Dodaj do ulubionych

Pirat rowerowy???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 10:24
Pirat rowerowy??? - forum.nowiny24.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Jur@ Re: Pirat rowerowy??? IP: *.toya.net.pl 12.08.10, 14:48
      Panie Choma!!!
      Czy to prawda???

Przecież jeżeli nie Pan, to jakiś pański urzędnik
      na pewno zagląda na to forum.

Jeszcze raz pytam: czy to prawda???
      • Gość: ja Re: Pirat rowerowy??? IP: *.toya.net.pl 12.08.10, 21:04
        dobrze ci pojechali na forum nowin: znajdz se babe zamiast wypisywac
        pierdoly, albo nawet nie szukaj baby tylko bij sobie dalej szkopa po
        helmie pod pierzyna tylko nie pisz juz nic wiecej i nie rozmnazaj
        sie, pliiss
    • common-sense-ltd Re: Pirat rowerowy??? 12.08.10, 19:23
      Wyzywając per "baranie"?
      Autor postu najwyraźniej nie bywał na tutejszym forum...
      A prezydent propaguje zdrowy styl życia i niezwykle uprzejmie upomina kierowców
      poruszających się po mieścinie bez wyobraźni.
      • Gość: pysio Re: Pirat rowerowy??? IP: 213.25.24.* 12.08.10, 21:43
        Jeżdżę dużo rowerem po Przemyslu i z autopsji wiem że nasi kierowcy to w
        wiekszości zwykłe chamy! Gdybym wierzył że oni znają i stosują przepisy to już
        dawno bym wąchał kwiatki od spodu. wiele ich zachowań można tylko wytłumaczyć
        ich niechęcią do rowerzystów. Zajeżdżanie, spychanie czy ochlapywanie w czasie
        deszczu to ich ulubione zajęcie. Szczytem wszystkiego było gdy ja skręcałem w
        lewo na skrzyżowaniu a jakiś debil wyprzedzał mnie i skręcał w prawo. Rozparty
        za kierownicą buc pewny swojej przewagi w stosunku do rowerzysty jest zwykłym
        piratem i chamem drogowym.
        • solist Re: Pirat rowerowy??? 12.08.10, 21:46
          A najlepsze, pysio, są buce na rowerach, którzy podjeżdżają z lewej i
          prawej do auta na skrzyżowaniach, a później mają pretensje, że ich
          samochodzik pyknął. Sam jeżdżę na rowerze i wiem, że wielu kierowców to
          chamy, ale niewidocznych w nocy rowerzystów to z chęcią sam bym
          przejechał.
          • Gość: pysio Re: Pirat rowerowy??? IP: 213.25.24.* 12.08.10, 21:55
            Nigdzie nie napisałem że rowerzyści -wszyscy- są święci. Ale jakie szanse ma
            rowerzysta z autem? Zerowe! Dlatego uważam że silniejszy zawsze powinien pomagać
            słabszemu i nie pokazywać; kto tu rządzi.
            • wampir-wampir Re: Pirat rowerowy??? 12.08.10, 22:04
              "Rządzić" powinny jednak przepisy ruchu drogowego. Samochód to nie
              zabawka, którą można w każdym momencie zatrzymać, bo skuter, bo
              rowerzysta. Asnyka jest ulicą jednokierunkową i basta.
              • Gość: pysio Re: Pirat rowerowy??? IP: 213.25.24.* 12.08.10, 22:15
                chyba jak zwykle nie zrozumiałeś. Ja nie występuję w obronie krzycha tylko
                rowerzystów. A co do prezia to mu odbiło bo władza degeneruje i na pewno nabrał
                przekonania że przepisy są dla motłochu a władza może je normalnie olewać. Gdyby
                ten kierowca wygrał w sądzie to byłby chyba pierwszy przypadek wygrania sprawy
                szarego obywatela z kimś z tzw. "elyty".
                • wampir-wampir Re: Pirat rowerowy??? 12.08.10, 22:23
                  Hmmm, zdawało mi się, że w omawianym przypadku rowerzystą był prezio
                  właśnie, ale mniejsza o to.
    • Gość: Cypis Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym? Rob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 12:13
      Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym? Robert Choma: to nieprawda - nowiny24.pl
      • Gość: pysio Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym IP: 213.25.24.* 24.08.10, 12:47
        Stara metoda; iść w zaparte. Już raz odniosła skutek to dlaczego ma się okazać
        że teraz jest nieskuteczna. głowę daję że ten monitoring dziwnym zbiegiem
        okoliczności okaże się nieczytelny lub niemożliwy do odtworzenia.
        • jesus33 Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym 24.08.10, 15:24
          Nieraz kierowcy jakiegoś auta pokazałam środkowy palec, zwłaszcza gdy łamał
          przepisy RD i wjeżdżał na pasy na których znajdowali się piesi. Wczoraj jechałam
          na rowerze do Ostrowa i może jeden na dziesięciu kierowców zachowuje bezpieczną
          odległość od rowerzysty, więc jak się czasami kierowcy auta dostanie hasło
          burak, to tylko z korzyścią dla niego, może sobie przemyśli swoje
          zachowanie. Nie wiem jak było w tym przypadku i po której stronie leży racja,
          ale robić zamieszanie z tak błahego powodu, jest dziwne. Nikt nie ucierpiał, nie
          było stłuczki itd. Prawdą jest natomiast, że rowerzyści w Przemyślu nie mają
          gdzie jeździć i jest to zaniedbanie Pana Chomy. Jest niby ścieżka rowerowa na
          Zasaniu wzdłuż deptaku, ale jest za krótka, często pomimo interwencji SM stoją
          zaparkowane tam auta, również piesi na odcinku Czuwaj- most kolejowy łażą po tej
          ścieżce jak po chodniku, a przecież jest wyraźnie zaznaczone, że to ścieżka
          rowerowa, a nie daj Boże zwrócić na to komuś uwagę to się zaczyna piekiełko i
          wyzwiska, ja natomiast kończę to pokazaniem środkowego palca i nieważne jest to,
          czy to kierowca auta, czy pieszy. Pan Norbert Ziętal zamiast robić z igły widły,
          powinien zapytać Pana Chomę kiedy w Przemyślu pojawią się ścieżki rowerowe z
          prawdziwego zdarzenia?
          • Gość: pysio Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym IP: 213.25.24.* 24.08.10, 17:02
            Dziwię ci się że usiłujesz pomniejszyć winę chomy. Jak by nie było to prezio i
            powinien świecić przykładem.Z tymi chamami za kierownicą to się całkowicie
            zgadzam bo też jestem praktyk rowerowy i znam ich głupie i pozbawione sensu
            zabawy z rowerzystami. Nieraz widziałem roześmianą mordę od ucha do ucha / gdyby
            nie te uszy to na pewno dookoła głowy/ gdy udało im się wkurzyć rowerzystę.Znam
            też multum przypadków gdy siepacze miejscy za mniejsze przewinienia przywlekali
            obywateli przed oblicze temidy a ta na zasadzie przyzwyczajenia skazywała
            niewinnych na okrutne męki. Takie usprawiedliwianie osoby na świeczniku może
            jedynie doprowadzić do tego że ci co mają resztki szacunku dla prawa wyzbędą sie
            związanych z tym złudzeń.
            • jesus33 Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym 24.08.10, 18:17
              Powiedz mi Pysiu, jak można pisać artykuł prasowy na podstawie anonimowego wpisu z forum? Jakim trzeba być znudzonym dziennikarzem, żeby organizować konferencję prasową i pytać o anonimowy post z forum. Dlaczego kierowca tego auta nie powiadomił o tym zajściu SM, lub policji? Nie mogę pomniejszać winy Pana Chomy, ponieważ żeby być winnym, to ktoś Ci najpierw musi tą winę udowodnić. Próbuję być sprawiedliwa i na pewno nic Panu Chomie niepomniejsze :)) Od pomniejszania i powodowania impotencji wśród forumowiczów na tym forum jest ktoś inny :))
              • Gość: bvv Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym IP: *.centertel.pl 24.08.10, 20:22
                Dziennikarze nie organizują konferencji prasowych, tylko prezydent.
                Choma rządzi już 8 lat, gdyby był odpowiednim prezydentem to już
                dawno w mieście byłyby ścieżki z prawdziwego zdarzenia. Zresztą
                wiele innych rzeczy byłoby z prawdziwego zdarzenia a jest ogólnie
                wielkie g...
                • jesus33 Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym 24.08.10, 20:39
                  Gość portalu: bvv napisał(a):

> Dziennikarze nie organizują konferencji prasowych, tylko prezydent.

Tak, to prawda nie organizują, a dziennikarze nie powinni swoich artykułów pisać
                  w oparciu o plotkę.

> Choma rządzi już 8 lat, gdyby był odpowiednim prezydentem to już
                  > dawno w mieście byłyby ścieżki z prawdziwego zdarzenia. Zresztą
                  > wiele innych rzeczy byłoby z prawdziwego zdarzenia a jest ogólnie
                  > wielkie g...

O ścieżkach rowerowych, a raczej o ich braku pisałam kilka postów wyżej.
                  • Gość: pysio Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym IP: 213.25.24.* 24.08.10, 20:54
                    Jesus, czy ty nigdy nie miałaś do czynienia z sądami? W sadzie nikt ci winy nie
                    udowadnia w tak drobnych sprawach. Sędzia na ogół już jest przekonany o twojej
                    winie a urzędas czy glina zawsze ma rację. Gdybym ci opisał moje perypetie z
                    sądami i kolegiami to byś ze smiechu padła. Ten kierowca nie ma najmniejszych
                    szans na wygranie sprawy z chomą a gdy bedzie próbował to czekają go takie
                    kłopoty że aż strach pomyśleć. Ja np. w sądzie pracy przegrałem a że byłem
                    uparty zacząłem pisać po gazetach i nie tylko polskich. I co? Wyrok prawomocny
                    okaszał się g..no warty i firma wypłaciła mi odszkodowanie ale już bez wyroku
                    albo wbrew wyrokowi?
                    • jesus33 Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym 24.08.10, 23:57
                      Pysio jak lubisz jeździć na rowerku, to najbezpieczniej jest nad Sanem przy
                      samym brzegu. Dzisiaj popołudniu byłam ze starszym dzieckiem. Tylko trzeba
                      bardzo uważać, są momenty gdy ścieżka robi psikusa i skręca wprost do rzeki.
                      Spokojnie możesz zabrać ze sobą pieska żeby się wyganiał. SM nie widziałam,
                      tylko patrol policji, ale to już na górze przy deptaku.
                      • solist Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym 26.08.10, 09:36
                        Ale przecież Asnyka nie jest ulica jednokierunkową. ruch jest dwustronny
    • Gość: Cypis Nie jechałem pod prąd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 13:09
      Nie jechałem pod prąd! - zycie.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka