IP: *.toya.net.pl 15.09.10, 09:10
Zakładam komitet do walki z piwem. Nie podoba mi się, że na każdym rogu ulicy znajduje się sklep, a w nim piwo. Nie podobają mi się też reklamy na ulicach i wystawy na których jest ten przedmiot. Jadę samochodem, a w rowie co widzę?.... butelki i puszki po piwie. DOSYĆ z tym!!!
Obserwuj wątek
    • sven.skurvensen Re: Piwo 15.09.10, 12:53
      Powodzenia, na pewno Ci się uda.
    • jesus33 Re: Piwo 15.09.10, 16:26
      Gerard pewnie Cię kusi? :) Już tacy jak Ty byli, nazywali się Towarzystwo Krzewienia Wstrzemięźliwości, [i]szlachetny eksperyment[i] w ich wydaniu się nie powiódł, a wszyscy zrzeszeni w Towarzystwie wpadli z rozpaczy alkoholizm. :)
      • jesus33 Re: Piwo 15.09.10, 16:28
        Miało być: w alkoholizm.
        I psia krew, coś mi kursywa nie wchodzi.
        • wampir-wampir Re: Piwo 15.09.10, 16:54
          Możesz napisać na FoF, ale jak znam życie, to nic nie da. Zawsze gdy grzebią w forum, szwankują różne funkcje, a teraz grzebią, bo po zmianach jak zwykle wszystko się sypie.
          • wampir-wampir Re: Piwo 15.09.10, 16:55
            Aha, zapomniałem - bardzo lubię piwo :-)))
    • piwo_nuklearne Re: Piwo 15.09.10, 18:17
      Proszę o podanie adresu, pod którym należy składać deklaracje członkowskie. Chcę się zapisać. No i kto będzie skarbnikiem?

• Gość: Personal_master Re: Piwo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.10, 18:28
      Tak, zgadzam się, piwo wywołuje zahamowania i to dość istotne, bo jego "spożywacze" (przepraszam, nie byłem na ostatniej mszy i nie wiem jakiego słowa mam użyć) mają ograniczoną zdolność rozumowania, no i powoduje to impotencje i jakieś uwierania moszny, nie wiem ale piszę ku przestrodze. Babilończycy pili piwo i co? Już ich nie ma a ten co pije wino, żyje i żyje i ma się dobrze. Tak więc wniosek jest taki, pijmy wino, piwo ogłupia i zniechęca do kościoła, a to już jest straszna kąmpromitacja, wiem coś o tym o nieraz piłem wino z wikarym a piwo z proboszczem, to teraz ten drugi pastuje buty w Miejscu Piastowym, a ten pierwszy ma zakaz, zakaz odprawiania mszy, picia piwa mu nie zabrioniono, osłabia onanizm.
      • sven.skurvensen Re: Piwo 15.09.10, 19:05
        Pan Gerard nie lubi piwa i w związku z tym zachęca do jego likwidacji. Wielu ludzi nie lubi czy wręcz nienawidzi Pana Rydzyka i co, należy go zlikwidować, wraz z tymi, którzy go popierają?
        Czytając, to co Pan pisze, można odnieść wrażenie, iż jest Pan - przepraszam ale - niespełna rozumu. Czy pomyślał Pan o konsekwencjach? Pewnie innego zdania byłby Pan, gdyby np. Pańska żona pracowała w piwiarni, albo pan byłby właścicielem baru z wyszynkiem, lub sklepu z piwem. Tak, drogi Panie, straciłby Pan źródło dochodu i poszedłby Pan na zasiłek, podobnie jak Pańscy pracownicy, straciłoby miasto, państwo, bo nie wpływałyby podatki z tytułu pańskiej działalności, browary zmuszone byłyby do zmniejszenia produkcji, a związku z tym do zwalniania ludzi. I Kościół, tak Kościół Drogi Panie - bezrobotni nie kwapią się do dawania na tacę.
        Z tego co mi wiadomo, żadnym kraju, w tym również w Polsce, nie ma obowiązku kupowania piwa, czy jego picia. Jeśli Pan nie lubi, to niech Pan po prostu nie pije.
        • lowenbrau Re: Piwo 15.09.10, 20:22
          W sobotę zaczyna się w dwusetny Oktoberfest.Kto nigdy nie był na tej imprezie ,niech żałuje.
          • jesus33 Re: Piwo 15.09.10, 21:10
            Gerard to pewnie Polska odmiana Al Capone. Im mniej legalnego piwa na półkach, tym więcej w nielegalnych szynkach i biznes się kręci.
    • o0kartofizyk0o Re: Piwo 21.07.16, 16:23
      hahhaha - napij się piwa kraftowego chociażby z doctor brew czy pinty albo artezana to nagle stwierdzisz, że jednak piwo jest dobre :)
      • darino Re: Piwo 21.07.16, 22:41
        Ja ostatnio testuję piwa z browaru Ursa Maior z Uherzec Mineralnych.
    • Gość: qqqqqqqq Re: Piwo IP: *.toya.net.pl 21.07.16, 23:31
      domyślam się, że towarzysz gerard mieszka w rotaku i nie schodzą mu "kubusie" - i stąd ta piwna ansa. różnymi samochodami w życiu jeździłem ale nigdy z okna nie widziałem zawartości rowów (może dlatego, że interesowała mnie droga, a nie surowce wtórne). a propos zawartości twojego rowa, to uważaj co i z kim popijasz...poranki mogą być bolesne,,,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka