Gość: matti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.13, 23:32 czy możecie żyć normalnie po tym jak wasi ojcowie i dziadkowie wymordowali w tak bestialski sposób tylu ludzi w czasie rzezi wołyńskiej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: armagedon Re: Bracia Ukraińcy IP: *.play-internet.pl 02.03.13, 07:26 mówi się tylko o Wołyniu, ale to nie oddaje realiów i szkodzi historii i pamięci. Mało kto wspomni o Małopolsce wschodniej, Podolu, Pokuciu. Nie znający historii, lubią zabierać głos. Znam PiS-owca z Przemyśla, który operuje hasłami i faktami których nie zna i nie rozumie. Ale w imię partyjniactawa i nienawiści politycznej dupek pie... slogany i hasła powszechnie używane przez prezesa. Również znam pacjenta z PO,który zachowuje się podobnie jak kolega z PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam Re: Bracia Ukraińcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 13:25 A ty możesz spokojnie spać, jak władze AK doprowadziły do śmierci tylu Polaków podczas Powstania Warszawskiego? W tym wielu dzieci i niewinnych mieszkańców Warszawy? Jak śpisz człowieku? Polaku i patriocie i jak myślę nacjonalistyczny polski motłochu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Re: Bracia Ukraińcy IP: *.alfaks.com 02.03.13, 15:27 zabolało pana ukraińca co dla mnie ten naród nie powinien istnieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Bracia Ukraińcy IP: *.alfaks.com 02.03.13, 16:38 A czy ty głupolu policzyłeś ilu ludzi zginęło za sprawą upowskich ba nderowców? Możesz nawet nie liczyć od razu ci powiem że o wiele więcej i na dodatek w imię bzdurnych ideałów. Myśmy przynajmniej walczyli o wolność! Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Bracia Ukraińcy 02.03.13, 19:28 oni też walczyli o wolność.postanowili Polaków wyzwolić od trudów życia.udało im sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Bracia Ukraińcy IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 22:47 > Możesz nawet nie liczyć od razu ci powiem że o wiele więcej Jeśli chodzi o porównanie ofiar Ukraińców na Wołyniu i w Galicji Wschodniej oraz Polaków zabitych podczas powstania, to nie ma Pan racji: tych pierwszych nie tylko nie zginęło "o wiele więcej", ale nawet nie zginęło ich WIĘCEJ. W Warszawie liczba ofiar krwawego lata 1944 wyniosła po stronie polskiej ok. 200 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Bracia Ukraińcy 02.03.13, 19:27 zwracam uwagę na charakterystyczny adres:*.neoplus.adsl.tpnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Bracia Ukraińcy IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 22:49 Po pierwsze, w języku polskim nazwy narodowości w formie rzeczownikowej piszemy wielka literą. Po drugie - czy jest Pan nazistą? Oni też uważali, że pewne narody powinny zniknąć z powierzchni ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk Re: Bracia Ukraińcy nas poważają. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 20:34 Bracia Ukraińcy tak nas poważają,że splunąć im się nawet nie chce w naszym kierunku a co dopiero rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stepan Re: Bracia Ukraińcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 20:55 Jako neobanderowiec czytam tu wpisy polskich nacjonalistów i się z nimi zgadzam, zwłaszcza z niejakim Lechowskim, pysiem, mattim czy innymi kretynami. Uważam jak i oni, żeby na rdzennych terenach Rusi czy Polski mieszkali tylko Rusini albo Polacy. Tak jednak nie jest. Na przykład, w Przemyślu i okolicach gdzie dawniej żyli Rusini żyja Polacy, to skandal. I słusznie pisze gwiazda nacjonalizmu, pederasta z wyboru Lechowski z Mielca, tak dalej być nie może. Chętnie pomogę. Jeszcze potrafię zwołać chłopaków i stworzyć sotnię. Niech żyje wolna Ukraina i niech żyje wolna Polsza. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Bracia Ukraińcy 02.03.13, 21:11 rzeczywiście elegancja wypowiedzi i dobór argumentów potwierdza samodiagnozę-neobanderowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stepan Re: Bracia Ukraińcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 21:23 Dziękuje za komplement, Wy Polacy to potraficie pochwalić :) Co możesz jeszcze napisać o Ukraińcu takim ja ja? Neobanderowiec, to dużo znaczy, jestem z tego dumny jak i Polscy nacjonaliści. Chociażby taki Lechoś z Mielca, bardzo aktywny na forum mnie nie przeszkadza że jak jego idol Dwomski jest pederastą (tak piszą na forum). Noszę takie majtki, do których się trudno dostać. Pozdrawiam wszystkich polskich nacjonanistów, jakom i sam nacjonalista. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Bracia Ukraińcy 02.03.13, 21:59 każdy ma swój powód do dumy.ja się za polskich nacjonalistów wstydzę.ale spotkałem wielu Ukraińców którzy ze swoich nacjonalistów nie byli dumni.dzisiaj nacjonaliści to taki wybrakowany towar.podobnie jak obsesyjni homofobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Bracia Ukraińcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 03:01 No właśnie, nacjonaliści to take ścierwo, które psuje obraz każdego narodu, szkoda że na tym forum to ścierwo ma głos. Tacy ludzie winni mieć dożywotni zakaz udzielania się na wszelkim forum. Żaden naród nie różni się zbytnio od siebie, ale taki pomiot jak dojdzie do władzy potrafi zrobić z niego naród bandycki, okrutny i morderczy co potwierdza niejednokrotnie historia. Nacjonalistom należy raz na zawsze zamknąć usta. Szkoda że na tym forum mają głos. Do nich nic już nie dociera, to taka szumowina która chowa się pod hasłami bóg, honor i ojczyzna. I chętnie wykorzystują do tego sport, kryjąc się za szalikami i kapturami. To zmora naszych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abra,him Re: Bracia Ukraińcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 21:39 Jeżeli zadajesz takie pytanie to jesteś idiotą. Kim jesteś błaźnie, że zadajesz takie pytania? Od kiedy to dzieci odpowiadają za winy swoich rodziców? Gdzie przeczytałeś, że tak jest? O ile w ogóle coś czytasz oprócz wypowiedzi takich samych idiotów jak i ty, pokaż to na czym opierasz swoje idiotyczne poglądy? Gó...arzu, bo jak sądzę nie masz nawet 18 lat co ty wiesz o czasach przeszłych? Rodzice zapewniali ci koryto, nie musiałeś się bujać z komuną i teraz piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Bracia Ukraińcy IP: *.alfaks.com 02.03.13, 21:55 A CZY TY STIOPA OPRÓCZ ZWOŁANIA SOTNI JESZCZE COŚ POTRAFISZ ZROBIĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Bracia Ukraińcy 02.03.13, 22:00 nie mówimy o odpowiedzialności dzieci tylko o odpowiedzialności nacjonalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat120 Re: Bracia Ukraińcy IP: 109.110.193.* 03.03.13, 10:47 Sądząc po ich forumowej reprezentacji, z półgłówkiem w rodzaju bandersztatowego "historyka" na czele, mają się całkiem nieźle. Kłamstwa, oszustwa historyczne, obelgi, nienawiść do Polski i jawne wręcz gloryfikowanie zbrodniczego faszyzmu ukraińskiego - to ich styl. Czyli nihil novi. Z wolna powracają problemy Polski przedwrześniowej. Z tym, że wtedy władze próbowały temu przeciwdziałać, dziś zaś wynagradzają ich sowitymi, publicznymi dotacjami. Czyli działają na naszą zgubę. Dzieci Bandery w odróżnieniu od dzieci Hitlera, nie wstydzą się haniebnych uczynków swoich przodków. Wręcz przeciwnie uważają ich czyny za chwalebne i stawiają tych oczywistych kryminalistów na pomniki. Pół biedy kiedy dzieje się to na Ukrainie (o tym już wypowiadał się parę razy Parlament Europejski). Gorzej gdy ma to miejsce w Polsce, gdzie "nasi bracia" postawili nielegalnie dziesiątki "upamiętnień" osobnikom będącym dla nas symbolem zbrodni, okrucieństwa i zdziczenia. Władze nie reagują chyba, że chodzi o przypadki wykonywania decyzji administracyjnych w czynie społecznym (przypadek Chryszczatej). Wtedy na żądanie organizacji ukraińskich wszczynają śledztwo i przesłuchują osoby mogące mieć w/g nich związek z przywróceniem stanu zgodnego z prawem. Swoją drogą osobnikiem o nicku "historyk" dawno już powinien zainteresować się z urzędu prokurator. A może już to zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Bracia Ukraińcy IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.13, 11:04 Swoją drogą osobnikiem o > nicku "historyk" dawno już powinien zainteresować się z urzędu prokurator. A mo > że już to zrobił? Chodzi o "Historyka" czy "historyka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat120 Re: Bracia Ukraińcy IP: 109.110.193.* 03.03.13, 11:17 Chodzi oczywiście o notorycznego oszusta "pisującego" spod: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
darino Ukraińcy 03.03.13, 14:09 Ja tam sen mam spokojny. Co do Wołynia, to nie pierwszy ani ostatni raz, kiedy ludność cywilna się mordowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat120 Re: Ukraińcy IP: 109.110.193.* 03.03.13, 16:19 darino napisał: Co do Wołynia, to nie pierwszy ani ostatni raz, kiedy ludność cywilna się mordo > wała. Masz nadzieję na powtórkę? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Ukraińcy 03.03.13, 20:08 darino napisał: Co do Wołynia, to nie pierwszy ani ostatni raz, kiedy ludność cywilna się mordo > wała. sama z siebie a upowcy patrzyli z załozonymi rękami na to dzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Ukraińcy IP: *.alfaks.com 03.03.13, 21:01 Co ty chcesz histeryku udowodnić że niby w powstaniu warszawskim te 200 000 to wymordowali sami Polacy? Być może że jakąś niewielką liczbę osób sami Polacy zlikwidowali /nie zamordowali/ ze względów obronnych np. kapusi ale mogę cię zapewnić że osobiście zamordowali Warszawiaków szwaby ze swoimi ukraińskimi pomocnikami. Kto ciebie uczył historii? Czyżby w bunkrze na kursach spałeś akurat na tym wykładzie bo ja nie wierzę by taką bzdurę po za tobą mogli wymyśleć twoi przełożeni. Ja wiem że teraz będziesz ględził o tym że powstanie z góry było skazane na porażkę wzorując się na ruskiej propagandzie ale zastanów się czy bandera rozpoczynając jatkę miał jakiekolwiek szanse na powodzenie? Nigdy nie przeczytałem w twoich postach pisanych pod różnymi nickami byś miał podobne zdanie o banderze i całej banderowskiej swołoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Ukraińcy IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.13, 21:28 ale mogę cię zape > wnić że osobiście zamordowali Warszawiaków szwaby ze swoimi ukraińskimi pomocni > kami. Akurat Ukraińców tam było stosunkowo niewielu. Na Woli i Ochocie "wsławiała" się m.in. RONA, a to nie Ukraińcy, tylko Kamiński... Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Ukraińcy 03.03.13, 21:41 pysiu,to do mnie?naprawdę??masz zły dzień dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrażliwy Lubiłem patrzeć na tryskającą krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 21:58 www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130301/WEEKEND/130309961 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrażliwy. Byłem gorszy od zwierzęcia.Byłem w AK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 22:01 www.tvn24.pl/kultura-styl,8/bylem-gorszy-od-zwierzecia-bylem-zolnierzem-ak,148732.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat120 Re: Lubiłem patrzeć na tryskającą krew IP: 109.110.193.* 03.03.13, 22:03 Znowu ten oszust?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Lubiłem patrzeć na tryskającą krew IP: *.alfaks.com 04.03.13, 07:58 Wenusie, to nie do ciebie! To do Histeryka który który nam wciska histeryczną propagandę! Dla mnie jest jasne że tak samo jak ja nie cierpisz degeneratów bez względu na narodowość i opcje jakie reprezentują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kum Re: Bracia Ukraińcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.13, 08:14 ... ludzie nie dajcie sie podpuscic takim indywiduom w rodzaju histeryka, Ukraincy to nasi bracia slowianie, którzy sa z nami bardzo blisko spokrewnieni (patrz badania DNA) i do ktorych wbrew pozorom ciagnie Polakow jak do krewnych i w interesie obydwu narodow jest jak najblizsza wspolpraca, ktora w efekcie zapewni sile obu krajom - natomiast histeryk to takie ukrainskie gow.no, ktorego pelno jest w rowniez w innych narodach, tak samo jak jest polskie go.wno, zydowskie go.wno itd... jest to element w kazdym narodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leclerc Re: Bracia Ukraińcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 09:39 To ja, działacz A.K.a, ale muszę się ukrywać i udaję banderowca by wykurzyć upowców z ich bunkrów. Tylu tu na tym forum rozpleniło się pluskiew, że trzeba działać. Musimy wiedzieć kto jest kim, a nie jak było dotychczas, że się pozdrawialiśmy przy drzwiach lub płocie, pośmialiśmy się i nic. Każdy coś knuje. I te knucia trzeba wyjąć na światło dzienne. Trzeba wiedzieć co oni czytają, ogladają i o czym mówią. I czy czasem nie mają gdzieś w garażu maczety lub pistoletu albo karabinu i czy nie czekają na odpowiedni moment by nam strzelić w głowę i zabrać nam z domu święte obrazy, różaniec i wodę święconą. Musimy działać, tak nie może być dalej. Ukrywam się udając banderowca ale cały czas korzystam z TP SA. bo to francuska firma, a ja też jestem Fracuzem, tylko że w duszy wielkim Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk Poczytaj mi mamo co zrobić z braćmi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 10:52 Podstawowe wytyczne do polonizacji Chełmszczyzny I. Myśl przewodnia A) Wszyscy prawosławni Chełmszczyzny są zniszczonymi Polakami, którzy przez ucisk zaborców odpadli od polskości. Akcję polonizacyjną w stosunku do prawosławnych, mówiących po polsku i podających się za Polaków, traktować należy ich jak Polaków i prowadzić robotę pod kątem rewindykacji wyznaniowej. Należy ją prowadzić ostrożnie oraz indywidualnie w stosunku do osób i rodzin, co do których jest pewność iż są: 1) obojętni dla cerkwi prawosławnej, 2) uświadomieni o tym, iż oni sami lub ich przodkowie przeszli na prawosławie pod przymusem caratu; 3) ulegli wpływom polonizacyjnym w takim stopniu, iż zmiana wyznania stała się ich wewnętrzną potrzebą; 4) mieszkają pojedynczo wśród większego zgrupowania polskiego; 5) uzależnieni materialnie od czynników, które wyrażą im życzenie lub warunek zmiany wyznania. B) Akcję polonizacyjną w stosunku do prawosławnych, przywiązanych do religii prawosławnej oraz do Polaków podających się za Rusinów prowadzić należy nie pod kątem rewindykacji wyznaniowej, lecz pod kątem polonizacji prawosławia, albowiem wyznaniowe podejście do ludności prawosławnej może z miejsca zrazić ludzi, którzy w tym wyznaniu wyrośli i do niego się przywiązali. Wyznaniowe podejście może zrazić do polonizacji cerkwi dość liczną rzeszę duchownych prawosławnych, która w obronie swego interesu materialnego przejdzie do obozu ukraińskiego, gdy stwierdzi jakąkolwiek akcję zmierzającą bezpośrednio do uszczuplenia ich stanu posiadania. C) Przy polonizacji cerkwi prawosławnej należy osiągnąć, by kazania byty wygłaszane w języku polskim, by religia była uczona po polsku, by duchowny zwracał się w mowie potocznej do otoczenia po polsku. Samo zaś odprawianie nabożeństw ma odbywać się w języku staro-cerkiewnym, tak jak w obrządku rzym.[sko]-kat.[olickim] po łacinie. Należy lansować hasła, że Polacy na terenie Chełmszczyzny mają specjalną misję polonizacji i dlatego na tej platformie powinni skonsolidować wszystkie swoje siły nie dając się pochłonąć zacietrzewieniu politycznemu, zużywając swą energię na wewnętrzne tarcia polityczne. Przenoszenie walk, a nawet animozji politycznych na teren akcji polonizacyjnej jest zaprzepaszczeniem samej akcji. Należy podkreślać, że panem na tej ziemi jest ten, kto o tę ziemię walczył, o tę ziemię się modlił i za polskość tej ziemi cierpiał. D) W stosunku do uświadomionych narodowo Ukraińców należy stać na następującym stanowisku: tak Rzeczpospolita jak i olbrzymia większość jej obywateli odnosi się jak najprzychylniej do budowy Państwa Ukraińskiego jednak poza obecnymi granicami Polski. Wpływy tej grupy Ukraińców należy wszelkimi możliwymi środkami utrudniać i ośmieszać i nie dopuścić do przenikania wpływów odśrodkowych idących z Małopolski Wschodniej i Wołynia. E) Przy obecnym unaradawianiu handlu i rzemiosła należy uznać za więcej wskazane, że lepiej nie rugować Żyda z danej placówki, gdy ta placówka objęta ma być nie przez Polaka, a przez uświadomionego nacjonalistę ruskiego. II) Wytyczne wykonania A) Akcja religijna 1) Zasada ogólna, z którą kryć się nie należy, jest następująca: na ziemiach byłej Chełmszczyzny byli wyłącznie Polacy i to katolicy. Obecnie prawosławia nie niszczy się, prawosławie nie może zaś być rozsadnikiem ruskości, lub też nie może jej umacniać. Duchowni prawosławni muszą bezwzględnie podporządkować się akcji polonizacyjnej. Muszą odczuwać stałą obserwację i kontrolę ze strony społeczeństwa polskiego i władz. Cień nawet akcji rusyfikacyjnej ze strony duchowieństwa prawosławnego, oraz popi szkodliwi muszą być zwalczani wszelkimi sposobami. 2) W akcji rewindykacyjnej wyznaniowej muszą się znaleźć najlepsze jednostki spośród duchowieństwa całej lubelskiej kurii. Pracę należy prowadzić o pozyskanie pojedynczych dusz i rodzin. Na naukę religii rzym.-kat. mają być wciągane dzieci prawosławne. Przygotowanie do pierwszej spowiedzi i komunii może być prowadzone przez duchownego katolickiego. Prawosławni zmieniający obrządek; w związku z chrztem, ślubem czy pogrzebem mają być zwalniani od wszelkich opłat z tego tytułu. W miejscowościach mieszanych narodowościowo opłaty za świadczenia religijne muszą być mniejsze od pobieranych przez duchownych prawosławnych. Udzielać zezwoleń na małżeństwa mieszane można tylko jedynie pod rygorem chrzczenia dzieci w kościele rzym.-kat. Kreować szereg nowych parafii. Wzmóc akcję młodzieży katolickiej na terenach mieszanych i dopuścić do niej młodzież prawosławną, przemianowując na tychże terenach z nazwy młodzieży katolickiej na nazwę młodzieży chrześcijańskiej do czasu zlikwidowania prawosławia. 3)a) Władze administracyjne nie mogą dopuścić do powiększania ilości parafii prawosławnych. b) Zlikwidować popów nieoficjalnych. c) Zlikwidować zamknięte cerkwie. d) Posługi religijne, oraz mowa potoczna popów musi być polska. e) Znieść opłaty administracyjne przy zmianie obrządku prawosławnego na rzym.-kat. f) Odznaczyć odznaczeniami państwowymi tych, którzy cierpieli w związku z prześladowaniem za czasów caratu. 4) Akcja społeczeństwa. a) Organizować akcję społeczną przeciw kazaniom prawosławnym i nauce religii, oraz posługiwaniu się przez popów innym językiem jak język polski. Powinność tę dokonywać w formie publicznych zbiorowych wystąpień i deklaracyj. b) Na terenach o obojętności religijnej pobierać [powinno być: popierać] uchwały o likwidacji cerkwi nieczynnych. c) Zwalczać małżeństwa mieszane o ile nie są zawierane w kościele rzym.-kat. B) Szkoła a) Wykluczyć nauczycieli narodowo niepewnych. b) Nauka religii musi być prowadzona w języku polskim, dopuścić do nauki tejże religii nauczycieli Polaków, którzy przeszli na prawosławie ze względów rodzinnych (żeniaczka). c) W szkole przez cały czas pobytu uświadamiać, że są Polakami, że ich pradziady zawsze byli Polakami i ziemia ta zawsze należała do Polski. C) Władze administracyjne a) Przeorganizować gminy tak, by o ile możności Polacy stanowili zdecydowaną większość. b) Ziemie z parcelacji nadawać tylko katolikom i to z zachodnich części województwa lubelskiego. c) Popierać silnie emigrację ruską zagranicę, wstrzymując zaś emigrację Polaków. d) Przy komasacji prowadzić politykę wymieszania elementu ludzkiego. e) Wysiedlić wszystkich obywateli niepolskich z powiatów mniejszościowych do Rosji lub w powiaty czysto polskie. f) Nie pozwolić na stowarzyszenia wyłącznie prawosławnych. g) Przy poborze do wojska kwalifikować prawosławnych jako Polaków. D) Wojsko a) W tej samej jednostce nie powinni być prawosławni inni jak z województwa lubelskiego, pod żadnym zaś pozorem z Wołynia i Małopolski Wschodniej. b) Dopuścić ich do szkół podoficerskich. c) W posługach religijnych traktować ich na równi z rzym.-kat. d) Nie tolerować języka ruskiego we wzajemnym posługiwaniu się miedzy sobą. e) Dopuścić prawosławnych o nastawieniu polskim do organizacji P.W.i W.F. Podpisano: Felicjan Sławoj Składkowski Edward Śmigły-Rydz Premier Generalny Inspektor Sił Zbrojnych Odpowiedz Link Zgłoś