Gość: Cypis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 10:24 Pirat rowerowy??? - forum.nowiny24.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jur@ Re: Pirat rowerowy??? IP: *.toya.net.pl 12.08.10, 14:48 Panie Choma!!! Czy to prawda??? Przecież jeżeli nie Pan, to jakiś pański urzędnik na pewno zagląda na to forum. Jeszcze raz pytam: czy to prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pirat rowerowy??? IP: *.toya.net.pl 12.08.10, 21:04 dobrze ci pojechali na forum nowin: znajdz se babe zamiast wypisywac pierdoly, albo nawet nie szukaj baby tylko bij sobie dalej szkopa po helmie pod pierzyna tylko nie pisz juz nic wiecej i nie rozmnazaj sie, pliiss Odpowiedz Link Zgłoś
common-sense-ltd Re: Pirat rowerowy??? 12.08.10, 19:23 Wyzywając per "baranie"? Autor postu najwyraźniej nie bywał na tutejszym forum... A prezydent propaguje zdrowy styl życia i niezwykle uprzejmie upomina kierowców poruszających się po mieścinie bez wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Pirat rowerowy??? IP: 213.25.24.* 12.08.10, 21:43 Jeżdżę dużo rowerem po Przemyslu i z autopsji wiem że nasi kierowcy to w wiekszości zwykłe chamy! Gdybym wierzył że oni znają i stosują przepisy to już dawno bym wąchał kwiatki od spodu. wiele ich zachowań można tylko wytłumaczyć ich niechęcią do rowerzystów. Zajeżdżanie, spychanie czy ochlapywanie w czasie deszczu to ich ulubione zajęcie. Szczytem wszystkiego było gdy ja skręcałem w lewo na skrzyżowaniu a jakiś debil wyprzedzał mnie i skręcał w prawo. Rozparty za kierownicą buc pewny swojej przewagi w stosunku do rowerzysty jest zwykłym piratem i chamem drogowym. Odpowiedz Link Zgłoś
solist Re: Pirat rowerowy??? 12.08.10, 21:46 A najlepsze, pysio, są buce na rowerach, którzy podjeżdżają z lewej i prawej do auta na skrzyżowaniach, a później mają pretensje, że ich samochodzik pyknął. Sam jeżdżę na rowerze i wiem, że wielu kierowców to chamy, ale niewidocznych w nocy rowerzystów to z chęcią sam bym przejechał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Pirat rowerowy??? IP: 213.25.24.* 12.08.10, 21:55 Nigdzie nie napisałem że rowerzyści -wszyscy- są święci. Ale jakie szanse ma rowerzysta z autem? Zerowe! Dlatego uważam że silniejszy zawsze powinien pomagać słabszemu i nie pokazywać; kto tu rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Pirat rowerowy??? 12.08.10, 22:04 "Rządzić" powinny jednak przepisy ruchu drogowego. Samochód to nie zabawka, którą można w każdym momencie zatrzymać, bo skuter, bo rowerzysta. Asnyka jest ulicą jednokierunkową i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Pirat rowerowy??? IP: 213.25.24.* 12.08.10, 22:15 chyba jak zwykle nie zrozumiałeś. Ja nie występuję w obronie krzycha tylko rowerzystów. A co do prezia to mu odbiło bo władza degeneruje i na pewno nabrał przekonania że przepisy są dla motłochu a władza może je normalnie olewać. Gdyby ten kierowca wygrał w sądzie to byłby chyba pierwszy przypadek wygrania sprawy szarego obywatela z kimś z tzw. "elyty". Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Pirat rowerowy??? 12.08.10, 22:23 Hmmm, zdawało mi się, że w omawianym przypadku rowerzystą był prezio właśnie, ale mniejsza o to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym? Rob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 12:13 Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym? Robert Choma: to nieprawda - nowiny24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym IP: 213.25.24.* 24.08.10, 12:47 Stara metoda; iść w zaparte. Już raz odniosła skutek to dlaczego ma się okazać że teraz jest nieskuteczna. głowę daję że ten monitoring dziwnym zbiegiem okoliczności okaże się nieczytelny lub niemożliwy do odtworzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym 24.08.10, 15:24 Nieraz kierowcy jakiegoś auta pokazałam środkowy palec, zwłaszcza gdy łamał przepisy RD i wjeżdżał na pasy na których znajdowali się piesi. Wczoraj jechałam na rowerze do Ostrowa i może jeden na dziesięciu kierowców zachowuje bezpieczną odległość od rowerzysty, więc jak się czasami kierowcy auta dostanie hasło burak, to tylko z korzyścią dla niego, może sobie przemyśli swoje zachowanie. Nie wiem jak było w tym przypadku i po której stronie leży racja, ale robić zamieszanie z tak błahego powodu, jest dziwne. Nikt nie ucierpiał, nie było stłuczki itd. Prawdą jest natomiast, że rowerzyści w Przemyślu nie mają gdzie jeździć i jest to zaniedbanie Pana Chomy. Jest niby ścieżka rowerowa na Zasaniu wzdłuż deptaku, ale jest za krótka, często pomimo interwencji SM stoją zaparkowane tam auta, również piesi na odcinku Czuwaj- most kolejowy łażą po tej ścieżce jak po chodniku, a przecież jest wyraźnie zaznaczone, że to ścieżka rowerowa, a nie daj Boże zwrócić na to komuś uwagę to się zaczyna piekiełko i wyzwiska, ja natomiast kończę to pokazaniem środkowego palca i nieważne jest to, czy to kierowca auta, czy pieszy. Pan Norbert Ziętal zamiast robić z igły widły, powinien zapytać Pana Chomę kiedy w Przemyślu pojawią się ścieżki rowerowe z prawdziwego zdarzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym IP: 213.25.24.* 24.08.10, 17:02 Dziwię ci się że usiłujesz pomniejszyć winę chomy. Jak by nie było to prezio i powinien świecić przykładem.Z tymi chamami za kierownicą to się całkowicie zgadzam bo też jestem praktyk rowerowy i znam ich głupie i pozbawione sensu zabawy z rowerzystami. Nieraz widziałem roześmianą mordę od ucha do ucha / gdyby nie te uszy to na pewno dookoła głowy/ gdy udało im się wkurzyć rowerzystę.Znam też multum przypadków gdy siepacze miejscy za mniejsze przewinienia przywlekali obywateli przed oblicze temidy a ta na zasadzie przyzwyczajenia skazywała niewinnych na okrutne męki. Takie usprawiedliwianie osoby na świeczniku może jedynie doprowadzić do tego że ci co mają resztki szacunku dla prawa wyzbędą sie związanych z tym złudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym 24.08.10, 18:17 Powiedz mi Pysiu, jak można pisać artykuł prasowy na podstawie anonimowego wpisu z forum? Jakim trzeba być znudzonym dziennikarzem, żeby organizować konferencję prasową i pytać o anonimowy post z forum. Dlaczego kierowca tego auta nie powiadomił o tym zajściu SM, lub policji? Nie mogę pomniejszać winy Pana Chomy, ponieważ żeby być winnym, to ktoś Ci najpierw musi tą winę udowodnić. Próbuję być sprawiedliwa i na pewno nic Panu Chomie niepomniejsze :)) Od pomniejszania i powodowania impotencji wśród forumowiczów na tym forum jest ktoś inny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bvv Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym IP: *.centertel.pl 24.08.10, 20:22 Dziennikarze nie organizują konferencji prasowych, tylko prezydent. Choma rządzi już 8 lat, gdyby był odpowiednim prezydentem to już dawno w mieście byłyby ścieżki z prawdziwego zdarzenia. Zresztą wiele innych rzeczy byłoby z prawdziwego zdarzenia a jest ogólnie wielkie g... Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym 24.08.10, 20:39 Gość portalu: bvv napisał(a): > Dziennikarze nie organizują konferencji prasowych, tylko prezydent. Tak, to prawda nie organizują, a dziennikarze nie powinni swoich artykułów pisać w oparciu o plotkę. > Choma rządzi już 8 lat, gdyby był odpowiednim prezydentem to już > dawno w mieście byłyby ścieżki z prawdziwego zdarzenia. Zresztą > wiele innych rzeczy byłoby z prawdziwego zdarzenia a jest ogólnie > wielkie g... O ścieżkach rowerowych, a raczej o ich braku pisałam kilka postów wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym IP: 213.25.24.* 24.08.10, 20:54 Jesus, czy ty nigdy nie miałaś do czynienia z sądami? W sadzie nikt ci winy nie udowadnia w tak drobnych sprawach. Sędzia na ogół już jest przekonany o twojej winie a urzędas czy glina zawsze ma rację. Gdybym ci opisał moje perypetie z sądami i kolegiami to byś ze smiechu padła. Ten kierowca nie ma najmniejszych szans na wygranie sprawy z chomą a gdy bedzie próbował to czekają go takie kłopoty że aż strach pomyśleć. Ja np. w sądzie pracy przegrałem a że byłem uparty zacząłem pisać po gazetach i nie tylko polskich. I co? Wyrok prawomocny okaszał się g..no warty i firma wypłaciła mi odszkodowanie ale już bez wyroku albo wbrew wyrokowi? Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym 24.08.10, 23:57 Pysio jak lubisz jeździć na rowerku, to najbezpieczniej jest nad Sanem przy samym brzegu. Dzisiaj popołudniu byłam ze starszym dzieckiem. Tylko trzeba bardzo uważać, są momenty gdy ścieżka robi psikusa i skręca wprost do rzeki. Spokojnie możesz zabrać ze sobą pieska żeby się wyganiał. SM nie widziałam, tylko patrol policji, ale to już na górze przy deptaku. Odpowiedz Link Zgłoś
solist Re: Czy prezydent Przemyśla jest piratem drogowym 26.08.10, 09:36 Ale przecież Asnyka nie jest ulica jednokierunkową. ruch jest dwustronny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Nie jechałem pod prąd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 13:09 Nie jechałem pod prąd! - zycie.pl Odpowiedz Link Zgłoś