Dodaj do ulubionych

Robert Choma Prezydentem Przemyśla

IP: *.przemysl.hypnet.pl 22.11.10, 10:57
Robert Choma Prezydentem Miasta Przemyśla w pierwszej turze głosowania w tegorocznych wyborach samorządowych. Wraz z nim do Rady Miejskiej dostało się 6 kandydatów z Komitetu Wyborczego Wyborców Regia Civitas. Prezydent Przemyśla dziękuje wyborcom za zaufanie jakim go obdarzyli, jednocześnie gratuluje dojrzałości i odpowiedzialności społecznej, czego niewątpliwym dowodem była wyskoa frekwencja wyborcza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ika Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 11:16
      Gratulacje.
      Dotychczasowa praca została obiektywnie oceniona.
      Ja osobiście dziękuję za już.Czekam oczywiście na jeszcze.
      Mam nadzieję,że się uda.
      Skład przyszłej Rady Miasta wskazuje,że nie będzie w niej elementów kryminalnych i zdziczałego oszołomstwa .
      Oby się wszyscy dogadali i byli dla siebie życzliwi.Tylko w interesie Miasta.
      • solist Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla 22.11.10, 11:40
        "Skład przyszłej Rady Miasta wskazuje,że nie będzie w niej elementów kryminalnych i zdziczałego oszołomstwa. Oby się wszyscy dogadali i byli dla siebie życzliwi.Tylko w interesie Miasta."

Zapotocki i Majgier są?
        • Gość: prezes Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla IP: *.toya.net.pl 22.11.10, 12:31
          Zapotocki jest - masakra.
      • Gość: gość Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 13:55
        powiem jak Prezydent Komorowski: szkoda Miasta.

Kolejne 4 lata układów, nieróbstwa i niekompetencji w UM, przerostu zatrudnienia i działania na nie. Ja wiem że Ika zaraz napisze że dzieki Prezydentowi Chomie niebo jest niebieskie, ale prawda jest taka że Przemyśl zostaje w tyle, nie tylko za Rzeszowem, ale nawet miastami o podobnej wielkości w regionie, jak choćby Mielec czy S-W.

Mam nadzieję że w Radzie znajdą sie ludzie nie tylko życzliwi, i podnoszący łapki do głosowania jak małpki w zoo, tylko myślący i wymagający od Prezydenta. Że ktoś weźmie do galopu rozpasane spółki miejskie, każe im obciąć koszty i zacząć zarabiać pieniądze a nie tylko co roku wyciągać kase. Że zmusi do reformy w wydziałach UM żeby przestał przypominać carską Rosję, a zaczął nowoczesny urząd w UE. Że przy nowych miejskich inwestycjach ktoś będzie wymagał dokładnego planu finansowego przed rozpoczęciem i rozliczał z wykonania go a nie jak to było przy budowie stoku robić na zasadzie najpierw wybudujemy i a potem sie zobaczy ile to właściwie kosztowało.

A tak naprawde największą pretensję mam do pozostałych partii że nie wystawiły żadnego sensownego kandydata, takiego na którego można by z czystym sumieniem zagłosować.
        Nie wiem czy pensja 13 tys to za mało, czy nikomu się nie chciało za tą przemyską stajnie Augiasza zabierać ale olaliście panowie wyborców z góry na dół.
        Zwłaszcza PO, kampania Rząsy na pół gwizdka, wcześniej pan poseł Tomański wystawia kandydata spoza partii i tak naprawde mówi wyborcom że nikomu z PO sie nawet startować nie chce. Coś mi się zdaje że komuś tych panów się wydaje że stołek poselski to już do tyłka przyrósł. Za rok wybory do sejmu i może się czasem okazać że pan poseł Tomański, co to się już podobno do stolicy przeprowadził, nie będzie posłem, a może i PO nie będzie przy władzy, i co pan wtedy zrobi?
        • Gość: Ika Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 15:25
          Patrzmy na życie.Nie tylko ja zaufałam Panu Chomie.Takich jest większość.
          Odnośnie kierunku rozwoju miasta jestem zdecydowanie za kierunkiem obranym przez Przemyśl.
          Nasze miasto rozwija się dla ludzi i ich potrzeb.Sam zobacz jak wypiękniała starówka,ulice i chodniki oczywiście nie wszystkie.Zobacz część rekreacyjną od stoku,toru,ścieżek spacerowych a ostatnio parku.Miło jest wyjść pospacerować,posiedzieć na starówce,pojeżdzić na nartach czy poszaleć z dziećmi pod Kopcem czy też w parku.Mamy już za sobą oczyszczalnię,wodociągi czy też wysypisko.Inni do tego dopiero się zabierają.
          Mówisz Rzeszów czy też Mielec-to inny typ miasta typu robotniczego bez zbytnich wymagań dla jednostki.Tam się liczą asfalty,śmierdzące fabryczki i ukochane dzieci czyli samochody.
          Ja bym nie chciała by Nasze Miasto poszło w tym kierunku.
          W naszym mieście jak chcesz to naprawdę czujesz się człowiekiem.
          W tych pokazanych przez Ciebie jednostka się nie liczy,jest tylko trybikiem.
          A może się mylę.
          • Gość: abc Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla IP: *.przemysl.hypnet.pl 22.11.10, 16:57
            Trafne spostrzeżenia. Okazuje sie , ze tak patrzacych na nasze miasto jest ponad połowa. Trzeba doceniać pozytywne zmiany. Dośc juz wiecznego narzekania, negowania wszelkich zmian, organizowania sie tylko po to by cos zablokować. Przestanmy sobie nawzajem przeszkadzać.
            Ten wynik udowadnia, ze cos sie zmienia w naszej mentalnosci. Doceniliśmy kogoś komu sie chce zmieniac nasze miasto. Trzeba myslec pozytywnie.
    • Gość: RegiaCivitas Radni RegiaCivitas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 12:31
      Tu wszyscy radni, którzy weszli z list KWW RegiaCivitas do rady Miejskiej.
      • matlak2 Re: Radni RegiaCivitas 22.11.10, 15:10
        Aż trzech z pięciu, to zasłużeni ''działacze'' katoliccy. Jeśli do tego dodać prezydenta - kuriewnego lektora, to widać, iż po raz trzeci prawdziwym zwycięzcą wyborów został abp Michalik, który może teraz liczyć na wymierną w milionach ''wdzięczność'' budżetu miasta. W sumie jakieś marnych circa about 20 milionów do następnych wyborów.
      • Gość: nowy Re: Radni RegiaCivitas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 17:02
        czy sędzia Widaj z mościsk to rodzina pana radnego
    • Gość: s200 Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla IP: 213.25.24.* 22.11.10, 12:31
      Gratulacje. Dobrze, że w I turze. Czekamy na realizację programu wyborczego - szczególnie na "odkorkowanie" miasta. Pozdrawiam.
      • Gość: Serafin - anioł Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla IP: *.przemysl.hypnet.pl 22.11.10, 13:22
        Mocna grupa KOŚCIOŁOWA !!!!!!
        Ale się będzie działo...........
        • Gość: No1 Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 13:51
          Nie głosowałem na Pana Chomę ale mimo wszystko gratuluję wygranej w wyborach i dobrego wyniku Regia Civitas. Czekam na spełnienie obietnic a przyzna Pan, że było ich sporo i niektóre dość ryzykowne. Tak czy siak gratulacje.
          • solist Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla 22.11.10, 13:58
            Również nie głosowałem na zwyciężcę, ale mimo to gratuluję p. Chomie wygranej.
            • Gość: wniosek Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla IP: *.toya.net.pl 22.11.10, 14:59
              no to PIS rządzi w miescie 5 własnych radnych i 6 z przybudówki czyli kościołowego RC to razem 11 kogoś skaperuja a jest 1 niezrzeszony i mają wiekszośc !!!
              • Gość: Ika Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 16:02
                To prawdziwy pogrom PiS-u. W poprzednich wyborach 12 radnych teraz tylko 5.
                Jak się nie przegrupują to w następnych wyborach nawet ślad po nich nie zostanie.
                W obecnym składzie nie ma już gwardii wyjątkowych oszołomów.
    • Gość: sboot Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla IP: 213.25.24.* 22.11.10, 16:35
      Gratulacje. Ciekawe czy P.Prezydent wyciągnie konsekwencje w stosunku do byłych (obecnych) zastępców, za brak lojalności i start w wyborach z listy innej partii. Zresztą jakby ich wymienił nie miałbym osobiście żalu.
      • Gość: tadek Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla IP: 178.56.25.* 22.11.10, 20:54
        A jeśli chodzi o wyniki wyborów, to i ja dołączę do gratulujących Robertowi Ch. wygranej. Oczywiście sam głosowałem na SLD, jedyną rozsądną dziś alternatywę, ale jednocześnie ciezę się że prezydent nie należy już do PIS. Poza tym dostrzegam, że się zmienił (nie pokazowo jak Jarek po śmierci brata). Zrozumiał swoje błędy i za to należą się słowa uznania. Pojął, że nie ma sensu dopłacać zasiłków, wypłat z pom.społecznej biednym rzeszom Przemyślan, których stale przybywa ale warto postawić na inwestycje aby takich osób nie było w przyszłości. Wierze że chociaż zaproszenie 25-30 inwestorów do działania w strefie ekonomicznej plus zgoda na powstanie 3-4 kolejnych galerii ograniczy ubóstwo, bo stworzy 12-15 tysięcy miejsc pracy, więc pomoc społeczna nie będzie potrzebna w tak dużej skali jak dziś. Gdzie w budżecie za RCh inwestycje stanowiły 15%, a np w Mielcu czy Stalowej WOli 75%. Takie są kierunki rozwoju i prezydent to zrozumiał. I dlatego Mu szczerze gratuluję
        • Gość: Realista Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 21:18
          NO I (...)UPA ZBITA.... TERAZ TO JUŻ KOMPLETNE ZACIEMNIENIE INFORMACYJNE I DECYZYJNE. CAŁA NADZIEJA, ŻE PAN PREZYDENT ŚCIGNIE Z URZĘDU PARTACZY I CWANIACZKÓW, CO JUŻ CIESZĄ SIĘ , ŻE PO STAREMU ZOSTAJE. NIC GORSZEGO PRZEMYŚLA NIE MOŻE SPOTKAĆ.
          NO I CO TAM PANIE W STOKU SŁYCHAĆ ????
          • Gość: armagedon Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla IP: 46.113.194.* 22.11.10, 22:32
            GRATULACJE!!!!!!!!!! Wbrew pis-dzielcom i innym ,osiągnąłęś sukces, nie zapomnij jednak o zwykłych ludziach, którzy obdarzyli Ciebie zaufaniem. Wic-ków i innych nielojalnych wobec Ciebie trzeba zweryfikować. Zresztą tak jak ich prezes, utracili kontakt z rzeczywistością. Formuła spotkań z bałwochwalcami pisowskimi też się już wyczerpała. Wynik mówi sam za siebie. Jak to powiada słynny klecha- dla którego szambo nie nazywa się perfumerią- alleluja i do przodu. Pozostał jednak ten Władyk i jego familia.
            • Gość: kola Re: Robert Choma Prezydentem Przemyśla IP: *.tktelekom.pl 23.11.10, 08:00
              No to teraz koaliacja z PO i budowa kasyna i do przodu.
    • Gość: Ika Od czegoś trzeba zacząć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 08:27
      Trzeba się mocno zastanowić i wszystkie elementy żmijowate na trwale odsunąć od ratusza.
      Pozostawiając je to hodowla żmij na własnej piersi.
      • common-sense-ltd Re: Od czegoś trzeba zacząć 23.11.10, 08:40
        "Elementy żmijowate", smętny trollu nie zasiedlają Ratusza tylko tutejsze forum.
        Ale fakt, "od czegoś trzeba zacząć"...od zmiany języka dyskusji najlepiej.
        Tobie natomiast proponuję dodatkowo lekturę na tematy, w których koniecznie musisz zabierać głos.
        • Gość: gość Re: Od czegoś trzeba zacząć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 08:56
          oj zasiedlaja zasiedlają
          • jesus33 Moje gratulacje... 23.11.10, 18:18
            ...pierwszy szczur jest już na linie :)
            www.youtube.com/watch?v=33Mhq8HVh28
            Przebierajcie nóżkami z radości, a ja poczekam na to multikino obiecane przez Pana Chomę na afiszach wyborczych , a jak przez niego to i chyba za miejską kasę.
            • Gość: ---mis-- Jak zmienia się ludziom wykształcenie..... IP: 46.112.51.* 28.11.10, 15:58
              Pan J.G. kiedyś
              www.przemysl.pl/bip/struktura_urzedu/pracownik.html,14teraz
              robertchoma.pl/radni-regia-civitas.html
              • Gość: darek Re: Jak zmienia się ludziom wykształcenie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 18:57
                Pamiętacie wszyscy, jak zasiądziecie kiedyś na wysokich stołkach, żeby w oświadczeniach majątkowych podawać wyceny nieruchomości wg cenników sprzed 10 lat, tak jak zrobił to właśnie Prawy i zawsze Sprawiedliwy Mr Golec. Tylko brać z takich przykład
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka