Dodaj do ulubionych

Jurkiewicz prezesem PARR

IP: *.przemysl.hypnet.pl 17.12.10, 09:14
Jaka to dziwna i niezrozumiała miłość pcha prezydenta Chomę do składania takich propozycji swojemu zastępcy. Jurkiewicz człowiek, którego ciężką 8-letnią pracę docenili wyborcy - sromotnie przegrał wybory do Rady Miejskiej - jak ćwierkają przemyskie wróble, dostał propozycję objęcia funkcji prezesa Przemyskiej Agencji Rozwoju Regionalnego SA. Dziwi to tym bardziej, że nie tylko sam Jurkiewicz przegrał wybory, ale i jego partia Prawo i Sprawiedliwość są poza miejską koalicją. Ot ci zagadkowa fascynacja!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ika Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 09:47
      Jest normalnym człowiekiem,myślącym.On do PiS-u pasował jak kwiatek do kożucha.
      • Gość: bolek Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.przemysl.hypnet.pl 17.12.10, 10:22
        No tak. Myślący to on jest zdecydowanie. Zaraz po objęciu stołka pomyślał żeby bez konkursu zatrudnić żonę w podległym DPS. Siostrzenica dyrektorka jednej z podległych prezydentowi jednostek, i tak dalej.
      • Gość: re.f. Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 00:02
        Gość portalu: Ika napisał(a):
        > Jest normalnym człowiekiem,myślącym.On do PiS-u pasował jak kwiatek do kożucha.
        Oj trzymał sie ten kwiatek kożucha mocno , oj trzymał.
    • darino Przemyśl ma zagwarantowany ... 17.12.10, 11:23
      rozwój regionalny ...
      • Gość: PARR AMONT Re: Przemyśl ma zagwarantowany ... IP: *.toya.net.pl 17.12.10, 13:19
        NO TO PO AGENCJI.......
        • Gość: GRUBA_BERTA Re: Przemyśl ma zagwarantowany ... IP: *.tktelekom.pl 17.12.10, 14:58
          Jeżeli to jest prawda to bardzo dziwna rzecz! Ciekawe co na to Platforma Obywatelska. Choma daje jedno z najlepiej płatnych stanowisk w swojej puli człowiekowi którzy jest z PiS i sam przegrał wybory, bo go ludzie po prostu nie chcą!!!!! Ciekawe co będzie z prezesem który jest od lat i który zrealizował bardzo wiele udanych projektów i ściągnął dużo kasy DLA MIASTA I DLA MIESZKAŃCÓW!!!!!! Wydaje mi sie że Jurkiewicz nie ma nawet 10% wiedzy o funduszach europejskich jak obecny prezes który w tym robi od lat. Może prezes Słaby będzie vice prezesem to wtedy będzie jasne że chodzi tylko o dobrze płatną posadkę dla przegranego w wyborach Jurkiewicza. Tylko jeszcze po co Choma sie tak troszczy o niego - demokracja - przegrałeś wybory odchodzisz bo tak naród chcę!!!!!!!!!!!
          • solist Re: Przemyśl ma zagwarantowany ... 17.12.10, 15:08
            Za cztery lata wybory więc należy uważać na różne haczyki, które mogą się pojawić. Stanowisko dla vice od arcy to wielkie skurw.ysyństwo zrobione wyborcom, Panie Prezydencie
            • Gość: gość Re: Przemyśl ma zagwarantowany ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.10, 15:14
              Gość jest dobry znaczy merytoryczny i ma doświadczenie. Popieram - dobry wybór p.Choma.
          • Gość: mała pysia Re: Przemyśl ma zagwarantowany ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 15:13
            Gość portalu: GRUBA_BERTA napisał(a):

> Ciekawe co będzie z prezesem który jest od lat i który zrealizował bardzo wiel
            > e udanych projektów i ściągnął dużo kasy DLA MIASTA I DLA MIESZKAŃCÓW!!!!!!

A konkretnie to na jakie inwestycje "ściągnął dużo kasy DLA MIASTA"?
            • Gość: Realista Re: Przemyśl ma zagwarantowany ... IP: unknown 17.12.10, 15:44
              Albo były wicek ma haki na Pnaprerzydenta, i trzeba go delikatnie traktować, albo są to zwykłe jaja. Jeżeli jest to nowe otwarcie, o którym Pan prezydent mówił, to dupa zbita.
              • Gość: bolek Re: Przemyśl ma zagwarantowany ... IP: *.przemysl.hypnet.pl 17.12.10, 17:20
                Też mi się tak wydaje!!!!!!!
                • jesus33 Czy jeżeli Pan Jurkiewicz nie jest już ... 17.12.10, 18:50
                  ...wiceprezydentem to musi opuścić mieszkanie które otrzymał w TBS?
                  Zgodnie z regulaminem TBS:
                  Pierwszeństwo w przydziale mieszkań z zasobów TBS mają:
                  (...)
                  § 5
                  4) osoby spośród kadry specjalistycznej niezbędne jednostkom państwowym i samorządowym, zabiegającym o zatrudnienie tych specjalistów

Zapewne tylko dlatego dostał to mieszkanie. Nie mógł go otrzymać bez powołania się na powyższe, min. dlatego iż posiadał już wcześniej mieszkanie własnościowe, tu link do oświadczenia majątkowego Pana Jurkiewicza, można sprawdzić:
                  www.przemysl.pl/bip/struktura_urzedu/294/871/13703.html
                  Zgodnie z regulaminem TBS:
                  § 3
                  Zarząd TBS może wynająć lokal mieszkalny osobie fizycznej jeżeli:
                  1) osoba fizyczna oraz osoby zgłoszone do wspólnego zamieszkania w dniu objęcia lokalu nie posiadają tytułu prawnego do innego lokalu mieszkalnego

Tu link do całego regulaminu TBS:
                  tbs-przemysl.webpark.pl/
                  To teraz będzie musiał zwrócić, czy nadal będzie uznany za kadrę specjalistyczną niezbędną jednostkom samorządowym i państwowym?
            • Gość: Gość Re: Przemyśl ma zagwarantowany ... IP: *.toya.net.pl 17.12.10, 23:21
              Konkretnie na takie (część zestawienia dot. PARR)

www.przemysl.pl/gospodarka/inwestycje/897/
              • Gość: mała pysia Re: Przemyśl ma zagwarantowany ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 13:33
                Ale ta tabelka dotycząca PARR-u na magistrackiej stronie w większość dotyczy środków przeznaczonych na rozpoczęcie działalności gospodarczej, szkolenia, promocję, stworzenie dokumentacji, a mnie chodzi o sprawy bardziej materialne, namacalne inwestycje, które zrealizowała gmina miejska. Na stronie PARP-u jest strona: "Zrealizowane opracowania - studia wykonalności"

Jak się popatrzy na inne inwestycje miejskie, które otrzymały dofinansowane ze środków unijnych , to PARR też ma swój udział w innych projektach:
                - "Analiza ekonomiczno-finansowa do studium wykonalności projektu pn. "Przemyski Park Sportowo-Rekreacyjny: Stok Narciarski - Etap II" (INTERREG)",
                - "Analiza ekonomiczno-finansowa projektu pn. "Termomodernizacja obiektów oświatowych Miasta Przemyśla – I etap" (NMF i MFEOG),"
                - "Studium wykonalności projektu pn. "Renowacja i adaptacja zabytkowego budynku w Przemyślu z przeznaczeniem na cele kulturalne" (ZPORR),"
                - "Studium wykonalności projektu pn. "Rewitalizacja zabytkowych obiektów przemyskiej Starówki" (ZPORR),
                - "Studium wykonalności projektu pn. "Przebudowa drogi powiatowej nr 2162 R w Przemyślu"(ZPORR)",
                - itd.

Żeby nie było aż tak różowo, to są też takie projekty, na które nie pozyskano środków. Najbardziej medialnym przykładem, w związku ze składanymi publicznie przez magistrat zapewnieniami, jest chyba "Przemyski Park Sportowo-Rekreacyjny: Stok Narciarski - Etap I" (ZPORR)" . Jest też "Opracowanie dokumentacji technicznej i studium wykonalności dla Transgranicznego Inkubatora Przedsiębiorczości i Innowacji w Przemyślu". Na stronie PARR-u można przeczytać:
                "W ramach projektu zostały opracowane:
                * projekt budowlany
                * przedmiar robót i kosztorys inwestorski
                * studium wykonalności
                * Specyfikacje Techniczne Wykonania i Odbioru Robót
                "

Coś się dzieje w sprawie tego inkubatora? Pozyskane zostały pieniądze na opracowanie dokumentów, które leżą w szufladzie?

Jest jeszcze jedna ciekawostka. Studium wykonalności projektu o tej samej nazwie, ale w ramach różnych programów:
                - "Studium wykonalności projektu pn. "Rewitalizacja Terenu Rynku Starego Miasta w Przemyślu" (NMF i MFEOG),"
                - *Studium wykonalności projektu pn. "Rewitalizacja terenu Rynku Starego Miasta w Przemyślu" (ZPORR),"
                - *Studium wykonalności projektu pn. „Rewitalizacja terenu Rynku Starego Miasta w Przemyślu” (RPO WP)"

Miasto ubiega się po raz trzeci o dotację na ten projekt?
    • Gość: anestpl Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.toya.net.pl 17.12.10, 21:47
      mam nadzieję, że ta gnida zniknie z polityki. Miałem kontakt z tym indywiduum 2 razy , dwa razy gdy kupowałem nieruchomość od miasta. Patafian przychodził do notariusza ignoriwał konytrahentz: ronia do RADYKA, OLEWKA DLA INTERESANTA, ani dzień dobry, ani wyp....ć. Z taką kulturą Jarowi kota wyprowadzać!!, Ale czy Alik z Psem na spacer wyjdzie???
    • Gość: Konsultant fun. UE Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.toya.net.pl 18.12.10, 18:05
      Bardzo dziwi mnie fakt, że „ Nasz były Vice” zainteresowany jest tą posadką. Chyba nie zdaje sobie z tego sprawy co go czeka. A przecież jako były Zastępca Prezydenta powinien wiedzieć jak i na jakich zasadach funkcjonuje tego typu instytucja.
      Na wstępie chciałbym zastrzec, że moja wypowiedź nie ma żadnego podtekstu politycznego (nie należę do żadnej partii ani z żadną nie sympatyzuję). Po prostu spotkałem się w codziennej pracy z takimi instytucjami jak PARR i wiem jak wiele wysiłku trzeba włożyć aby taka instytucja mogła zaistnieć i rozwijać się na rynku. Chyba mało osób wie skąd taka instytucja ma pieniążki na swoją działalność. Wiele osób zapewne powie że dostaje od Miasta (Gminy) jakieś fundusze na działalność w formie dotacji itp. Niestety tak nie jest bo takiej możliwości być nie może.
      Instytucja tak musi zarobić na siebie sama (poprzez usługi odpłatne oraz nieodpłatne). Odkąd weszliśmy do Unii szeroko rozumiany rozwój regionalny może być wspierany poprzez realizację rożnych projektów finansowanych ze środków Unii Europejskiej. Realizując cele w tych projektach (np. zmniejszając bezrobocie, wspierając pracowników przedsiębiorstw, wspierając lokalną przedsiębiorczość) zaangażowani muszą być ludzie i właśnie ich wynagrodzenia są finansowane z budżetów projektów. Projekty jednak mają określone ramy czasowe i zawsze kiedyś się kończą. Wiele osób za pewnie też nie wie, że bardzo częstą praktyką w podobnych instytucjach jest wykonywanie przez pracowników (poza tym co należy do ich obowiązków „projektowych) również wielu zleceń komercyjnych (płatnych). Taka jest po prostu rzeczywistość.
      W związku z powyższym wypowiedź GRUBEJ_BERTY „ …. Choma daje jedno z najlepiej płatnych stanowisk w swojej puli człowiekowi którzy jest z PiS i sam przegrał wybory …” jest dla mnie niezrozumiała. W takich instytucjach manna nie spada z nieba, „jak się nie zrobi, to się nie zarobi.” Wiele wysiłku trzeba poświęcić aby pozyskać zlecenia i uzyskać dofinansowanie na realizację projektów a konkurencja jest tutaj bardzo, bardzo duża. Jeżeli nie ma projektów to nie ma kasy a jak nie ma kasy to za chwilę nie ma instytucji.
      Patrząc na stronę PARR w kwestii obecnie realizowanych projektów, to chyba nie jest najlepiej (doliczyłem się zaledwie trzech), a pracowników chyba mają ponad 20 osób (na stronie razem z prezesem to się doliczyłem 20-tki). Sądzę zatem, że sytuacja spółki nie jest chyba obecnie za różowa. Nie uważam też aby tej firmy stać na 2 osobowy Zarząd. Z pewnych opowieści wiem, że już nie raz w spółce nie było za wesoło gdy wynagrodzenia nie były wypłacane na czas.
      Taką firmą powinna kierować osoba dobrze przygotowana merytorycznie, bo wówczas będzie w stanie pozyskiwać zlecenia i dobrze kierować zespołami projektowymi. W innym przypadku okręt zatonie. Można mieć pewne zastrzeżenia do obecnego Prezesa, ale nie ma przecież ludzi nieomylnych, każdy popełnia jakieś błędy. Wiem, że obecny Prezes poświęca firmie wiele swojego prywatnego czasu, a takich osób jest dziś naprawdę mało.
      Tych kilka słów chciałem powiedzieć do tych osób, które wypowiadają się w powyższym temacie nie mając podstawowej wiedzy w kwestii obszarów działalności takiej spółki jaką jest PARR. Firma ta jest bardzo specyficzna.
      Jestem lokalnym Patriotą i uważam, że dobrze, że na naszym rynku jest taka Agencja. Za pewne znajdą się jak zwykle malkontenci, którzy będą mówili co takiego dobrego zrobiła ta instytucja, ja jednak uważam że wiele dobrego.
      • Gość: armagedon Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: 46.112.83.* 18.12.10, 23:04
        po tym co pis powiedział niejednokrotnie o prezydencie to bym na jego miejscu spuścił go dawno. ma mandat(prezydent) na tyle silny, że nie musi się obawiać niczego. a propo Słabego to rzeźbił strasznie. niejaki władyk naciskał personalnie- synowej złątwił fuchę w Parr i nie tylko. Także niech ch...ki spasują ze swoimi żądaniami w imię tzw. przejrzystości pisowskiej. A Władyk ty się lepiej nie odzywaj nepotyczny, pisowski kacyku. bo gdyby twój prezio kim ir jar się dowiedział co jego wicemarszall robi i ty to by dał na mszę.
      • Gość: ex.konsult.eu.fund Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.10, 15:00
        Otarłam się o dotacje unijne i znam co nieco przemyskie realia:

PARR w Przemyślu powstał jako spółka urzędu miasta do opracowywania studiów wykonalności i wniosków o dofinansowanie dla magistratu. Urz. Miasta nadal ma pakiet większościowy udziałów więc to Prezydent Miasta rozdaje karty. Poznałam tylko 2 osoby z tej agencji, które nie były z "przydziału" politycznego, już tam nie pracują.

Tutaj niestety wchodzi z butami polityka.

Pieniądze na pensje daje w dużej części UM (największa liczba zleceń i nadzór nad spółką).
        Co do pracowników PARR są to zapewne osoby zatrudnione na potrzeby konkretnych projektów. Chociaż mogło się przytrafić jeden lub dwóch odrzuconych z Rzeszowa.
        Negatywne skojarzenia z Agencją: znam kilka osób, które na stażu harowały po nocach, Prezes naobiecywał im zatrudnienie na co najmniej dwa lata za "dobre sprawowanie" - a po stażu suprize - zatrudnienia nie było - osoby te nie mają najlepszej opinii o Panu Słabym. Pracownicy też chyba nie (najbardziej cennych Prezes nie zatrzymał) Również osoby z instytucji, którym polecałam PARR w celu przygotowania wniosków nie były zadowolone ze współpracy.

Pozytywy: udzielają informacji jak można ugryźć unijne dotacje. Opracowano parę dobrych projektów.

Jak widzisz "Źle się dzieje w państwie duńskim" - gdyby agencja rzeczywiście była autonomiczna można by więcej zdziałać.

• Gość: Poinformowana Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.toya.net.pl 21.12.10, 21:54
          Droga ex konsultantko eu.fund
          Rzeczywiście chyba otarłaś się tylko o dotacje unijne i nie do końca znasz przemyskie realia.
          Prawdą jest że PARR w Przemyślu powstała jako spółka urzędu miasta, lecz nie do opracowywania studiów wykonalności i wniosków o dofinansowanie dla magistratu. Żeby o tym wiedzieć wystarczy zerknąć na ich stronę i poczytać cele statutowe
          www.parr.pl/index.php?tabela=tab_2_pl&name=1
          Niektórzy rzeczywiście traktują tą spółkę jako kolejny wydział Urzędu Miasta. Może nie wszyscy wiedzą, ze Urząd Miasta ma Wydział Funduszy Europejskich odpowiedzialny za przygotowywanie projektów, w związku z tym bezzasadnym byłoby dublowanie stanowisk.
          Cele działania PARR z tego co wiem i potwierdziłam to czytając na ich stronie i o ich działalności są znacznie szersze.
          Nie zgodziłabym się też ze stwierdzeniem, że w spółce tej „… Pieniądze na pensje daje w dużej części UM (największa liczba zleceń i nadzór nad spółką)”. Z tego co wiem, to wynagrodzenia pracowników tam zatrudnianych są finansowane ze środków UE (w ramach realizowanych projektów).
    • Gość: Analityk Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.toya.net.pl 19.12.10, 07:29
      A czy ten pan ma stosowne wykształcenie aby kierować tak poważna jednostką, generalnie świetnie dającą sobie radę w zasysaniu środków publicznych? bo w zakresie inseminacji wiedzę ma.. coś mu z korytnickiego ODR-u zostało...
      • Gość: Kanalityki Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.12.10, 09:12
        No to Anatalityku popatrz na to w ten sposób: agencja, inseminacja, ...
        • Gość: kres Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.12.10, 10:50
          po ostatnich wyborach doszedłem do wniosku że kompletnie nie rozumiem wyborców, co za tym idzie nie znam się na polityce. Mimo tego zdobędę się jeszcze raz na próbe oceny tego co zaistniało po wyborach w Przemyslu. Prezydent wygrał bezdyskusyjnie i to pozostawiam. Ale potrzebna jest mu przewaga głosów w radzie miasta do rządzenia. I tą przewagę uzyskał po kaolicji z PO/która wczesniej nie udzieliła mu absolutorium budżetowego a teraz bedzie głosować za budżetem,ot polityka/ Koalicja wyraźna ale czy stabilna?Inne wyjście to koalicja z PiS-em plus radny z "doliny sanu" lud sld. Prezydent zostawia sobie furtkę gdyby nie wyszło z PO,jest to rodzaj szachu dla PO,albo wy jak nie to oni a wy nic nie będziecie znaczyć. Tym samym musi zachować przyjazne stosunki conajmniej z niektórymi. Prezydentowi obecnie z PO jest bardziej po drodze z uwagi na na to kto ma władzę w sejmiku,urzedzie woj. i w Warszawie. Z kolei PO nie ma partnera do zbudowania opozycji na tyle silnej aby np poprzez nie udzielenie absolutorium doprowadzic do rządów komisarycznych w mieście.Taka jest polityka,wstrętna,obrzydliwa ale daje dochody dość przyzwoite tym którzy sie nia brudzą.
          • Gość: buli Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.12.10, 18:22
            Taki prezes ma 5-6 tys zl na reke?
            • Gość: zaciura Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 10:02
              Z tego co wiem ma na czysto nieco ponad 4 tys zł. - żadna rewelacja.
              • Gość: urzędas Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.tktelekom.pl 20.12.10, 15:56
                Żadna rewelacja! HAHA! A ja w urzędzie miejskim pracuję 20 lat i mam 1150 złotych z wyższym wykształceniem! Wezmę każdą robotę w garniturze za nieco ponad 4000 złotych na rękę i jeszcze pocałuję dającego pracę w rękę!!!!!!!!!!!!
                • Gość: on Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 20:50
                  Jeśli były v-ce prezydent zostanie prezesem to naprawdę pokaże brak honoru, przecież on się kompletnie nie nadaje do takiej roli. Porywanie się z motyką słońce jest brakiem jakiejkolwiek odpowiedzialności. Obecny prezes PARR jest bardzo dobrym gospodarzem. Sam miałem z nim styczność na szkoleniach, zresztą mogą o tym poświadczyć inni, którzy w nich uczestniczyli, że naprawdę się stara i bardzo poświęca tej pracy.
                  • Gość: armagedon Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: 46.112.214.* 21.12.10, 21:12
                    Rozumiem stanowisko poprzednika. Jurkiewicz nie ma wiedzy i pojęcia o tej firmie. Ale prezes Słaby też nie był orłem i nie zarabiał - jak to podawali wcześniej- 4000 tys. na łapę. Suma oscylowała około 6000 nie licząc fuch i profitów z innych źródeł będących zaprzeczeniem legalu i tzw. etyki, szumnie firmowanej przez pewną panią od fotografii.
                    • Gość: muzzy Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 22:30
                      Człowieku czy ktoś ci w kieszeń zagląda ?
                      Wcześniej pisało o kompetencjach a tu znowu kasa....
                      .... jak ktoś jest dobry to te 4 tys., czy 6 tys. nie odzwierciedlają kompetencji.
                      W Polsce jest tak że dobrego uwalają a marionetki pchają na stołki, tylko nigdy nie wiem dlaczego - z zazdrości, z zawiści, z chamstwa ?!
                      Dobre firmy mają długoletnich prezesów i nikt im nic nie mówi że zarabiają po 20-30 tys., bo nie łatwo jest coś stworzyć. To wymaga lat pracy. Za to łatwo jest wszystko zniszczyć.
                      3majcie się PARR
                      • Gość: armagedon Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: 46.112.214.* 22.12.10, 01:49
                        uderz w stół.... a z Parru się odezwął. muzzy? czyżby sam prezes się odezwał. a czy to wypada chodzić "prezesie" po kancelarich parafialnych i innych oraz skarżyć się i płakać. wstyd. za takie zachowanie to pożegnał bym się dawno z V- czarną- kolumną. A były wicek faktycznie się nie nadaje się na ten "odcinek" może sprawdzi się na odcinku "dypolomacji" he,he,he,..... tak panie Słaby- muzzy.
                        • Gość: klient Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.10, 08:08
                          a moze wyjasni dlaczego dzieki wspanialemu zarzadzaniu Przemyśl stracił ośrodek EFS
                          pokl.wup-rzeszow.pl/pl/3/3/647/2/1/archiwum.html
                    • Gość: gość Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: 89.171.224.* 04.01.11, 17:36
                      Muszę was rozczarować ale prezes Słaby na pewno zarabia więcej niz 6 tyś. tak mówią jego bezpośredni pracownicy, a co do jego osoby to człowiek bez odwagi cywilnej traktuje pracowników jak zło konieczne przynajmniej niektórych. Ale obiecywac potrafi WIELE szkoda,że sie nie wywiązuje...no cóż takie życie.
    • Gość: Cypis Szefowie miejskich spółek pod lupą prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 17:02
      Szefowie miejskich spółek pod lupą prezydenta - pressmedia.com.pl
    • Gość: bolek Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.przemysl.hypnet.pl 27.12.10, 20:21
      Hańba panie prezydencie! Facet przegrał wybory, a pan mu szuka roboty! Co z poszanowanie głosu narodu? Skoro Jurkiewicz jest takim świetnym specjalistą to nie powinien mieć problemów ze znalezieniem pracy w prywatnej firmie. Jeżeli się zna na środkach unijnych to bym bardziej niech sobie weźmie 19 tyś z urzędu pracy i otworzy biuro doradztwa!!!
      • Gość: a Re: Jurkiewicz prezesem PARR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 08:21
        a po zainteresowanym spływa jak po kaczce...
        • solist Re: Jurkiewicz prezesem PARR 29.12.10, 09:45
          I zawsze spływalo bo teraz wyborców może przez najbliższe 3,5 roku olewać. Wpierw Jurkiewicz, za chwilę jakiś pomniczek, ołtarzyk i tak życie bogobojnego się toczy ...
    • Gość: Cypis Były wiceprezydent wiceprezesem PARR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 16:04
      Były wiceprezydent wiceprezesem PARR - pressmedia.com.pl
      • Gość: mała pysia Re: Były wiceprezydent wiceprezesem PARR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 13:55
        Rodzina (samorządowa)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka