Dodaj do ulubionych

Skandal na Wincentiadzie

IP: *.rev.rootvps.pl 28.08.11, 22:42
Szeryf miasta oraz jego podwładni (dział kultury?) organizujący Wincentiadę mogą być bardzo zadowoleni z tego święta, choć osobiście w Rynku słyszałem dziś nieco inne głosy, że to czyjaś głupota, demoralizacja, profanacja, że ktoś winien beknąć, a szeryf zrezygnować ze stanowiska, ale niech każdy sam to ocenia.
Nie potrafię jednak zrozumieć dlaczego w ramach uroczystości ku czci św. Wincentego, której organizatorem był min. „Urząd Miejski w Przemyślu, Klasztor OO Franciszkanów”, jak napisano na stronie urzędu www.przemysl.pl/397/17767.html,rss pojawił się zespół rockowy Proletaryat, którzy jak twierdzą forumowicze (osobiście olewam imprezy organizowane przez urząd za ich niski poziom, no i nie lubię przyklejonej do nich grupy zwanej hołotą, która odbiera mi smak swoim zachowaniem), podobno spóźnił się ze swoim występem.
Mam więc pytanie, czy wspomniany zespół wykonał któryś z „moich ulubionych” utworów – „Moje miasto” i „Zadania władzy” ? Teksty tych utworów świetnie pasują do uroczystości ku czci patrona miasta, który gdyby je usłyszał ucałowałby szeryfa w …. . Za stroną teksty.org/proletaryat,miasto,tekst-piosenki podaję tekst utworu „Moje miasto” pełnego wartości chrześcijańskich, które jestem przekonany przypadły do gustu jednemu z organizatorów – Klasztorowi OO Franciszkanów. Oto fragment tekstu:
W gorzały zanurzysz się błocie utopisz myśli swe
przy filozoficznym bełkocie dowartościujesz się
w zaduchu trawy i pawia wędzony będziesz gnił
nachalne naćpane dziewice obciągną cię ze sił

Co na to Kuria Biskupia w Przemyślu? Dowiemy się, jak prześlę im odpowiednie materiały.
A na koniec chciałbym szeryfowi miasta zadedykować refren kolejnego utworu zespołu, o doskonale pasującym tytule „Zadania władzy” :

Zadaniem władzy jest to
Jebnąć kolesiem o dno
Dać mu gorzały i chleb
Aż włoży w kierat swój łeb

( źródło - teksty.org/proletaryat,zadania-wladzy,tekst-piosenki )
Czyż poziom tekstów zespołu nie zmusza Państwa do refleksji? A co na to Franciszkanie? Bo od Wincentego nie dowiemy się chyba nic.
Obserwuj wątek
    • fanka_online Re: ;))) 28.08.11, 22:46
      "W gorzały zanurzysz się błocie utopisz myśli swe
      > przy filozoficznym bełkocie dowartościujesz się
      > w zaduchu trawy i pawia wędzony będziesz gnił
      > nachalne naćpane dziewice obciągną cię ze sił'

O jaki fajny tekst!
      W sam raz na hymn tego forum!:)
      >
      • Gość: ja Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.11, 22:53
        sam jesteś skandal...
      • Gość: tekstciarz Re: ;))) IP: *.1and1.pl 28.08.11, 23:08
        Zważywszy na to, że 90 % wpisów na tym forum jest dziełem twoim i zamglonego, to faktycznie dobraliście sobie słowa pod siebie.
    • Gość: spokojnyy Re: Skandal na Wincentiadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.11, 12:50
      nie wiem kto i co śpiewał, ale z uwagi na dbałość o własne uszy ominąłem rynek ulicą Jagielońską
      • Gość: Meloman Re: Skandal na Wincentiadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 23:45
        Taka niby scena niezależna i otwarta na wszystkie gatunki muzyki "niszowej",a grają tylko metal,rock,punk rock i pochodne.Piękna mi to kultura...
    • Gość: babluba Re: Skandal na Wincentiadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 23:35
      Nie byłem, ale chyba tego Pudelsi nie zagrali?
      www.tekstowo.pl/piosenka,pudelsi,babaluba.html
    • Gość: ja Re: Skandal na Wincentiadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 13:52
      Proletaryat ma taką fajną piosenke o klerze pt.: "Czarne szeregi".
      Była by śmiechawa gdyby to zaśpiewali na tej imprezie.
      • Gość: Eryk Re: Skandal na Wincentiadzie IP: *.centertel.pl 01.09.11, 21:56
        lepiej głaby w beretach, zeby spiewala Arka Noego.
        • jazzgarz Re: Skandal na Wincentiadzie 01.09.11, 22:53
          W młodości chętnie słuchałem Proletariat-u .Kapela spoko.Niestety mają rację pacjenci , którzy uważają iż Wincentiada nie jest najlepszą okazją na takowy koncert.Ktoś już wspominał koncert kapeli satanistycznej z Rajsze na święcie patrona naszego grodu.Bez przesady!Uważam ,ze gburmistrz naszego miast winien odstawić rozbawionych kolesi do kąta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka