Gość: maciek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.11, 21:38 chciałbym założyć internet kablowy z ALFY w Przemyślu poradźcie czy warto bo są tani Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Z żurawicy jestem Re: internet z alfy poradzcie IP: *.przemysl.hypnet.pl 16.07.11, 16:09 ...tani, czyli ile konkretnie za ile MB i na ile (umowa jak długo)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igła Re: internet z alfy poradzcie IP: *.przemysl.hypnet.pl 16.07.11, 17:28 Ja polecam Hyperion Wschód. Mam ich od dłuższego czasu i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: internet z alfy poradzcie IP: *.przemysl.hypnet.pl 16.07.11, 19:15 Hyperion wschód umowa 2 lata prędkość 1 mega 54 zł zaś alfa umowa 2 lat prędkość 1 mega 25 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M-k Re: internet z alfy poradzcie IP: *.przemysl.hypnet.pl 16.07.11, 19:49 To czemu nie wziąłeś sobie w alfie? Tylko narzekasz teraz, że drożej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: internet z alfy poradzcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.11, 07:23 do M-k nie wiedziałem wtedy o alfie i nie narzekam tylko pytam się o opinie o alfie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M-k Re: internet z alfy poradzcie IP: *.przemysl.hypnet.pl 17.07.11, 13:09 Jak tak, to zwracam honor :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: internet z alfy poradzcie IP: *.alfaks.com 05.08.11, 17:02 ten internet to jest istna masakra muli ze szok transfer przy 2 mega mam 15kb zglaszasz ze internet ci nie chodzi maja to w dupie nie polecam i odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: internet z alfy poradzcie IP: *.alfaks.com 06.12.11, 19:54 nie pchaj sie w alfe mam 2 ega non stop nie ma neta wlasciciel to skonczony kretyn non stop mow ze to wina kompa transfer w pobieraniu to 6kb masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: internet z alfy poradzcie IP: *.alfaks.com 20.02.13, 12:29 Alfa to najgorszy syf jeśli chodzi o internet. Czasami nie mam internetu po lika dni, a jak już jest to zwykła strona wczytuje sie 2 minuty. Obsługa chamska. Koleś, który odbiera telefony powiedział mi, ze " nie chce mu sie ze mną gadać" i że ma innych klientów teraz. Obiecuje, że przyjedzie ekipa, ale oczywiście nikt nie przyjeżdża. Czasem jak już w koncu po dziesiątkach telefonóW ktoś przyjedzie to nie wiedzą co jest przyczyną i jadą spowrotem. ALFA TO OSZUŚCI I CHAMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: internet z alfy poradzcie IP: *.alfaks.com 05.08.11, 17:04 nie zakladaj z tego gowna ja mam i to jest istna katorga strony czasem sie otwieraja 5 min w tym google Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: internet z alfy poradzcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 18:20 może masz radiówkę ja chcę wziąć 1 mega Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manek Re: internet z alfy poradzcie IP: *.play-internet.pl 05.08.11, 21:34 Dziwne co tu piszecie o Alfie, bo mam od nich internet od początku tego roku. Prędkość jest zawsze taka jaka powinna być nominalnie. Obecnie mam 6 MB za 55 zł. i to jest warte tej ceny. Od 23:00 do 6:00 prędkość jest razy 2. Kiedyś miałem internet z Toi. To była masakra. Z nominowanych 7 MB najczęściej było 512kb, i twierdzili, że to wina komputera. Zmieniłem operatora i na tym samym komputerze, o dziwo jest ok. Zastanawiające! Dodatkowo prędkość internetu można dowolnie - w górę i w dół - zmieniać bezproblemowo, bez żadnych opłat. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: internet z alfy poradzcie IP: *.przemysl.hypnet.pl 06.12.11, 20:02 ciekawe, masz w alfie a piszesz z playa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: internet z alfy poradzcie IP: *.alfaks.com 06.12.11, 21:43 Ciekawsze jest też 6MB za 55zł, bo w radiówce z Alfy za 55zł jest 2MB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SANOCKA Re: internet z alfy poradzcie IP: *.free.aero2.net.pl 26.02.12, 19:22 ja mam 4 Mb w ,,TEJ" firmie i również kompletnie nie polecam. mam po kablu a transfer tak muli że szok!!! jak dzwonie z pretensjami to za każdym razem mówią, że problemy się ,,wkrótce" skończą! Dodam również że nie ma tygodnia żeby się coś nie zje... KOMPLETNIE ODRADZAM!!! za niedługo rozwązuje z nimi umowe i przechodze gdzies indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tumański Pietrek Re: internet z alfy poradzcie IP: *.centertel.pl 27.02.12, 18:45 Potwierdzam, ich internet to masakra. To co napisał Sanocka to szczera prawda. Zero kompetencji, fachowości, za to dużo ignorancji i chamstwa. A ten starzec za ladą to kompletne nieporozumienie. Jest to najgorszy dostawca internetu, jak nie w całej Polsce, to na pewno w Przemyślu. Ludzie omijajcie tą firmę z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzytkownik Re: internet z alfy poradzcie IP: *.alfaks.com 26.03.12, 19:36 Tez mam tu internet po kablu i tez odradzam co nerwow zjadlem przez ten internet to masakra. czesto maja jakies awarie i niema neta do tego sie rozlacza kilka razy dziennie. I jeszcze mam problemy z rozwiazaniem z tego powodu umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
hdd2 Re: internet z alfy poradzcie 26.03.12, 21:02 jak rozwiążesz z Nimi umowę to daj znać jak to zrobiłeś, bo problemy są coraz częstsze. Jegomość tata za ladą to totalna porażka, zero fachowości. Zwróćcie uwagę że jestem ich użytkownikiem, jednak raczej już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipcio Re: internet z alfy poradzcie IP: *.przemysl.hypnet.pl 27.03.12, 07:32 Też jak Igla mam internet z Hipernet Wschod - jak narazie jest OK . Jak coś nawala -to naogól naprawiają dość szybko i od bardzo juz dawna nie mialem awarii. Myslę że w Przemslu oni są najlepsi . A czy dorogo ?- może trochę TAK , bo mogłoby byc taniej, ale nie ma co narzekać aby tylko nie było gorzej. Dobrze że jest konkurencja - bo monopolista by nas wykończyl cenowo i nerwowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: internet z alfy poradzcie IP: *.alfaks.com 20.02.13, 12:31 Alfa to najgorszy syf jeśli chodzi o internet. Czasami nie mam internetu po lika dni, a jak już jest to zwykła strona wczytuje sie 2 minuty. Obsługa chamska. Koleś, który odbiera telefony powiedział mi, ze " nie chce mu sie ze mną gadać" i że ma innych klientów teraz. Obiecuje, że przyjedzie ekipa, ale oczywiście nikt nie przyjeżdża. Czasem jak już w koncu po dziesiątkach telefonóW ktoś przyjedzie to nie wiedzą co jest przyczyną i jadą spowrotem. ALFA TO OSZUŚCI I CHAMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: internet z alfy poradzcie IP: *.alfaks.com 25.05.13, 11:57 Kolego nie wiem gdzie mieszkasz ale miałem już kilka internetów od różnych operatorów i powiem ci że ten z alfy jest najlepszy zapodałem sobie 32 mega hula ok nic mi nie przerywa w nocy jak zdzieram coś z neta to mam 64 mieszkam na kazanowie z tego co wiem to mają tu światłowody maże u ciebie jest inaczej pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: internet z alfy poradzcie IP: *.alfaks.com 04.06.13, 22:15 Pwiem tak internet mam z tej alfy narazie pół roku na augusta odkiedy mają tu światłowody niema problemu prędkości niesprawdzam bo stronki chodzą ok filmy w HD też oglądam oby tak dalej(-: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś internet przemyśl IP: *.tktelekom.pl 09.09.13, 20:27 Ja mam z firmy MEDIA-SFERA jest tanio dobrze i stabilnie gorąco polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TwojStary Re: internet przemyśl IP: *.free.aero2.net.pl 09.09.13, 23:17 Kolejny wannabe prowajder... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: internet przemyśl IP: 195.117.119.* 01.01.14, 13:26 Mam neta z alfy od roku i narazie jest ok tyklo raz niebyło internetu przez parę godin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek hyperion jest ok IP: *.przemysl.hypnet.pl 21.05.14, 09:49 Mam internet od założenia hyperiona jeszcze pod inną nazwą -teraz płacę 39 zł. za 2MB i jestem zadowolony-nie będę się wypowiadał na temat innych firm,ale czytając Wasze wpisy,to tym bardziej uważam że dokonałem szczęśliwie właściwego wyboru,zresztą wtedy chyba nie było innych firm oprócz telekomunikacji na modem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: hyperion jest ok IP: 185.18.135.* 21.05.14, 17:44 A ja w alfie płacę 25 pl i mam 3 mb. Dawniej były problemy a dzisiaj jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtoniewski Re: hyperion jest ok IP: *.przemysl.hypnet.pl 26.05.14, 12:24 W HYPERIONIE za 4 MB płacę 32 zety. Uważam, że za taką prędkość to drogo. Może coś więcej wiecie na temat Internetu z firmy VOICENET, tej, która zakładała instalację na klatkach schodowych PSM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikolo Re: hyperion jest ok IP: *.przemysl.hypnet.pl 28.04.15, 20:02 Też płacę za 4 Mb/s,a mam zaledwie 1,97-to po pierwsze,a po drugie nic nikomu nie mówiąc hyperion w Przemyślu zastał przehandlowany do firmy toya-jak pociągną miesiąc to góra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: internet z alfy poradzcie IP: *.free.aero2.net.pl 25.05.14, 10:39 a są jeszcze jakieś inne alternatywy a mieśćie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornelia Re: internet z alfy poradzcie IP: *.przemysl.hypnet.pl 26.05.14, 12:26 Przepraszam, ale jest zawsze tylko JEDNA alternatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
edi.live Re: internet z alfy poradzcie 21.09.14, 09:44 Mam neta z alfy 5 lat ostatnio dostałem od nich ofertę 100 mega za 60 dzika wziołem sobie na próbę kilka dni testowałem i działa jedyny licznik który ogarnia tę prędkość to speedtest.net ale zradza się pytanie komu i do czego jest potrzebne 100 mega pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient alfy klient alfy IP: 185.18.135.* 03.03.15, 13:06 zgadzam sie z niektorymi postami wyzej ,ze koles ,ktory odbiera telefony to ham i nie mily gbur.jeszcze tylko kilka mcy i rozwiazuje z nimi umowe -wlasnie przez kolesia ktory mysli,ze w Przemyslu jest Bogiem! Odpowiedz Link Zgłoś
rysik47 Re: klient alfy 13.02.18, 10:57 potwierdzam,że cham i dodam ,że oszust i kanciarz.Za" usługę" bierze kasę, nic nie robi by usunąć zgłaszaną usterkę,nie wydaje " za niby" naprawę faktur- choć kasę oczywiście kazał sobie zapłacić I do tego ,by go jeszcze pochwalić, na wykonanie napraw nie daje żadnych gwarancji.Po naprawie i zgłoszeniu nowym tej samej usterki, kolejna naprawa , kolejna kasa i oczywiście również bez faktury.W styczniu 2018,dałem mu się ostatni raz naciągnąć! Odpowiedz Link Zgłoś