Dodaj do ulubionych

Co mam zrobić?

IP: *.vectro.com 04.11.11, 16:39
Kupiłem mieszkanie od pewnego gościa i okazało się, że na ścianie w sypialni wiszą dwa drewniane krzyże. Chciałem, by poprzedni właściciel je zabrał, bo ja uznaję tylko wiarę swoich przodków Słowian. Powiedział mi jednak, że dał mi to gratis i mogę zrobić z nimi co chcę. I tu mam zgryz, bo w Polsce większość kocha te krzyże, ale ja uznaję ja za zwykłe przedmioty. Żona uznała, żebym je spalił w piecu i będzie po kłopocie, ale jak jakiś sąsiąd katolik zauważy i doniesie na policję? Będę miał smród. Powiedzcie więc, co robić? Czy może pytać władz kościoła katolickiego co mam zrobić z nimi czy zwyczajnie porąbąć i wsadzić w piec, zwłaszcza że to moja własność a mieszkanie nie jest miejscem publicznym. Co na to katolicy? Czekam na odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: zeus Re: Co mam zrobić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.11, 19:06
      Wrzuć do Sanu, niech płyną przez morza i oceany... Bozia znowu zstąpi z nieba w formie swego syna i tego syna czyli siebie ukrzyżuje, a musi mieć na czym ukrzyżować, bo sama krzyża nie umie zrobić, więc te krzyże się bozi przydadzą. Ku chwale katotalibów.
    • Gość: Hela Re: Co mam zrobić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.11, 15:19
      Oddaj tam gdzie ich miejsce- do kościoła
      • Gość: Władek Re: Co mam zrobić? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.11.11, 12:15
        A czemu ma oddać do kościoła? Są jego własnością i niech zrobi z nimi co chce. Wszystkie krzyże są kościelne? Ja swoje już dawno spaliłem a kościołowi od tego wara. Przedmioty bałwochwalcze tak należy likwidować a nie klękać przed nimi czy lizać jak podczas gorzkich żali ... Jak mądry człowiek może polegać na kawałku drewna czy pomalowanym płótnie? żenujące.
    • kocur_zalogowany Zastosuj metodę sprawdzoną w 05.11.11, 21:37
      obozach i więzieniach.
      Codziennie nożykiem odcinaj cienką strużynę i w drodze do pracy dyskretnie wyrzucaj do jakiegoś kosza na śmieci na ulicy. Po kilku miesiącach będziesz miał problem z głowy.
      • Gość: ktos Re: Zastosuj metodę sprawdzoną w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.11, 21:47
        Nędzna prowokacja. Nie masz większych problemow?
        • Gość: matt Re: Zastosuj metodę sprawdzoną w IP: *.alfaks.com 05.11.11, 21:56
          pewnie to pisał ten pedał od nagrania z kolędy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka