Dodaj do ulubionych

Zobaczcie inny świat.

IP: *.dynamic.t-2.net 01.12.13, 06:33
Z ubolewaniem stwierdzam, że powyższe przemyskie forum jest fenomenem, który może być źródłem badań socjologicznych np. pod tytułem : „czy anonimowość internetowego forum jest miejscem dla frustratów, wyzwalających i podsycających złość, nienawiść i agresję?
Zastanawiam się czy demonstrowane na forum postawy są obrazem całej przemyskiej społeczności czy li tylko grupy desperatów dających upust swojemu rozgoryczeniu. Ciągłe zwalczanie się, opluwanie, szydzenie, wpędza człowieka w permanentny stan wojny, którą przenosicie poza internetowe forum i zioniecie złem wokół siebie stając się wspólnotą jadowitych ponuraków o płaskich twarzach.
Apeluję szczególnie do liderów frekwencji tego forum: czas na szukanie pozytywów wokół siebie! Może ktoś z Was zna sympatycznego, wesołego Ukraińca? Może ktoś słyszał o uczciwych Żydach ? A może Robert Choma jednak zrobił coś dla Przemyśla ? Czy celem Józefa Michalika jest destrukcja życia w Przemyślu i w Polsce ?
Jest dobry czas na zastanowienie się i zmianę widzenia świata.
Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • Gość: też gość Re: Zobaczcie inny świat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.13, 10:45
      "Gość' napisał:"...czy demonstrowane na forum postawy są obrazem całej przemyskiej społeczności..". Na pewno nie. "Wypowiedzi" na tym forum, dające fatalny obraz mentalności przemyskiej społeczności, to jakiś bardzo nikły margines. Ponieważ jednak walka z hejkerami to jak walka z wiatrakami, to rozsądni ludzie tylko czasem tu zaglądają i z niesmakiem stwierdzają, ze kwitnie twórczość tych samych piszących, którzy pod różnymi nickami piszą sami do siebie. Pewnie jakiś cel mają, ale najlepiej byłoby zamknąć to forum. Tylko wstyd przynosi.
      • jesus33 Re: Zobaczcie inny świat. 01.12.13, 11:25
        Taki jest cały Przemyśl :-) Tak, Robert Choma zrobił coś dla Przemyśla. Najważniejsze osiągnięcie w jego karierze bycia Panem Prezydentem to postawienie dwóch stojaków w mieście z torebkami na psie kupy. Dzięki temu miasto stało się drugim Edenem. Nowe światełka świąteczne ozdabiające most również zapierają dech w piersi. Cieszę się również, że rozpoczęta została budowa wspaniałego pawilonu na kopcu, dzięki temu za jakieś dwadzieścia lat będzie można wysiusiać się w tym miejscu w sposób cywilizowany, choć łono natury w tej materii również mnie nie przeraża. Moje serce zostało również pokrzepione faktem, że Pan Prezydent Robert Choma został oczyszczony z zarzutu bycia TW, okazał się jawnym współpracownikiem, a to diametralnie zmienia postać rzeczy gdyż nie jest hipokrytą. Uważam również, że egzotyka w postaci Tureckich autobusów w mieście to fenomen na skalę całego kraju. Nie było by tego wszystkiego i jeszcze wielu innych rzeczy w naszym pięknym mieście gdyby nie nasz Pan Prezydent Robert Choma :-)))
      • Gość: dark Inny świat IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.13, 11:33
        > Pewnie jakiś cel mają, ale najlepiej byłoby zamknąć to forum. Tylko wstyd przynosi.

Albo stworzyć nowe, od początku.
    • Gość: jaś Re: Zobaczcie inny świat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.13, 11:30
      Forum w jakimś stopniu odzwierciedla stan społeczeństwa. Przemyskie forum niestety, ale przedstawia fałszywy obraz Przemyślan. Od dłuższego czasu zostało ono opanowane przez idiotów, do których nie dociera ani prośba ani groźba. Nie pomaga w zasadzie nic, co spowodowałoby, że zniknęli by ci ludzie z forum. Jedyny ratunek to moderator, którego jak widać nie ma. Administratorowi najwidoczniej nie zależy na tym, by forum to było w jakiś sposób uporządkowane. Oczywiście nie można oczekiwać, że całe forum stanie się miejscem kulturalnej i rzeczowej rozmowy. Może być jednak inne. Ale jak pewnie zauważyłeś kilku idiotów wszczyna dyskusje, i zwabia do niej takich samych idiotów. Inni natomiast, którzy nie godzą się z tym stanem rzeczy próbują to zmienić, wykorzystują ironię, satyrę i inne środki, ale to nic nie daje. Do idioty takie sygnały nie docierają, on ich nie rozumie. Wszystko co by nie napisać jest przez idiotę traktowane jako atak. Inni natomiast nieźle się bawią rozmowami idiotów i często je podsycają. I tak to się wszystko napędza a jakie są efekty? Wielu to widzi. Co jednak zrobić by to zmienić? Wystarczyło by poznać prawdziwe oblicze tych idiotów, obedrzeć ich z anonimowości i byłoby po sprawie. Bo to słabe i tchórzliwe jednostki. Zaczęli by się bać i zastanawiać nad tym co piszą.
      Obawiam się, że korzystając z neoplusa, zaraz zostanę nazwany banderowcem :)
      • Gość: sławek Wszędzie jest tak samo, ale tutaj trochę inaczej IP: *.nplay.net.pl 01.12.13, 12:32
        Fora dyskusyjne - można powiedzieć - zdychają. Dlaczego, to już jest inny problem. To przemyskie nie jest wyjątkiem. Natomiast jego specyfiką jest osoba/osoby prezentująca/e postawy probanderowskie i antypolskie. Stawiają prowokacyjne pytania i takież odpowiedzi. Moim zdaniem dlatego, bo nie chcą dyskutować o zbrodniach, ludobójstwie OUN-UPA. Wobec czego wrzucają watki prowokacyjne jak te o polskich zbrodniach np. np wobec Niemców. Odwrotnie - nigdy. Czasem osiągają swój cel, czasem nie. Moim zdaniem trzeba to olewać, bo tu nie o dyskusję neobanderowcom chodzi. Wtedy będą dyskutować sami tak jak na stronie u-kraina.
        • Gość: xyz przemyskie schizy IP: *.play-internet.pl 01.12.13, 13:10
          w tym biednym , zapuszczonym miasteczku jest niezły wysyp frustratów - antyukraińskich, anty - wszystkich. szukających na siłę winnych swej biedy, niedorozwoju umysłowego - szukających ujścia swych negatywnych energii. Kto jest winien ?? banderowiec, neobanderowiec, Żyd, komunista, syjonista, ubek....Bo że niektórzy przemyslacy nie radzą sobie z własnym życiem po dwudziestu latach demokracji i wolności - to muszą sobie szukać winnych czyli tzw kozłów ofiarnych. Pewno dlatego Ukraińcy wolą jeździć na zakupy do rzeszowskich hipermarketów i tu zostawiać kasę. W Przemyślu im śmierdzi - ksenofobią :)
          • Gość: Staszek Kiślak Re: przemyskie schizy IP: *.toya.net.pl 01.12.13, 14:31
            Pan Pysio jest the best

Kedys to forum byłu rzemsku - patulickie i MArud Polski zawszy dziwica szanuwał
            ksiedzuw i Papierza Pulaka i piniendzy na tacy dawal i na patulicki Kul tyrz
            dawal rzeby si ludzi uczyli wirzoncy a tera co? fsztstki przklinajum jak
            skurwesyn a PAm Bug to widzi ibedzi kara Boska i gorunca woda si bedzi lała z
            Nieba na tych bandytów co ksiendzum nie hcum dawac inu smiecum na tym forum swoji
            bandyrowskie bandyciki smieci co puligun sy tu zrubili rzeby mały upowcy utszyly
            siem sczylać du małych Pulaków i du durzych tyrz jak jurz te mały Pulaki
            zamordujom rzeby nie wyrosli i ni bili tyh cu ich pumurodwali a może mordyrator
            dostał w mordy i het umarł idaltegu tu tak bandery banderujom?
        • Gość: abc Re: Wszędzie jest tak samo, ale tutaj trochę inac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.13, 16:21
          Nie zgadzam się z tobą, może i są jacyś fanatyczni nacjonaliści ukraińscy, którzy celowo unikają dyskusji o zbrodniach UPA, ale gdy przyjrzysz się dokładnie niektórym wątkom, są to zwykłe podpuchy, żeby się pośmiać z nawiedzonych Polaków. Założę się, że ich autorami są Polacy, którzy mają dosyć tematyki banderowskiej, jak i ja zresztą też, choć nie czuję się ani Polakiem ani Ukraińcem. Nie można żyć przez cały czas przeszłością, ileż można żyć zbrodnią?
          Gdy ktoś chce się bawić w historyka to powinien odrzucić wszelkie emocje i być obiektywnym, a jak widać niektórzy pseudo historycy na tym forum jakoś tym nie grzeszą. I dotyczy do każdej ze stron "konfliktu".
          Skoro powiadasz, że druga strona nie chce rozmawiać o ludobójstwie UPA, to jak chcesz ich do tego zachęcić? Obrażając ją? Wyśmiewając? Należy zadać sobie podstawowe pytanie, co chce osiągnąć antybanderowiec wywołując stale wydarzenia z przeszłości? Żeby przeciwną stronę doprowadzić do irytacji, do wściekłości? I w ten sposób chcesz przekonać ich o słuszności swoich poglądów? Bzdura. Niestety, ale jak czytam wypowiedzi z jednej i drugiej strony , to mam wrażenie że macie mentalność kibola. Brakuje wam tylko tzw. ustawek. Nie wiem, może w taki sposób winniście rozwiązywać swoje problemy, skoro nie potraficie to czynić w kulturalny i humanitarny sposób?
          Nie rozumiem, dlaczego antybanderowcy i neobanderowcy upatrzyli sobie forum Przemyśl. Skoro jest forum podkarpacka ukraina czy jakoś tam, to tam sobie wszyscy rozmawiajcie. Dyskutujcie, przekonujcie się nawzajem. Jak nie, to załóżcie specjalne forum. Możecie też wypowiadać się na różnych innych stronach, blogach. Tam prostujcie błędy i wypaczenia. Czy to tak trudno zrozumieć?
          • Gość: sławek Re: Wszędzie jest tak samo, ale tutaj trochę inac IP: *.nplay.net.pl 01.12.13, 18:46
            To, co piszesz abc jest mało poważne. Możliwe, że - jak mówisz, są podpuchy - ale problem jest inny i ważniejszy. Otóż problemy historyczne pojawiają się najczęściej przy okazji jakiejś rocznicy, uwidocznionej w Gazecie. I, to jest normalne, że na ich marginesie jest dyskusja. Problem w tym, że nie ma dwóch stron jednakowo winnych. Bo nie ma płaszczyny dyskusji. Neobanderowscy, idą w zaparte i zaprzeczają w s z y s t k i m zbrodniom OUN-UPA. Wszystkim. Zarzucają zbrodnie Polakom i dalej mi się nie chce pisać, bo wszyscy mogą przeczytać płody ich chorej wyobrażni. Każda "dyskusja" kończy sie tak samo. Mnie jest oczywiście obojętne, co napiszą, bo zawsze napiszą to samo i taka samo. I wcale nie chcę ich zachęcać do dyskusji, ani do przyjęcia swego poglądu. Niezaleznie od wszystkich okoliczności w jednej sprawie jest tylko jedna prawda. Nie ma prawdy polskiej, ukraińskiej i innej. Gdy jest zbrodnia, to są dwie strony: kat i ofiara. I, to wszystko. Właśnie od tego neobanderowcy uciekaja jak diabeł od święconej wody. Zobacz, te watki na forum, które założyli. Nie trzeba - tak sądzę -dyskutować na płaszczyźnie, którą oni wybrali. Ziemia jest niestety okrągła, a nie płaska, a OUN-UPA, to orgamizacje zbrodnicze. Tyle.
            • Gość: abc Re: Wszędzie jest tak samo, ale tutaj trochę inac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.13, 20:14
              I jakie więc masz wnioski, skoro nie da się po ludzku? Nie można uczyć, nie można przekonywać, nie można prostować to co pozostaje? Nie można rozmawiać, nie można dyskutować?
              To jak ich przekonać do swoich racji? Masz jakieś rozwiązanie? Powiedz, zaproponuj, co z tym fantem zrobić.
              Walka na pomidory? A może należy zrobić coś na siłę, co jak widać chętnie niejeden chciałby uczynić? Urwać łeb? Jak to zrobisz to niczym nie będziesz się różnił ofiaro od kata. To co chcesz zrobić innego? Masz jakiś pomysł?
              Może jedź na Ukrainę, nie wiem czy to pomoże, ale może czegoś się nauczysz.
              • Gość: osławek Re: Wszędzie jest tak samo, ale tutaj trochę inac IP: *.nplay.net.pl 01.12.13, 20:40
                Już wczesniej odpowiedziałem na twoje pytania. Powtórzę. 1. Olewać, 2. Punktować; celnie, 3. Nie przyjmować ich tonu, ani tematów dyskusji, które podrzucają, 3. Pisać prawdę. Oni prawdy nie trawią, bo doskonale wiedzą co robili ich "bohaterowie". I stoją na straconej pozycji. Powtórzę jeszcze raz; nikt z nas (ja też) nie ma monopolu na prawdę, ale gdy jest np. zbrodnia to jest kat i ofiara. Nie ma prawdy polskiej, ani ukraińskiej. W jednej sprawie jest tylko jedna prawda. Jeżeli chcesz przekonywać neobanderowców do swych racji to życzę powodzenia. Ja takich ambicji nie mam. Ich nie przekonasz. Bo oni uciekają przed prawdą o OUN-UPA. A, ona jest straszna. I oni o tym wiedzą.
    • fanka_online Re: Zobaczcie inny świat;) 01.12.13, 15:41
      Histeria sterowana po raz kolejny?:)
      Kilka lat temu, kiedy niejeden z was tutaj obecnie biadolących musiał/a spowiadać się na policji za wulgaryzmy, obelgi i pomówienia, forum jakoś dziwnie SIĘ WAM PODOBAŁO.
      Obłudne, moralne karzełki zaorajcie sobie Przemyśl, zlikwidujcie FP i "zaczynajcie od nowa", czyli wracajcie do jaskiń, zamiast zachowywać się JAK CYWILIZOWANI LUDZIE.
      Sorry, wiem nie rozumiecie.
      • Gość: pysio Re: Zobaczcie inny świat;) IP: 185.18.135.* 01.12.13, 18:44
        Pozdrowienia dla cenzorów! Gratuluję wyboru! Banderowcy ma macie powód do radości! Myślę ze nietrudno było przekonać do wycięcia wpisu ogłupionego cenzora. Może się wypowiesz co tam było antybanderowskiego że wyciąłeś post pysia? Przy okazji bym się dowiedział o ich słabych punktach. Mógłbym wtedy lepiej uderzyć w tych zboków!
        • Gość: re Re: Zobaczcie inny świat;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.13, 20:21
          Nareszcie ktoś uznał, że granice idiotyzmu zostały przekroczone.
          Czemu panie pysio nie odpowiadasz na posty, które nie są ci wygodne? Brak inteligencji czy brak tekstów do wklejenia?
          "Uderzyć w zboków ...." A twoja postawa jest normalna? Mam nadzieję, że wkrótce poznamy kim jesteś człowieku. Nie będziesz się chował pod pseudonimem i zamieszczał cudze teksty. I ośmieszał naród Polski swą nienawiścią.
          • Gość: pysio Re: Zobaczcie inny świat;) IP: 185.18.135.* 01.12.13, 20:43
            Odnieśliście sukces i chyba w bunkrze będzie ochlaj? Durnowaty cenzor czy macie chody u niego? A może zastąpił go ktoś w rodzaju tego z pukniętego forum?
            Pierwszy raz słyszę że istnieje obowiązek odpowiadania na antypolskie posty a na dodatek w formie bełkotu małpy z brzytwą? No i zwracam uwagę na brak konsekwencji bo raz płaczecie że odpowiadam i obnażam wredność waszej upowskiej propagandy a teraz zarzut że nie odpowiadam? Co to? Zmiana technik propagandowych?

Nie strasz... nie strasz bo się zes...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka