Dodaj do ulubionych

Dziki kraj

17.12.10, 09:29
..a Ty co miki tak zamilkles?.Gdzie Twoja przyboczna propagandzistka ika tropiaca wszelkie wynaturzenia wsrod rodakow?
www.rp.pl/artykul/580132_Ukraina--poslowie-bili-sie-krzeslami.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Ika Re: Dziki kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 09:42
      O jesteś Lechosiu.Zazdrościsz Ukraińcom,ż e w ramach rozrywki okładają się pięściami i krzesłami jak na prawdziwej dobrej wiejskiej dyskotece.
      Zapewnie Twoim marzeniem jako osoby o rodowodzie bandyckim by conajmniej powalczyli na noże.Widzisz masz pecha.Nici z Twoich fascynacji.
      A w ramach przypomnienia pełne miłości twoje środowisko w Naszym Kraju,w którym niestety Ty też mieszkasz.W ramach edukacji może sobie zapamiętasz.Można recytować a także śpiewać zaraz po "Barce" w tej samej tonacji:

Płoną pochodnie, a oni idą.

Jeden z różańcem, a drugi z dzidą.
      Ten ma transparent, tamten krzyż targa
      I imię wodza na wszystkich wargach.

Ciemno, pochodnie, zacięte oczy.
      Takim bojówkom nikt nie podskoczy.
      Idą przez miasto. Ktoś wściekle wyje:
      Niech żyje wódz nasz! Niech sto lat żyje!

Tutaj jest Polska! Wódz nas prowadzi!
      Kto nie jest z nami, tego się zgładzi!
      Weźmiem za mordy, weźmiem za pyski!
      Już dla was, zdrajcy, koniec jest bliski!

I prysną szyby, auta zapłoną,
      Ulice spłyną znów krwią czerwoną.
      I krzyż się zagnie. Ciut się go zmieni.
      Resztki myślenia stąd się wypleni!
    • darino podoba mi się ! 17.12.10, 11:16
      Co za zaangażowanie polityczne !
      A co do pani Tymoszenko, to akcja przeciw niej wygląda na zemstę polityczną. A przecież można by znaleźć wiele prawdziwych zarzutów ...
      A już kandydowanie do nagrody nobla to żart ;)))
      • Gość: jobrave Re: podoba mi się ! IP: *.range109-157.btcentralplus.com 17.12.10, 11:55
        W polskim Sejmie krzesła przezornie przymocowano do podłogi.
        • solist Re: podoba mi się ! 17.12.10, 12:37
          W polskim sejmie to tylko piją jak idol Lechowskiego Dorn, albo wygłupiają się tak jak Kaczor
          • Gość: jobrave Re: podoba mi się ! IP: *.range109-157.btcentralplus.com 17.12.10, 12:41
            No właśnie, a wyobrażasz sobie, co by się działo, gdyby krzesła nie były przymocowane do podłogi?
            .
            • Gość: paniStasia.z.Klanu Re: podoba mi się ! IP: *.range109-157.btcentralplus.com 17.12.10, 13:08
              To moży ja zaparzy swjeżyj hyrbaty?
            • solist Re: podoba mi się ! 17.12.10, 15:02
              Lewitacja, lewitacja ..
              • Gość: Miki Re: podoba mi się ! IP: *.przemysl.hypnet.pl 17.12.10, 17:42
                Tylko Panie lechowski - może mi pan odpowie -co wspólnego z tymi ludźmi i ich krzeslami mają podkarpadcy tutejsi Łemkowie, Bojkowie i Austro węgrzy !
                Tak więc nie jesteś Pan nie tylko największym patriotą ale i jednoczesnie wilekim IDIOTĄ ( choć z Dostojewskim nie masz nic współnego ) .
                Co do Pani Iki - bij Pan dla nie doziemne pokłony ,za tak pouczające wpisy i naukę historii o ktorej pan razem ze swoim pod mieleckim PLEMIM ( do 7 pokolenia) nie śniłeś !
                Nie jestem patriotą i też nie idiotą, ale mam obowiązek wobec lechowskiego by zwrócic mu uwagę na jego Idiotyzm -choć czasem ma wyraźne odchylenia w kierunku kretynizmu -ale to juz jego problem
                • lechowski51 Re: podoba mi się ! 17.12.10, 18:55
                  Mikus nie mam pojecia czy w ukrainskim parlamencie lali sie po mordach lenko-bojko-austriacy,hajdamacy,kozacy czy pogrobowcy tych z SS Halyczyna lub z UPA.Wiem ze interesujesz sie polskimi "'dzikusami i bandytami" a wiec mialem wrazenie ,ze zainteresuje Cie rowniez jak demokratyczne procedury wypelniaja przedstawiciele cywilizacji turanskieji z Kijowa.
                  • Gość: Ika Re: podoba mi się ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 19:36
                    O jesteś Lechosiu. Twój bandycki rodowód nie daje Ci jednak spokoju.Silniejsze to jest jednak od Ciebie.Jak już nie ma krwi to jak mawiasz "lali sie po mordach" też Cię zaspakaja.Oczywiście używasz słownictwa wręcz żargonu bandyckiego przy opisie zdarzenia.
                    Jako reprezentant klanu bandyckiego wracasz do czasów i słownictwa swoich stryjów-bandytów.
                    To z tamtego okresu pochodzą już dawno zapomiane określenia jak piszesz"lenko-bojko-austriacy,hajdamacy,kozacy czy pogrobowcy tych z SS Halyczyna lub z UPA."

Lechosiu nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale idą święta .Okres świąteczny -cała rodzina w komplecie.Ty zapewne jako senior rodu bandyckiego siądziesz na wigilii wśród Swych potomków i barwnie będziesz opowiadał o swoich stryjach a i o szcownym tatusiu ,/któremu się udało przeżyći spłodzić Ciebie/ jak dzielnie walczyli o przetrwanie kosztem innych naszych rodaków,którzy po spotkaniu z Twoją rodziną już nigdy nie zasiedli do wigili.
                    Wspomienia podbudują waszą więź rodzinną i prawdopodobnie następne pokolenie będzie starało się kontynuować Twoją"patriotyczną "aktywność a i działanie jak będzie okazja.
                    • common-sense-ltd Re: Bandycki rodowód Lechowskiego?! 17.12.10, 19:58
                      Gość portalu: Ika napisał(a): Twój bandycki rodowód nie daje Ci jednak spokoju.Silniejsze
                      > to jest jednak od Ciebie.Jak już nie ma krwi to jak mawiasz "lali sie po mordac
                      > h" też Cię zaspakaja.Oczywiście używasz słownictwa wręcz żargonu bandyckiego pr
                      > zy opisie zdarzenia.
                      > Jako reprezentant klanu bandyckiego wracasz do czasów i słownictwa swoich stryj
                      > ów-bandytów.

Kumpel Staszka Kiślaka? Ratuj się kto może!!!!!!
                      Ponieważ nie ma tutaj ( na szczęście!) dzieci, proponuję, aby przodem pobiegli tutejsi chorzy.
                      Tylko się nie potratujcie przy bramie, niebożęta!
                    • Gość: M Lechowski to kapuś IP: *.przemysl.hypnet.pl 17.12.10, 21:51
                      I wszystko w tym temacie :)
                      • lechowski51 Re: Lechowski to kapuś 17.12.10, 22:08
                        ......a zaczelo sie od jajek
                        www.youtube.com/watch?v=4uzKba4-blQ&feature=fvw
                        • Gość: jobrave Re: Lechowski to kapuś IP: *.range109-158.btcentralplus.com 17.12.10, 23:42
                          W związku z tym wszystkim życzę wesołych Świąt Wielkanocnych.
                          • Gość: Aha! Re: Lechowski to kapuś IP: *.przemysl.hypnet.pl 18.12.10, 06:06
                            Jak podają przekazy wielce zacnych badaczy kultury ukraińskiej to Ukraińcy są potomkami Wikingow ,ktorzy osiedlili się na tych terenech ( min kijowsko- ruskich) A jak znamy Wikingow ( rodem ze Skandynawii) to zawsze byli bitni ,waleczni a nawet jak trzeba to dawali Wp...ol temu komu potrzeba. A jak zajdzie też taka potrzeba to i nawet tak profilaktycznie na opamietanie Wp...lą Lechowskiemu a może i przypadkiem lub nie chcący dla forumowej commdolisy- ryce się oberwie ( zastrzegam dla wyjasnienia Wp-..lą należy a odczytać Opier....lą ,nic zatem krawaego lub zbrodniczego w pojeciu lechowskiego ) . Lecz takiej potrzeby widać nie ma bo Lchowski oraz Forumowa commdomliza ryce +Pysio , to ludzie z poczuciem humoru - choć czasem tego czarnego humoru - wesolki sprawiające na tym forum duzo radości ( przynajmniej dla mnie). A na dodatek jak jeszcze dolacza do nich historycy od 7 boleści ( wyaczając z tej dzikiej gromady Panią Ikę i Jobravo - bo dla nich skladam wyrazy szacunku ukłony i poklony) lub inne" Bziki niczym z dzikiej Afryki "to jest zabawa na FEST ! Dlatego lubię -to forum ( chyba najlepsze i najsmieszniejsze w Polsce a może nawet i w Świecie )
                            Pozdrawiam - wszystkich forumowiczów bez względu na to czy są to bialego czy też czarnego humoru a nawet zwykłych Bzików -tych spod mieleckiej wsi!
                            • common-sense-ltd Re: Waż słowa (!) 18.12.10, 07:22
                              Zdziczenie na Dzikich Polach lub jego brak jest kwestią drugorzędną wobec faktu, powszechnego, od pojawienia się Mykoły, zdziczenia obyczajów na tym "najzabawniejszym forum świata".
                              Nie ulega wątpliwości, że zarówno ty, jak i dowartościowywany tu przez ciebie nieustająco support powinniście dawno stanąć przed sądem za całokształt waszej forumowej działalności, publikowanie kłamstw i oszczerstw, znęcanie się psychiczne i niegodny człowieka, wulgarny język, którym się posługujecie wobec "niewygodnych".
                              Ponieważ nie jest to twój pierwszy post, zawierający groźby, ostrzegam przed kontynuowaniem.
                              • Gość: M Re: Waż słowa (!) IP: *.przemysl.hypnet.pl 20.12.10, 19:48
                                Uważaj bo się przestraszę :) Wiesz co Ty mi możesz...
                                • common-sense-ltd Re: Waż słowa (!) 20.12.10, 20:55
                                  Zastraszanie jest karalne, a ja działam wyłącznie w granicach prawa.
                                  Nie musisz się "strachać", wystarczy, że odpowiesz za wszystko, co tu plotłeś całymi miesiącami.
                                  • Gość: M Re: Waż słowa (!) IP: *.przemysl.hypnet.pl 20.12.10, 21:27
                                    O co Ci chodzi? Zrobiłem Ci coś żeś się do mnie przyjebała?
    • common-sense-ltd Re: Kwestia czasu? 18.12.10, 09:02
      "Myślę, że będzie to jeden kraj. Jesteśmy ludźmi jednej krwi, jednej linii, jednej subtelności i uporu - oświadczył podczas czatu internetowego."
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8825052,Michalkow__Rosja_i_Ukraina_jednym_panstwem_za_10_lat.html
      • lechowski51 Re: Kwestia czasu? 19.12.10, 09:14
        I dobrze!.Musza jakos ratowac imperialna Rosje skoro Chinczycy rozgoscili sie na Syberii.
        • Gość: gh Re: Kwestia czasu? IP: 192.168.1.* 19.12.10, 22:05
          Klech...ujski
    • common-sense-ltd Re: Kolejny dziki kraj 20.12.10, 08:41
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,8842566,_Koniec_z_Gulagiem____Manifestanci_dotarli_na_Plac_.html
      I milczące przyzwolenie demokratycznej Europy...
      • common-sense-ltd Re: Kolejny dziki kraj 20.12.10, 19:31
        Białoruś: Łukaszenka nazwał bandytyzmem akcję opozycji

Autor PAP – 3 godz. temu

20.12. Mińsk (PAP) - Prezydent Białorusi Alaksandr Łukaszenka nazwał w poniedziałek niedzielną akcję opozycji "bandytyzmem", a jej uczestników "wandalami". Zapowiedział też więzienie dla zatrzymanych.

"To, co usiłowano zrobić wczoraj w Mińsku, to nie demokracja, to bandytyzm. To są wandale spuszczeni z łańcucha" - oświadczył Łukaszenka na konferencji prasowej w Mińsku dzień po wyborach prezydenckich, po których w stolicy Białorusi doszło do zamieszek.

"To wszystko zostało zorganizowane przez kandydatów w wyborach prezydenckich" - oznajmił prezydent.

Łukaszenka dodał, że poprosił siły porządkowe, by zapobiegły "jak najbardziej zdecydowanie" naruszeniom porządku publicznego. "Wszyscy zgodnie z prawem pójdą do więzienia. Są od tego sędziowie i sąd" - zapowiedział szef państwa i dodał, że "na Białorusi nie będzie rewolucji".

Łukaszenka pochwalił milicję za stawienie czoła - jak to określił - "barbarzyństwu i destrukcji".

"Wraz z milionami współobywateli godnie zdaliśmy egzamin wobec historii, ojczyzny i przyszłości naszych dzieci" - podkreślił. "Zrobiliśmy wszystko, co niezbędne, by kampania wyborcza odbyła się uczciwie i ze ścisłym poszanowaniem ustawodawstwa naszego kraju" - powiedział prezydent.

Skrytykował wnioski misji obserwacyjnej OBWE, która oceniła w poniedziałek, że Białorusi "bardzo daleko do wolnych wyborów". "Nie wiem, czego jeszcze nie zrobiliśmy na Białorusi, by wybory odpowiadały normom międzynarodowym" - oświadczył Łukaszenka.

Po wyborach doszło w Mińsku do protestów opozycji, które z użyciem siły stłumiła milicja. (PAP)

www.google.com/hostednews/epa/article/ALeqM5jkOuoW5K3_5x59gGwy6fBxA06F0A?docId=10122016114005464
        • Gość: Kibic ! Re: Kolejny dziki kraj IP: *.przemysl.hypnet.pl 20.12.10, 19:42
          A ja myslalem że to w Polsce tak pałują kibiców co po meczu krzyczą PRACY ,CHLEBA ,WÓDKI ! i jakby nie powiedzieli że to w Mińsku - to pomyslalbym że biją naszych SZALIKOWCÓW bo identyczne zachowanie ( jak po meczu Czuwaju Przemyśl z Polonią Kozia Wólka) !
          Tylko oni mają dofinansowanie z CIA ( 30 mln $ USA dało na powalenie tzw. reżimu Łukaszenki w 2010 r -jak poinformowala oficjalnie polska prasa ) a my Szalikowscy od Brata Alberta - tylko se mozim -mozim jak w Czechach tylko w żyłku lub spirytusem na kościach w szyjku i żyłku sobie dać !
          Oh ! ci kibice w szalikach ? NO NO -aby mi to było ostatni raz !
    • Gość: Ika Re: Dziki kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 10:28
      Witaj Lechosiu.Widzę,że w tym wątku wnosisz kaganek wiedzy bandyckiej.
      Zapewne chcesz się nim podzielić z naszymi braćmi na dzikich polach.
      Oczywiście jak przystało na potomka rodu bandyckiego udzielasz dobrych rad jak mają postępować by Cię zadowolić.Jako ekspert bandytyzmu widzę,że chcesz swą wiedzę przenieść na forum stosunków międzynarodowych.Dalej chcesz siać nienawieść i wylewać jak najwięcej jadu.
      Wydaje mi się,że mając taki umysł jak Twój?sam najlepiej wiesz jaki/ to dla Ciebie jednak będzie lepiej jak brylował będziesz swoimi poglądami a i wiedzą w tym kierunku wśród lokalnego szuwaru i oczywiście"patriotycznej"najbliższej rodzinie z rodowodem a jakże bandyckim.
      Mimo wszystko zyczę Ci Wesołych Świąt -co prawda jesteś tym brakującym elementem w słynnej teorii lecz to już też rodzaj ludzki co prawda bardzo prymitywny a jednak też człowiek.
      Dzięki Tobie przynajmiej wiemy kto był twoim przodkiem.
      A ludzie też odetchną z ulgą,ze poznali ostatni element Twego pochodzenia.
      • Gość: kres Re: Dziki kraj IP: *.przemysl.hypnet.pl 20.12.10, 21:42
        wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rozlam-wewnatrz-bialoruskiej-opozycji,wid,12966020,wiadomosc.html
        Żadne sondaże nie dawały szans kandydatowi opozycji na Białorusi, wręcz przeciwnie ,wszystkie wskazywały na Łukaszenkę.To że ten gość nie podoba się w Polsce czy w USA to jeszcze nic nie znaczy. Zwalcza się Łukaszenkę min po to aby rozkraść Biołorusię, tak jak rozkradziono Polske czy inne kraje. Tylko naród białoruski ma prawo decydować co jest dla niego dobre. I jesli wybiera Łukaszenkę to jest to sprawa Białorusinów.Najpierw należy mieć dowody na to że go nie chcą. Pamietam jak św.pamięci marszałek polskiego sejmu-Małachowski pojechał na Białoruś i po powrocie stwierdził że na Białorusi nie ma takiej nędzy jak w Polsce i Białorusini chwalą swego prezydenta. Nie było to zgodne z obowiązującą linią i stwierdzili że na starość miesza mu się w głowie.. Tak samo było z St. Lemem który nazwał polskie "elity" bagnem, tez stwiedzili rządzący że na starość miesza mu się w głowie. Także ostrożnie , na siłe Białorusi zasranej zachodniej demokracji wciskać nie należy, chyba że sama sobie to wybierze.
        • common-sense-ltd Re: Kolejny bardzo dziki kraj 20.12.10, 21:52
          Białoruś to tysiące ludzi protestujących na ulicach, ludzi biednych i zniewolonych kolejnym już, tym razem stricte dyktatorskim reżimem, ludzi bitych i więzionych w imię "jedynych słusznych", moskiewskich interesów i jej marionetkowego królika.
          Białoruś walczy o wolność WYBORU i wywalczy go sobie.
          • Gość: kres Re: Kolejny bardzo dziki kraj IP: *.przemysl.hypnet.pl 20.12.10, 22:11
            Białoruś to też miliony ludzi żyjących spokojnie ,te miliony mają prawo decydować co jest dla nich dobre.
            • common-sense-ltd Re: Kolejny bardzo dziki kraj 20.12.10, 22:15
              "Spokojni", to ci co kochają jedynego słusznego Łukaszenkę;)
            • lechowski51 Re: Kolejny bardzo dziki kraj 20.12.10, 22:16
              Kres!.Nikt nie zamierza powolywac Legionu polskiego aby dac Wolnosc, zafascynowanym dojarkom i traktorzystom z bialoruskich kolchozow swoim watazka.Tak po ludzku szkoda mi poprostu tych ludzi!
              • Gość: kres Re: Kolejny bardzo dziki kraj IP: *.przemysl.hypnet.pl 20.12.10, 22:44
                Białorusini maja oczy i widzą co się dzieje w Polsce,na Litwie ,Ukrainie i dalej.Podejmą decyzję jak uznają że ta droga im odpowiada i Łukaszenka odejdzie szybko w niebyt. Na razie jak widać to ta forma zgniłej demokracji im nie odpowiada i wolą swego "batiuszkę" I to należy uszanować a nie uszczęśliwiać ich na siłę.Zresztą sobie na to nie pozwolą.
                Przecież są sprawy w Polsce z których nie jestes zadowolony?
                A pamiętasz jak z Lepera zrobiono pośmiewisko jak mówił o więzieniach z talibami na Mazurach? I co ,nie było tych więzień? Przeszliśmy od jednego "przyjaciela" do drugiego, tylko za tego drugiego trzecia część społeczeństwa cierpi biedę.Wiesz ile ludzi zamarzło od 1 listopada? A może by tak porównac te dane z danymi w tym zakresie na Białorusi.
                • lechowski51 Re: Kolejny bardzo dziki kraj 20.12.10, 23:28
                  Zaluje ze nie moglem byc na Bialorusi.Zamierzalem tam pojechac wracajac z Litwy ale niestety nie mialem wizy.Mowisz o polskiej biedzie,ludziach kyorzy zamrzaja a ja mam w oczach do dzisiaj malego Murzynka ktory przytulal sie do swojego ojca spiac w przejsciu do nowojorskiego metra.Dzialo sie to kres w kraju bardzo bogatym,bo takie jest zycie.Sa wygrani a sa tez przegrani.
                  Piszesz ze trzecia czesc polskiego spoleczenstwa cierpi biede.Co to znaczy?.Co znaczy "polska bieda"?.To ze te 30% nie stac na wyjazd na wczasy do Turcji czy tez ze nie stac ich pozywienie i ubranie?.
                  Wiem ze z nostalgia wracasz do czasu komuny.Wyjdz sobie jutro na spacer po Przemyslu i zobacz co zostalo z PRL-u?.Czy zostal jakis chodnik,moze sklep lub restauracja?.Moze jakis samochod albo stacja benzynowa?.Jedz na wies i zobacz na zadbane domy.Wiem ze daleko nam do zasobnosci Niemcow,Anglikow,Szwajcarow....ale w ciagu tych 20 lat Wolnosci dokonalismy tyle ze zazdroszcza nam Bialorusini,Ukraincy,Litwini,Wegrzy czy Bulgarzy.A przeciez jeszcze 20 lat temu spalismy w takim samym obskurnym i smierdzacym baraku.
                  • Gość: rurek Re: Kolejny bardzo dziki kraj IP: *.ostnet.pl 21.12.10, 09:38
                    Coś niebywałego, lechosiu, ty czasami mówisz ludzkim głosem. Sam bym tego lepiej nie ujął. Jednak w tym kondominium zarządzanym przez WSI do spółki z kryptożydami nie jest tak źle.
                    • common-sense-ltd Re: Wspomnień Mękoły czar.... 28.12.10, 19:46
                      www.youtube.com/watch?v=apeqENNp9EA&feature=related
        • Gość: mat120 Re: Dziki kraj IP: 92.244.58.* 21.12.10, 01:18
          Gość portalu: kres napisał(a):
          Zwalcza się Łukaszenkę min po to aby rozkraść Biołorusię, tak jak rozkradziono Polske czy inne kraje. Tylko naród białoruski ma prawo decydować co jest dla niego dobre. I jesli wybiera Łukaszenkę to jest to sprawa Białorusinów.Najpierw należy mieć dowody na to że go nie chcą.

Nie sposób się z tym nie zgodzić.
          • solist Re: Dziki kraj 21.12.10, 09:02
            Jeżeli naród faktycznie wybiera przywódcę to jego sprawa. I jeżeli nie ma w tym przekrętów to tym bardziej. Jednak nikt chyba nie jest taki naiwny żeby uwierzyć, że wybory na Białorusi nie zostały przekręcone?
            • kocur_zalogowany Lepper był obserwatorem 21.12.10, 09:25
              i twierdzi, że wszystko było OK.
              • Gość: kres Re: Lepper był obserwatorem IP: *.przemysl.hypnet.pl 21.12.10, 10:15
                nie jestem zwolennikiem Leppera, powołałem sie na przykład który wskazuje na budowe mitu wspaniałej demokrakcji,w gruncie rzeczy gówna opartego na złodziejstwie,oszustwie i kłamstwie.USA atakuja wszystkich gdzie ich interes jest zagrożony lub widza mozliwość zrobienia interesu/ ropa w Iraku i złoża rzadkich cennych surowów w Afganistanie.Jakos im nie przeszkadzli talibowie jak w Afganistanie byli Rosjanie,mało tego uzbrajali i finasowali tych talibów.
                Wracając do Białorusi to oprócz Leppera było tam mnóstwo różnych obserwatorów z Różnych organizacji np OBWE czy z UE.Jakoś nikt nie twierdzi że wybory sfałszowano.Najważniejsze jest to że wiekszość Białorusinów popiera Lukaszenkę.Oni po prostu nie są już tacy głupi jak polscy robotnicy w 80 czy 81 r.Nie wierzą i słusznie że zostana Caringtonami,że każdy bedzie miał willę z basenem i jachtem. Nie ma nic za darmo żeby jeden się wzbogacił to tysiące musi zubożeć.Pytam się gdzie sa polskie huty, stocznie, zakłady ,fabryki gdzie pracowali polscy robotnicy? Ile Polaków musiało,podkreslam musiało a nie chciało, wyjechac za praca za granicę? Ile rozbitych rodzin ile dzieci sierot czy półsierot?
                Czy Lechowski to Ciebie nie przemawiają dane z KE że co piąte dziecko w Polsce zje jedyny posiłek w szkole? Chcesz danych ile ludzi głoduje ,siedzi w zimnych mieszkaniach to idż do MOPS-u lub GOPS-su w jakimkolwiek mieście czy gminie.Może Ty nie widzisz ale Białorusini widzą. Każesz mi iść po Przemyślu i podziwiać co zostało zrobione, owszem zostało ale na kredyt.Aa czy wiesz że w takim zakładzie jak Sanwil w którym za komuny pracowało 1300 ludzi to teraz pracuje ok 300 i znajduja prace przy sortowaniu śmieci,prezes zwalnia ludzi którzy przepracowali tam po 35 lat i więcej i mówi ze w każdej chwili moze zamknąć zakład bo jemu taniej będzie sprowadzić takie same materiały np z Turcji niż produkować w Przemyslu.Popytaj jak sie pracuje robotnikom w "Płytach" czy "Polnej"Tym co jeszcze zostali.
                Jęśli coś pięknieje w Przemyślu kub okolicach to za przywiezione z zagranicy pieniądze,lub z łapówek na granicy,ze szwindlu papierosami z Ukrainy ze szwindlu na bazarach a nie z pracy w tych zakładach które wymieniłem.
                • solist Re: Lepper był obserwatorem 21.12.10, 10:40
                  I tu się z tobą zgodzę, państwo żyje na kredytach zachodnich banków. Mafii coś się nie spodoba w naszym kraju to rozpętają kryzys. OFE - ręce prywatne (przy udziale m. in. Balcerowicza), banki - prawie wyłącznie zachód (poza trzema), ubezpieczenia - zachód, sprzęt AGD i RTV - prawie wyłącznie zachód, samochody - zachód.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka