Dodaj do ulubionych

Towary z Ukrainy

IP: *.icpnet.pl 04.10.11, 11:33
Witam wszystkich,z racji tego że nie mieszkam na terenie województwa podkarpackiego i nie mam możliwości sprawdzić tej informacji,chciałem zapytać u rodowitych mieszkańców:
czy w Przemyślu można kupić towary z Ukrainy,chodzi mi głównie o słodycze,kosmetyki a jeśli to mniej więcej w jakich cenach ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Młody Re: Towary z Ukrainy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 11:36
      W Przemyślu możesz kupić wszystko a nawet dużo więcej.
      A słodycze jakie chcesz a w tym takie o których do tej pory nic nie wiedziałeś.
      • Gość: openfinanse.24i7pl Re: Towary z Ukrainy IP: *.icpnet.pl 04.10.11, 11:45
        A gdzie najlepiej się udać,na targowisko i mniej więcej jakie są ceny ?
        Opinie można znaleźć różne,ale dotyczą one głównie zakupów na Ukrainie,po przekroczeniu granicy.
        Dzięki za wstępną informacje
        • wampir-wampir Re: Towary z Ukrainy 04.10.11, 13:10
          Ukraińcy handlują na bazarku na Wilsona, na przeciw stacji Statoil. Nie pamiętam po ile są słodycze, a kosmetyków nie kupuje u nich, ale zawsze można to tam dostać.
          • Gość: ja Re: Towary z Ukrainy IP: *.toya.net.pl 04.10.11, 20:55
            1 kg pysznych " krówek" 15 zł.
            • Gość: volvo666 Re: Towary z Ukrainy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.14, 23:51
              Jaka jest ulica na ten bazar potrzebuje adres szybko :-)

• Gość: openfinanse.24i7pl Re: Towary z Ukrainy IP: *.icpnet.pl 07.10.11, 10:09
      A jak z dojazdem do najbliższego miasta na Ukrainie,kursuje jakiś pociąg z Przemyśla ?
      • Gość: urszula Re: Towary z Ukrainy IP: *.toya.net.pl 07.10.11, 10:30
        Pociąg kursuje, ale nie radzę, bo drogo. Najlepiej z dworca dojechać do granicy w Medyce busikiem (2zł), przekroczyć granicę pieszo i po ukraińskiej stronie wsiąść do często kursujących autobusików do Lwowa (koszt ok. 7 zł za bilet). I wrócić tak samo, ale ze względu na długie kolejki do odprawy należy się przygotować na " szkołę przetrwania" w tej kolejce. Lepiej już we Lwowie przy dworcu kolejowym kupić sobie bilet autobusowy bezpośrednio do Przemyśla, aby nie stać godzinami na przejściu dla pieszych. Powodzenia.
        • Gość: openfinanse.24i7pl Re: Towary z Ukrainy IP: *.icpnet.pl 20.10.11, 13:05
          Jak rozumiem busy jeżdżą spod dworca ?
          Po przekroczeniu granicy i we Lwowie można dogadać się po polsku ?
          • gate.of.delirium Re: Towary z Ukrainy 20.10.11, 13:21
            Gość portalu: openfinanse.24i7pl napisał(a):

> Po przekroczeniu granicy i we Lwowie można dogadać się po polsku ?

Bez żadnych problemów, ale gdy chcesz się targować, używaj tylko rosyjskiego, lepszy rabat murowany.
          • Gość: urszula Re: Towary z Ukrainy IP: *.toya.net.pl 20.10.11, 13:32
            Tak, busy jeżdżą spod dworca. Swobodnie dogadasz się po polsku, również we Lwowie.
            • Gość: urszula Re: Towary z Ukrainy IP: *.toya.net.pl 20.10.11, 13:39
              We Lwowie wysiądź przy dworcu kolejowym, to końcowy przystanek, stamtąd masz blisko do targowiska i sklepów.
          • Gość: Open Re: Towary z Ukrainy IP: *.icpnet.pl 16.12.11, 11:11
            A orientuje się ktoś z Was co do cen towarów ukraińskich na bazarze w Przemyślu ?
    • Gość: openfinanse.24i7pl Re: Towary z Ukrainy IP: *.icpnet.pl 21.10.11, 10:01
      Dziękuje wszystkim za odpowiedzi,jeśli nasuną mi się jeszcze jakieś pytania to wiem,że na Was mogę liczyć ;-)
      • Gość: jaco Re: Towary z Ukrainy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.11, 20:38
        ja kupuję łapki na myszy, płacę po 1,70 zł (po przeliczeniu), sprzedaję po 4zł w Jarosławiu i Radymnie, dziennie ok 200-300szt. i nie narzekam
      • Gość: michal Re: Towary z Ukrainy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.14, 21:18

Witam,
        czy w Przemyślu na bazarku ukraińskim można kupić ludowe wyroby ukraińskie np. haftowane ręczniki czy serwety ? W jakie dni jest największy handel. A jeśli nie na bazarku to gdzie jeszcze można kupić wskazane rzeczy ?

Proszę o odpowiedź i dziękuję :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka