    rozstrzygnięcie a ja np. marzę by ten problem rozwiązać jeszcze za mego życia.
                    • Gość: abba jozef widać światełko w tunelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 18:19
                      www.isakowicz.pl/index.php?page=news&kid=8&nid=3221&PHPSESSID=cac1ab880f6aedc57fada57d57bf8254
                      Żydzi na Ukrainie chcą Nobla dla Janukowycza 2010-07-19

Tego nie przeczytasz w gazecie Adama Michnika i Seweryna Blumsztajna.

Tłumaczenie ze strony

www.unian.net/ukr/news/news-386837.html
                      Rabinowicz: Janukowycz powinien zostać przedstawiony do nagrody Nobla za uratowanie kraju.

Prezydent Wszechukraińskiego Kongresu Żydów Wadim Rabinowicz, podczas pobytu za granicą, wziął udział w konferencji prasowej na temat sytuacji na Ukrainie. Oto kilka jego odpowiedzi na pytania dziennikarzy zagranicznych mediów.

Co zmieniło się na Ukrainie wraz ze zmianą władzy?

Sytuacja zmieniła się radykalnie. Ja oceniam ludzi po ich czynach, a nie słowach. Weźmy na przykład temat budowy pomnika w Babim Jarze. Poprzedni rząd cztery lata zwlekał z rozwiązaniem tego problemu, pod różnymi pretekstami nie pozwalał na rozpoczęcie budowy. A teraz, po spotkaniu z obecnym premierem Azarowem, on powiedział wszystkim, że projekt ten już teraz przechodzi pod jego osobisty patronat. Chcemy zbudować prawdziwie godny pomnik zamordowanym tam dziesiątkom tysięcy ludzi. 20 sierpnia zostanie rozstrzygnięty konkurs na projekt pomnika, w którym bierze udział około 40 wybitnych architektów z całego świata. Nawiasem mówiąc, słynny rzeźbiarz Frank Meysler wchodzi w skład jury, które ma wyłonić zwycięzcę. Czy nie jest to dowód zmiany? Zakończyła się jedna epoka - i zaczęła inna. Skończyły się rządy, które heroizowały banderowców i innych popleczników faszyzmu.

Prosty przykład. W zeszłym roku, 23 lutego 2009, na całej Ukrainie zostały rozwieszone plakaty "Witamy żołnierzy ukraińskiej narodowo - wyzwoleńczej armii, uczestników II Wojny Światowej". Banderowców witali. I wszyscy milczeli, ze wstydu odwracając oczy. Ja tego samego dnia rozwiesiłem billboardy z napisem "Witamy żołnierzy sowieckiej armii!" i podpisałem swoim nazwiskiem, chociaż zazwyczaj nigdy tego nie robiłem. W tym roku sytuacja jest inna - wszyscy witali żołnierzy armii radzieckiej. Sytuacja się zmieniła. Ideologicznie jest dzisiaj całkowicie komfortowa - ponieważ bandytów nazywają bandytami, faszystów - faszystami, i nikt nie próbuje zamienić miejscami ofiar i bohaterów. To jest bardzo ważne.

A więc obecna władza jest idealna dla kraju ?

Manekiny są idealne. W dziedzinie polityki, moim zdaniem, powinniśmy dać im co najmniej dwa lub trzy lata, aby Janukowycz miał szansę wprowadzić jakiś porządek - bo w tym, co mu zarzucają, nie ma żadnego rozsądnego słowa. A dla mnie, jako przewodniczącego społeczności żydowskiej, poglądy Janukowycza w kwestiach narodowych są bliskie i zrozumiałe.

A u nas często drukowane są zarzuty opozycji, że Janukowycz rozwali Ukrainę ...

To heroizacja faszyzmu nieomal nie rozwaliła Ukrainy. I jeśli weźmiemy pod uwagę powyższe, należy przedstawić Janukowycza do Nagrody Nobla za uratowanie kraju. My możemy w końcu, jak już powiedziałem powyżej, nazywać faszystów faszystami. To jego zasługa. To dla nas kwestia kluczowa. Widziałem weteranów - a jest ich u nas dziesiątki tysięcy - płakali podczas przemówienia byłego prezydenta, kiedy mówił o zasługach banderowskiego ruchu. Wierzę, że dla uratowania pokoju na Ukrainie i tolerancji naszego społeczeństwa Janukowycz zrobił bardzo dużo. I gdzie są ci nacjonaliści, którzy wypłynęli na powierzchnię tylko dzięki Juszczence ? Nie ma ich! ...
                    • lechowski51 Re: lipiec 43-pamietamy 19.07.10, 18:21
                      Chcialbym pysiu abys sie nie mylil.
                      www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/sport/euro-2012--czy-to-prowokacja-lwowski-radny-chce-stadionu-imienia-bandery,60526,1
              • mat120 Re: lipiec 43-pamietamy 22.07.10, 23:49
                Gość portalu: jobrave napisał(a):
                ...więc > śpieszę donieść, że bywało tu jednocześnie i 10 wątków traktujących o
                zbrodniach > UPA.

I co w tym dziwnego? To m in. reakcja na postawę takich "POstępowców" jak Ty.
            • common-sense-ltd Re: lipiec 43-pamietamy 19.07.10, 19:15
              venus99 napisał: niestety dożyliśmy dziwnych czasów jeżeli bestialskie
              > wymordowanie tysięcy ludzi się banalizuje.potrafimy upominać się o
              > ptaszki,drzewa,ofiary mordów na całym świecie-

Ptaszki, drzewa, przemisie i parady tzw równości pełnią dziś funkcję tematów
              zastępczych, bo po cóż rozmawiać o sprawach zasadniczych, czyli trudnych, skoro
              można plebsowi dostarczyć tyle przyrodniczej i bezstresowej rozrywki.
              • Gość: jobrave Re: lipiec 43-pamietamy IP: *.range109-153.btcentralplus.com 19.07.10, 19:51
                Obojętnieje, tak jak wszystko inne co się natrętnie i bez umiaru wciska
                ludziom. Po to sa rocznice, dni pamięci, by pamiętać. Poza tym
                nadmierna podaż jakiegoś towaru, sprawia,że spada jego cena .
              • Gość: jobrave Re: lipiec 43-pamietamy IP: *.range109-153.btcentralplus.com 19.07.10, 19:51
                Obojętnieje, tak jak wszystko inne co się natrętnie i bez umiaru wciska
                ludziom. Po to sa rocznice, dni pamięci, by pamiętać. Poza tym
                nadmierna podaż jakiegoś towaru, sprawia,że spada jego cena .
                • Gość: pysio Re: lipiec 43-pamietamy IP: 213.25.24.* 19.07.10, 21:38
                  Jak ci się udało jo wydrukować dwa razy ten sam tekst? mnie zaraz wybija taki
                  napis że to niemożliwe.
    • Gość: e Re: lipiec 43-pamietamy IP: *.xdsl.centertel.pl 19.07.10, 21:51
      ześc pamięci Polaków bestialsko wymordowanych przdez ukraińców.
      • darino Ześć ! 20.07.10, 08:55
        A dlaczego "Polaków" z dużej litery, a "ukraińców" z małej ?
    • mat120 Libacja do północy 20.07.10, 19:41
      Nie myśl Venus, że w Przemyślu zapomniano o rocznicy "Krwawej Niedzieli". Jej
      obchody były w tym roku jak zwykle huczne:

"Dlaczego święto Ivana Kupały kojarzy z Banderą? A no dlatego, że i w tych dnia
      obchodzi się Polsce znów milcząco 67 Rocznicę Ludobójstwa na Kresach Wschodnich
      RP dokonane przez nacjonalistów ukraińskich.
      Odrodzeni banderowcy robią wszystko. aby dokonana przez tych zwyrodnialców
      zbrodnia uległa zapomnieniu. Właśnie w dniach hańby narodowej Ukrainy fundują
      sobie festiwal
      tzw. Kultury Ukraińskiej w tamtym roku, a w tym roku wymyślili święto Kupały. To
      jest hipokryzja mniejszości ukraińskiej w Polsce. Ukraińcy i wciągani przez nich
      nieświadomi obywatele Polski bawią się i tańczą na grobach ofiar zamordowanych
      przez swoich dziadków.

Proszę zobaczyć jaki nacjonalizm na tymczasowo okupowanych prze Ukraińców
      polskich ziemianach we Lwowie, Stanisławowie, Tarnopolu się rozwija. Dlaczego
      postępowy świat nie walczy z szowinizmem ukraińskim?
      Ukraińska głośna i zakrapiana alkoholem impreza w Przemyślu trwała do północy.
      Wrzaski było słychać w okolicy hotelu Gromada i w promieniu kilometra od tej
      placówki. Naruszona została cisza nocna lecz nie było żadnej interwencji Straży
      Miejskiej i Policji."

www.isakowicz.pl/index.php?page=news&kid=8&nid=3194&PHPSESSID=99777b0707276f75e74553e228980234
      • common-sense-ltd Re: Libacja do północy 20.07.10, 20:13
        @
      • venus99 Re: Libacja do północy 20.07.10, 20:30
        świeto Kupały w lipcu??????
        mam nadzieję,że pili na swój rachunek.
        • mat120 Re: Libacja do północy 20.07.10, 20:41
          venus99 napisał:

> mam nadzieję,że pili na swój rachunek.

Obiło mi się o uszy, że wspomógł ich paroma funtami pewien ormowiec poprawności
          politycznej z London.:))
          • Gość: jobrave Re: Libacja do północy IP: *.range109-153.btcentralplus.com 21.07.10, 01:27
            Żart jak zwykle przedni,ten z tym ormowcem z Londynu, no
            przezajebisty, no i z tymi funtami ha ha ha no naprawdę hrywny, albo
            i dwóch wart. Jeszcze się trzęsę z tego śmiechu i trzęsąc się piszę.
            Trzesąc się przeczytałem brednie ks. Isakowicza i Zaleskiego w
            jednym. Gdybym nie wiedział, o co mu naprawdę chodzi,to wziąłbym to
            za brednie ("tańce na grobach pomordowanych Polaków" - to naprawdę są
            tam jakieś groby.I co, jeszcze Matołek nie postawił tam krzyża z
            drutem kolczastym?), ale owieczki trzeba strzyc i ksiądz dwojga
            nazwisk rozkręca Polokaust biznesik, książeczki idą jak woda, może
            niedługo pojawi się jakaś "Nalewka Ormiańska" z twarzą "kapelana
            kresowian" na etykiecie. Poza tym ciekaw jestem, czy w tym dniu tylko
            Ukraińcy pili i tańczyli - z tego co mi wiadomo,nie. Nadmorskie
            dyskoteki, w rocznicę, były pełne. Chcesz rozpaczać,to sobie
            rozpaczaj, ale nie wymagaj tego od innych.
            • tadeusz.4 Re: Libacja do północy 21.07.10, 01:37
              a w tym roku wymyślili święto Kupały.

Święto Kupały wymyślili ponad tysiąc lat temu Słowianie...

Ukraińcy i wciągani przez nich
              nieświadomi obywatele Polski bawią się i tańczą na grobach ofiar
              zamordowanych
              przez swoich dziadków.

To zabawa była na cmentarzu? Wow...

Proszę zobaczyć jaki nacjonalizm na tymczasowo okupowanych prze
              Ukraińców
              polskich ziemianach we Lwowie, Stanisławowie, Tarnopolu się rozwija.

A jaki nacjonalizm się rozwija na tymczasowo okupowanych przez
              Polaków niemieckich ziemiach w Szczecinie, Olsztynie, Wrocławiu.

Dlaczego
              postępowy świat nie walczy z szowinizmem ukraińskim?

Dlaczego cały postępowy świat nie walczy z szowinizmem polskim? Bo,
              proszę księdza Isakowicza-Zaleskiego, cały postępowy świat pod
              światłym przywództwem radzieckich towarzyszy z partii komunistycznej
              zwalcza międzynarodowy kapitalizm i buduje dobrobyt w ojczyźnie
              światowego proletariatu.
            • mat120 Re: Libacja do północy 22.07.10, 23:45
              Gość portalu: jobrave napisał(a):
              Żart jak zwykle przedni,ten z tym ormowcem z Londynu,

A co? Płacą Ci za to?
      • common-sense-ltd Re: Libacja do północy 21.07.10, 05:24
        pl.wikipedia.org/wiki/Noc_Kupa%C5%82y
        Tradycje słowiańskie wiążą obchody z letnim przesileniem, więc niedorzecznością
        jest tłumaczenie przesunięcia terminu libacji z uwzględnieniem różnic między
        kalendarzami.
        Chyba, że niektórym Ziemia pod stopami krąży inaczej, co tłumaczyłoby ich brak
        równowagi psychicznej skutkujący bzdurami wypisywanymi na tym forum;)
        • kocur_zalogowany Tradycje chrześcijańskie wiążą 21.07.10, 08:18
          Wielkanoc z równonocą wiosenna, więc niedorzecznością jest tłumaczenie
          przesunięcia terminu świąt z uwzględnieniem różnic między kalendarzami.
          Chyba, że niektórym Ziemia pod stopami krąży inaczej, co tłumaczyłoby
          ich brak równowagi psychicznej skutkujący bzdurami wypisywanymi na tym
          forum;)
        • Gość: historyk Re: Libacja do północy IP: *.chello.pl 21.07.10, 09:22
          Szanowna Pani - cyt. za rosyjską Wikipedią: "C принятием
          христианства праздник стали отмечать в день рождения Иоанна
          Крестителя — 24-го июня по старому стилю. С переходом на новый стиль
          дата рождения Иоанна Крестителя сдвинулась на 7 июля (в XX-XXI
          веках), так как православная церковь живёт по старому стилю. В связи
          с этим праздник потерял астрономическое соответствие солнцестоянию"

Kobiecie nie należy wymawiać wieku, ale podejrzewam, że nie jest
          Pani nastolatką i - podobnie jak ja - uczyła się Pani języka
          Puszkina w szkole podstawowej i średniej, więc pozostawiam cytat bez
          tłumaczenia. Proszę zwrócić uwagę, że dla narodów chrześcijańskich
          tradycji bizantyńskiej (może z wyjątkiem Rumunów) to święto
          faktycznie straciło związek z przesileniem letnim, ale jest nadal
          jednym z ważniejszych, a poza tym ma głębokie konotacje historyczne
          (czyt. korzenie przedchrześcijańskie), było więc obchodzone od
          kilkunastu stuleci.
          • wampir-wampir Re: Libacja do północy 21.07.10, 09:39
            Hmmm, Noc Kupały również w Polsce obchodzi się w lipcu. Na
            Białostocczyźnie np.
            www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100704/REG02/920876731
            ale i w Przemyślu nie jest to tegoroczne nowum. Rok 2006 np.:
            dwpttkwetlina.epodkarpacie.com/index.php?page=news&action=more&news_id=1035
            Tu trochę kalendarzowych wyjaśnień i jeszcze o lipcowej tradycji w
            Przemyślu, tym razem 2008:
            www.przemysl.pl/nasze_miasto/335/455/8107.html
            Wydaje mi się też, że rocznica krwawej niedzieli przypada na 11
            lipca, cóż więc ma z tym wspólnego ukraińska impreza organizowana w
            przeddzień? Czyżby poza kalendarzem gregoriańskim i juliańskim
            obowiązywał jeszcze jakiś, np. kresowy?
          • common-sense-ltd Re: Libacja do północy 21.07.10, 14:25
            No proszę, jak już sam Piotr wielki Rz histeryk wytłumaczy, to wszystko jasne!
            Ja, proszę pana histeryka, myślałam że jakieś prześwietne staropogańskie
            tradycje kultywujecie, a okazuje się że to tylko kolejne grekokatodebilskie
            orgie zakrapiane metanolem. Ech, świat schodzi na psy....:(

P.S. Kiedy ja chodziłam do szkoły, proszę pana histeryka, czyli za polskich
            czasów, panienki z dobrych domów nie uczono języka wroga, ale języka salonów,
            czyli francuskiego;)
            • Gość: dark francuz IP: 77.236.0.* 21.07.10, 14:29
              I jak tam idzie po francusku ?
            • kocur_zalogowany Skoro zaliczyłaś cztery lata rosyjskiego 21.07.10, 14:32
              w ogólniaku, o podstawówce nie wspominając, to czy oznacza to, że nie
              jesteś panienką z dobrego domu?
            • Gość: michu Re: Libacja do północy IP: 79.139.112.* 21.07.10, 15:52
              "To Ty stara du.pa jesteś" - B. Linda
            • Gość: historyk Re: Libacja do północy IP: *.chello.pl 21.07.10, 17:43
              1. prześwietne staropogańskie
              > tradycje kultywujecie,

Ja jestem jeden, a nie wy.

2. okazuje się że to tylko kolejne grekokatodebilskie
              > orgie zakrapiane metanolem

Nie jestem grekokatolikiem. Gratuluję wiedzy o menu na święcie
              Kupały - była Pani? I jak?

3. Kiedy ja chodziłam do szkoły, uczono francuskiego;)

Tym większy mój szacunek - nie wiedziałem, że mam do czynienia z
              osobą dobiegającą dziewięćdziesiątki, tak świetnie posługującą sie
              internetem. Dziwi mnie tylko język Pani jubilatki
              (grekokatodebilskie).
              • Gość: wołyniak2 Pietrek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 20:32
                ...znudziły ci się dyskusje z darinem, nocniczkiem i innymi "uczonymi" z upowskiego forum. Wylazłeś z gawry? A po co? Darino jaki jest, taki jest, ale przynajmniej pisze pod swoim nickiem. A ty? Szmata! Wstydzisz się, kogoś się obawiasz, a może omamy masz? A może po prostu chcesz z kimś pogadać, nawet pospierać się, w końcu ile można pisać o żarciu w twoim wykonaniu? Czytuje wasze forum (nie dla przyjemności, wroga należy poznać), ale nigdy nie posunąłbym się do tego, by pisać na pukniętym forum pod innym nickiem. Zero zasad, jak u każdego rezuna, dobrze Pysio pisze, że Ukraińcy to ludzie bez honoru.
                • jesus33 Re: Pietrek... 23.07.10, 20:37
                  Za to nazywanie kogoś "szmatą" jest bardzo honorowe i takie bardzo Polskie. Jak
                  nie masz już argumentów lub cierpliwości to lepiej zamilknij.
                  • Gość: wołyniak2 Re: Pietrek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 21:28
                    No cóż, zawsze jestem gotów do rzeczowej dyskusji, tylko że z pietrkiem nie można dyskutować, bo tylko Słoneczko Podkarpacia ma rację, zawsze! I wyraża ją w sposób mało kulturalny i mało inteligentny. próby dyskusji z tym człowiekiem podejmowałem. Mogłabyś niewiasto poczytać teksty piotra i jego kolegów z pukniętyego forum, potem ze mną dyskutować? Chyba, że też jesteś z tej samej bajki, a wtedy dyskusji nie będzie, możesz pobawić się szyszką.
    • Gość: dark Wszystkie lipce - pamiętamy !!! IP: 77.236.0.* 21.07.10, 12:51
      Może Polacy powinni dać dobry przykład, i wstrzymać się w tym świętym miesiącu
      od tańców i spożywania alkoholu ?
      • Gość: Jur@ Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! IP: *.toya.net.pl 21.07.10, 15:32
        Jeszcze czego!!!
        Miesiącem pamięci jest listopad.!!!
        • Gość: pysio Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! IP: 213.25.24.* 21.07.10, 18:48
          Każda okazja do wypicia jest dobra ale dla ukraińców brak okazji to też okazja!
          • jesus33 Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! 23.07.10, 20:25
            common-sense-ltd napisała:

> P.S. Kiedy ja chodziłam do szkoły, proszę pana histeryka, czyli za polskich
            > czasów, panienki z dobrych domów nie uczono języka wroga, ale języka salonów,
            > czyli francuskiego;)

Aż dziw bierze, że Analityk przegapił doskonałą okazję by zapytać, czy francuski
            szlifujesz z szyszką?!
            • Gość: wołyniak2 Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 20:35
              No nie wiem, francuski i szyszka? Jesusie a może więcej szczegółów!
              • jesus33 Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! 23.07.10, 20:40
                Buszująca w rozporkach Ci poda;)
                • wampir-wampir Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! 23.07.10, 21:07
                  To trudno zrozumieć. French is strange ;-)))

www.youtube.com/watch?v=CxF8G01aNxY
                • Gość: wołyniak2 Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 21:30
                  Dziewczynko, czy Ty w ogóle wiesz co to jest rozporek!
                  • jesus33 Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! 23.07.10, 21:40
                    Ależ oczywiście, że wiem! To magiczne miejsce, do którego jak już się zaglądnie
                    to nie należy rozpychać się łokciami, nie należy szarpać i w ogóle nie należy
                    wykonywać gwałtownych ruchów. -:))
                    • wampir-wampir Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! 23.07.10, 21:48
                      Myślę, że lektura "Życia seksualnego Catherine M." mogłaby
                      szanownemu panu wyjaśnić wiele. To także francuska książka ;-)))
                      • Gość: wołyniak2 Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 21:55
                        Dziękuję, ale czytam "Chasydzi. Radośni mistycy żydowscy". Zapewne wrócę do lektury proponowanej przez Ciebie
                        • wampir-wampir Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! 23.07.10, 22:18
                          Gość portalu: wołyniak2 napisał(a):

> Dziękuję, ale czytam "Chasydzi. Radośni mistycy żydowscy".

Chasydzi... cóż, obserwują, komentują, miewają refleksje. To
                          szczęśliwie przechodzi...

Ich bin von Kopf bis Fur auf Liebe eingestellt
                          denn das ist meine Welt
                          und sonst gar nicht.

/Od stóp do głowy jestem stworzona dla miłości
                          to cały mój świat i nic więcej się nie liczy/

Znieruchomiały za stołem Jonatan patrzył na pobrzydłą Bebę. - To
                          nic - uspokajał sam siebie. - Wolfgang grający Błękitnego Anioła,
                          odgryziona łechtaczka, koniec sztuki, to nic, to sielanka
                          metafizyczna. Naprawdę jest o wiele gorzej.
                    • Gość: wołyniak2 Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 21:52
                      Noooo. Moje uznanie!
                      • jesus33 Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! 23.07.10, 21:54
                        Dziękuję! Dzisiaj to samo usłyszałam od męża ;)
                      • Gość: pysio Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! IP: 213.25.24.* 23.07.10, 21:56
                        należy czekać na trzęsienie ziemi!
                        • jesus33 Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! 23.07.10, 22:01
                          Pysiu po co mi trzęsienie ziemi, mi dzisiaj w zupełności wystarczyły dwie tęcze
                          na niebie ;)
                          • wampir-wampir Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! 23.07.10, 22:07
                            Burza była w Przemyślu? Zazdroszczę. W Krakowie kolejny upalny
                            dzień. Nie ma czym oddychać...
                            • polak_katoliklive Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! 23.07.10, 22:14
                              Była bórza i pierun yebnuł koguś w łeb i si zapumniału przelugować.
                              • Gość: pysio Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! IP: 213.25.24.* 23.07.10, 22:17
                                A co jest szczytem lenistwa przy stosunku? Oczekiwanie na trzęsienie ziemi!
                            • jesus33 Re: Wszystkie lipce - pamiętamy !!! 23.07.10, 22:17
                              Była, ale tylko przez chwilę i na dodatek złapała mnie pod kinem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka