Dodaj do ulubionych

"Utopię waszą utopię"

16.01.11, 14:38
Profesor Leszek Kołakowski nie pozostawił złudzeń ludzkości, ani też politykom, czy raczej przeróżnym politycznym hochsztaplerom pisząc słowa;
""...idea ludzkiego braterstwa jest katastrofalna jako program polityczny, ale nieodzowna jako drogowskaz" i dalej ""Należy więc oczekiwać, że dwa rodzaje mentalności; sceptyczna i utopijna, przetrwają oddzielnie, w nieuniknionym konflikcie. Co więcej, potrzebujemy ich chwiejnego współistnienia; obie są bowiem istotne dla naszego kulturalnego przetrwania. Zwycięstwo utopijnych mrzonek oznaczałoby totalitarny koszmar i całkowity upadek cywilizacji, podczas gdy niekwestionowane panowanie ducha sceptycyzmu skazałoby nas na beznadzieją stagnację-bezruch, który najmniejszy przypadek mógłby zmienić w katastrofalny chaos"
Niewesoła ta wizja katastroficznego determinizmu nijako obliguje do zachowania zdrowego balansu sceptycznie-utopijnego, ale cóż będzie, kiedy już wszyscy tą umiejętność opanują?;)

P.S. Wielka szkoda, że od dawna już tu nie ma Maszyny....
Obserwuj wątek
    • wampir-wampir Re: "Utopię waszą utopię" 16.01.11, 15:58
      Sama się utop. W Sanie. Nudna jesteś :P
      • matula-tutka Re: "Utopię waszą utopię" 16.01.11, 16:29
        Ależ ona topi skutecznie swoją utopię . W gorzale. Widać to dobrze po jej wpisach. Czasami pisze głupio ale z jakimś chorobliwym sensem. A czasami przechodzi w abstrakcyjny pijacki bełkot.
    • fanka_online Re: "Utopię waszą utopię" 16.01.11, 17:09
      Rozum usnął, bo demony znów grasują....
      • solist Re: "Utopię waszą utopię" 17.01.11, 12:24
        Rozum śpi bo nikomu nie chce się prowadzić bzdurnych, filozoficznych dywagacji, a tym bardziej, gdy do niczego nie prowadzą.
        • fanka_online Re: "Utopię waszą utopię" 17.01.11, 15:43
          Rozum śpi, bo leniwy, a bzdurnych dywagacji, rodem z magla, multum....co drugi wątek i trzy czwarte tutejszych postów.
          Cytat z Kołakowskiego miał na celu obudzenie gnuśniejących rozumów i uświadomienie im, że zarówno '"jedyne, słuszne " racje jak i wieczny sceptycyzm wiodą nieuchronnie ku katastrofie cywilizacji, której chyba żadna ze stron nie akceptuje.
          Ale jak się "nie chce", to gorzej jak się nie może.....
          • Gość: pysio Re: "Utopię waszą utopię" IP: 213.25.24.* 17.01.11, 15:55
            Ja myślę że profesor troszkę histeryzuje. Mieliśmy już skrajności w naszej historii i okazywało się że ten zakręt nie w tę stronę i ludzkość powracała na szlak. Obecny zakręt w kierunku wąskiego materializmu też się po pewnym czasie wyprostuje. Jeszcze parę krachów i banki będą musiały pełnić rolę do jakiej zostały stworzone a nie rządzić światem zza siedzenia kierowcy. Cały czas zakładam że ludzkość nie dopuści do samowytępienia!
            • jobrave Re: "Utopię waszą utopię" 17.01.11, 16:48
              Chamce_online już całkiem się w łbie zajączkuje, raz jej idolem jest ksiądz - poeta innym razem filozof marksistowskiej proweniencji. To już nie jest rozchwianie, to poważny zajob.
              • Gość: Burak Re: "Utopię waszą utopię" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.11, 19:12
                Fania cytowałaby i kretyna, gdyby tylko z uporem maniaka wmawiał jej że jest piękna i seksowna.
    • Gość: kolega Re: "Utopię waszą utopię" IP: 195.187.136.* 18.01.11, 16:59
      Andrzej, co Ty na to?
      • fanka_online Re: A kolega marszałek....?;) 18.01.11, 21:06
        ....nie ma własnego zdania?;)
    • gate.of.delirium To chyba nie to forum Fanka... 18.01.11, 18:31
      Tu, jak widzę, w cenie są sprawy lokalne, ze szczególnym uwzględnieniem osobliwych judaików oraz ruteników. Kołakowski i ziemniaczki muszą jeszcze poczekać. A szkoda, bo przecież kiedyś wszyscy (no, prawie) zostaniemy emerytami...
      • fanka_online Re: To chyba nie to forum Fanka... 18.01.11, 20:56
        Forum dobre, jak każde inne miejsce publiczne, w którym zabierający głos zapominają zarówno o tym, że "na nic ich swary głupie, bo i tak zginą z zupie", jak i odpowiedzialności za słowo wypowiadane/publikowane.
        O sprawach lokalnych nie sposób rozmawiać w oderwaniu od rzeczywistości-universum, którą filozofia stara się z różnym efektem zdefiniować, chyba że jest się jednym z tych tutaj, którzy za sprawę lokalną uważają cudze łóżko.
        • Gość: jobrave Re: To chyba nie to forum Fanka... IP: *.range109-158.btcentralplus.com 18.01.11, 21:47
          Koniecznie trzeba dodać, że właśnie "przedwpisowczyni" przywędrowała na to forum, z powodu łóżka, zimnego i jednosobowego.
        • gate.of.delirium Re: To chyba nie to forum Fanka... 19.01.11, 13:00
          fanka_online napisała:

za sprawę lokalną uważają cudze łóżko.
          Wierz mi Fanka, że cudze łóżko bywa nieraz ciekawsze od własnego, a jeszcze ta adrenalina...

Znalezione w sieci:
          "Kochankowie w łóżku, a tu wraca mąż. Żona mówi do kochanka:
          - Wyłaź na balkon.
          - Ale jest 20 stopni mrozu!
          - Wyłaź natychmiast!!
          Facet wylazł, a kochanka mówi:
          - Skacz!
          - Ale to jest 12 piętro. Zabiję się!
          - Skacz, bo będzie kaszana!!
          Facet skoczył, zabił się. Leży mokra plama pod domem, a kochanka wychyla się przez okno i woła:
          - I za dom! Szybko za dom!!"
          • fanka_online Re: Happy end... 19.01.11, 19:45
            I tym sposobem ruda, a wredna przestępczyni, uciekinierka z Tworek trafiła wreszcie z forum za kratki na resztę swych marnych dni.

P.S. "Powiedz mi, z czego się śmiejesz, a ja ci powiem, kim jesteś"
            • gate.of.delirium Re: Happy end... 19.01.11, 21:19
              fanka_online napisała:

> I tym sposobem ruda, >

Rude Panie są ogniste :))

> P.S. "Powiedz mi, z czego się śmiejesz, a ja ci powiem, kim jesteś"

Najczęściej sam z siebie...
    • fanka_online Re: "Utopię waszą utopię" 19.01.11, 20:32
      Kontynuując myśl z postu wstępnego nie sposób uniknąć konkluzji, że KONIECZNE dla cywilizacji współistnienie utopistów i sceptyków, niewyczerpane źródło konfliktów, a jednocześnie gwarancja postępu, cyklicznie zbierającego krwawe żniwo, wymaga od każdego z osobna i wszystkich razem umiaru, zdrowego rozsądku, a także zwykłej ludzkiej przyzwoitości.
      Poziom cywilizacji to nie tylko technologie i umiejętność ich zastosowania, ale przede wszystkim rozwój wszechstronny, w którym wiedza odgrywa równie doniosłą rolę, jak morale tych, którzy ją posiedli.
      • wampir-wampir Re: "Utopię waszą utopię" 19.01.11, 21:21
        O, dawno nie było umoralniających gadek. Wracasz do formy. Brawo ;P
      • Gość: errata Re: "Utopię waszą utopię" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 22:41
        pomiędzy "....rolę a jak...." przecinek nie jest potrzebny :-)
        • fanka_online Re: "Utopię waszą utopię" 20.01.11, 06:47
          Dziękuję Errato i zapewniam, że jestem świadoma własnych błędów, zwłaszcza interpunkcyjnych ( ale nie tylko), za co bardzo przepraszam swoich czytelników, z purystami językowymi na czele.
          Tytułem usprawiedliwienia mogę jedynie powiedzieć, że po pierwsze, wzrok zawodzi z wiekiem, o czym każdy się kiedyś przekona, po drugie moją edukację języka ojczystego zakończyłam w zasadzie na pierwszej klasie LO, wraz z odejściem pani Ferenc.
          Niestety "jedyna, słuszna" tzw polonistka, która ją wówczas zastąpiła przez kolejne trzy lata koncentrowała się głównie na tępieniu indywidualizmu uczniów i ich zdolności do samodzielnego myślenia, po czym jak wielu przemyskich "jedynych, słusznych" doby komunizmu , po latach znalazła godne siebie miejsce w przemyskim PIS-ie, przejmując obowiązki głównego egzaminatora arcybiskupiej ZSIiM.
          Kiedy w ostatnich latach widywałam ją na przeróżnych, a licznych za byłej dyrekcji, akademiach ku czci, gdy w towarzystwie przemyskiego duchowieństwa celebrowała sadzenie, dębów, odsłanianie tablic i rozdawanie guzików, wciąż miałam w pamięci jej ulubiony niegdyś zwrot, którym kwitowała wszelkie reminiscencje literacko-religijne "mitologia religijna!"....;)
          • solist Re: "Utopię waszą utopię" 20.01.11, 09:49
            Jeżeli masz na myśli, że Ferencowa wspomagała indywidualizm uczniów, to chyba chodziłaś na wagary? Jedyne co Ferencowa umiała to recytacja co do linijki podręczników z polskiego. Owszem, za inwencje twórcze dostawałem u niej piątki, ale za krytykę komunizmu to miałem przesrane.
            • fanka_online Re: "Utopię waszą utopię" 20.01.11, 11:27
              Dziękuj więc Bogu, że nie skończyłeś na bruku jak podkablowana przez uczennicę polonistka, pani Wiatr.
              • solist Re: "Utopię waszą utopię" 20.01.11, 11:45
                Dawno nie interesowałem się historią I LO i nie kojarzę p. Wiatr. O co poszło?
                • fanka_online Re: "Utopię waszą utopię" 20.01.11, 11:54
                  Na jednej z lekcji polskiego wspomniała o Katyniu, ale aktywistka HSPS doniosła o tym fakcie wiadomym osobom, za co uzyskała później wstęp bez egzaminów na atrakcyjny kierunek studiów, a doświadczony nauczyciel tuż przed emeryturą stracił pracę.
                  • solist Re: "Utopię waszą utopię" 20.01.11, 12:51
                    Tylko, że Ferencowa była partyjniaczką, z tego co pamiętam, razem z Aldkiem
                    • fanka_online Re: "Utopię waszą utopię" 20.01.11, 14:30
                      W odróżnieniu od w/w A. była mądrym i wymagającym nauczycielem, o trzeźwości nie wspominając.
                      Łączyły ich jedynie podobne napady złości;)
    • fanka_online Re: "Utopię waszą utopię" 20.01.11, 21:01
      Infantylni politycy, nakręcający maluczkich swoimi własnymi grami wojennymi, w których albo jesteś zunifikowany i należysz do paczki, albo zniszczymy cię totalnie "wdeptując powoli w podłogę, jak karalucha".
      Debilni dziennikarze, zaprzedający własne ideały dla obróżki i smyczy, którym wcale nie jest "lepszy na wolności kąsek byle jaki, niźli w niewoli przysmaki", ale wygodny fotelik/portfelik po właściwej "jedynej, słusznej" stronie w czarno-białym świecie "naszych i onych".
      Nieodpowiedzialne władze, skorumpowani sędziowie, przekupni nauczyciele, niekompetentni urzędnicy i biedny, uciśniony, ogłupiony swoistym czeskim filmem, w którym co innego widzi, a co innego słyszy....ludek szarych, prostych obywateli, którzy cieszą się wprawdzie, że żyją w wolnym kraju, ale przecież "nie otake Polske walczyli".
      Czasami ten i ów zerwie się i krzyknie coś głośniej "veto", a inny rozpaczliwie rzuci się, aby wyrwać choć trochę "tego czerwonego sukna", czy też unijnych funduszy/dotacji, ale tak na prawdę każdy ma dość schizofrenicznej polityki praktykowanej zarówno w sejmie, jak i w mediach, a której jedynym efektem są coraz głębsze podziały w społeczeństwie, coraz większe zubożenie przeciętnego obywatela, coraz mniejsze zaufanie do kogokolwiek.
      Zielona Wyspa Szczęśliwości zaprasza do danse macabre...."dance me to the end of love"
      • fanka_online Re: "Utopię waszą utopię" P.S. 20.01.11, 21:14
        Wiecie dlaczego tak bardzo wszyscy tęsknicie za komuną?
        Wówczas wszyscy oficjalnie byli "jedyni, słuszni", a nieoficjalnie uważali się dysydentów, choćby nawet opowiadali tylko kawały o milicjantach przy "patyku" na prywatce, albo handlowali dziesięcioma dolarami pod Pewexem.
        Sami swoi!....i tylko czasem jakiś Mykoła się zaplątał, psia jego mać!
        • Gość: errata Re: "Utopię waszą utopię" P.S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 23:50
          ".....Lepszy w wolności kęsek lada jaki
          Niźli w niewoli przysmaki*....."
        • Gość: jobrave Re: "Utopię waszą utopię" P.S. IP: *.range109-157.btcentralplus.com 21.01.11, 02:47
          fanka_online napisała:

> Wiecie dlaczego tak bardzo wszyscy tęsknicie za komuną?
          > Wówczas wszyscy oficjalnie byli "jedyni, słuszni", a nieoficjalnie uważali się
          > dysydentów, choćby nawet opowiadali tylko kawały o milicjantach przy "patyku" n
          > a prywatce, albo handlowali dziesięcioma dolarami pod Pewexem.
          > Sami swoi!....i tylko czasem jakiś Mykoła się zaplątał, psia jego mać!

Ależ jej odyebało. A lekarz przecież ją przestrzegał przed pisaniem na forum, mówił: mózg się pani od tego rozrzedza i coraz większe wąsy pani rosną, a Stalin naprawdę nie żyje.
          • Gość: anal_i_styk Fania wstępuje do ruchu Palikota! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.11, 03:16
            Pisała na forum, że to jej odpowiada, jest bliska programowo, małpki, odtylczy "stosunek" (duchowy, ale trzeba chwalić) do kleru i PiSu .... tylko z tymi Żydami i Banderowcami co nieco przesadza, ale jak we krwi będzie mieć odpowiednie stężenie, to mur beton mamy lidera na Podkarpaciu i to będzie pierwsza Platerówka Palikota na Wschodzie. A jak ją poprzemy, a wierzę, że wielu to uczyni (ukłon do pysia, lechowskiego i pozostałych skrajpatriotów) to mamy murowaną XXL Rzeczypospolitą. Tylko co z tymi wąsami, mam taką bajurę, jak trzeba zdradzę skład chemiczny. I Londyn ten poprze, bo swich trzeba popierać.
            • Gość: jobrave Re: Fania wstępuje do ruchu Palikota! IP: *.range109-157.btcentralplus.com 21.01.11, 04:18
              Nie nie, wąsy niech będą, to przecież takie polskie.
          • fanka_online Re: "Utopię waszą utopię" P.S. 21.01.11, 07:53
            Well, well, well.....jakieś niezwykle wrażliwe struny poruszyłam u miejscowych tw.
            Efekt niezamierzony, ale wiedza przydatna.
            ;)
            • solist Re: "Utopię waszą utopię" P.S. 21.01.11, 09:14
              Czasem coś napiszesz i sensownego, ale ostatnio bredzisz wręcz niemiłosiernie. Czy ty czytasz swoje posty?
              • lechowski51 Re: "Utopię waszą utopię" P.S. 21.01.11, 09:45
                Nauke retoryki zaliczales u Niesiolowskiego?
                • matula-tutka Re: "Utopię waszą utopię" P.S. 21.01.11, 10:11
                  No i wylazł z ziemianki forumowy faszysta
                  • lechowski51 Re: "Utopię waszą utopię" P.S. 21.01.11, 10:32
                    Dla was kazdy kto upowcow uwaza za bandytow jest faszysta.Przywyklem do tego.
                    • solist Re: "Utopię waszą utopię" P.S. 21.01.11, 10:54
                      Tak się składa, że tych UPOwców co mordowali niewinnych nazywam bandytą, a tych co salutują po nazistowsku nazywam faszystą. Jak tam odpowiedź na pytanie? Skończyłeś elaborat?
                      • gate.of.delirium Re: "Utopię waszą utopię" P.S. 21.01.11, 11:01
                        solist napisał:

> Tak się składa, że tych UPOwców co mordowali niewinnych nazywam bandytą

A jak nazywasz tych upowców, którzy mordowali winnych ?
                        Pytam z czystej ciekawości...
                        • Gość: rurek Re: "Utopię waszą utopię" P.S. IP: *.ostnet.pl 21.01.11, 11:09
                          Kamień mi z serca spadł, drogi lechosiu , że jednak jesteś z nami. Bo ty, podobnie jak twój Prezes, macie taką magiczną zdolność. Jak was nie ma to ludzie zaczynają życzliwiej spoglądać na Pis , ale wy wracacie i wszystko też wraca do normy. To wielka siła i zdolność aby z ludzi umiarkowanych robić antypisowskich radykałów. Ty ją masz i należy modlić się do wszystkiego do czego się da ,abyś wytrwał. Tak trzymać .
                          • gate.of.delirium Rurek, nie pal więcej tego świństwa ! 21.01.11, 11:42
                            Gość portalu: rurek napisał(a):

> Kamień mi z serca spadł, drogi lechosiu ???
                            • Gość: rurek Re: Rurek, nie pal więcej tego świństwa ! IP: *.ostnet.pl 21.01.11, 11:52
                              Widzisz, gate, są różne nałogi : można palić, pić albo chodzić do kościoła. Ja do kościoła nie chodzę, wódeczkę pijam sporadycznie więc co mi zostało ?
                              • gate.of.delirium Re: Rurek, nie pal więcej tego świństwa ! 21.01.11, 12:10

> Widzisz, gate, są różne nałogi : można palić, pić albo chodzić do kościoła. Ja
                                > do kościoła nie chodzę, wódeczkę pijam sporadycznie więc co mi zostało ?

W ramach nałogu można jeszcze bzykać, ale skoro faktycznie tylko Ci zióło pozostało, to biedny jesteś :((
                                • Gość: rurek Re: Rurek, nie pal więcej tego świństwa ! IP: *.ostnet.pl 21.01.11, 12:22
                                  Z bzykaniem kłopot gdyż na wojnie szrapnel mię ugodził ....
                                  • matula-tutka Re: Rurek, nie pal więcej tego świństwa ! 21.01.11, 12:30
                                    Co za niesprawiedliwość.Porządny ateista bez ptaszka a księża chodzą z fujarkami
                                    • gate.of.delirium Re: Rurek, nie pal więcej tego świństwa ! 21.01.11, 12:35
                                      matula-tutka napisała:

> Co za niesprawiedliwość.Porządny ateista bez ptaszka a księża chodzą z fujarkam
                                      > i
                                      Jaka znów niesprawiedliwość - w Biblii wyraźnie jest napisane, że czarni muszą orać i siać ziarno i nawet taki program w tefałpe mają, a ateista ma dbać o czystość i się umartwiać (fujarka mu do tego niepotrzebna).
                                      • Gość: rurek Re: Rurek, nie pal więcej tego świństwa ! IP: *.ostnet.pl 21.01.11, 12:41
                                        Toteż ja dbam o czystość ( na Boże Narodzenie i Wielkanoc się kąpię) i umartwiam, a konkretnie martwię się o lechosia.
                                  • gate.of.delirium Re: Rurek, nie pal więcej tego świństwa ! 21.01.11, 12:31

> Z bzykaniem kłopot gdyż na wojnie szrapnel mię ugodził ....
                                    To trza było iść do partyzantki, najwyżej byś kostkę skręcił...
                                    • Gość: rurek Re: Rurek, nie pal więcej tego świństwa ! IP: *.ostnet.pl 21.01.11, 12:35
                                      Chcieliśmy założyć oddział, ale nas gajowy z lasu wy...rzucił.
                                      • gate.of.delirium Re: Rurek, nie pal więcej tego świństwa ! 21.01.11, 12:54

> Chcieliśmy założyć oddział, ale nas gajowy z lasu wy...rzucił.

Rozumiem, że wzburzeni do głębi tą nieludzką eksmisją, poszliście na pole zbierać kolor nie zwracając najmniejszej uwagi na tabliczki z napisem "Achtung Minen"...
                                        • Gość: rurek Re: Rurek, nie pal więcej tego świństwa ! IP: *.ostnet.pl 21.01.11, 15:10
                                          Jakbyś tam był. I podczas zbierania powstał mój drugi problem. Od tamtej pory nie mam prawej nogi.
                        • solist Re: "Utopię waszą utopię" P.S. 24.01.11, 09:14
                          Tak jak inni nazywają AKowców, którzy mordowali np. donosicieli
    • fanka_online Re: "Utopię waszą utopię" 23.01.11, 10:15
      "Przeszliśmy przez doświadczenie ustrojów totalitarnych. Nie ludobójstwo, nawet nie ideologiczne ludobójstwo było tym, co w nich nowe, ale raczej skuteczna technika totalnego wywłaszczania umysłowego ludzi"

Podsumowuję Kołakowskim, ponieważ dyskusja o zasadności sporów najwyraźniej po raz kolejny przerasta możliwości moich tutejszych adwersarzy, skoro jak zwykle posługują się obelgą i poniżającymi komentarzami w miejsce rzeczowych argumentów. a dialog dwóch trolli "o ziołach" namnożył tylko puste posty.
      Oczekiwanie konstruktywnego dialogu ze strony "ofiar wywłaszczenia umysłowego" byłoby naiwnością, z mojej strony, więc moje podsumowanie wolne jest od elementu rozczarowania, raczej niewesołej satysfakcji, opartej na przekonaniu o totalnej impotencji intelektualnej tutejszych "jedynych słusznych" piewców totalitaryzmów, których umiejętność "dyskusji" kończy się na wzajemnym kadzeniu sobie nawzajem i/lub chamskich, ordynarnych komentarzach pod adresem urojonych wrogów.
      • Gość: jobrave Re: "Utopię waszą utopię" IP: *.range109-158.btcentralplus.com 23.01.11, 11:40
        Na szczęście są tu jeszcze osoby, które oprócz fanki nie tylko imponują intelektualną potencję, ale również potrafią prowadzić konstruktywny dialog - wystarczy poczytać posty Lechowskiego, Pysia i e, żeby się o tym przekonać.
      • gate.of.delirium Wypraszam sobie... 23.01.11, 12:18
        fanka_online napisała:

a dialog dwóch trolli "o ziołach" namnożył tylko puste posty.

Mój "zielarski" dialog z Rurkiem jest o wiele bardziej pouczający dla przemyślan, niźli jałowy monolog wewnętrzny prof. Kołakowskiego o wyższości istnienia sporów egzystencjonalnych nad ich brakiem. Po zapoznaniu się z naszymi postami, pełnymi wzajemnych doświadczeń życiowych (oczywiście moich i Rurka), każdy mieszkaniec Przemyśla będzie wiedział, iż nie należy zbierać metali nieżelaznych w miejscach, oznaczonych tablicami "Achtung Minen!". A jakie wnioski wyciągnie z przemyśleń Profesora ? Że należy się awanturować, ponieważ awanturnictwo jest motorem postępu ludzkości ? Tyle to wie każdy...
      • fanka_online Re: Uczcie się dyskutować 23.01.11, 15:35
        www.historycy.org/index.php?showtopic=911&st=30
        • Gość: Przyjaciel :( IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.01.11, 20:35
          "Horyzont tkliwe wzruszenie w bezbronnej oka źrenicy
          Pozostawiając nadzieję zbyt wielką na jedno życie"

Tak może pisać tylko zamroczony alkoholem pajac, któremu wydaje się, że jak będzie bardzo aktywny na forum to przejdzie do historii i znajdzie się w encyklopedii.

Nie pij więcej forumowiczko, odstaw nawet kawę, bo ci nie służy. I zajmnij się albo cellulitem albo zmarszczkami albo hormonami; jest wiele możliwości. Uprawiasz masochizm, masochizm sieciowy, ale jak ci to służy to może stwórz własną sieć i nie uszczęśliwiaj innych, normalnych ludzi. Daj wiarę, mało jest tych co chcą po tobie "skakać" i cię poniewierać. Czują obrzydzenie i nic więcej.
          • fanka_online Re: ... 23.01.11, 20:45
            Założyłam tu kiedyś wątek o kompleksie brzydoty i jej wpływie na generowanie kretyńskich komentarzy o rzekomych ułomnościach forumowiczów.
            Poczytaj sobie i odczep się ode mnie.
            • Gość: pysio Re: ... IP: *.alfaks.com 23.01.11, 20:54
              Mnie się marzy aby jo w siedmiu osobach i s-ka zostali doradcami prezydenta i premiera. Po miesiącu doradzania nowe wybory pewne.
              • fanka_online Re: ...;) 23.01.11, 20:56
                Wiesz, schiza to rozdwojenie osobowości. Jaka jest wobec tego jego jednostka chorobowa?!
                Zagadka dla pakistańskich psychiatrów!
            • Gość: jobrave Re: ... IP: *.range109-157.btcentralplus.com 23.01.11, 20:56
              Biustu prawie wcale, monstrualne dupsko , krzywe nożyska, brodawki na ryju, nos jak penis diabła, a do tego dokumentne skretynienie. Miałem pecha widzieć fankę na własne oczy, więc wiem co mówię, a że widzieli ją też inni forumowicze, toteż mogą potwierdzić, że ułomności nie są rzekome. Podły charakter tę brzydotę jeszcze wzmacnia.
              • fanka_online Re: ... 23.01.11, 21:01
                Na szczęście....inni widzieli.
                Dziwne, że nikogo z nich tak nie obłąkało na mój widok! Do licha.....ale oni mnie tak nie skomplementowali jak ty wtedy.;)
                Poczytaj i przestań sie zamartwiać swoją fizis. Każda potwora i tak dalej.....
                forum.gazeta.pl/forum/w,165,119156475,119156475,Kompleks_brzydoty.html
                • Gość: pysio Re: ... IP: *.alfaks.com 23.01.11, 21:05
                  Teraz kolej na tadzia i tubę wampira i jeszcze paru. Zbyt dużo aby zapamietać. Najłatwiej rozpoznać kto zacz po darciu ryja.
                  • Gość: jobrave Re: ... IP: *.range109-157.btcentralplus.com 23.01.11, 21:09
                    chamka_online napisał(a)
                    Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy.
                    ~ Michel Quoist

Okazuje się, że prawdziwa brzydota również.
                    • fanka_online Re: ... 23.01.11, 21:10
                      ciebie to nie dotyczy, bo duszy nie masz, sumienia też
    • fanka_online Re: „Car tu wielmożność woli swej okazał” 29.01.11, 14:41
      "Trzeci − polityka Putina jest jak najbardziej racjonalna, tylko kieruje się zupełnie innym założeniem, niż odruchowo przyjmuje Tusk i cały w ogóle Zachód. Rosja nie potrzebuje grzecznego Tuska, nie potrzebuje przyjaznej ani nawet uległej Polski. Rosja potrzebuje Polski pogrążonej w chaosie i jak najsłabszej. Poniewierając Tuska w oczach Polaków, otwiera Putin świadomie nową perspektywę wojnie polsko-polskiej; albo Tusk przegra z Kaczyńskim, i wtedy Rosja będzie miał po swojej stronie Berlin, Paryż i inne stolice, skłonne przyzwolić: no tak, ci Polacy są nieznośni, zróbcie z nimi co uważajcie, my nie będziemy dla takich wariatów psuć sobie z wami stosunków. Albo obaj pozostaną jeszcze długo zwarci w walce jak te przysłowiowe jelenie, które w końcu zdychają, bo żaden nie może ani zwyciężyć drugiego, ani się wycofać. Tak czy owak, jeśli strategicznym celem Rosji nie jest mieć dobre stosunki z Polską, ale nie mieć w ogóle Polski, jest to postępowanie oczywiste i zrozumiałe. A kto zna przekonujący dowód, że strategiczny cel Kremla nie jest właśnie taki?"
      blog.rp.pl/ziemkiewicz/
      Ku rozwadze tutejszym oszołomom, a raczej tym, którzy JESZCZE łudzą się, że warto z nimi polemizować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka