Dodaj do ulubionych

Pojednanie agentów?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 13:40
Patriarcha Cyryl – wł. Władimir Gundyaev, agent KGB o kryptonimie „Michajłow” – miliarder, który zrobił fortunę na handlu alkoholem i wyrobów tytoniowych w latach 90. wykorzystując zwolnienia podatkowe przysługujące cerkwi prawosławnej.
(www.russiablog.org, siberianlight.net/russian-patriarch-sand)

Arcybiskup Michalik – w latach 1975-1978 zarejestrowany jako agent SB o pseudonimie
„Zefir”.
(ludzie.wprost.pl/sylwetka/Jozef-Michalik)
Obserwuj wątek
    • fanka_online Re: ;) 15.08.12, 13:42
      O, właśnie na to czekałam;)
      Betonowe pisostwo atakuje!;)))
      forum.gazeta.pl/forum/w,165,138109332,138109332,Metoda_na_Cyryla_a_tu_cicho_sza_.html
      • Gość: gość Re: ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 13:48
        Mylisz się Faniu, z PiS nie ma nic wspólnego, ani z żadną inną szmatławą partią.
        • fanka_online Re: ;) 15.08.12, 13:50
          Mylę się tylko w ocenie ludzi, nie faktów.
    • Gość: Krzysiu Chomik Re: Pojednanie agentów? IP: *.alfaks.com 15.08.12, 17:51
      Nie zapomnijcie o mnie. Ja też tam byłem, sól i wino piłem. Nie pogardzajcie nami. My ubecy nie zrobiliśmy wam wiele krzywd, a nawet ciągle wami rządzimy dla obopólnej korzyści.
    • Gość: obserwator Re: Pojednanie agentów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 12:03
      To nie żadne pojednanie, to spotkanie dawnych kumpli z branży, którzy będą dzielić strefy wpływów i myśleć co tu zrobić z coraz mniejszymi wpływami na tacę.
      No i nasz agent chce się przypodobać władzy, żeby odpuściła z ograniczaniem dla kleru wpływów z budżetu. Bo taka odwaga by dokopać PiS jest bardzo zastanawiająca, skąd nagle takie opamiętanie i rozsądek? Bo PiS jest stracony, to można go kopnąć i lepiej stanąc za tymi co mają władzę. No i oczywiście dzięki spektakularnemu zabiegowi z pojednaniem można przysporzyć sobie większego poparcia w Watykanie. Nie udało się pojednać z Cerkwią nawet JP2, a tu proszę, pogadają ludzie z branży i wszystko można załatwić, wypiją po stakanie i będzie dobrze. A może nasz agent pójdzie wyżej dzięki temu, dostanie kopa w górę? Jeżeli tak, to niech weźmie też ze sobą swoich kumpli agentów z Przemyśla.
      • solist Re: Pojednanie agentów? 16.08.12, 13:26
        Najgorsze w tym wszystkim, że światem rządzi banda skur.w.ysynów, a maluczkim wydaje się, że mają na coś wpływ
    • darino poważne różnice doktrynalne 16.08.12, 23:56
      Jeden kościół wyznaje wiarę w dolara, a drugi w euro. Wierzę jednak, że dojdą do porozumienia.
      • gate.of.delirium Niepoważne różnice doktrynalne 18.08.12, 14:40
        darino napisał:

> Jeden kościół wyznaje wiarę w dolara, a drugi w euro. Wierzę jednak, że dojdą d
        > o porozumienia.
        Myślisz, że zainwestują w złoto ?
    • gate.of.delirium Re: Pojednanie agentów? 18.08.12, 14:41
      Gość portalu: gość napisał(a):

> Patriarcha Cyryl – wł. Władimir Gundyaev, agent KGB o kryptonimie „
      > Michajłow” – miliarder, który zrobił fortunę na handlu alkoholem i
      > wyrobów tytoniowych w latach 90. wykorzystując zwolnienia podatkowe przysługują
      > ce cerkwi prawosławnej.
      > (www.russiablog.org, siberianlight.net/russian-patriarch-sand)
      >
      > Arcybiskup Michalik – w latach 1975-1978 zarejestrowany jako agent SB o p
      > seudonimie
      > „Zefir”.
      > (ludzie.wprost.pl/sylwetka/Jozef-Michalik)

To się nazywa biznes ponad podziałami..., mam na myśli podziały monetarne...
      • podmiot.liryczny Re: GieofDe 18.08.12, 16:02
        A ja wreszcie zrozumiałam skąd u Ciebie DELIRIUM w nicku;)
    • Gość: Petra Re: Pojednanie agentów? IP: *.alfaks.com 18.08.12, 18:46
      A ja się pytam; gdzie michalik ma boże owieczki? Czy uważa, że Uczestnicy Największej Eucharystii to sami kretyni, idioci, bezmózgowcy, pomiot społeczny? NIE. Towarzyszu zefir. Jesteś zwykłym gnojem ubeckim, sprzedawczykiem, jednoczącym swoich CZERWONYCH TOWARZYSZY w imię (k.u.r.w.a) jakiego pojednania??? Powiedz mi zakało kOŚCIOŁA?
      • fanka_online Re: Pis w amoku;) 18.08.12, 18:54
        A nie mówiłam, że teraz będziecie atakować Kościół?
        Wyszło z was całe czerwone, komunistyczne dziedzictwo.

P.S. W moim wątku zadałam wam pytanie, towarzysze pisowcy, czy będziecie jeszcze uczestniczyć w mszach świętych, skoro przestały WAM SŁUŻYĆ do nienawistnej propagandy, a KK odżegnał się wreszcie od was.
        • gate.of.delirium PiS w amoku, PSL w Spółkach, PO w Amber, reszta... 18.08.12, 20:02
          ... w rynsztoku...

fanka_online napisała:

> A nie mówiłam, że teraz będziecie atakować Kościół?
          > Wyszło z was całe czerwone, komunistyczne dziedzictwo.

Za to została słoma i BUL...

> P.S. W moim wątku zadałam wam pytanie, towarzysze pisowcy, czy będziecie jeszcz
          > e uczestniczyć w mszach świętych, skoro przestały WAM SŁUŻYĆ do nienawistnej p
          > ropagandy, a KK odżegnał się wreszcie od was.

Dziękujemy towarzyszko za celną samokrytykę, czekamy na dalsze wytyczne...
          • fanka_online Re: PiS w amoku, PSL w Spółkach, PO w Amber 18.08.12, 20:27
            W rynsztoku siedzicie od dawna, towarzyszu, specjalisto od opluwania wrogów jedynej słuszności, ale żyjąc w stanie pis-delirium nie byliście nawet zdolni tego zauważyć.

P.S.Przypomnijcie sobie swoje rynsztokowe posty na tym forum.
            • gate.of.delirium Re: PiS w amoku, PSL w Spółkach, PO w Amber 18.08.12, 20:45
              fanka_online napisała:

> W rynsztoku siedzicie od dawna, towarzyszu,

Siedzę tam. gdzie chcę i przynajmniej nie mam zbędnych złudzeń...

specjalisto od opluwania wrogów jed
              > ynej słuszności,
              (?) - podkr. moje

Pisz, proszę prosto - złodziei i aferzystów...

ale żyjąc w stanie pis-delirium

PO-ekstaza, bądź PSL-euforia są duchowo stanem wyższym ?

nie byliście nawet zdolni tego
              > zauważyć.

Hmm..., czyżbym powyżej opisywał stany niezauważone ?

> P.S.Przypomnijcie sobie swoje rynsztokowe posty na tym forum.

PS.
              Powierzam Ci moje posty w opiekę...
              • fanka_online Re: PiS w amoku, PSL w Spółkach, PO w Amber 18.08.12, 20:56
                Czy to znaczy, że uważaliście mnie, jedyna- słuszna, grajdołowa opcjo polityczna, za złodzieja i aferzystę?!

Lincz, jaki mi tu urządziliście przez blisko dwa lata nawet dla seryjnego mordercy byłby najwyższym wymiarem kary.
                • gate.of.delirium Re: PiS w amoku, PSL w Spółkach, PO w Amber 18.08.12, 21:07
                  fanka_online napisała:

> Czy to znaczy, że uważaliście mnie, jedyna- słuszna, grajdołowa opcjo polityczn
                  > a, za złodzieja i aferzystę?!

Lepkie ręce to istotny wyróżnik działaczy dawnej opozycji antysocjalistycznej, w końcu nie po to dawni korowcy czy wuzetzetowcy obalali ustrój, aby klepać biedę...

>
                  > Lincz, jaki mi tu urządziliście przez blisko dwa lata nawet dla seryjnego mord
                  > ercy byłby najwyższym wymiarem kary.

Zdawa mi się, że w Twojej sprawie nie poczyniłem dotąd nawet jednego posta...
                  • fanka_online Re: PiS w amoku, PSL w Spółkach, PO w Amber 18.08.12, 21:13
                    Powtarzam, jeśli uważasz mnie za złodziejkę i aferzystkę złóż doniesienie do prokuratury, w przeciwnym razie ja złożę na Ciebie, za oszczerstwo.
                    A "waszych" prokuratorów już przetasowano, więc radzę ważyć słowa(!)

Piszecie tutaj pod przeróżnymi nickami, ale co najmniej sześć osób, pisowskich cyngli w krucjacie przeciw niewygodnej pisowi Fance znam osobiście.
                    Nie mam pojęcia, czy nie jesteś jednym/jedną z nich.
                    • gate.of.delirium Re: PiS w amoku, PSL w Spółkach, PO w Amber 18.08.12, 21:23
                      fanka_online napisała:

> Powtarzam, jeśli uważasz mnie za złodziejkę i aferzystkę złóż doniesienie do
                      > prokuratury,

A jednak, uderz w stół a nożyce się odezwą ! Nie wstyd Ci, była opozycjonistko, oszukać tylu prostych ludzi mirażami wolności i lepszego życia w nowym ustroju ?

w przeciwnym razie ja złożę na Ciebie, za oszczerstwo.

Pisz, najlepiej na Berdyczów...
                      • fanka_online Re: PiS w amoku, PSL w Spółkach, PO w Amber 18.08.12, 21:30
                        Radzę Ci spasować, bo granice przyzwoitości już przekroczyłeś/łaś.
                        Opozycjonistką ani byłą, ani obecną nie jestem, ale cieszę się niezmiernie, że od jutrzejszej niedzieli począwszy nie spotkam już w kościele żadnych ciapciaków/Lechowskich ani nadętych harcerzyków, bo się obrazili się na Michalika, czyli Bozia przestała ich kochać:)))
                        Chwała Bozi!:)
                        • gate.of.delirium Re: PiS w amoku, PSL w Spółkach, PO w Amber 18.08.12, 21:51
                          fanka_online napisała:

> Radzę Ci spasować, bo granice przyzwoitości już przekroczyłeś/łaś.

Lepiej przekroczyć granice przyzwoitości niż głupoty...

> Opozycjonistką ani byłą, ani obecną nie jestem, ale cieszę się niezmiernie,

Więc z czego tak właściwie się cieszysz, jak głupi do sera ? Z tego, że Rzeczpospolita przestała właściwie funkcjonować nieomal we wszystkich obszarach terytorialno-prawnych ?

że
                          > od jutrzejszej niedzieli począwszy nie spotkam już w kościele żadnych ciapciakó
                          > w/Lechowskich ani nadętych harcerzyków, bo się obrazili się na Michalika, czyli
                          > Bozia przestała ich kochać:)))
                          (podkr. moje)

Za komuny, na murze stoczniowym w Gdańsku (koło trzeciej bramy) kilkakrotnie, ktoś w nocy wymalował białą farbą wielką postać dziada-żebraka, który niósł dziurawy worek na kiju i głośno powtarzał: - Ale za to mamy SOCJALIZM.
                          Teraz Ty mówisz właściwie to samo, tylko socjalizm zastąpiłaś LIBERALIZMEM, czyli niech nawet Skarb Państwa ogłosi upadłość, grunt, że Kaczyński nie dojdzie do władzy. Tylko pamiętaj o jednym - Tusk czy Niesioł ze swoją bandą, w razie czego uciekną za granicę, a Ty zostaniesz w tym bajzlu, którego oni narobili...
                          • fanka_online Re: PiS w amoku, PSL w Spółkach, PO w Amber 18.08.12, 22:31
                            Sorry, ale od "przekraczania granic przyzwoitości" jestem tutaj ja.....przywykłam już do swojej roli i proszę uprzejmie o pozostawienie mi tej pozycji, chociażby z racji mojego, sędziwego wieku:)

Szczerze mówiąc, guzik mnie obchodzą złodzieje i aferzyści powiązani z peło i peeselem, palikociarnią oraz wszelkie inne nadęte dupki z pisokomuny. Niejeden już taki był i zniknął gdzieś razem z tym, co się zdążył nażreć u koryta......
                            Interesuje mnie los człowieka, jednostki ogłupianej, oszukiwanej, mamionej mirażami dobrobytu przez tych lub owych, czyli w istocie zagubionej zdezorientowanej kompletnie w tym NOWYM WSPANIAŁYM ŚWIECIE.
                            Interesuje mnie los tego kraju, w którym się urodziłam i który kocham, czyli pragnę JEGO DOBRA, a rozdarcie społeczeństwa jakie zafundowały dwie bliźniaczo nienawistne opcje nie miało nic wspólnego z dobrem społecznym ani żadnym innym(!)

Dlaczego się cieszę?
                            Pisu już nie ma, czyli ludzi, którzy podle mnie tutaj opluwali całymi latami też nie ma:)
                            Obłudne kreatury przemyskiej politycznej salonki, bo przecież nie salonu zaczną się niedługo masowo ewakuować do SP, a w ewakuacjach koniunkturalnych niektórzy z nich mają spore doświadczenie, więc pójdzie im to gładko.

A teraz najważniejsze. Jestem osobą wierzącą, Chrześcijanką którą ochrzczono w kościele katolickim i w nim umrę, więc bardzo mi było przykro, że Kościół, do którego należę wspiera oszołomstwo, a skutki społeczne owego "wsparcia" są niewspółmierne do "zysków" samej instytucji.
    • gate.of.delirium Suplement 18.08.12, 22:42
      Dwie, bardzo ciekawe opinie internautów dot. owego "pojednania":

kaczyzmowi_stop
      pół godziny temu

Oceniono 11 razy 9

Panie prezydencie, pan żyje w nierealnym świecie z dala od trosk życia codziennego. Kompletnie pan się nie orientuje jaka jest pana rola w państwie. Wizyta pana Cyryla jest prywatną sprawą polskich biskupów i niektórych elit, które klepią na okrągło "ojcze nasz", ale nic nie rozumieją z tego co klepią. Zdecydowana większość Polaków nie ma żadnych urazów do Rosjan i nie musi żaden pan Michalik albo Cyryl w naszym imieniu się jednać. Niech oni się jednają w swoim i waszym imieniu, w imieniu watykańskiej i sowieckiej mafii (majątek pana Cyryla to miliony dolarów), oraz w imieniu tak zwanych elit. Wy elity siejecie nienawiść do Rosjan. Całe zło pochodzi od was. Od polityków i od pseudoelit. Zatem panie prezydencie Komorowski niech pan się tak nie nadyma z przebaczeniem i ważnością tej wizyty. To nie jest ważna wizyta. To bezczelna walka o wpływy, bo kończy się hossa i kasa od wiernych. Ludzie mądrzeją i kontestują poczynania watykańskiej mafii. Panu też życzę mniej kropidła i ostentacyjnych modłów. Jest pan na urzedzie prezydenta wszystkich Polaków. Niech pan o tym nie zapomina. Kler to nie są pańscy mocodawcy ani przełożeni.

tatanka.kaszanka
      pół godziny temu

Oceniono 10 razy 8

Szanowny Panie Prezydencie Rzeczpospolitej Polskiej,

wiem że i tak Pan tego nie przeczyta, i to co piszę to swego rodzaju "perły przed wieprze", ale mam uprzejmą prośbę do Pana, jako że jestem jednym z Pańskich pracodawców.
      Czy zechciałby Pan zająć się sprawami Państwa Polskiego, naszej Ojczyzny, zamiast zajmować się sprawami dwóch korporacji religijnych (z których jedna w ustawiczny sposób rozgrabia majątek Narodu, czyli nasz wspólny)? Zapewniam Pana (bo jak widzę, Pańscy doradcy są nic nie warci, skoro nawet o tym Panu nie wspomnieli), że nam, obywatelom Rzeczpospolitej (oczywiście, mowa tu o zdrowych, normalnych obywatelach) nie jest potrzebny żaden akt jakiegoś "pojednania" z Rosjanami. I to na dodatek sprokurowany przez dwóch wysokich funkcjonariuszy tych dwóch korporacji, o których mowa wcześniej.
      Sugerowane natomiast jest zbadanie intencji, jakie NAPRAWDĘ kryją się za tym gestem (niektórzy mówią "cyrk warszawski", ale ja nie mam odwagi obrażać ciężko i uczciwie pracujących clownów i małp), bo wiele wskazuje na to, że jest to element większej rozgrywki politycznej na szkodę Ojczyzny. Proszę spowodować, aby odpowiednie służby powołane w tym celu nie spędzały czasu na pielgrzymkach i mszach świętych, ale zabrały się do pracy - w końcu również dla nich jestem pracodawcą, jako podatnik III RP.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,12328648,Komorowski___Mam_nadzieje__ze_wizyta_Cyryla_przemowi.html
      • fanka_online Re: Suplement 18.08.12, 22:51
        Primo; autorzy nie doceniają wymiaru ponadczasowego aktu tzw pojednania, które w istocie jest kluczowe dla zachowania pozycji KK, więc również jego tzw szarych członków.
        Secundo; Rosjan kochamy, bo są nam braćmi gnębionymi i prześladowanymi tak samo jak Polacy i cała reszta nacji niewygodnych systemowi totalitarnemu pochodzenia kremlowskiego.
        Tertio; Pan Prezydent ma ważniejsze sprawy na głowie, a sam na pewno nie wie o co chodzi z tym Cyrylem i Metodym, więc proszę Go zostawić w spokoju:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka