Dodaj do ulubionych

Kto na Radnego?

IP: 195.205.39.* 18.06.14, 10:21
To może tym razem przeprowadzimy sondaż kto z obecnej Rady powinien znaleźć się w następnej kadencji ponownie wybrany. Weźmy pod uwagę ich pracę na rzecz miasta.
Oczywiście myślę że należy wyłączyć tutaj 4 radnych którzy nie mieszkają w Przemyślu, a więc nie będą ponownie startować- to jest jasne. Myślę tutaj o dwóch Pana z Pis-u, jednym z SLD i PO. Tym bardziej że jeden z nich z PiSu- nie dość że nie mieszka w Przemyślu to jeszcze pracuje w Rzeszowie ( tym samym, naturalnie facet kompletnie nie wie co się dzieje w jego mieście).

Obserwuj wątek
    • Gość: miks Re: Kto na Radnego? IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.14, 16:24
      Pewnie na plebanii się zameldują aby moc kandydować i brać dietę.
    • Gość: Kornelia Re: Kto na Radnego? IP: *.przemysl.hypnet.pl 18.06.14, 17:18
      Ich nazwiska brzmią???
      • Gość: Skandal Re: Kto na Radnego? IP: 195.205.39.* 20.06.14, 09:49
        4 muszkieterów którzy są zameldowani w Przemyślu ( nie wiadomo gdzie), a nie mieszkają w Przemyślu:
        1. Józef Leja ( PO )
        2. Janusz Hamryszczak ( PiS )
        3. Dariusz Iwaneczko ( PiS )
        4. Mariusz Iwaniszyn ( SLD )
        Cóż mam nadzieje, że ich partie już ich nie wystawią bo to będzie jawne robienie mieszkańców Przemyśla w konia ! Kto jak kto ale Radny to jest osoba ze świata polityka najbliżej Nas- zwykłych mieszkańców od której trzeba wymagać znajomości miasta ( ba nawet każdej dziurki w chodniku która się pojawi, szczególnie z ich własnego okręgu w którym startowali), a co Ci Panowie mogą na ten temat wiedzieć ?
        • Gość: niezorientowany Re: Kto na Radnego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.14, 10:07
          Kto jest radnym "odpowiadającym" za starówkę, rynek, ulice Dworskiego, Mickiewicz, Słowackiego, Kazimierzowska, Franciszkańska? Może mi ktoś pomóc?
          • solist Re: Kto na Radnego? 20.06.14, 17:20
            A nie pamiętasz kto dawał "dychę" pijakom na Dworskiego za głos?
          • Gość: mieszkaniec Re: Kto na Radnego? IP: *.play-internet.pl 20.06.14, 22:11
            Radni z Twojego okręgu: wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/180000/186201-o-186201-RDA-3.html?wyniki=1
          • scotlandyard23 Re: Kto na Radnego? 21.07.14, 13:25
            Jeżeli tak jest, jak informują wyborcy,
            Panowie Ci -Leja, Iwaniszyn, Hamryszczak i Iwaneczko wprowadzają opinię publiczną w błąd,tym samym są nieuczciwi w stosunku do wyborców, kłamiąc, że zamieszkują w Przemyślu. Tym samym można przypuszczać, że będą nieuczciwi w głosowaniach na forum Rady Miejskiej Przemyśla.
            Precz z kłamcami i oszustami !!!
        • Gość: Przemyślaczek Re: Kto na Radnego? IP: *.play-internet.pl 01.10.14, 18:15
          A z tego co wiem, to Pan Wojciech Błachowicz również nie jest mieszkańcem Przemyśla, to jakim cudem startuje z okręgu nr. 4 ?
    • Gość: gryz Re: Kto na Radnego? IP: 78.133.162.* 24.06.14, 07:48
      Iwaneczko od urodzenia jest Przemyślaninem, zna to miasto, jak mało kto, a pracuje w Rzeszowie bo mądrych w tym mieście się wycina. Chwała mu, że chce mu się pracować dojeżdżając 80 km do pracy, a nie siedząc na czterech literach i narzekać. Przynajmniej gość coś w życiu osiągnął.
      • Gość: Zameldowany Re: Kto na Radnego? IP: *.play-internet.pl 24.06.14, 08:23
        No proszę Cię o każdym można sobie tu napisać z Radnych że zna Przemyśl od urodzenia. Cóż gdyby był taki wspaniały to by się bili pracodawcy o jego intelekt. Cóż PiS rządzi, skoro jest takim wspaniałym historykiem czemu nie został dyr. Muzeum? No chyba że doszli do wniosku że Władziu B. jest inteligentniejszy? To współczuje...
        Mieszka poza Przemyślem, tam również jest Rada Gminy może się tam wykazać, tak nakazuje honor, a nie kombinowanie z meldunkiem u cioci, brata czy tam nie wiadomo kogo...
        • Gość: a Re: Kto na Radnego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.14, 08:27
          a ten radny z Ostrowa jest zameldowany u księdza Stasia
          • Gość: Mati Re: Kto na Radnego? IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.14, 18:52
            Tylko byle nie te stare, wiecznie uśmiechnięte i pi......e lampucery z PO ! please !
            • Gość: forum Re: Kto na Radnego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.14, 11:46
              Mam nadzieje że KNP wystawi w Przemyślu listę, oddam z czystym sumieniem na nich głos, za duzy jestem na bajki POPisu
              • Gość: gość Re: Kto na Radnego? IP: *.ip.netia.com.pl 10.07.14, 13:54
                Radny to powinien byś mądry i uczciwy mieszkaniec tego miasta, ktoś kto do czegoś w życiu doszedł, coś pożytecznego już zrobił. Ma pasję, chce mu się i nie oczekuje w zamian złotych gór. Dieta powinna być godziwa ale nie można jak widać brać bezrobotnych, którzy tylko na nią się łaszą.
                Mówienie: wybiorę kogoś z KNP zamiast PO czy PiS - jaki to ma sens, jak KNP wystawi oszołomów to bierzmy ich bo są nowi, jeszcze nie byli?
                • Gość: Mati Re: Kto na Radnego? IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.14, 21:11
                  Zgadzam się, tylko nie bezrobotni i emeryci, bezrobotni niech szukają zatrudnienia, a emeryci robią na drutach
                  • Gość: X Re: Kto na Radnego? IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.14, 21:18
                    Mam nadzieję, że już nikt nie da się nabrać na te same osoby, mam tu na myśli "stare wredne baby z przemyskiej PO z nieświeżym oddechem" !, a konkretnie jedną, ale wiadomo ochrona danych osobowych, masakra, stomatolog się kłania !
                    • scotlandyard23 Re: Kto na Radnego? 21.07.14, 13:33
                      Jeszcze raz uwaga na osoby nie zamieszkujące trwale w Przemyślu. Należy publicznie napiętnować osoby, które nie mieszkają a chcą startować w Przemyślu. Nie wystawia to dobrej oceny ugrupowaniom politycznym, które oszustów wystawiać chcą na listę.
    • Gość: kasia Re: Kto na Radnego? IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.14, 20:55
      Jestem głęboko przekonana że żadne poważne ugrupowanie które weźmie udział w wyborach do samorządu w naszym mieście nie wystawi osoby która na stałe nie zamieszkuje w Przemyślu. Bo po pierwsze jest to jawne łamanie prawa i nieuczciwe w stosunku do wyborców.Przemyśl to nie Warszawa ,wszyscy się znają i nikt poważny nie będzie się w to bawił, a po wtóre byłabym pierwszą która by publicznie piętnowała takie nieuczciwe posunięcia.- nara
      • Gość: Marek Re: Kto na Radnego? IP: 193.95.82.* 22.07.14, 12:02
        A ja mam nadzieję że doczekam kiedyś takich wyborów do rady które wygrają ludzie dla których dieta radnego nie służy podniesieniu jego pozimu egzystencji , nie powoduje ochrony przy zwolnieniach z pracy, nie służy tylko załatwieniu sobie lepszego stanowiska . W dzisiejszej radzie są ludzie dla których bycie radnym to być albo nie być . Mam nadzieje że nasze społeczeństwo wreszcie zrozumie że te mierne istoty łakomiące się na marne grosze to nieudacznicy .Ich decyzje i zarządzanie też takie będzie bo nie potrafią walczyć o wielkie pieniądze bo ich rozum i intelekt tego nie ogarnia .Jeżeli sami nic nie potrafili zrobić i niczego stworzyć i tylko dzięki radzie coś mają bo tak klepli by biedę to jak pomogą nam. Dlatego tkwimy w tym samym miejscu od lat .Naszemu miastu potrzebni są radni o wysokim statusie majątkowym przedsiębiorcy dla których liczy się dobro miasta i jego rozwuj a nie marna dieta . Ktoś kto dorobił się milionów stworzył wielkie przedsiębiorstwo to człowiek potrafiący patrzeć daleko w przyszłość i jest zdolny stworzyć wielkie rzeczy o których większość obecnych radnych bało by się pomyśleć . Radny ma być Bogatym niezależnym wizjonerem .Praca radnego to wyróżniene dające prestiż i satysfakcję . Tylko tak wybrana rada polepszy byt mieszkańców miasta . Przy bogatym i na nasze fortuny wzrosną a biedak to jeszcze nasze pod kradnie bo złakomi się na grosze .A jak ktoś pół życia się niedorobił to co zrobinw tej radzie dla nas

• Gość: gość Re: Kto na Radnego? IP: *.static.ip.netia.com.pl 22.07.14, 13:56
          Zgadzam się w 100% Ktoś kto potrafi zarządzać swoją firmą czy karierą, w takim pozytywnym sensie, nie jakiś oszołom czy partyjniak, będzie potrafił pokierować sprawami miasta. Nieudacznik przeniesie swoje doświadczenia na grunt rady, jest paru takich radnych co do niczego w życiu nie doszli, ani finansowo ani zawodowo, i jeszcze się tym chlubią.
          A czy ktoś jest zameldowany w mieście czy gminie, litości, lepszy mądry spoza miasta niż głupi ale dobrze zameldowany.
          • Gość: Marek Re: Kto na Radnego? IP: 193.95.82.* 22.07.14, 16:35
            Ludzie nie dajcie się ogłupiać jak ktoś nie potrafił się sam dorobić to co pomoże miastu i pośrednio wam ? . W tej radzie to większość przeszła tą samą drogę marne życie zero osiągnięć to co do polityki potem rada dieta zaoczne płatne studia i potem dobra posada dla siebie i rodziny a i jeszcze Marsowe oblicze i mina mędrca .Super sprawa ale te kariery na nasz koszt to kosztem upadającego miasta niebytu kumoterstwa i rodzących się patologi. Czas zacząć głośno mówić o tym co złe pamiętać że tacy ludzie są podatni na korupcję i różnego rodzaju pokusy i naciski bo są na drodze do do robienia się kosztem miasta . Potrafią za tysiące stracić miejskie miliony 'za prace dla rodziny nar:-) azić miasto na straty np przy przetargach biednego głośnego łatwo kupić . Opamiętajmy się stawijmy na bogatych bo oni pragną prestiżu force już mają
            • Gość: Marek Re: Kto na Radnego? IP: 193.95.82.* 22.07.14, 16:52
              Jacy radni taki rozwój miasta .Jakie sukcesy radnych i ich umiejętność budowania taki rozwój miasta .
              • Gość: prawak Re: Kto na Radnego? IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.14, 18:52
                Mam wrażenie, że niektórzy ździebko się jednak zagalopowali. Trudno nie zgodzić się z przedstawianymi tu argumentami, że człowiek któremu w życiu się hm..... nazwijmy to "niezbyt powiodło finansowo" i łasi się na wydawałoby się skromne profity w postaci diety radnego i kilka innych związanych z tą funkcją przywilejów, nie jest wymarzonym kandydatem na radnego. Obawiam się że takiej osobie brakuje zwyczajnie szerszej perspektywy i odwagi w poparciu dla nieszablonowych i niekonwencjonalnych rozwiązań, które mogą przynieść i duże zyski i duże straty. Społeczne, wizerunkowe itd. Jego horyzont zamyka zazwyczaj możliwość wyrobienia sobie "układów" czy załatwienia pracy szwagrowi i pociotkom, w czym funkcja radnego może pomóc. To prawda, że najlepiej by było aby radny był zasobnym wizjonerem, społecznikiem itd. Tylko zasadnicze pytanie - skąd takich wziąć? Nie twierdzę że tacy nie istnieją, ale w naszym mieście o takich niełatwo. Niechciałbym aby to zabrzmiało tak, jakbym wrzucał wszystkich przemyskich biznesmenów do jednego worka, ale znam kilku którzy z powodzeniem spełnialiby kryteria materialne o jakich tu mowa, ale co z tego, gdy .... jakby to delikatnie nazwać, może w ten sposób - ich kwalifikacje moralne pozostawiają bardzo ale to bardzo wiele do życzenia. Osobiście nie powierzyłbym im do zarządzania nawet ogródka działkowego a co dopiero miasta.
                Po drugie zaś i to może ważniejsze, tak naprawdę to przecież nie radni faktycznie rządzą miastem ino prezydent i jego aparat wykonawczy czyli urzędnicy urzędu miejskiego. Przecież to nie radni będą szukać np inwestorów do przemyskiej SSE. Tym powinni się zajmować powołani do tego celu urzędnicy. A jeśli im brakuje woli, kompetencji, determinacji (a może wszystkiego po trochu, tego to już nie wiem i nie mnie to oceniać) ale na pewno są całkowicie w tym co robią albo powinni robić nieskuteczni - czemu chyba trudno zaprzeczyć - to i cała dywizja najlepszych radnych nic tu nie pomoże. Podobnie jak i przy wielu wielu innych sprawach.
                • Gość: leon Re: Kto na Radnego? IP: *.play-internet.pl 22.07.14, 21:13
                  Pamiętaj Prawak, że to radni obecni i poprzedni kreowali politykę kadrową urzędu. Zabiegali o posady dla rodzin, pociotków i znajomych. To, że partyjniactwo opanowało samorząd to nie wina głosujących, tylko systemu. Tak ułożono ordynację, żeby partie, komitety desygnowały swoich na kandydatów. Normalny obywatel,mając nawet kompetencje i chęci, a nie będąc członkiem nijakiej partii czy komitetu nie ma szans na bycie radnym-samorządowcem. PO,PIS,SLD i neofici typu Oleszek będą cały czas robili ludziom mętlik, iż oni są jedynymi,wybranymi, nieskazitelnymi, świętymi itd. zdolnymi do pełnienia mandatu radnego. I każdy z nich jest pomazańcem bożym, wypowiadając magiczną formułę -TAK MI DOPOMÓÓÓÓÓÓÓŻ BÓG. Jest to farsa i wielka śmiechawa.
                  • Gość: Marek Re: Kto na Radnego? IP: 193.95.82.* 22.07.14, 22:12
                    Najwyższy czas powiedzieć tym personom stanowcze nie i zmienić całą radę niech się dalej modlą i lansują ale na swój koszt .A każdy z nas niech poszuka w swoim środowisku kogoś na kogo chciałby zagłosować i niech go namówi do startu. Tylko żeby to był naprawdę ktoś a nie obszarpaniec co myśli by się odkuć .Zrozumcie nasze miasto w naszych rękach . Czas by powstawały komitety obywatelskie . A byłym ministrantom i obecnym dziękujemy
          • Gość: cbś Re: Kto na Radnego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.14, 12:01
            Człowieku! Chcesz popierać przekręty już od początku. Jeżeli kłamie, ze mieszka a nie mieszka, to znaczy, ze chce wykorzystać wybór na radnego, aby załatwiać swoje sprawy, tkwić w układzie i kombinować. Będąc zamożnym, wstydziłby się, oszukiwać znajomych, społeczeństwo.
            Gdzie wiara? modli się za figurą a diabła ma za skórą!
            • Gość: gość Re: Kto na Radnego? IP: *.static.ip.netia.com.pl 23.07.14, 15:38
              A co to znaczy "mieszka"? Jest zameldowany? Obowiązek meldunkowy zniesiono, można dostać dowód osobisty bez adresu zameldowania. Przebywa? Ile dni w roku? Tylko wieczorem, czy cały dzień też? A jak pracuje w Rzeszowie i jest w Przemyślu w weekendy? A jak dużo jeździ na delegacje?
              Cały ten argument jest po prostu bez sensu, pewnie ktoś sobie upatrzył jednego z tych radnych do odstrzału i jątrzy
              • Gość: WYBORCA Re: Kto na Radnego? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.07.14, 18:14
                NIE KOMPROMITUJ SIE, jak nie masz pojęcia
                msw.gov.pl/pl/sprawy-obywatelskie/ewidencja-ludnosci-dowo/obowiazek-meldunkowy/8876,ZNIESIENIE-OBOWIAZKU-MELDUNKOWEGO.html
                W 100% zgadzam się z przedmówcami, że jest to 1-wsze oszustwo takich osób i nie ma sensu kręcić gdzie kto ile przebywa, chodzi o to gdzie na stałe zamieszkuje, nie jesteśmy Romami w końcu... Jeśli taki mieszka na wiosce niech startuje do Rady Gminy. W Przemyślu mądrych ludzi nie brakuje, tylko niestety tacy nie pchają się w to bagno, nie mają żądzy władzy. Temu narcyzowi chwalipięcie który tylko myśli o posadach dla kolesi i o karierze żonki, niestety brakuje odrobiny samokrytycyzmu, może niech uczy w szkole to zobaczy jak to jest, a nie poluje na intratne dobrze płatne stanowiska.
                PS. W Pis zapanowała moda na doktoraty, niestety g...no warte, bo tyle co licencjat na średniej uczelni, oczywiście doktoraty pod patronatem księży:) Żenada...

• Gość: Propozycję Radnych Re: Kto na Radnego? IP: *.toya.net.pl 23.07.14, 08:47
      Jakie macie propozycji radnych na nową kadencję?
      • Gość: cbś Re: Kto na Radnego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.14, 12:04
        Co to za pytanie?
        Na pewno nie kłamców, którzy chcą dalej wykorzystywać układ z sitwy!
        • Gość: X Re: Kto na Radnego? IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.14, 17:18
          i co z tego, że mieszkają w Przemyślu ? skoro niczego dla tego miasta nie zrobili i nie zrobią, m. in biorą udział w jakiś śmiesznych sondażach na najlepszego radnego, głosują sami na siebie, społecznicy ? znam ja tych niektórych godnych politowania społeczników z Przemyśla, nikomu w życiu nie pomogli i nie pomogą, wręcz nienawidzą ludzi, jedynie potrafią szkodzić, pomoc nie polega na afiszowaniu się, robieniu głupich słodkich min i fot, trzeba zmian, mam nadzieję, że ludzie przejrzeli ich i dokonają innego trafnego wyboru !!! tak trzeba zmian, trzeba zmienić te gęby !
          • Gość: Marek Re: Kto na Radnego? IP: 193.95.82.* 23.07.14, 23:34
            Najwyższy czas na wymianę całej sitwy martwiącej się ale tylko o siebie i swoje interesy .
    • Gość: judasz Re: Kto na Radnego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.14, 15:51
      Bałwanie a jak ktoś sobie wybudował dom i sie przeniósł na wioskę to już nie może? podaj jakiś jeden argument merytoryczny? czy to go dyskwalifikuję czy jak jakiś radny mieszka w centrum miasta to ma więcej oleju w głowie? Czy jak Twój Prezydent bo na pewno nie mój ! Robert Choma Tajny Współpracownik Służb Bezpieczeństwa " Kyrzsiek" mieszka w Przemyślu od kiedy jest prezydentem to dlaczego on tego burdelu całego nie widzi? Wytłumacz? Nie widzi tego 20% bezrobocia którego są efektem jego miernoty zawodowej? długu miasta? braku inwestycji? młodych ludzi? ale jak ktoś może widzieć ? jak ktoś nie ma swojego zawodu? całe życie z partią na politycznych stołkach? nigdy nie pracując w swoim zawodzie?
      • Gość: niezdycydowany Re: Kto na Radnego? IP: *.przemysl.hypnet.pl 01.10.14, 20:57
        A może udzielić poparcia kandytatom Towarzystwa Przyjaciół Przemysla, ludzie bezpartyjni i zaangażowani w problemy Przemysla. startują w ramach KKW Roberta Chomy RC ?
        • Gość: a Re: Kto na Radnego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.14, 21:12
          gdzie jest opublikowana lista chętnych na Radnego w poszczególnych okręgach ??
    • Gość: A Re: Kto na Radnego? IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.14, 21:36
      A co to dożywotnia funkcja? mam nadzieję, że Przemyślanie nie wybiorą ponownie ludzi, którzy niczego dla tego miasta nie zrobili, mają na celu interes własny,dziwi mnie, że ponownie startują, zero samokrytycyzmu, mam na myśli radnych z PO, a w szczególności Panią radną z PO, wiecznie uśmiechnięta, jaki jest Pani wkład dla tego miasta? udział w darmowych imprezach? rozdawanie jabłek i pączków?, robienie fot, strojenie min ?,kręcenie się z parasolem ? - jak dzieci, pchanie się przed szereg? to na tym polega pełnienie tej funkcji? i za to bierze się pieniądze ? teraz już wiem. Ja nie mam takich predyspozycji, ciężko pracuję, w tym też społecznie, ludziom pomagam na co dzień, bezinteresownie, a największą radość przynosi mi proste, a jak niezwykłe słowo "dziękuję", które często słyszę. Pomogła Pani komuś, dała bezinteresownie coś od siebie?, ciekawe.
      • Gość: B Re: Kto na Radnego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.14, 22:14
        Najbardziej śmieszą mnie powody, dla których ktoś pcha się do polityki. Górnolotne hasła, puste obietnice wyrażające jedynie marzenia społeczeństwa i inne tego typu pierdoły, na które co kilka lat daje się nabrać naiwna część społeczeństwa.
        Miasto wyludnia się, inwestorzy omijają je z daleka, olbrzymie zadłużenie budżetu, brak perspektyw na rozwój, bezrobocie, wymuszone inwestycje (czymś trzeba się pochwalić, coś rzucić ludziom przed wyborami), które już po zakończeniu sprawiają problem z ich utrzymaniem itd. A tu tylu cudotwórców chce z tym wszystkim walczyć i ma na to sposób. Jaki? A no ten sam, który stosują od lat inni cwaniacy, którzy wybrali politykę jako swój sposób na życie. Znowu będą mamić i robić z ludzi głupków.
        A jakie są prawdziwe powody romansu z polityką? Oprócz poczucia władzy jak wiadomo chodzi o kasę i wpływy. Niektórzy nie mogą pogodzić się z tym, że ktoś bierze kasę , rządzi a przy nim utrzymuje się dość pokaźna grupka klakierów, rodzinka, znajomi itd. Krew zalewa takich, zwłaszcza jak nie mają pracy. Czemu więc nie zmienić tej sytuacji z korzyścią dla siebie i dla takich samych klakierów, znajomych i rodziny? Wypchać jednych by zająć ich miejsce? Nie trzeba zbytnio się wysilać, trochę namieszać, trochę zaistnieć i kilkuletnia darmowa posadka jest w ich ręku. Kto czyta regionalną prasę widzi ten "szum", który daje szansę powodzenia. W odmiennym przypadku ten czy inny cwaniak nie miałby na co liczyć w wyborach. Do czego są zdolni ludzie, żeby zaistnieć .... wykorzystują niestety do tego wielu łatwowiernych, których po wykorzystaniu zazwyczaj porzucają, jak dziwkę.
        Co kilka lat, przed wyborami identyczny scenariusz powtarza się. Kto tego nie dostrzega jest bardzo naiwny, wręcz głupi. I jak słyszę liczne zapewnienia, obietnice i tego typu dyrdymały od kandydatów, to mnie jedynie ogarnia śmiech. "Z czym do ludzi" pajace!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka