Dodaj do ulubionych

same sukcesy IIIRP

IP: *.przemysl.hypnet.pl 08.02.13, 18:22
Wiemy juz że premier Tusk odniósl kolejny sukces w Brukseli która przyznała olsce duże pieniądze z tzw funduszu spójności. Ale czy to co nazywane jest sukcesem faktycznie nim jest?fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz-mysli_nowoczesnego-endeka/news/brukselski-bal-wampirow,1891249 Jesli Ziemkiewicz nie ma racji to jak wytłumaczyc np to:marucha.wordpress.com/2010/09/28/z-kazdego-euro-dotacji-ue-niemcy-odzyskuja-85-centow/ Średnio 60 centów z każdego euro wraca do eurolandu, jednak do Niemiec wraca 85 centow; a tymczasem w Polsce blisko biliona długu :www.dlug-publiczny.pl/ Z pozyskanych pieniędzy wybudowano autostrady finanse.wp.pl/kat,104126,title,Tak-sie-rozkrada-polskie-drogi,wid,15300207,wiadomosc_prasa.html?ticaid=11007b ,wybudowano lotniska tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,pas-w-modlinie-nalezy-wybudowac-od-nowa,75608.html , Polska ma silną armiębiznes.interia.pl/raport/kryzys_w_usa/news/liczba-bezdomnych-w-polsce-przekroczyla-43-tys-osob,1891390 ,bezrobocie stosunkowo małegazetapraca.pl/gazetapraca/1,90443,13369217,MPiPS__szacunkowe_bezrobocie_na_koniec_stycznia_wzroslo.html male dlatego że wiekszość bezrobotnych poza statystyką i na emigracji, młodzi mają przyszłośćgazetapraca.pl/gazetapraca/1,90443,13125077,Bezrobocie_wsrod_absolwentow_przekroczy_30_proc__.html
Proponuję aby ci ktorzy uważaja ze Ziemkiewicz nie ma racji spróbowali to udowodnic.....
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: same sukcesy IIIRP IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.13, 20:06
      widzę że sie już do końca dałeś ogłupić kaczystom, i ich propoagandzie. To teraz nowe zarządzenie Prezesa, mówić że tak źle nie było jeszcze nigdy, nawet za Gomułki. Dziwne tylko że jak ludzi zapytać jak się w ich rodzinie dzieje, to zazwyczaj widzą pozytywy, i że raczej przybywa. A że nie jest idealnie, i może i powinno być lepiej? Zawsze może być lepiej, i do tego trzeba dążyć.
      A Ziemkewicza nie czytam, nie ma nic ciekawego do powiedzenia od kilku lat. Pisze już chyba tylko i wyłącznie dla kasy. Zresztą jego ostatnia wolta i powrót do Rzepy Hajdarowicza, świadczą o tym najlepiej
      • Gość: gonzales Re: same sukcesy IIIRP IP: *.przemysl.hypnet.pl 08.02.13, 21:11
        Nie jestem od kaczystow. Chodzi o to aby realnie oceniać rzeczywistość. I liczyć. Ekonomia jest bezwględna i nie daje się zastapic propagandą sukcesu. 1 bilion zł długu plus zadłużenie samorządów/niemałe/,pieniądze z uni do niej wracające w conajmniej 60%, pozostałe w dużym stopniu rozkradane w kraju,brak polskiego przemysłu, wielomilionowa armia bezrobotnych ,armia bezdomnych- to rzeczywistość nie kaczyzm A że jednak coś w tym złodziejstwie powstało no cóz poprostu musiało powstać. Kwestia co i za ile powstało i jakiej jakości.Przecież to nie kłamstwo że budujemy autostrady najdrożej w Europie a może i na świecie i że są one podłej jakości.Ze tej budowie towarzyszy na ogromną skalę złodziejstwo.Asfalt do budowy mamy najdroższy i jak się okazuje najgorszy. Piszesz że nie czytasz Ziemkiewicza, wydaje mi się że aby krytykować należy jednak przeczytać.Nasza rzeczywistość jest potwornie zakłamana, żyjemy w jakimś matrixie.
        Nie wiem w jakich rodzinach jest coraz lepiej, daja sobie rade rodziny zatrudnione w mundurówce/co nie znaczy że opływaja w dostatki/ dobrze żyja celnicy,ci co biora w łapę, dobrze zyją ludzie wolnych zawodów ; lekarze,adwokaci,komornicy, sędziowie itd, dobrze żyja politycy. Inni jeśli na cos ich stać to zarabiają lub otrzymuja pieniadze od członków rodzin na emigracji zarobkowej.Jeśli pracują w kraju np w Przemyslu i zarabiają ok 1500 do 2 tys zł to im nie przybywa. A te zarejestrowane ponad 20% bezrobocie? Tych skreślonych z ewidencji juz nikt nie liczy.Popatrz o ile wzrosły koszty utrzymania w ostatnich 10 latach.Ile kosztowal a ile kosztuje obecnie węgiel,koks, gaz,woda,,scieki ile podrożała żywność. Przecież na te pytania możesz odpowiedzieć nie czytają Ziemkiewicza.
        • Gość: gonzales Re: same sukcesy IIIRP IP: *.przemysl.hypnet.pl 08.02.13, 21:26
          I jescze jeden przykład sukcesu, przecież tak było odtrąbione jak Pawlak podpisał kontrbiznes.onet.pl/kto-placi-wiecej-od-polski-za-gaz,18567,5415397,1,news-detalakt
          • Gość: ja Re: same sukcesy IIIRP IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.13, 21:37
            Nasza rzeczywistość jest potwornie zakłamana, żyjemy w jakimś matrixie.
            Chyba żyjesz. Ja widzę że niektórym się powodzi lepiej, niektórym gorzej, ale ogólnie idzie do przodu. Powoli, ale jednak. I nie tylko w budżetówce. Pracuje w przeciętnym zakłądzie pracy i pamiętam czym przyjeżdzai do pracy inni pracownicy 10 lat temu, i widze co stoi na parkingu dzisiaj. A pracujemy fizycznie, to nie IC czy inne biura. Gaz był drogi, i dalej jest, bezrobocie było i jest wysokie, ale jakoś sobie radzimy.
            Nie wiem czy to lekka paranoja, czy jedna uległeś katastroficznej propagandzie PIS, który najwyraźniej postanowił wmówić wszystkim że jest jakaś katastrofa totalna, ale rozejrzyj się nie po necie, tylko po Polsce, powoli doganiamy świat, a jeszcze pamiętam jak za komuny zarabiałem w przeliczeniu 6 USD miesięcznie, i widzę różnicę.
        • lechowski51 Re: same sukcesy IIIRP 08.02.13, 21:43

gosc pisze
          widzę że sie już do końca dałeś ogłupić kaczystom, i ich propoagandzie. To teraz nowe zarządzenie Prezesa, mówić że tak źle nie było jeszcze nigdy, nawet za Gomułki. Dziwne tylko że jak ludzi zapytać jak się w ich rodzinie dzieje, to zazwyczaj widzą pozytywy, i że raczej przybywa. A że nie jest idealnie, i może i powinno być lepiej? Zawsze może być lepiej, i do tego trzeba dążyć.
          A Ziemkewicza nie czytam, nie ma nic ciekawego do powiedzenia od kilku lat. Pisze już chyba tylko i wyłącznie dla kasy. Zresztą jego ostatnia wolta i powrót do Rzepy Hajdarowicza, świadczą o tym najlepiej

Metoda rodem z Czerskiej!.Wpierw postawic absurdalna tezę a pózniej z nia podjąć POlemikę.Jestes kaczystą/co w salonie oznacza ze jestes zarażony trądem,masz podstawowe wykształcenie,czytasz Nasz Dziennik i od rana do wieczora słuchasz Radia Maryja/ a potem okłda sie oponenta kijem bejbolowym od głupków,ktorzy nienawidzą rzadu najlepszego od czasów Chrobrego.
          Ziemkiewicza nie czyta od lat ale oczywiście wie,że nie ma nic do powiedzenia i pisze tylko dla kasy.Tymczasem ludzie z misja z Czerskiej i Lizweeka piszą aby uszcześliwić Fajną Polskę i Fajnopolaków.
          ...a Ziemkiewicza z chęcia przeczytam nawet w organie Michnika,niech tylko spełnią jego warunki.
          www.wykop.pl/ramka/1401723/ziemkiewicz-wsciekle-plotkowanie/
          • Gość: ja Re: same sukcesy IIIRP IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.13, 22:33
            zamiast smażyć głodne kawałki o układach i salonach, może opowiesz koleżko ile miejsc pracy powstało w Mieleckiej SSE, powiedzmy przez ostatnie 10 lat?
            Bo ja pamiętam jeszcze te smętne resztki po WSK,i jak się wydawało że Mielec to taka dziura w której nikt nigdy nie zainwestuje.
            • lechowski51 Re: same sukcesy IIIRP 09.02.13, 10:20
              ....a u was Murzynow biją!.Jak sie nie ma argumentów to sie wyskakuje z SSE.W tej strefie pracuje ok 8 tys ludzi a WSK pracowało 25 tys.Czyli miejsca pracy nie powstały a się zmniejszyły.Mielec nie był i nie jest dziurą bo tutaj za czasow Kwiatkowskiego powstawały bombowce Łosie.A chę Cie POinformować,ze tej klasy samoloty były produkowane tylko w 5 krajach świata.
              Tylko ślepiec może powiedzieć,że Polska nie zmieniła sie od czasów upadku komuny.Poczytaj jednak trochę o II Rzeczpospolitej i porownaj co zrobili nasi dziadowie z krajem rozdartym przez 3 okupantów.Gdy musieli walczyć z bolszewicką nawała i najwiekszym kryzysem ekonomicznym wspołczesnego świata a wówczas zrozumiesz,żę ta obwodnica w Przemyślu otwierana z takim hukiem przez Tuska,w porównaniu z tym,co zrobili w ciagu 21 lat niepodległości nasi poprzednicy to mały pikuś!
              • Gość: gonzales Re: same sukcesy IIIRP IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.02.13, 12:29
                ppraca.interia.pl/zarobki/news-wyzysk-polski,nId,775950 No i co stoi na tym parkingu? 20 letnie VW czy bm-ki,są tez 15 letnie renowki /do 20 lat nie dojadą/ Wcześniej stały polonezy,fiaty 125,126 ,powiesz złomy, ale były produkowane w polskich fabrykach i przez polskich robotników. wiem że za komuny zarabiało się 10-15 dolarow i spodni z "lii"czu "wranglera" za to ciężko było kupić, dzisiaj kosztuja ok 300 zl,duzo ludzi kupuje? Chyba nie więcej niż w tamtych pewexach. Ale nie o tym chciałem pisać. W 1989 r Narod wybierając do Sejmu,Senatu czy na urząd Prezydenta działaczy "Solidarności" wybrał raczej mniej świadomie kapitalizm. Ale juz forma tego kapitalizmu zostala Narodowi narzucona . I ta forma się nie sprawdzila.Wszystkie rządy po 89 r prowadziły liberalna polityke wyniszczającą wszystko to co było polskie,panstwowe. Balcerowicz podatkami czy odsetkami niszczył polskie przedsiebiorstwa doprowadzając je do upadku w dalszej kolejności do sprzedaży. Piszesz gościu "ja" że pamietasz czasy tzw komuny więc zapewne to wszytko widziałeś,byc może wierzyłeś że tak być musi. Ale tak być nie musi, sa inne formy kapitalizmu/przecież nikt nie nawołuje tu do odbudowy realnego socjalizmu/, jedna z form jest to co napisał "lechowski" , napisał o wspaniałym okresie rozwoju polski,21 letnim/ a więc porównywalnym z tym od 89r/ w ktorym ze 3 części zaborczych stworzono mechanizm państwowy, wybudowano przemysl a polska myśl techniczna byla na wysokim poziomie. Niestety w wspólczesnym nam czasie zabrakło Piłsudskiego ,nikt nie zamknął złodziei -polityków w kryminale czy w obozie pracy dając im taczki i kilochy do pracy w kamieniołomach.Zamiast Mościckiego mielismy całkowicie niezdolnego do tej funkcji bufona Wałęsę a następnie cwaniaka-pijaka komucha Kwaśniewskiego, zamiast Kwiatkowskiego mielismy "wybitnych premierów" Bielecki,Suchocka,Pawlak,Oleksy ,Cimoszewicz itd. Ministrów nie będę wymienial bo nie ma sensu, zreszta w tych rządach najważniejsi byli ci od przekształcen własnosciowych czyli od prywatyzacji majątku panstwowego.
                Są inne formy kapitalizmu, można tworzyc tez tzw własną drogę. Rzecz w tym że wybrana drogę niewlasciwą i uprawiając matrix propagandowy utrzymuje sie społeczeństwo w przekonaniu że inaczej nie można.
            • solist Re: same sukcesy IIIRP 09.02.13, 12:43
              Lechowski ostatnio przemyślał znaczenie i cytuje w kółko to samo zdanie "Wpierw postawic absurdalna tezę a pózniej z nia podjąć POlemikę". NIe tylko w tym poście.

"obwodnica w Przemyślu otwierana z takim hukiem przez Tuska" - nie było żadnego huku, a na pewno nie większy niż wówczas gdy Kaczor odwiedził rolnika spod Przemyśla. Poza tym tym razem nie było superbuca, który zawsze Kaczorom towarzyszył.

Do gonzalesa:
              "zreszta w tych rządach najważniejsi byli ci od przekształcen własnosciowych czyli od prywatyzacji majątku panstwowego."
              Czy za Kaczora odbudowano polski przemysł cukrowniczy - proste pytanie, ale myślę, że na temat?
              • lechowski51 Re: same sukcesy IIIRP 09.02.13, 13:14
                Nie było huku jak otwierano przemyską obwodnice ale za to były wszystkie "zaprzyjaznine telewizje".Skoro na mądry tekst gonzalesa masz tylko swoją obsesyjną wrzutkę o Kaczorze to świadczy tylko o Twoim poziomie wiedzy i postrzegania rzeczywistosci.Chcę Cie poinformować że Kaczor rządził w Polsce chyba 16 miesiecy a my tutaj rozmawiamy o efektach przeobrażeń w ciągu 24 lat.Pomijam to,ze to właśnie za kaczora było najniższe bezrobocie,najwyższy przyrost PKB i najniższe podatki.Rozumiem,że dla takich jak Ty uganiających za potworem Goldsteinem/Kaczorem/,to nic nie znaczy,bo najważniejsze,że zabito nam sw.Barbare a stalinowscy oprawcy zamykali nam wspaniałych lekarzy i przedsiębiorców.
                • Gość: gonzales Re: same sukcesy IIIRP IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.02.13, 15:44
                  Solist,powiedz proszę dlaczego każdego kto sie ośmieli skrytykowac liberalną politykę gospodarczą prowadzoną przecież nie tylko przez rząd PO ale ośmielam się twierdzić przez wszystkie rządy po 89 r uważa sie za zwolennika PiS-u w osobie p.Kaczyńskiego? Oczywiscie masz rację ,za rządow PiS-u nie odbudowano w Polsce przemysłu cukierniczego. A może zadaj pytanie za jakich rządów ten przemysł zniszczono i dlaczego?
                  Po raz nie wiem ktory oswiadczam że nie jestem tu rzecznikiem PiS-u i uważam że najlepiej by sie stało aby wraz z PO i innym dziadostwem znikł z polskiej polityki. Czekam na partię która zaproponuje inną drogę rozwoju,nie liberalną.Mam cichą nadzieję że taka może być powstający Ruch Narodowy.Będę pewny jak powstanie i jasno określi swoje poglądy na państwo i jego gospodarkę. Krytykuje ponieważ Polskę matrix propagandowy okresla jako kraj żywiołowo się rozwijający w którym ludziom żyje się coraz lepiej. Owszem żyje sie coraz lepiej a nawet przybywa w zawrotnym tempie milionerów dolarowych których jest juz przeszło 50 tys. Przybywa tez w grupie urzędników rządowych o dochodzie ponad 1 tys m-cznie. Ale juz nie pisze się że jest wprost lawina tych ktorym realny dochod spada a nedza zagląda im przez drzwi.A o tych do ktorych już weszła to najlepiej zapomnieć ,wymazac .ICH NIE MA w swiadomości liberalnych rządow. wiadomosci.onet.pl/kiosk/gdzie-sie-podziali-optymisci,1,5415909,kiosk-wiadomosc.html
                  • Gość: gonzales Re: same sukcesy IIIRP IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.02.13, 15:48
                    sprostowanie, "Przybywa tez w grupie urzędników rządowych o dochodzie ponad 15 tys m-cznie"
                    • Gość: pysio Re: same sukcesy IIIRP IP: *.alfaks.com 09.02.13, 16:34
                      Wszystkim którzy uważają że żyje się lepiej lub jako -tako pragnę przypomnieć o olbrzymim zadłużeniu dzięki któremu jest to możliwe. Któregoś pięknego dnia obudzimy się z ręką w nocniku. Dający się zauważyć nacjonalizm ekonomiczny może doprowadzić do upadku państwa i uzależnienia już nie na drodze militarnej ale fiskalnej. Ta nowa forma podboju i uzależnienia jest niedostrzegana przez wielu i przez wielu popierana. Stare przysłowie "dobre złego początki" przy obecnej polityce sprawdzi się co do joty! Jeszcze może o tych zarobkach za komuny. Siła nabywcza średniej pensji za komuny w niczym nie odbiegała od dzisiejszej a może nawet była ciut wyższa. Chwytem propagandowym jest liczenie dolara po cenie u cinkciarza. Jedynym uczciwym kryterium jest moc nabywcza produktów. Dla propagandystów mam zajęcie! Mozecie sobie ustalić koszty stałe i ceny podstawowych produktów za komuny i teraz i ręczę wszystkim że zdumienia nie wyjdziecie!!!
                      • Gość: gonzales Re: same sukcesy IIIRP IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.02.13, 18:18
                        Widzisz Pysio, piszę o tym w wiekszości wątkow na tym forum. My już jesteśmy przegranym narodem. A tu matrixowi propagandyści twierdzą że jest prawie swietnie,ludzi bogaci, kraj sie rozwija,rząd super itd. A tymi długami samorządowymi,rządowymi w długu krajowym i zagranicznym nasze szanse na niezależność w każdej jednej dziedzinie maleją do zera. To że szwabska kanclerz robi już teraz zjazd swojej partii w Kołobrzegu jest nadzwyczaj wymowny. Przez te rządy od 89 r straciliśmy swój kraj.
                        Co do komuny to wszyscy ktorzy żyli w tamtym okresie wiedzą o czym piszesz, jasne ze to skończone kretyństwo przeliczać na dolary tamte pensje. Piszący tutaj postrzegaja tamten okres wyłącznie przez najgorszy okres w tzw komunie,okres kartek i octu w sklepach. Ale juz nikt nie wspomni że nawet w tym najgorszym okresie nikt głodny nie chodził i takiej armii bezdomnych nie było.
                        • Gość: gość Re: same sukcesy IIIRP IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.13, 18:30
                          Ale juz nikt nie wspomni że nawet w tym najgorszym okresie nikt głodny nie chodził i takiej armii bezdomnych nie było.
                          skończone kłamstwo
                          • Gość: pysio Re: same sukcesy IIIRP IP: *.alfaks.com 09.02.13, 19:23
                            Ty gościu musisz być na tyle młody że powielasz idiotyzmy propagandowe bez krzty krytycyzmu. Na pewno nikt głodny nie chodził!!! A smak szynki czy kiełbasy albo wyrobów wg własnego pomyślunku był niezrównany i każdy mógł sobie na to pozwolić. Dzisiaj w stosunku do komuny mamy karmę a nie żywność! Oczywiście popyt górował nad podażą. Ale tak między bogiem a prawdą ja nie widzę różnicy pomiędzy tym czy ja mam forsę a brakuje towaru albo nie mam kasy a pod towarem się półki uginają.
                            • Gość: gonzales Re: same sukcesy IIIRP IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.02.13, 20:25
                              Temu gosciowi Pysio nic nie wytłumaczysz.On nie stwierdza jednoznacznie że to co piszę jest kłamstwem, nie wysila sie na uzasadnienie. Proponuje gościowi aby policzył w przyblizeniu jaka musiała byc produkcja aby zaspokoić normy kartkowe. To że dzisiaj leży jak to Pysio słusznie ocenił karma w sklepach ,mało tego, często wielkrotnie myta,odswieżana, zmieniana data przydatnosci do spożycia,bowiem społeczeństwo nie stac na kupowanie, nie na to gość nie wpadnie. To że mleko zastąpiono wodą a masło margaryną tego tez gość zapewne nie wie.Może niech ktos starszy powie gosciowi jak wyglądała droga na wsi wieczorem gdy krowy sprowadzano z pastwisk ,dzisiaj na wsi jest jedna w porywach dwie krowy.W kazdej zagrodzie chowano świnie i drob,dzisiaj gosc spożywa kurczaki i wieprzowinę z ferm tuczonych paszami GMO. Piszę to po raz enty, jeśli spożycie artykułów kartkowych byłoby mniejsze niz dzisiaj to zapewne propaganda o tym by trąbiła na okrągło. Ale "gość" wie lepiej.
                              Podczas ogladania wieczornych wiadomości podali że w Rosji funkcjonuje ponad 500 szkół kadetow w których dzieci w wieku 11-17 lat są wychowywane w dyscyplinie żołnierskiej,uczone patrotyzmu.Chętnych do tych szkół jest o wiele więcej niż miejsc a absolwenci są przyjmowani do szkół oficerskich i najlepszych uniwersytetów cywilnych.Tam tworzą przyszłą elitę kraju,rosyjski Naród ma przyszłość.Bo tam politycy wiedzą że Ojczyzna jest najważniejsza.
                              • solist Re: same sukcesy IIIRP 10.02.13, 02:34
                                Do wzrostu pkb za czasów światowego prosperity nie będę się odnosił bo Lechowski to buc i palant z krótką pamięcią.Wstawka odnośnie zwiększenia urzędasów-doradców (fenomen po 89) też w zasadzie był do Lechowskiego. Zgadzam się z twoimi postami, gonzales, wszystkie rządy po '89 rozkładały to państwo. Zresztą po co szukać daleko, spójrzy na politykę Chomy, która to doskonale odzwierciedla problem w skali kraju. Myślę, że w tym przypadku uzasadniać nie trzeba. Najbardziej chyba pasuje zdanie "Pan na włościach". A pospólstwo się nie liczy. Wydawajmy kasę byle jak, a później kosztem mieszkańców łatajmy budżet.
                                Jeszcze jedno, sprawę GMO powinni znać doskonale PSLowcy - pytanie co zrobili w sprawie tysięcy ha roślin modyfikowanych genetycznie obsianych w Polsce? W jaki sposób wpływali (a może nie wpływali?) na oznaczanie produktów itd. Już o soli przemysłowej nie wspomnę - nielegalnie zamiecione pod dywan przez legalnie wybrany rząd. Nie chce mi się dalej pisać bo ludziom w zasadzie wytłumaczyć się wiele nie da. Tu na forum pisują tylko nieliczni i cała ta awantura dotyczy ledwie garstki, nas samych.
                                • lechowski51 Re: same sukcesy IIIRP 10.02.13, 15:36
                                  Rozumiem,że jak podałem fakty to jestem bucem,bo to nie zgadza sie z Twoja chorą wiarą w faszystowski kaczyzm?!
                                  ..a tak wyglada kolejny cud Tuska.Tym razem z Brukseli;
                                  www.facebook.com/photo.php?fbid=407274246033819&set=a.317698478324730.71850.317436251684286&type=1&theater
                                  • Gość: gonzales Re: same sukcesy IIIRP IP: *.przemysl.hypnet.pl 10.02.13, 17:22
                                    To jest właśnie matrix propagandowy,sukces Tuska ,sukces PO.A swoją droga gdyby te pieniądze były przeznaczone na tworzenie miejsc pracy to wypadałoby zamknąć dzioby. Niestety, do szwabów wróci 85% do pzostałych od 60do70%. Rodzimi "binesmeni " rozkradną z 5 %, państwo i samorządy żeby korzystac z tych funduszy zadłużą się na setki milardów zł a jeszcze żydowskim bankom trzeba oddać lichwiarskie 30 % od kredytów.
                                    praca.wp.pl/title,Coraz-wiecej-pracownikow-nie-dostaje-pensji,wid,15317181,wiadomosc.html?ticaid=1100aa
                                    • Gość: HAHA Re: same sukcesy IIIRP IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.13, 18:25
                                      TO RAZEM 120 PROCENT :)
                                      • lechowski51 Re: same sukcesy IIIRP 10.02.13, 18:47
                                        Lepiej wez sie za nauke bo nie zaliczysz gimnazjum!
                                        • Gość: gonzales Re: same sukcesy IIIRP IP: *.przemysl.hypnet.pl 11.02.13, 09:04
                                          On niczego nie zrozumiał lub ma tu do spełnienia swoja rolę. Tusk siada do autobusu i będzie uprawiał swoją propagandę sukcesu. Ciekawe o ile spadnie bezrobocie,ile powstanie miejsc pracy ,ile młodych nie wyjedzie bo w kraju znajdą pracę, zarobią na utrzymanie rodziny i na mieszkanie?
                                          • lechowski51 Re: same sukcesy IIIRP 11.02.13, 09:30
                                            Gonzales!.Obserwuje od pewnego Twoja aktywność na tym forum.Co ciekawe deklarujesz sie jako zwolennik ruchu narodowego.W stanie wojennym byłem jednym z niewielu na terenie tego wojewodzka,ktory odbudowywał zalążki ruchu narodowego.Organizowaliśmy sie przy niemal wrogości wiekszości ludzi z podziemia Solidarności zdominowanej prze ideologię korowska,trockistowska czy socjalistyczną.Dmowski dla wielu z tych wspaniałych zreszta działaczy,był takim samym zagrożeniem jak Mussolini.Mineło wiele czasu.Myślenie o Polsce i polityce ukształtowałem sobie na dziełach Dmowskiego,najwybitniejszego moim zdaniem myśliciela politycznego Polski w XX wieku, ale też doświadczenie i realna ocena tego co nastąpiło w Polsce po okrągłym stole wskazuje mi,że na dzisiaj mało realne jest odbudowanie partii narodowej jako samodzielnego bytu politycznego.Co więc czynić?.Moim zdaniem trzeba działac w partiach o zbliżonym ideowo programie,zgodnym z polskim interesem narodowym.Dzisiaj jedynym takim stronnictwem,mającym realne szanse na rządzenie jest PiS.A największym zagrożeniem dla Polski jest bolszewia od Palikota i dogorywające postkomunistyczne niedobitki z SLD.
                                            • lechowski51 Re: same sukcesy IIIRP 11.02.13, 09:41
                                              Nie przeszkadzają im pomniki bolszewickich okupantow na ulicach Warszwy.Za zagrożenie uważaja spadkobiercow tych,ktorzy do końca walczyli z hitlerowskim i bolszewickim okupantem;

Paweł Piskorski, szef NZS na Uniwersytecie Warszawskim w latach 1990-1991, nie bagatelizuje problemu: - Narodowcy zawsze byli dla nas obcym środowiskiem. W trudnych latach 80. środowisko NZS i narodowe było nawet w kolizji, nie współpracowaliśmy, ich poglądy nie były w NZS reprezentowane. Jeśli dziś NZS próbuje zmienić to i lansuje się przy Ruchu Narodowym, to jest niedopuszczalne. Ale jeśli jest to na przykład debata w ramach jakiegoś cyklu przedstawiania różnych poglądów, to nie widzę w tym nic złego.
                                              wyborcza.pl/1,75248,13379943,Narodowcy_chca_agitowac_na_UW__Mlodziezowki_ostro.html
                                              • Gość: gonzales Re: same sukcesy IIIRP IP: *.przemysl.hypnet.pl 11.02.13, 12:31
                                                Myślę że w przeszło połowie społeczęnstwa która nie uczestniczy w wyborach jest kilkadziesiąt procent takich którzy szukają w polskiej polityce czegos nowego.Nowych pomysłów na Państwo,na gospodarke itd. O ile Ruch Narodowy takie pomysły zaprezentuje,nie będzie kłótni wewnętrznych,nie przyjmą do swoich szeregów spadochroniarzy z innych partii i takich którzy juz wszędzie byli to moze jest szansa na zmiany w kraju. Co do tego że środowiska PO czy lewackie protestuja to nic dziwnego,bowiem oni się boją utraty władzy, wpływów a może niektorzy i kryminału. Co do PiS-u, znajduję sporo wspólnego w tym co mówi Kaczyński na temat państwa ale nie widzę siebie w tej partii z uwagi na jej poddanstwo wobec Koscioła. W moich pogladach to Kosciół ma służyć Polsce a nie Polska Kościołowi. Do wyborow jeszcze trochę i mam nadzieję że nie będę musiał wybierac tzw mniejszego zła.
                                                • solist Re: same sukcesy IIIRP 11.02.13, 14:18
                                                  Dmowski to typowy "patriota polski katolik:
                                                  "Gdybyśmy byli podobni do dzisiejszych Włoch, gdybyśmy mieli taką organizację jak faszyzm, gdybyśmy wreszcie mieli Mussoliniego, największego niewątpliwie człowieka w dzisiejszej Europie, niczego więcej nie byłoby nam potrzeba."
                                                  "Katolicyzm nie jest dodatkiem do polskości, zabarwieniem jej na pewien sposób, ale tkwi w jej istocie, w znacznej mierze stanowi jej istotę. Usiłowanie oddzielenia u nas katolicyzmu od polskości, oderwania narodu od religii i od Kościoła, jest niszczeniem samej istoty narodu."
                                                  i zaraz:
                                                  "Gdyby Polska nie miałaby tylu Żydów, nigdy by nie było rozbiorów."

A wasz bóg - Jezus - był Żydem ...

ale bardziej wolę ten tekst, ale to dla myślących, nie dla Lechowskiego:
                                                  "Człowiek dla samego siebie jest o wiele więcej skomplikowaną i o wiele trudniejszą do wytłumaczenia istotą niż dla innych, bo ma przed sobą cały świat wewnętrzny, dla tych innych niedostrzegalny i tym samym poniekąd nie istniejący. Gubimy się we własnej duszy, nie umiejąc ani określenia, ani nazwy znaleźć dla rozmaitych jej składników, nie wiedząc, że w jej głębi drzemią instynkty zdolne w odpowiedniej chwili nad całym naszym jestestwem zapanować. I czasami jeden fakt, jedno spostrzeżenie w wewnętrznym świecie jak błyskawica oświetla wnętrze naszej własnej duszy, pozwala nam dojrzeć w niej pierwiastki, o których nigdyśmy nie myśleli i istnienia ich nigdy nie przypuszczali."

Czyli chleb, mydło i powidlo i każdy, dosłownie KAŻDY "wielki" myśliciel pier.doli tak samo i od rzeczy.
                                                  • lechowski51 Re: same sukcesy IIIRP 11.02.13, 16:37
                                                    Jak dla każdego POstępaka żródłem wiedzy jest dla Ciecie Wikipedia bo na czytanie czegoś co ma format wiekszy aniżeli A-4 nie masz czasu ani rozumu.Aby pisać o Dmowskim to przyzwoitościa jest przeczytać chocby Myśli nowoczesnego Polaka i Polityka polska,odbudowanie państwa polskiego.Warto rownież poznać historie ruchu narodowego od Jeża,Popławskiego po Dmowskiego,Rybarskiego,Grabskiego itd.
                                                    Ignorant i ciemniak może tylko mówic o polskim ruchu narodowym jako czymś zbliżonym do włoskiego faszyzmu czy tez narodowego socjalizmu w Niemczech.
                                                    Wystarczy wziąc choćby autobiografie Giedroycia,który był typowym polskim socjalista/piłsudczykiem/ aby sie przekonać,że problem żydowski w Polsce to nie był problem rasowy a ekonomiczny.To m.in Giedroyć jako wysłannik polskiego rzadu rozmawiał w NY z przedstawicielami żydowskiego Jointu o żydowskiej emigracji z Polski.To Zydzi amerykańscy byli skłonni dać 15 mln$ aby biedota zydowska z Polski nie emigrowała do Ameryki tylko na Madagaskar!.
                                                    To,że katolicyzm stanowi o istocie polskości powie Ci każdy historyk,socjolog a jak o tym nie wiesz to jesteś zwykłym abnegatem.
                                                  • Gość: xyz Re: same sukcesy IIIRP IP: *.przemysl.hypnet.pl 12.02.13, 10:52
                                                    Przeczytaj i sie zastanow,znajdziesz odpowiedzi na pytania które sobie zadajesz

Myślicie samodzielnie??? AKURAT!!!
                                                    1 – ODWRÓĆ UWAGĘ

Kluczowym elementem kontroli społeczeństwa jest strategia polegająca na odwróceniu uwagi publicznej od istotnych spraw i zmian dokonywanych przez ... rozwiń całośćpolityczne i ekonomiczne elity, poprzez technikę ciągłego rozpraszania uwagi i nagromadzenia nieistotnych informacji. Strategia odwrócenia uwagi jest również niezbędna, aby zapobiec zainteresowaniu społeczeństwa podstawową wiedzą z zakresu nauki, ekonomii, psychologii, neurobiologii i cybernetyki. „Opinia publiczna odwrócona od realnych problemów społecznych, zniewolona przez nieważne sprawy. Spraw, by społeczeństwo było zajęte, zajęte, zajęte, bez czasu na myślenie, wciąż na roli ze zwierzętami (cyt. tłum. za „Silent Weapons for Quiet Wars”wink.

2 – STWÓRZ PROBLEMY, PO CZYM ZAPROPONUJ ROZWIĄZANIE

Ta metoda jest również nazywana „problem – reakcja – rozwiązanie”. Tworzy problem, „sytuację”, mającą na celu wywołanie reakcji u odbiorców, którzy będą się domagali podjęcia pewnych kroków zapobiegawczych. Na przykład: pozwól na rozprzestrzenienie się przemocy, lub zaaranżuj krwawe ataki tak, aby społeczeństwo przyjęło zaostrzenie norm prawnych i przepisów za cenę własnej wolności. Lub: wykreuj kryzys ekonomiczny, aby usprawiedliwić radykalne cięcia praw społeczeństwa i demontaż świadczeń społecznych.

3 – STOPNIUJ ZMIANY

Akceptacja aż do nieakceptowalnego poziomu. Przesuwaj granicę stopniowo, krok po kroku, przez kolejne lata. W ten sposób przeforsowano radykalnie nowe warunki społeczno-ekonomiczne (neoliberalizm) w latach 1980. i 1990.: minimum świadczeń, prywatyzacja, niepewność jutra, elastyczność, masowe bezrobocie, poziom płac, brak gwarancji godnego zarobku – zmiany, które wprowadzone naraz wywołałyby rewolucję.

4 – ODWLEKAJ ZMIANY

Kolejny sposób na wywołanie akceptacji niemile widzianej zmiany to przedstawienie jej,jako „bolesnej konieczności” i otrzymanie przyzwolenia społeczeństwa na wprowadzenie jej w życie w przyszłości. Łatwiej zaakceptować przyszłe poświęcenie, niż poddać się mu z miejsca. Do tego społeczeństwo, masy, mają zawsze naiwną tendencję do zakładania, że „wszystko będzie dobrze” i że być może uda się uniknąć poświęcenia. Taka strategia daje społeczeństwu więcej czasu na oswojenie się ze świadomością zmiany, a także na akceptację tej zmiany w atmosferze rezygnacji, kiedy przyjdzie czas.

5 – MÓW DO SPOŁECZEŃSTWA JAK DO MAŁEGO DZIECKA

Większość treści skierowanych do opinii publicznej wykorzystuje sposób wysławiania się, argumentowania czy wręcz tonu protekcjonalnego, jakiego używa się przemawiając do dzieci lub umysłowo chorych. Im bardziej usiłuje się zamglić obraz swojemu rozmówcy, tym chętniej sięga się po taki ton. Dlaczego? „Jeśli będziesz mówić do osoby tak, jakby miała ona 12 lat, to wtedy, z powodu sugestii, osoba ta prawdopodobnie odpowie lub zareaguje bezkrytycznie, tak jakby rzeczywiście miała 12 lub mniej lat” (zob. Silent Weapons for Quiet War).

6 – SKUP SIĘ NA EMOCJACH, NIE NA REFLEKSJI

Wykorzystywanie aspektu emocjonalnego to klasyczna technika mająca na celu obejście racjonalnej analizy i zdrowego rozsądku jednostki. Co więcej, użycie mowy nacechowanej emocjonalnie otwiera drzwi do podświadomego zaszczepienia danych idei, pragnień, lęków i niepokojów, impulsów i wywołania określonych zachowań.

7 – UTRZYMAJ SPOŁECZEŃSTWO W IGNORANCJI I PRZECIĘTNOŚCI

Spraw, aby społeczeństwo było niezdolne do zrozumienia technik oraz metod kontroli i zniewolenia. „Edukacja oferowana niższym klasom musi być na tyle uboga i przeciętna na ile to możliwe, aby przepaść ignorancji pomiędzy niższymi a wyższymi klasami była dla niższych klas niezrozumiała (zob. Silent Weapons for Quiet War).

8 – UTWIERDŹ SPOŁECZEŃSTWO W PRZEKONANIU, ŻE DOBRZE JEST BYĆ PRZECIĘTNYM

Spraw, aby społeczeństwo uwierzyło, że to „cool” być głupim, wulgarnym i niewykształconym.

9 – ZAMIEŃ BUNT NA POCZUCIE WINY

Pozwól, aby jednostki uwierzyły, że są jedynymi winnymi swoich niepowodzeń, a to przez niedostatek inteligencji, zdolności, starań. Tak, więc, zamiast buntować się przeciwko systemowi ekonomicznemu, jednostka będzie żyła w poczuciu dewaluacji własnej wartości, winy, co prowadzi do depresji, a ta do zahamowania działań. A bez działań nie ma rewolucji!

10 – POZNAJ LUDZI LEPIEJ NIŻ ONI SAMYCH SIEBIE

Przez ostatnich 50 lat szybki postęp w nauce wygenerował rosnącą przepaść pomiędzy wiedzą dostępną szerokim masom a tą zarezerwowaną dla wąskich elit. Dzięki biologii, neurobiologii i psychologii stosowanej „system” osiągnął zaawansowaną wiedzę na temat istnień ludzkich, zarówno fizyczną jak i psychologiczną. Obecnie system zna lepiej jednostkę niż ona sama siebie. Oznacza to, że w większości przypadków ma on większą kontrolę nad jednostkami, niż jednostki nad sobą.
                                                    Jabberwocky dnia styczeń 23 2013
                                                  • solist Re: same sukcesy IIIRP 13.02.13, 06:59
                                                    Jeżeli to wszystko powiedziałby Dmowski to byłby moim idolem albo kolegą po fachu. Wszystko xyz co napisałeś/przytoczyłeś to prawda. Daleko szukać nie trzeba, wystarczy popatrzeć na politykę rządów w Polsce, które podlegają wpływom "pracodawców" zza granicy. Jeżeli rozumiesz to wszystko to zacznij uświadamiać żonę, dzieci, sąsiadów i kogo się da. Dość szybko zorientujesz się, że społeczeństwo traktuje cię jak głupka, ale ze stada baranów da się zawsze wyłowić jedną, dwie owieczki i reakcja łańcuchowa postępuje. Wolno, mało skutecznie ale świadomość jest podtrzymywana na jakimś poziomie i zawsze będzie stanowić alternatywę. Itd, itp
                                                  • lechowski51 Re: same sukcesy IIIRP 13.02.13, 09:52
                                                    Twoj i innych POstępaków problem polega na tym,że was od dzieciństwa uczyli nienawidzieć.Wpierw byli to imperialisci i obszarnicy,potem Ameryka ze swoja bomba atomowa dlatego musieliście "walczyć o pokój".Teraz są czarni i Watykan a tez sąsiedzi co zamiast w niedzielę do galerii,wybierają mniej POstępowe spedzanie czasu w kościele.Kiedyś powiedziano Ci, ze faszysta jest Dmowski a Kaczafi chce wojny z Rosją.Do takiego widzenia świata nie potrzebujesz wiedzy-wystarczy nienawiść.Jak przeczytasz Dmowskiego chocby "Niemcy,Rosja i kwestia polska", to zobaczysz,że to co pisał 100 lat temu, jest dalej aktualne jak to,gdy 150 lat temu Anglicy powiedzieli,ze ich interesy narodowe sięgają tylko do Renu.
                                                  • Gość: gonzales Re: same sukcesy IIIRP IP: *.przemysl.hypnet.pl 14.02.13, 12:01
                                                    Poprzyjmy Pawla Kukiza wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/pawel-kukiz-wyda-plyte-zeby-politycy-zobaczyli-co-,1,5420432,wiadomosc.html Przy poparciu "Solidarności" jest szansa na wymuszenie zmian w ordynacji wyborczej. Tylko JOW może byc szansą na wyeliminowanie partiokracji.
                                                  • lechowski51 Re: same sukcesy IIIRP 14.02.13, 12:49
                                                    Popieram i popierałem ale nie uważam ze JOW rozwiążą problemy polskiej demokracji.Obserwowałem jak ten system funkcjonuje w ojczyznie demokracji czyli w Anglii.Tam co kwartał otrzymywałem od radnego wybranego w moim okręgu sprawozdanie z tego co robił dla naszej społeczności.Z kim się spotkał i jakie jest jego stanowisko wobec lokalnych problemow jak wywóz śmieci,komunikacja miejska,środki na szkolnictwo itd.Tam ten system bezpośrednich wyborów posłow i radnych funkcjonuje od dziesięcioleci.Tymczasem my mamy klasyczny postkolonialny naród nastawiony życzeniowo do swojego państwa,manipulowany a nie informowany przez główne media.Trzeba czasu i nauki aby świadomie wybierać.Widać to choćby przy wyborach do Senatu.Mieliśmy JOW i....wybraliśmy tych z PO,PiS,PSL i SLD a nie niezależnych kandydatów.Bo podstawą systemu demokracyjnego nie są "samodzielni strzelcy" a partie polityczne.Oczywiści,że przy wyborach bezpośrednich zmieni się odpowiedzialność tych,ktorych będziemy wybierac.Dzisiaj np.posłowie PO i Ruchali Kota głosowali za podwyższeniem wieku emerytalnego kobietom o 5 lat o czym głosujące kobiety pózniej zapominają i będą głosować na Rząsę czy Tomczaka bo...nienawidzą Kaczora.
                                                  • Gość: gonzales Re: same sukcesy IIIRP IP: *.przemysl.hypnet.pl 14.02.13, 13:42
                                                    Należy stworzyć narzędzia ,resztę zrobi czas. Wyrasta nowe pokolenie,nie bedzie juz skażone dawnym systemem,część otarła się poza granicami kraju o inne modele.To musi wypalić, jesli nie to co zmieni nasz kraj? Co do partii politycznych, potrzebne sa partie ideowe,mające czytelny program a nie partie władzy.Dzisiejsze partie mają na celu wyłącznie władzę,konkretnie korzyści z niej płynące.Należy je jak najszybciej wyeliminować ponieważ szkodzą krajowi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka