Dodaj do ulubionych

Kretyński pomysł - skate park w centrum miasta

27.04.14, 18:50
Kto zapłaci za ten kretyński pomysł ? Pytanie retoryczne. Oczywiście my - podatnicy. Ze zgrozą obserwuję nawożenie ziemi do Rynku. Idea skate parku słuszna , ale czy nie ma innych miejsc w mieście , żeby urządzić tor ? Kto poniesie koszty związane z wywozem ziemi i czyszczeniem nawierzchni i kanalizacji. Myślę , że tak jak kiedyś zasłynęliśmy nie wpuszczeniem do Przemyśla Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy tak teraz zasłyniemy okopywaniem się przed inwazją Ruskich. Bo chyba taka jest długofalowa wizja władz miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: Cypis Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.14, 19:08
      Rok 2004
      Nie mamy gdzie jeździć - nowiny24.pl

Rok 2012
      Przemyślanie chcą w mieście skateparku - nowiny24.pl
      • 2seth Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast 27.04.14, 19:24
        Wiesz , pewnie się pomyliłem. To nie Sanocka i skate park. Ale nawożenie ziemi do Centrum miasta to dla mnie dalej kretyński pomysł. Można było tor rowerowy (?) zbudować tak , żeby posłużył nie tylko na parę dni. Ciekawe czyj to pomysł?
        • Gość: Obserwatorka Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.107.115.253.mediahost.pl 27.04.14, 19:28
          Kiedy powstaje inicjatywa społeczna i władze miasta chcą propagować zdrowy styl życia od razu pojawiają się idioci , którzy potrafią krytykować. Ale jedno jest pewne - ziemia przyda się na kwiatki na cmentarze.
          • Gość: Cypis Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.14, 20:17
            Gość portalu: Obserwatorka napisał(a):

> Kiedy powstaje inicjatywa społeczna i władze miasta chcą propagować zdrowy styl
            > życia od razu pojawiają się idioci , którzy potrafią krytykować. Ale jedno jes
            > t pewne - ziemia przyda się na kwiatki na cmentarze.

Dlaczego taka inicjatywa społeczna propagująca zdrowy styl życia nie została zrealizowana przez trzy kadencje? - KLIK

Na limuzynę, stok, pomniki, urzędnicze pensje, opłaty bankowe... starcza, a na skatepark już nie?
        • Gość: Cypis Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.14, 19:59
          Chyba chodzi o to - Bike Town Festival Przemyśl 2014

Nawożenie ziemi - KLIK

Organizatorzy - KLIK
          • 2seth Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast 27.04.14, 20:36
            Nośność kostki/podłoża ? Niech przekona mnie ktoś , że jest taka jak naciski na oś - 8 Mg ( ten samochód ciężarowy na zdjęciu - zakładam , że nie ma przekroczonej DMC ). Po imprezie pewnie nawierzchnia do przełożenia. Kto najbliżej ? Pewnie ten od piwnic pod magistratem. I biznes się kręci. Alleluja.
            • zubelz Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast 27.04.14, 21:04
              Z jakiejś nowej budowy trzeba by wywieść ziemię i jeszcze za przyjęcie tej ziemi zapłacić a tu?. Za przywóz ziemi zapłacą a i za wywóz też sypną groszem. Tak się robi interesy w POlsce
            • Gość: gość Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.tktelekom.pl 27.04.14, 22:23
              Szkoda że porządnie nie luneło.Deszcz zrobiłby porządek z tą stajnią Augiasza.
              Coś takiego można było zrobić na płycie dolnej stacji na ul.Sanockiej
              ( To prawda ,że jak Pan Bóg chce kogoś pokarać to mu rozum odbiera.)
              • Gość: życzliwy każdemu Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.14, 22:33
                Może poczekajcie z tym krytykanctwem, modlić się trzeba o dobrą pogodę, może to będzie dobre widowisko. W Przemyślu wypada nic nie robić, a jak się coś wymyśli to tylko obrzucanie błotem. Może jest wielu miłośników sportów ekstremalnych i można zobaczyć coś czego u nas jeszcze nie było, tylko w dużych miastach. Może zamiast krakać, życzliwie przyjrzeć się pomysłowi a jak kogoś to nie interesuje to niech siedzi w domu i pyta w każdej sytuacji - Kto za to zapłaci? A może niech oponenci zainicjują czyn społeczny i zrobią coś za darmo swoimi "ręcami'
                • Gość: Cypis Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.14, 23:47
                  Gość portalu: życzliwy każdemu napisał(a):

> A może
                  > niech oponenci zainicjują czyn społeczny i zrobią coś za darmo swoimi "ręcami'

TU masz przykład co magistrat robi jak mu się czyn społeczny nie spodoba.
                  • Gość: życzliwy każdemu Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.14, 08:06
                    Wycięcie orzechów posadzonych przez ludzi uzależnionych, którzy się nimi ponadto opiekowali to szczyt głupoty i czyn godny potępienia. Warto by podać imiennie czyja to była decyzja! Powinien je ponownie posadzić i pielęgnować do poprzedniego stanu. Jeżeli Cypis znasz autora- to podaj jego nazwisko do publicznej wiadomości. Bo tak pozostaje anonimowy, choć wiadomo, że to de facto pracownik Prezydenta, ale każdy ma tam swoją działkę. Warto wiedzieć co za orzeł.
                    • Gość: życzliwy każdemu Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.14, 08:13
                      Dodam jeszcze, że moja ocena wycięcia orzechów, nie anuluje mojej oceny przygotowywanej, kontrowersyjnej dla wielu, imprezy.
                    • Gość: Rychu Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.14, 08:45
                      Oprócz życzliwości bądź też obiektywny w ocenie tej sprawy. Po pierwsze ci, którzy sadzili powinni zapytać właściciela czy mogą tam sadzić, a jak już mieliby zgodę to nie na orzechy, których nie sadzi się przy rzece. Nie dziwota że większość uschła. Po drugie, gdzie był urząd, nie wiedział, że mu ktoś nasadził tyle drzew? Od razu należało wstrzymać prace i dogadać się z ludźmi, może wskazać jakiś inny teren, ustalić co mają sadzić i jak się opiekować? Zawrzeć jakąś umowę? Albo dać im czas na przesadzenie drzew. Prawo własności jest święte.
                      • Gość: Cypis Był taki wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.14, 13:52
                        Klik
                    • Gość: Cypis Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.14, 13:47
                      Ja mam znać nazwisko autora i podać je do publicznej wiadomości?

Problem w tym, że to nie ja ubiegałem się stanowisko prezydenta, nie ja wygrałem wybory, nie ja odpowiadam za to co robią moi podwładni i nie ja podejmuję decyzję jak wyjaśnić opinii publicznej co się stało w podległej mi instytucji.

Chcesz zasugerować, że wycięcie tych 100 orzechów odbyło się wbrew woli i bez akceptacji prezydenta?

To przełożony odpowiada za podwładnych, a nie odwrotnie. Kto kieruje urzędem nie jest tajemnicą, jak wygląda struktura organizacyjna i kto za co odpowiada bez trudu można znaleźć w sieci. Ustalenie dokładnie "kto" niczego nie zmienia, bo przede wszystkim świadczy o szefie urzędu, czyli gospodarzu miasta.

Rok 2002
                      "- W społeczeństwie rozbudzone zostały duże oczekiwania, że będzie inaczej, lepiej. Stoją przed Panem trudne zadania i wielka odpowiedzialność. Stąd też sprawowanie urzędu oprócz wielu innych cech wymaga odwagi. Czy jest coś czego Pan się boi, co budzi w Panu respekt?

- Przede wszystkim respekt przed ludźmi, by ich nie zawieść. Nie będę robił nic dla poklasku i dla celów spektakularnych. Obawiam się, by rozbudzone nadzieje mieszkańców nie były z kategorii tych, które natychmiast mają się spełnić. Obawiam się pewnej niecierpliwości. Zawsze byłem zwolennikiem ewolucji w dochodzeniu do pewnych celów, dlatego wierzę, że otrzymam stosowny margines czasu. Jestem człowiekiem, który zawsze umiał się przyznać do popełnionych błędów. Nie zamierzam tkwić w przeświadczeniu, że na pewno mi się uda, że osiągnę sukces w pełnym zakresie, że dam radę. Tak nie uważam. Jednocześnie teraz nie pora się wahać i zatrzymywać w pół kroku. Trzeba konsekwentnie iść do przodu. W oparciu o kompetentnych i odpowiedzialnych współpracowników, wykorzystując wiedzę i doświadczenie ciał doradczych mam dużą szansę zrealizować założone cele. Nie jestem sam i to dodaje mi odwagi. Stoję twardo na ziemi i nie składam deklaracji na wyrost. Odwołując się do uniwersalnego systemu wartości, jakim jest Dekalog i mając ufność w Bogu wierzę, że uda mi się pokonać chwile trudne, które zapewne mnie nie ominą. Ale właśnie wtedy nie zniechęcenie i pesymizm, ale wola wykonania zadań, upór, konsekwencja i wreszcie optymizm będą moimi drogowskazmi."
                      Rządzić znaczy służyć - niedziela.pl

Rok 2003
                      Kupcy chcą targowiska - nowiny24.pl

Rok 2005
                      Ścieżki rowerowe - etap I - forum.gazeta.pl

Rok 2010
                      Konkurs na nowe kolory miejskich autobusów w Przemyślu - nowiny24.pl

rok 2011
                      Zawieszony projekt przebudowy Rynku w Przemyślu - strefabiznesu.nowiny24.pl

To tylko kilka przykładów, a jest ich o wiele więcej. Nie jestem ani za ani przeciw Bike Town Festival Przemyśl 2014. Typowa impreza "dla poklasku i dla celów spektakularnych", która niewiele w mieście zmienia, choć przez kilka dni jest zamieszanie.

Można narzekać na zaściankowość Przemyśla. Jeżeli władza tępi przejawy nowoczesności, np. w postaci "Miejskiej Partyzantki Ogrodniczej" - klik , działań trwałych na rzecz wspólnoty lokalnej, to dlaczego mieszkańcy mają akceptować dwudniową "niezaściankowość" jaką serwuje magistrat?
                • Gość: darek Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.14, 20:57
                  A mnie się pomysł ze skateparkiem podoba
      • Gość: ... Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.107.116.81.mediahost.pl 28.04.14, 13:54
        ludzie wy nie rozumiecie ze tu przyjedzie czolowka europy do miasta emerytow i gdzie maja zrobic skocznie ?? moze na jakims zadupiu ?? jak myslicie ze na zadupiu to poogladajcie sobie mistrzostwa swiata w dirtach i zobaczcie gdzie skacza w samym centrum miasta a tak wgl to ziema jest usypana na foli!!!
    • Gość: Johny Wieteska Tak to budowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.14, 00:01
      www.portalprzemyski.pl/bike-town-festival-przemysl-2014-zdjecia-budowy-instalacji/
    • Gość: urzędnik Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.14, 06:24
      Zgadzam się, to idiotyczny pomysł. Po zakończeniu niech rozplantują i posadzą buraki, będzie to świetnie do nich pasować.
      Nawet baranom nie chciało się przed nawiezieniem ziemi rozłożyć jakiejś grubszej folii by było łatwiej wszystko posprzątać.
      Nie ma się co dziwić, w tym urzędzie od dawna ktoś przestał myśleć.
      Nie można tego było zrobić na parkingu dolnej kolejki?
      Kiedy do Rynku powrócą przekupki i furmanki, jak to było przed wojną i po wojnie? Pani Konserwator wyda zgodę i będzie jak dawniej.
    • Gość: ja Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.107.112.131.mediahost.pl 28.04.14, 07:23
      ale zaścianek ... żal mi Was Przemyślanie.
      Ziemia została przywieziona i zostanie wywieziona za darmo.
      Usypane "górki" posłużą do rozegrania Pucharu Świata w Dirt.
      Wcześnie bo już od 8 rano 1 maja odbędzie się Downtown na trasie Zamek - Rynek, skąd ludzie przyjadą to zobaczcie tu
    • Gość: mieszkaniec Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: 46.165.221.* 28.04.14, 08:21
      pomysł GENIALNY!!!!. A ty może ruszyłbyś swoją tłustą d.pę i zrobił coś dla miasta poza głupawymi wpisami na forum? Doczytaj dokładnie z jakich pieniędzy jest finansowane to wydarzenie. Moim zdaniem dobra promocja miasta, coś ciekawego będzie się działo w majowy weekend i o to chodzi. Nie wydaje mi się, żeby miało to spowodować jakieś gigantyczne szkody.
      Mi się podoba i pewnie wielu mieszkańcom też. Krytykanctwa jakiegokolwiek działania miasta bu.raków potrafiących jedynie wyładowywać swoje niezadowolenie w sieci mam dość!!!!
      • Gość: gosc Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.14, 08:39
        Idź pocałuj pomysłodawcę w d....ę za ta.
    • Gość: ja tak to robiono w Wiedniu IP: *.107.112.131.mediahost.pl 28.04.14, 09:27
      linkTekst linka

a u nas ciągle marudzą
    • Gość: Aś Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.play-internet.pl 28.04.14, 11:27
      Ja uważam, że to jest świetny pomysł. Oryginalny i w końcu coś w tym wymarłym mieście Przemyślu będzie się działo! Festiwal rowerowy w centrum miasta- dla mnie rewelacja i na pewno będę kibicować na miejscu. A co kogo koszty obchodzą? chyba po to są sponsorzy? Niech niektórzy zajmą się swoimi sprawami, skate park będzie stał kilka dni, więc ani nie przeszkadza w komunikacji, ani nie zepsuje estetyki rynku. Trzymam kciuki za powodzenie imprezy! :)
    • Gość: Tomek Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.14, 12:35
      Kretyński wpis.
      Wg.autora w Przemyślu powinniśmy się tylko modlić ? !!!!
      Bardzo dobrze, ze jest taka impreza, płacę podatki i cieszę się, że moje pieniądze zostaną w ten sposób wydane :)
      • Gość: Rude Boy Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.04.14, 13:41
        Z czym się kojarzy w Polsce Przemyśl?
        Z przesiadką jak się jedzie do Lwowa.

A teraz robią tu Puchar Świata w lataniu na rowerze - JEDYNĄ EDYCJĘ W POLSCE, na którą przyjedzie tłum zagranicznych zawodników.
        Do tego Downton, konkurencja rowerowa, której Przemyśl jest ikoną, a organizator Pucharu Świata w tej dyscyplinie powiedział, że zrobi tu lepszą trasę niż w Barcelonie.
        "Trzecia Strona Medalu" w Trójce mówiła o całej akcji, a banda forumowych koniotrzepów jak zwykle wszystkich by utopiła w kuflu wygazowanego kufla.

Po "majówce" zdjęcia z tych zawodów obiegną całą Polskę i to wam mieszkańcom powinno zależeć, żeby wasze miasto traktowano jako coś więcej niż przystanek przesiadkowy.

Ja mam to w dupie, mieszkam w mieście słoików, ale uważam Przemyśl za jedno z ładniejszych polskich miast, tylko chorobliwie nie rozpromowanych.
        Oczywiście w takiej chwili odzywają się ci co do powiedzenia nic nie mają, a każda aktywność jest nie mile widziana, bo lepiej siedzieć na dupie i narzekać.

Pozdrawiam wszystkich forumowych gierojów, wpadnijcie na rynek 1 maja to wam szczęki opadną jak zobaczycie co kolesie wykręcą. A potem narzekajcie dalej...
    • Gość: Adam Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.107.117.219.mediahost.pl 28.04.14, 13:29
      organizowanie zawodów na poziomie europejskim w centrum naszego pięknego ale w pewnym sensie opustoszałego miasta, to kretyński pomysł? :o jest to idealna inicjatywa do przyciągnięcia do nas znaczącej liczby turystów, zawodników... pokazania się z jakiejś innej strony..

ps.
      kretyński pomysł, to wpadł temu co próbuje utrudnić tak ciężką pracę wkładaną w organizację tak widowiskowej imprezy
    • Gość: ciekawy Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.14, 13:47
      a czy formalności załatwili, a dojazd straży pożarnej do budynków.........
      • Gość: tajoj Jest lekarstwo na marudzenie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.14, 14:02
        Jest na to lekarstwo...
        • d-udek Re: Jest lekarstwo na marudzenie... 28.04.14, 14:28
          Ludzie, litości! Zebrała się grupa pasjonatów, którzy potrafią zaplanować i zrealizować imprezę sportową o dużej randze, z tego co widać to praktycznie bez pieniędzy, większość prac wykonując siłami własnymi i wolontariuszy, a to źle, niedobrze. Znajdują się specjaliści od nacisku na oś i od zamiatania ulicy. Gdzie ci specjaliści są przez cały rok, kiedy wiatr hula po ulicach? Widoki im psuje, górki w rynku się nie podobają - a może zanim zaczniecie lamenty użyjecie googla i sprawdzicie o co chodzi, przeczytacie informacje i wtedy - poinformowani - zabierajcie się za dyskusje.
          ps. Czy na górkach ktoś zamierza posadzić orzechy?
          • d-udek Re: Jest lekarstwo na marudzenie... 28.04.14, 14:39
            tu info dla zainteresowanych: www.facebook.com/biketownprzemysl?fref=ts
            Jest szansa że Przemyśl pokaże się w Polsce w innej roli niż mieszkanie Michalika
            • Gość: Cypis Re: Jest lekarstwo na marudzenie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.14, 15:07
              1. Link do tej strony już był w tym wątku - KLIK

2. Umiejętność...
          • Gość: ja Przebudowa Rynku IP: *.107.112.131.mediahost.pl 28.04.14, 14:39
            to jest zawoalowana przebudowa Rynku.
    • satyrofotohistorys Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast 28.04.14, 14:47
      Ptaszek szuka chleba
      • Gość: . Swiat jest piękny. IP: *.toya.net.pl 28.04.14, 15:16
        Widziałem podobną rzecz robioną w Holandii, przy okazji świętowania kolejnego jubileuszu królowej Beatrix. Cała Holandia zmienia się wtedy w jeden radosny, pomarańczowy jarmark. W znacznie mniejszym miasteczku jak Przemyśl, wielkie ciężarówki przywoziły piasek, a potężne ładowarki rozsypywały go w centralnej części ryneczku, formując 2 pełnowymiarowe boiska do piłki plażowej. Warstwa piasku sięgała około 50-60 cm. Następnie przez cały dzień odbywały się mecze piłki plażowej, a wieczorem i w nocy zabawa taneczna i dyskoteka na piasku ! Wspaniałe wrażenia i beztroskiej radości co niemiara. Wszystkim przemyskim malkontentom proponuję wystawić trochę nos poza przemyskie opłotki i zobaczyć, że świat jest piękny .
        • Gość: Lila Re: Swiat jest piękny. IP: *.107.116.45.mediahost.pl 28.04.14, 15:20
          Super impreza w samym sercu miasta! Brawo organizatorzy - wytrwałości! Niech Rynek żyje, niech się dzieje!
    • Gość: tajoj Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.14, 15:45
      Mateusz Kubiak o downhillu w Przemyślu
    • Gość: gość Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.14, 17:18
      Naprawdę jest mi żal takich ludzi, którzy nie posiadając wiedzy i pojęcia o czym mówią próbują publicznie wyrazić swoją niechęć, wręcz oburzenie. Może przed wygłaszaniem takich głupot lepiej skorzystać z możliwości, jakie dostarcza nam Internet i przeczytać, dowiedzieć się więcej na temat, o którym wie się tak mało.
      Od jakiegoś czasu mieszkam w większym mieście, do Przemyśla przyjeżdżam na długi weekend i cieszę się, że zawody odbędą się właśnie wtedy. Rozpiera mnie duma z tego, że w moim mieście jest organizowana tak niszowa impreza.
      Może zamiast krytykować, lepiej przyjrzeć się pracy ludzi-pasjonatów, którzy tę imprezę organizują, zobaczyć ile wkładają w to pasji i zaangażowania. To, że na rynek została nawieziona ziemia nie jest niczyim kaprysem, ani wymysłem. Na całym świecie odbywają się zawody,które mają miejsce w centrum miasta. Może przed wypowiadaniem takich bzdur lepiej zastanowić się nad rangą zawodów? Najlepiej pomysł obrzucić błotem. Spokojnie, na pewno z własnej kieszeni nikt nie będzie musiał wyciągnąć i do imprezy dołożyć. A nawet jeśli chodzi o podatki, to i tak nie mamy wpływu na co tak naprawdę zostaną przeznaczone. Tego, że do miasta zjadą się ludzie z różnych stron i będą musieli gdzieś spać, gdzieś zjeść, a co za tym idzie-dać zarobić przemyskim przedsiębiorcom, to już nikt nie patrzy. A być może jednej osobie na dziesięć się w Przemyślu tak spodoba, że będzie chciała tu jeszcze wrócić? Nad tym się już nie zastanowiliście pisząc na forum. Bo przecież najlepiej będzie, jak w mieście nie będzie się nic działo, niech zostanie miastem emerytów....
      Dla wszystkich niezainteresowanych imprezą mam dwa wyjścia, albo się zamknąć, nie krytykować czyjejś ciężkiej pracy, najlepiej jeszcze przez te kilka dni ignorować, to co się na rynku dzieje, albo też spróbować się do wydarzenia przekonać, przyjść i zobaczyć, o co tak naprawdę w całym tym zamieszaniu chodzi.
      I pamiętajcie, to wydarzenie ma służyć promocji miasta, a nie odwrotnie...
      • Gość: Cypis Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.14, 23:53
        Cały problem nie w pasjonatach ekstremalnej jazdy na rowerze, którym umożliwiono organizację tej imprezy, ale w tym co od lat robi i czego nie robi magistrat. Te bajki o ważnych wydarzeniach, które promują miasto słyszę od lat. Takie wydarzenia są jedynie drobnym elementem w promocji miasta. W "mieście wyjątkowym" próbuje się zrobić z niego arcy-event, kolejną przełomową imprezę promująca Przemyśl. Był w programie wyborczym "nowy miejski festiwal artystyczny", po wyborach mówiono o "ogólnopolskim festiwalu komedii", a skończyło się na festiwalu rowerowym. Kolejną obietnicę wyborczą można odfajkować.

Skoro jesteś z Przemyśla, to słyszałeś chyba kilka lat temu o "wielkiej" promocji stoku na TVN Meteo (koniec poprzedniej kadencji samorządowej). Przyjeżdża skuszony ładnymi obrazkami i zapewnieniami o narciarskim raju i co zastaje?

Toaletowy problem Przemyskiego stoku narciarskiego (POSŁUCHAJ) - radio.rzeszow.pl

Po ostatnich inwestycjach w infrastrukturę Arłamowa już można powiedzieć, że pod względem kompleksowej oferty turystycznej Przemyśl leży pod Arłamowem, a nie Arłamów koło Przemyśla.

Promowano też w TV przemyską trasę podziemną tuż przed wyborami w 2010 roku. Może skorzystasz z możliwości, jakie dostarcza WWW i wrzucisz na forum linka do strony na której znaleźć można podstawowe informacje na temat tej atrakcji turystycznej w latach 2010-2013 (ostatnie cztery lata, tyle co jedna samorządowa kadencja) - w jakich godzinach była czynna dla zwiedzających, ile za wstęp, można było zwiedzać tylko grupowo czy indywidualnie też...
        Może znasz jakieś drukowane przez samorząd materiały promocyjne z których można się tego dowiedzieć?
        A może gdzieś w okolicach Rynku przez te ostatnie cztery lata widziałeś jakieś tablice reklamowe (potykacze, strzałki...) dzięki którym turysta mógł się dowiedzieć gdzie jest wejście do podziemnej trasy turystycznej?

Kilka tygodni przed wyborami 2010 Przemyśl "promował się" przez kręcenie filmu fabularnego. Zapytaj ludzi którzy go widzieli czy uważają, że było to dobre przedsięwzięcie promujące miasto.

Wybacz że nie wrzuciłem linków do doniesień medialnych na temat tych wydarzeń promocyjnych. Mam nadzieję, że skoro zachęcasz innych do sprawdzania informacji w internecie, to sam też potrafisz. Przy okazji sprawdź jeszcze jedno. Przemyśl kiedyś był stolicą Wielokulturowego Festiwal Galicja. Sprawdź z łaski swojej co to za impreza, jakie były jej początki, na ile dni był rozłożony przemyski program, ile było imprez... i zastanów się ilu gości w tym czasie korzystało z lokali gastronomicznych, hoteli...

Ciebie rozpiera duma z powodu jednej imprezy, a mnie szkoda zmarnowanych kilkunastu lat na taką "promocję" Przemyśla.
      • Gość: bzyk Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.toya.net.pl 01.05.14, 21:26
        a po co mieszkasz w większym mieście, wracaj do Przemyśla, nie będziesz bzdetów pisał
    • Gość: pieszy pasażer Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.14, 17:32
      Te trzy pagórki wyglądają jak kupki gnoju na roli. Jak przyjdzie ulewa to cała ta glina wpłynie do budynku urzędu i będzie heca.
      Nie interesuje mnie pajacowanie na rowerze, nie te lata i nie ten poziom zainteresowań. Dla mnie mogą tam się odbyć i mistrzostwa świata w sra....niu na odległość czy biciu rekordu seksualnego i tak ich nie będę oglądał. Unikam tłumów i gawiedzi, i nie interesuje mnie to czy ten cały show dobrze zrobi miastu czy nie. Mam jednak prawo mieć swoje zdanie na temat wrażeń estetycznych a to co widzę mnie śmieszy, bo uważam że takie imprezy winny być organizowane w innym dogodniejszym miejscu a nie w centrum miasta, w dodatku zapyziałym i nieatrakcyjnym. Czy w mieście nie ma innego ciekawszego i lepszego miejsca na taką imprezę?
      Proponuję, zróbcie sezonowy basen w Rynku dla przemyskiej gawiedzi, będzie miało się gdzie towarzystwo wychlupać. Co, zły pomysł? Uważam że świetny. Na noc można wypuszczać krokodyla, by się nie kąpała swołocz a tak spełni się marzenie wielu amatorów kąpieli.
    • Gość: gość Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.04.14, 20:58
      Czy zrozumiałeś już jak idiotyczne poglądy prezentujesz? Pytanie retoryczne...
      • Gość: Strong Man Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.04.14, 07:52
        Elo hejterzy!
        Macie pshejebane, będzie ciepło i ładnie i wyjdzie super impreza.
        Wpadnijcie w czwartek poużalać się na rynku.
        • Gość: Kazik Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.14, 09:44
          My tu nie chcemy rowerów. A jak rower to i pedały. Będą nam tu pedałować po uliczkach miasta, po którym chodził nasz święty Jan Paweł II, chodzi nasz arcypasterz Michalik. Skandal. Modlę się do naszego świętego, który wiele może i spadnie taka ulewa że wam te durnowate pagórki się rozpłyną. Nie będzie nikt nam bezcześcił świętych dróg i ulic.
          • Gość: Kazik Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.14, 10:14
            I jeszcze jedno, co napawa odrazą, to ma być festiwal Urbana. Czy wyście poszaleli. Temu człowiekowi robić festiwal? Tak pisze URBAN BIKE FESTIVAL. No tak, to afront dla naszych świętych i naszego kościoła. To już dotarł do nas Palikot, to skandal. Musimy się bronić.
            • Gość: gosc Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.cdma.centertel.pl 01.05.14, 19:10
              ale sie urecholilam :-) :-) :-)
              a powaznie,ludzie dajcie zyc,taz w tym miescie ino modly :-(
        • Gość: sktc Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.toya.net.pl 01.05.14, 21:26
          no i wyszła !!! pierd w nos takim frajerom jak "2seth"!
          • 2seth Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast 03.05.14, 18:04
            Dziękuję. Do zobaczenia. Miłego weekendu życzymy:)
    • Gość: Geyman Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.14, 22:30
      A czy w tyj imprezi bedzi ten rydaktur co je świetujibliwy, taki ciacho z Przymyśla? Taka lala, jakuś tak ma nazwisku, po babsku.
    • Gość: widz Re: Wspaniały pomysł - skate park w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.14, 13:17
      www.biketown.pl/
    • 2seth Re: Kretyński ... 02.05.14, 13:19
      Ja na forum NIKOGO nie obraziłem. Wyraziłem jedynie swój pogląd , który nie stoi w sprzeczności z założeniami imprezy rowerowej w Przemyślu . To co Pan/Pani napisał traktuję poważnie. Nie obrażałem Pana/Pani rodziców. I zważywszy na te wulgaryzmy pod moim adresem sprawę traktuję jako obrazę a tym samym kieruję sprawę do stosownych organów.
      • Gość: sktc Re: Kretyński ... IP: *.toya.net.pl 02.05.14, 15:00
        ja również wyraziłem jedynie swój pogląd - na temat osób wiecznie narzekających, jęczących, ględzących i niezadowolonych. skopiowałem kilka "ciekawych" postów twojego autorstwa, które w razie potrzeby z przyjemnością przedstawię "odpowiednim organom". i jeszcze cytat z wątku "wojciechu - nie płacz" 23.04.14 : "(...)I proponuję nie straszyć mnie prokuratorem, bo się nie boję.(...)". do zobaczenia niebawem:)
        • Gość: sktc Re: Kretyński ... IP: *.toya.net.pl 02.05.14, 15:03
          przepraszam, pomyłka - miało być "stosownym organom"
          • 2seth Re: Kretyński ... 02.05.14, 15:44
            Każda osoba - nawet niepełnoletnia - bierze odpowiedzialność na swoje słowa . Wtedy odpowiedzialność spoczywa na Jej rodzicach. Ja swoimi poglądami NIKOGO nie obraziłem i nie narażałem na obrazę uczuć moralnych. Ale w tym przypadku , jest to obraza moich dóbr materialnych i będę ich dochodził na drodze postępowania cywilnego. I jak pisałem wcześniej - do zobaczenia - niebawem. Miłego popołudnia.
        • Gość: xyz Re: Kretyński ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 15:19
          A rozumiesz co to jest "kultura wypowiedzi"? Chyba nie. Nie popisałeś się nią na tym forum jak i (jak przypuszczam po treści wpisów) na forum Nowin. W ten sposób chcesz wpłynąć na ludzi, by zmienili stosunek do rzeczywistości? Stosując podły język?
        • 2seth Re: Kretyński ... 03.05.14, 18:07
          A z Panem/Panią to nigdy nie byłem w sferze poufałości na poziomie prezerwatyw ani na poziomie pisania per "ty". Dalej się uśmiecham. Do zobaczenia:) Stawka rośnie.

• 2seth Re: Kretyński ... 02.05.14, 13:26
      A jak się Panu/Pani wydaje , że jest anonimowa to się mylicie. Do zobaczenia niebawem:)

Gość portalu: sktc napisał(a):

> kretyński pomysł miał twój ojciec dymając twoją matkę bez prezerwatywy. o koszt
      > y się nie martw, z twojego nie wezmą - no bo jak wziąć od bezrobotnego ułoma? i
      > mpreza wyszła zajebiście. i choć nie mogłem być osobiście, całą imprezę obejrza
      > łem dzięki tv podkarpacka - wielkie dzięki za transmisję! a dla takich "zezgroz
      > iałych" oszołomów jak 2seth mam jedną radę: kup "se" łuk i strzel "se" w łeb.
      • 2seth Re: Kretyński ... 02.05.14, 16:31
        Proponuję dobrowolną wpłatę na rzecz schroniska dla psów w Orzechowcach w kwocie 1500 złotych.
    • Gość: jak Re: Kretyński pomysł - skate park w centrum miast IP: *.free.aero2.net.pl 02.05.14, 14:44
      i było extra! świetny pomysł, super organizacja!!! Gratuluję organizatorom!!! Oby więcej takich imprez w mieście!!!
    • 2seth Re: Kretyński ... 03.05.14, 11:22
      Myli Pan/Pani pojęcia Kodeksu Karnego i Cywilnego. Za tekst poniżej , który jest - kolokwialnie pisząc - dla mnie ohydny będę wnosił o odszkodowanie. I nie tylko ja , ale również będę występował w imieniu moich Rodziców.

kretyński pomysł miał twój ojciec dymając twoją matkę bez prezerwatywy. o koszt
      > y się nie martw, z twojego nie wezmą - no bo jak wziąć od bezrobotnego ułoma? i
      > mpreza wyszła zajebiście. i choć nie mogłem być osobiście, całą imprezę obejrza
      > łem dzięki tv podkarpacka - wielkie dzięki za transmisję! a dla takich "zezgroz
      > iałych" oszołomów jak 2seth mam jedną radę: kup "se" łuk i strzel "se" w łeb.
      • Gość: ooo Re: Kretyński ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.14, 19:01
        cóż , może tekst narusza regulamin forum, zasady kultury dyskusji ale nie posiada jakichkolwiek znamion pomówienia czy naruszenia dóbr osobistych z tego powodu, ze nie ma w nim żadnych danych osobowych, które można powiązać z dobrem osobistym a w konsekwencji z ich naruszeniem. rozumiemy twoja irytacje ale czy ty również zrozumiałeś, że prowokacyjnymi wpisami mogłeś uczynić przykrość osobom, które zaangażowały się w imprezę i czerpią z niej przyjemność czyli rowerzystom, Twój wpis pierwotny był troszkę nie przemyślany ale oczywiście nie jest to żadne usprawiedliwienie dla formy riposty, którą potępiam i dziwie się, że moderator forum nie zareagował, pozdrawiam
        • 2seth Re: Kretyński ... 03.05.14, 19:16
          Mi jest przykro. Ale pociąg pojechał. Sam jestem zapalonym / zainfekowanym rowerzystą. Takim ..... kimś mówię NIE! I ten temat będzie miał konsekwencje na mickiewicza. w SR.Czas żeby zrozumieli , że w spółdzielni psm nie są anonimowi.
          • Gość: olo Re: Kretyński ... IP: *.przemysl.hypnet.pl 03.05.14, 20:03
            2seth napisał(a):
            > Mi jest przykro.

Robisz błędy a czepiasz się innych :)
        • 2seth Re: Kretyński ... 03.05.14, 19:24
          Nie przemyślany to chyba razem? W poniedziałek składam doniesienie do KMP . Możliwe ze ma Pan/Pani rację.
          • Gość: ciach Re: Kretyński ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.14, 20:50
            "kretyński pomyśl" czy to przypadkiem nie jest obrażenie konkretnie autorów pomysłu, którzy są konkretnie do zlokalizowania? dlaczego tymi słowami obrażasz innych?, może autorzy skorzystają z Twojego pomysłu wkroczenia na sciezke do dochodzenia swoich praw i odszkodowawczych za szkalowanie ich imienia? udowodnisz, ze ktoś jest kretynem? tzn, ze pisałeś forumowiczu prawdę?
            • Gość: sktc Re: Kretyński ... IP: *.toya.net.pl 03.05.14, 22:56
              kolego "ciach", myślę że temat wart jest realizacji, warto skonsultować ewentualny pozew z panem Maciejem Kucborą i panem Filipem Polcem, ew. z wydziałem promocji, na pewno zainteresują się sprawą - w końcu zostali oficjalnie nazwani "kretynami"
          • Gość: gość masz i donoś IP: *.toya.net.pl 03.05.14, 23:04
            www.kmp.art.pl/
        • Gość: sktc Re: Kretyński ... IP: *.toya.net.pl 03.05.14, 22:34
          witam. mając świadomość, że mój tekst w oczywisty sposób narusza regulamin forum i choć przyznaję, że zagrałem dość ostro, to słów swoich nie żałuję. widać taki dopiero język dociera do głów zgorzkniałych i nie całkiem zrównoważonych psychicznie typów na tym forum. nie ma w tym mieście wydarzenia, którego nie skrytykują , nie upodlą i nie zniechęcą ewentualnych uczestników. ich misja to wieczne ględzenie, narzekanie, jęczenie, no i rzecz najważniejsza : za czyje pieniądze! przecież BikeTown Przemyśl Festival to impreza z "najwyższej półki" i świetna promocja miasta - startował nawet olimpijczyk(!!!) Maciej Jodko! - jak jakiś oszołom mógł to nazwać "kretynizmem"?
          • Gość: sktc info dla oszołomstwa IP: *.toya.net.pl 03.05.14, 23:01
            w celu uniknięcia nieporozumień, osoby nie związane z tematem proszone są o nie zabieranie głosu i nie komentowanie. www.przemysl.pl/nasze_miasto/27353.html
            • Gość: armagedon Re: info dla oszołomstwa IP: *.play-internet.pl 03.05.14, 23:33
              wobec braku znamion przestępstwa sprawa będzie i tak umorzona.Szkoda zachodu.
              • Gość: spokojny Re: info dla oszołomstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.14, 09:34
                Ludzie, więcej spokoju. Wszystko już usunięte, pozamiatane, ludzie się spotkali, pooglądali, odpoczęli-a tu dalej walka trwa. jest piękny miesiąc maj, choć pada dzisiaj jutro będzie słońce. Szkoda zdrowia, na majówkę trzeba pójść, ostudzić emocje. Stres szkodzi.
                • Gość: Cypis Re: info dla oszołomstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.14, 10:53
                  Klik
              • 2seth Re: info dla oszołomstwa 06.05.14, 22:53
                Umorzona? Poczekajmy na uzasadnienie niezawisłych organów.
          • 2seth Re: Kretyński ... 06.05.14, 22:45
            Dziękuję za uwagi. Impreza była super. Ale z Panem to się spotkamy. NIKT I NIGDY NIE POWINIEN POMIATAĆ INNYM CZŁOWIEKIEM. I WYZYWAĆ JEGO RODZICÓW OD PREZERWATYW I JEGO SAMEGO SAMEGO OD DEBILI. I NIE CAŁKIEM NIEZRÓWNOWAŻONYCH (CYT). NARUSZYŁ PAN/PANI MOJE DOBRA OSOBISTE I MORALNE .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka