Dodaj do ulubionych

Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta

19.08.14, 20:25
Namawiam do takiej akcji wszystkich, którym zbrzydło słuchanie z zasańskiego tarasu wycie przez głośniki pijanych uczesnitków codziennej imprezy spod budki z piwem. Postawić przed domkiem ogrodnika maszynerię do karaoke i każdy śpiewać może. Stoi tam też dom posła Kuchcińskiego, więc skuteczność murowana. Powylibyśmy sobie każdego dnia ze cztery godziny na full regulator. Piwo stawiam - także straży miejskiej, jeśli w końcu zareaguje na to, co mam za oknem codziennie. Dodam, że sprawę zgłaszałam oficjalnie. I nic.
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.14, 21:13
      To trzeba kierować pretęsje nie do pana prezydenta ale do pana który jest od lat najemcą tej koszmarnej budy . A strażnicy też nic nie zrobią po pan organizuje zbiórkę podpisów w sprawie odwołania straźy miejskiej . W razie interwencji zrobi szum że to nagonka polityczna na niego .A tak naprawde to jakiś koszmar gość teroryzuje mieszkańców od lat nie zrobił nic by zainwestować i zmienić to miejsce w miłą kawiarnie lub pub . Moim zdaniem powinno mu się wypowiedzieć dzierżawe
      • Gość: ass Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.107.115.253.mediahost.pl 19.08.14, 21:21
        Jaki masz stopień w SM klakierze?
      • Gość: :.: Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.toya.net.pl 23.08.14, 20:35
        Jemu się wogóle opłaca prowadzenie tego interesu? Zus, podatek, czynsz. Co on też rolnik i trawa mu rośnie w Trójczycach???
    • Gość: gosc Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.cdma.centertel.pl 19.08.14, 22:05
      wspolczuje,karaoke mialo byc takze w naszej kamienicy,gdzie prowadzacy tzw.taras ,takze prowadzi dzialalnosc ,impreza odbyla sie raz,zebrano podpisy pod listem do prezydenta i spokoj ...
      • Gość: alek Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.ip.oxynet.pl 20.08.14, 07:34
        Też mi to przeszkadza chociaż mieszkam po drugiej stronie Sanu, ale, co ciekawe zauważyłem, że natężenie muzyki (jeżeli to można nazwać muzyką) wzrosło proporcjonalnie do akcji zbierania podpisów w/s likwidacji SM. To wyraźna prowokacja, zresztą nie pierwsza.
      • Gość: logika Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 07:35
        I o to chodzi, żeby dbać o SWOJE interesy.
    • Gość: edek Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 10:38
      Skieruj sprawę do WIOŚ. Jeżeli hałas pochodzący z tego zawodzenia przekracza normy, facet będzie musiał coś z tym zrobić lub płacić wysokie kary. Może się czegoś nauczy, a chce uczyć innych ... hipokryta.
    • Gość: Cypis Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 13:30
      Hałaśliwy bar Rutyna w Przemyślu - radio.rzeszow.pl

W tym przypadku są problemy, a w tym nie było - klik
      • Gość: julek Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 14:17
        Kiedy w tym kraju przedsiębiorcy prowadzący lokale, które emitują hałas czy inne immisje zrozumieją, że ich działalność nie może naruszać praw osób trzecich? Tłumaczenie, że w ramach tej działalności promuje się sztukę i kulturę jest idiotyczne i świadczy jedynie o egoizmie. Gdyby tak odwrócić sytuację i obok miejsca zamieszkania takiego przedsiębiorcy urządzić lokal z muzyką i alkoholem to inaczej by gadali. A tak mają w d...ie ludzi, którzy muszą wysłuchiwać wrzasków, głośnej, kiczowatej muzyki i głosów pijanych klientów.
        Nie jestem pewien, ale czy rzeczywiście magistrat nie może odmówić wydania koncesji na sprzedaż alkoholu? Albo go odebrać?
        • a.fischer Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta 20.08.14, 15:45
          A ja się zastanawiam kiedy w tym kraju ludzie zaczną myśleć przed podjęciem decyzji. Jakbym otwierał lokal w dzielnicy mieszkalnej to mógłbym mieć pretensje sam do siebie, że ludzie narzekają. To samo jednak dotyczy ludzi, którzy kupują lub wynajmują mieszkanie w centrum miasta i narzekają na hałas!

Co do tarasu pełna zgoda, to nie jest miejsce na jakieś wrzaski, zwłaszcza wieczorem. Jednak jeżeli ktoś ma mieszkanie w okolicach rynku i narzeka, że mu przeszkadzają hałasy to powinien się wyprowadzić a szanowny pan prezydent powinien temu komuś w przeprowadzce pomóc, zamiast gnoić właścicieli lokali i zabijać jakiekolwiek życie w mieście. To właśnie przez podejście naszych władz, zasiedlanie starówki "socjalem" i wrogie nastawienie do przedsiębiorców doprowadza się do sytuacji, w której nie ma gdzie w mieście zrobić koncertu, życie nocne istnieje do 22 a niektórzy próbują organizować imprezy poza centrum przeszkadzając jeszcze bardziej, jeszcze większej ilości ludzi.

Kolejny przykład na to, jakie nasze miasto jest turystyczne.

PS. Magistrat może odebrać koncesję a później zapłacić parę baniek odszkodowania za to, że zniszczył komuś interes.
          • Gość: Cypis Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 15:58
            a.fischer napisał:

> Jednak jeżeli ktoś ma mieszkanie w okolicach rynku i narzeka, że mu prze
            > szkadzają hałasy to powinien się wyprowadzić a szanowny pan prezydent powinien
            > temu komuś w przeprowadzce pomóc, zamiast gnoić właścicieli lokali i zabijać ja
            > kiekolwiek życie w mieście. To właśnie przez podejście naszych władz, zasiedlan
            > ie starówki "socjalem" i wrogie nastawienie do przedsiębiorców doprowadza się d
            > o sytuacji, w której nie ma gdzie w mieście zrobić koncertu, życie nocne istnie
            > je do 22 a niektórzy próbują organizować imprezy poza centrum przeszkadzając je
            > szcze bardziej, jeszcze większej ilości ludzi.

Przecież większość kamienic na Starówce, to własność prywatna, więc jak magistrat może zasiedlać "socjalem"?
            • a.fischer Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta 20.08.14, 16:09
              Nie wiem ile nieruchomości posiada tam miasto, ale posiada i dzieje się tak, jak napisałem. Jednak to jest mniejszym problemem w porównaniu do głupich roszczeń ludzi, którzy mieszkając centrum miasta domagają się ciszy i spokoju.
              • Gość: Cypis Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 17:01
                Aha, czyli nie wiesz ile, ale wiesz skąd się biorą problemy.
                W takim razie może ktoś inny odpowie na proste pytanie.

Ile kamienic w promieniu 100 metrów od budynku w którym mieści się drink bar na Serbańskiej jest własnością miasta?
                • a.fischer Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta 20.08.14, 18:29
                  Napisałem przede wszystkim, że to, czyje są kamienice, nie jest największym problemem. Specjalnie dla Ciebie powtórzę. Problemem są ludzie, którzy mieszkając w centrum spodziewają się, że o 22 miasto zostanie zamknięte na klucz i pójdzie spać oraz prezydent wraz ze swoją świtą, którzy temu wtórują.

• Gość: Cypis Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 18:57
                    Sprawdź z łaski swojej kto pisał o zasiedlaniu starówki "socjalem" - klik
                    Od niedawna ludzie tam mieszkają, a wcześniej były wyłącznie biura i urzędy, a nocami centrum rozrywki?

Mało jest miejsc w których można organizować imprezy plenerowe?
                    Po co wybudowano amfiteatr na Kopcu?
                    • a.fischer Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta 20.08.14, 19:31
                      Równie dobrze ten amfiteatr mogli zrobić w Torkach. Użyteczność znikoma, komunikacja miejsca w godzinach wieczornych i nocnych nie istnieje - kolejny plus miasta turystycznego Przemyśl. Ile imprez tam się odbyło od zbudowania?

W Przemyślu jest niewiele miejsca na imprezy plenerowe i niewiele go trzeba. Trzeba natomiast lepszego klimatu do nocnego życia na starówce i to wszystko w temacie. Mieszkańcy centrum nie powinni być tym zaskoczeni.

No, chyba że Twoim zdaniem Przemyśl się lepiej sprawdzi jako umieralnia dla starych ludzi. Wtedy warto rozważyć zakaz jakiegokolwiek hałasowania po mszy o 18 i mówienia głośniej niż szeptem.
                      • Gość: Cypis Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 20:21
                        I Twoim zdaniem w mieście, w którym młodzi nie mają perspektyw (szans na pracę, a co za tym idzie pieniędzy) najlepszym rozwiązaniem jest stworzenie "lepszego klimatu do nocnego życia na starówce"?
                        • a.fischer Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta 20.08.14, 20:46
                          Chyba za bardzo zboczyliśmy z tematu tego wątku, ja odnosiłem się jedynie do problemu głośnego (wedle niektórych) imprezowania a nie wszystkich problemów naszego miasta i potrzeb młodych.

• Gość: Cypis Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 21:47
                            Za bardzo?
                            A nie pomyślałeś, żeby pod swoimi oknami albo u siebie w domu rozkręcić taki nocny, rozrywkowy biznes?
                            Co tam inni domownicy, zabawa co noc do rana!

Marnujesz talent na forum. Powinieneś poważnie rozważyć kandydowanie do rady miejskiej. Oni tam mają bardzo podobne pomysły do Twoich i jeszcze wprowadzają je w życie. Na przykład z amfiteatrem na Zniesieniu. Ktoś miał marzenie, bo coś takiego jest niezbędne w mieście, w którym tyle imprez się organizuje. Efekty mamy.

• a.fischer Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta 20.08.14, 22:43
                              Gdybym mieszkał w rynku lub okolicach, to bym nie miał z tego powodu pretensji do nikogo. Tym bardziej, gdyby to był mój interes (gratuluję logiki).

Amfiteatr nietrafiony i niepotrzebny, podobnie jak Twoje uwagi pod moim adresem.

• Gość: Cypis Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.14, 00:36
                                Tylko gdybyś mieszkał w Rynku i prowadziłbyś tam nocny biznes, to musiałbyś się liczyć z mieszkańcami okolicznych kamienic, tak jak musisz się liczyć z innymi domownikami, sąsiadami mieszkającymi koło Ciebie. Nawet jak będziesz prowadził taką działalność na obrzeżach miasta, to też będziesz się musiał liczyć z okolicznymi mieszkańcami. Jak tam z Twoją logiką?

Chyba, że uważasz się za pępek świata i wszyscy mają dostosować się do Twoich oczekiwań. Pomysł z amfiteatrem to drobnostka patrząc na Twoje:
                                - "życie nocne istnieje do 22 a niektórzy próbują organizować imprezy poza centrum przeszkadzając jeszcze bardziej, jeszcze większej ilości ludzi. "
                                Jak kogoś stać na dom poza miastem, to należy mu się strefa wolna od imprez, ale jak wynajmuje w centrum miasta to już nie, bo Ty chcesz się tam bawić?
                                Gdzie jest większa gęstość zaludnienia - w centrach miast czy na obrzeżach?

- "powinien się wyprowadzić a szanowny pan prezydent powinien temu komuś w przeprowadzce pomóc"
                                I samorząd może jeszcze ma zapewnić lokal zastępczy?
                                Tych co nie chcą hałasu nocami w centrum będzie się wywłaszczać i zsyłać na banicję?

- "głupich roszczeń ludzi, którzy mieszkając centrum miasta domagają się ciszy i spokoju. "

Bądźmy szczerzy, Gdzie tam moim uwagom pod Twoim adresem, do Twoich pod adresem ludzi, którzy chcą tylko jednego - aby nie zakłócano im spoczynku nocnego. Nikt Ci nie odbiera wolności. Masz prawo organizować, uczestniczyć w nocnych, głośnych zabawach, ale nie możesz nimi odbierać komuś prawa do spokoju w nocy, bo ograniczasz jego wolność, czyli zmuszasz go do czegoś czego nie chce.
                                • Gość: abc Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.14, 10:51
                                  Takim ludziom nie wytłumaczysz. Brak szacunku dla innych to cecha coraz bardziej popularna. Nie zważają na innych, wystarczy popatrzeć na drogi, kto po nich jeździ i jak traktuje innych użytkowników. Coraz więcej kretynów, którym się wydaje że oni tu rządzą. Gdyby taki cymbał znalazł się po drugiej stronie barykady to by nie pieprzył bzdur. Kuriozalnym i bezczelnym pomysłem jest to żeby ci, którzy narażeni są na czyjeś działania, które przynoszą im szkodę, mieliby się przeprowadzać z mieszkań lub zakładać dźwiękoszczelne okna. Tak może myśleć tylko wyjątkowy bezczelny człowiek. Ktoś ma ponosić szkodę, żeby jakiś pajac, który ma innych gdzieś mógł prowadzić swój z...any biznes. Nie, komuś już całkiem odbiło.
                                  • Gość: Cypis Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.14, 11:15
                                    Chcą jak w Krakowie, ale chyba nie wiedzą co się dzieje w innych dużych miastach nie od wczoraj. Klik i klik.

• Gość: przem Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.tktelekom.pl 21.08.14, 11:50
                                      Mieszkam zaraz obok rynku i nigdy mi ani mojej rodzinie nie przeszkadzały mi bary. Nigdy na zewnątrz nie słychać głośnej muzyki co najwyżej ludzi czasami . Fisher pewnie ma tam inters i się broni a wasze zacietrzewienie jest żenujące. Takie małomiasteczkowe klimaty . Byle kogoś zgnoić :))) Pewnie jesteście tymi dziadkami co chodzą z donosami :) Rozumiem, tęsknota z PRL i godziną policyjną :))

• Gość: Cypis Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.14, 13:44
                                        Można prowadzić dyskusje o wielkomiejskich problemach małego miasta, które z roku na rok staje się coraz mniejszym miasteczkiem?

Gdyby rozwinęło się nocne życie na Starówce zgodnie z marzeniami Fishera, to mogłoby się tak stać, że przyłączysz do tych dziadków co chodzą...?

Ciągłym zakłócaniem ciszy nocnej nie można kogoś zgnoić we własnym mieszkaniu?
                                      • a.fischer Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta 21.08.14, 14:05
                                        Nie mam żadnego interesu ale widzę (i słyszę) zasadniczą różnicę między "hałasem" generowanym przez ludzi siedzących przy stolikach a imprezą z nagłośnieniem. O ile to, o czym napisał autor wątku jest słuszne, to linki Cypisa, których tak dzielnie broni, pokazują jak paru frustratów może skutecznie dobijać życie w mieście. Jeżeli ktoś daje wiarę temu, że ogródki piwne zakłócają komukolwiek spokój to jest naiwny. Wystarczy się przejść wieczorem obok największych ogródków piwnych w naszym mieście tj przy Piwiarni Wareckiej i Niedźwiadku aby się przekonać, że ogródki nikomu normalnemu nie powinny przeszkadzać.
                                        • Gość: Cypis Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.14, 14:42
                                          Jedni lubią disco, inni metal, a jeszcze inni pulsowanie głośnika niskotonowego albo ryk silnika. Tak wszystko świetnie wiesz, ale nie zdajesz sobie sprawy, że miłe dla Twego ucha dźwięki, mogą komuś sprawiać przykrość, a nawet ból?

Jakich linków bronię?
                                          Przykład imprez ze słuchawkami nie pokazuje, że wcale nie trzeba puszczać głośno muzyki, aby wszyscy którzy chcą mogli się bawić i przy tym nie przeszkadzali innym?

Możesz mi pokazać gdzie napisałem, że ogródki piwne w centrum mi przeszkadzają?
                                          Ktoś inny to zrobił?

Można wszystko sprowadzać do absurdu, ale nie zmienisz jednego. Każdy kto uzna, że ktoś zakłóca mu spoczynek nocny może dochodzić swoich praw, Ty chcąc się hucznie bawić nocami na Starówce możesz niewiele.
                                          • a.fischer Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta 21.08.14, 14:57
                                            > Możesz mi pokazać gdzie napisałem, że ogródki piwne w centrum mi przeszkadzają?
                                            > Ktoś inny to zrobił?

Nie napisałeś, ale linki które podałeś dotyczyły ogródków piwnych.

> Można wszystko sprowadzać do absurdu, ale nie zmienisz jednego. Każdy kto uzna,
                                            > że ktoś zakłóca mu spoczynek nocny może dochodzić swoich praw, Ty chcąc się hu
                                            > cznie bawić nocami na Starówce możesz niewiele.

Tak, nie zmienię tego. Rzecz w tym, że sąsiadom Rutyny spoczynek zakłóca chyba bardziej sam fakt, że ktoś ma interes i się kręci, niż ludzie, którzy tam chodzą. Wystarczy wsłuchać się w ten reportaż a później odwiedzić choćby raz ten lokal wieczorem.
                                            • Gość: Cypis Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.14, 16:39
                                              Za rączkę po linkach mam prowadzić kogoś, kto wie jak się trzeba bawić nocami na Starówce? Przecież masz tak samo jak ja dostęp do googla i bez trudu sprawdzisz gdzie odbywały się imprezy typu "Silent Disco" (na przykład na ostatniej Malcie).

Nie wiem czy zauważyłeś, ale od dłuższego czasu dyskutujemy ogólnie o nocnej rozrywce w mieście, a nie o konkretnym lokalu. Nie musi być nocna, aby komuś przeszkadzała. Popatrz na ten przykład - klik
                • Gość: Spoko Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.play-internet.pl 20.08.14, 21:37
                  Cypis myślę, że Ty jesteś zorientowany.;-)
              • Gość: julek Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 17:24
                Mieszkańcy Starówki mają takie same prawa jak i właściciele lokali. Nikt ich nie pozbawił prawa do zamieszkiwania. Mogę zapytać, czemu ktoś kto uruchamia lokal nie bierze pod uwagę lokalizacji? Nie dostrzega, że w sąsiedztwie mieszkają ludzie? Jeżeli ma ich gdzieś, to niestety jest egoistą, który nie zważa na drugich i za wszelką cenę chce prowadzić działalność. Tłumaczenie, bo ma prawo, bo daje zatrudnienie, płaci podatki i takie tam wyświechtane argumenty jest głupie. Tu nie obowiązuje zasada "cel uświęca środki". Prawa tych ludzi kończą się tam, gdzie zaczynają się prawa drugich. A mieszkańcy mają prawo oczekiwać, że właściciele lokalu nie będzie gwałcili ich praw.
                Chcesz prowadzić lokal? Zrób wszystko by nie szkodzić innym. I co z tego, że to centrum miasta? To znaczy, że ta lokalizacja usprawiedliwia łamanie prawa? Nawet gdyby tam nikt nie mieszkał, to co? Masz prawo wydzierać się jak idiota na całe gardło?
                • a.fischer Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta 20.08.14, 18:42
                  Wszystko powinno mieć swoje miejsce. Uważam, że starówka to idealne miejsce do nocnego (klubowego) życia naszego miasta. Chciałbym aby klimat w naszym mieście zmienił się na taki, który będzie takiemu życiu sprzyjał bo prócz przyjemności, idzie za tym kasa i rozwój miasta.

Skoro piszesz o łamaniu prawa to wspomnę tylko, że to, o czym piszę, nie jest niczym dziwnym ani niespotykanym. Jest wiele miast, które w centrum tworzą specjalne strefy, w których dozwolone jest prowadzenie działalności rozrywkowej w godzinach nocnych. W przeciągu lat spowodowało to odpływ ludności z tamtych miejsc - zostali tylko Ci, którym to nie przeszkadza i tak powinno być. Ludzie, którzy chcą mieć spokój mieszkają w spokojniejszej okolicy a miasto żyje i czerpie zyski.

Sam mieszkam w centrum i o wiele bardziej od ludzi przeszkadzają mi na przykład motory z uszkodzonymi układami wydechowymi.

• Gość: Cypis Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 19:06
                    Patrząc na to co do tej pory napisałeś, to jak nic powinieneś kandydować na prezydenta. Nic lepiej nie zweryfikuje Twoich pomysłów, jak ilość zdobytych głosów.
                    • a.fischer Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta 20.08.14, 19:35
                      Od pewnego czasu w Przemyślu ilość zdobytych głosów weryfikuje coś zupełnie innego niż pomysły lub wyniki działań i nie sądzę, że czyjakolwiek kandydatura to zmieni.

• Gość: abc Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.14, 10:56
                    Czyli tobie odpowiada syfiaste przemyskie centrum. Cóż, jedni lubią zapach siana inni zapach szczyn w bramie kamienicy. Trudno w takiej sytuacji polemizować.
          • Gość: :) Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 17:28
            Nie przesadzaj z tym odszkodowaniem. Bez alkoholu nie można prowadzić działalności? Myślę, że jak ktoś w dodatku promuje sztukę to wystarczy do picia kawa bądź herbata. Nie musi się człowiek nawalić żeby rozumieć współczesną sztukę. No, może przesadziłem. Bez flaszki chyba nie zrozumie badziewną sztukę. :)
            • a.fischer Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta 20.08.14, 18:43
              > Nie przesadzaj z tym odszkodowaniem. Bez alkoholu nie można prowadzić działalno
              > ści? Myślę, że jak ktoś w dodatku promuje sztukę to wystarczy do picia kawa bąd
              > ź herbata. Nie musi się człowiek nawalić żeby rozumieć współczesną sztukę. No,
              > może przesadziłem. Bez flaszki chyba nie zrozumie badziewną sztukę. :)

Bar bez koncesji? Chyba tylko mleczny :)

• Gość: julek Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 13:58
      Cypis, zapoznaj się z tym wyjaśnieniem - orka2.sejm.gov.pl/IZ4.nsf/main/457D787D
      Niech się z tym zapoznają urzędnicy z magistratu i nie pieprzą 3 po 3 że nic się nie da zrobić.
      • Gość: julek Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 14:00
        W odniesieniu do obiektu istniejącego, w przypadku stwierdzenia, np. na podstawie ustaleń kontroli, iż hałas powodowany działalnością rozrywkową w lokalu gastronomicznym lub dyskotece przekracza dopuszczalny poziom hałasu w środowisku, starosta (albo burmistrz lub prezydent miasta na prawach powiatu) powinien wezwać podmiot prowadzący lokal do przedłożenia wniosku o wydanie pozwolenia na emitowanie hałasu do środowiska (art.231 ust.1 ustawy). Po wydaniu pozwolenia, w przypadku niedotrzymania jego warunków, wojewódzki inspektor ochrony środowiska uprawniony będzie do nakładania administracyjnych kar pieniężnych (art.298 ust.1 pkt5 ustawy). Niedotrzymanie warunków pozwolenia stanowi także wykroczenie zagrożone karą grzywny (art.351 ust.1). Naruszenie warunków pozwolenia może być też podstawą wstrzymania użytkowania instalacji przez wojewódzkiego inspektora ochrony środowiska (art.367 ust.1 pkt1).
      • Gość: Cypis Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 14:16
        Dzięki!
        W mieście wyjątkowym już tak jest, że na jednej ulicy się udaje. ale na innej już nie. Są dwa wyjścia. Albo się z tym pogodzić, albo zmienić władzę.
        • Gość: gosc Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 14:48
          pocieszajace,ze do jesieni idzie...to i czas piania na tarasie zbliza sie ku koncowi...
        • Gość: julo Można cofnąć koncesję panie prezydencie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 15:01
          Pan prezydent może cofnąć zezwolenie na sprzedaż alkoholu. Oto przypadek, na który należy się powołać, zawarty w ustawie o wychowywaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi.

Art. 18, ust.10. Zezwolenie, o którym mowa w ust. 1, organ zezwalający cofa w przypadku:
          (...)
          pkt 3) powtarzającego się co najmniej dwukrotnie w okresie 6 miesięcy, w miejscu sprzedaży lub najbliższej okolicy, zakłócania porządku publicznego w związku ze sprzedażą napojów alkoholowych przez dany punkt sprzedaży, gdy prowadzący ten punkt nie powiadamia organów powołanych do ochrony porządku publicznego;

Do dzieła mieszkańcy, którym lokale z alkoholem zakłócają porządek.
          • Gość: pe Re: Można cofnąć koncesję panie prezydencie ... IP: *.toya.net.pl 20.08.14, 20:50
            Zniszczcie emerycie wszystkie lokale, popadają przedsiębiorstwa a następnie ZUS, który wypłaca Wam emerytury o jakich młode pokolenie może zapomnieć. Pozamykajcie place zabaw, powbijajcie słupki w każdą płytkę chodnikową, aby nikt nie był w stanie przejechać, postawcie ogrodzenia dookoła każdej kamienicy, nawet na starówce i czekajcie, aż to miasto będzie wioską, pomiędzy Orłami a Birczą! Jak będę taki na starość to obiecuję, że poddam się eutanazji.
            Wracając do tematu, mam kolegę którego rodzina od pokoleń mieszka na krakowskiej starówce, która żyje całymi nocami i nikt nie pyta czy coś im przeszkadza. Na własny koszt zamontowali dźwiękoszczelne okna, ponieważ mają świadomość, że zamieszkują centrum kulturalne i rozrywkowe miasta. Ja zawsze powtarzam, jeżeli komuś nie pasuje życie w mieście - ciche, spokojne, głębokie Bieszczady stoją otworem!
          • Gość: Spoko Re: Można cofnąć koncesję panie prezydencie ... IP: *.play-internet.pl 20.08.14, 22:09
            w Przemyślu nie ma takiego lokalu na, który nie ma skarg. Przemyślanie kochają narzekać i donosić. I strach mnie ogarnia jak pomyślę, że za parę lat idąc na spacer będę widział samych starych zgredów jak ja i będzie cicho i spokojnie
            • Gość: Cypis Re: Można cofnąć koncesję panie prezydencie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 22:23
              Na co będą narzekali za 20-30 lat ci, co dziś narzekają na brak hucznych zabaw nocą na Starówce?
        • Gość: Spoko Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.play-internet.pl 20.08.14, 22:01
          Jest trzecie
          • Gość: gość Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.static.ip.netia.com.pl 21.08.14, 12:46
            Głupota niektórych wpisów poraża po prostu. W tej konkretnej sprawie nie chodzi o żadną godzinę policyjną, ani o zakaz imprez na rynku, ani ze gwar kawiarnianych ogródków komuś przeszkadza.
            Chodzi o to że najemca budy na tarasie od kilkunastu dni organizuje tam imprezy karaoke, o głośności porównywalnej z nagłośnieniem imprez masowych. I to codziennie.
            I teraz dla nie zorientowanych: wyobraź sobie buraku jeden z drugim że masz sąsiada w bloku, albo w sąsiedniej chałupie, który kupił sobie kilkuset watowe głośniki, i słucha disco polo na cały regulator, od 18 do 22. Robi to u siebie, przestrzega ciszy nocnej, a że w upały nie jesteś w stanie okna otworzyć bo hałas jest taki że nie słychać własnych myśli to przecież nie jego problem. A policja czy SM ci powie: trzeba się przeprowadzić. To ja się pytam, dlaczego to ja mam się przeprowadzać a ten który hałasuje?
            • Gość: nadwrażliwy Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.ip.oxynet.pl 22.08.14, 19:20
              hałas to jedno co zakłóca przestrzeń publiczną i to codziennie, a nie tylko od święta. Drugie to jakość tych pożal się Boże występów. Banda pijanych wyjców swoją produkcją rani uszy. Oczywiście śpiewać każdy może, ale dlaczego ci, którzy tego nie potrafią robią to w miejscu publicznym. Niechby sobie wyli w amfiteatrze pod Kopcem, na który wydano grubą forsę, a miłośnicy ich beztalencia mogliby siedzieć na widowni i rozkoszować się dźwiękami wydobywającymi się z rozmiękczonych piwem gardeł. Proponuję zacząć pikietować ten przybytek. Wyjcy won z miasta.
              • Gość: iii Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.toya.net.pl 23.08.14, 03:33
                Śpiewy na Tarasie są b. fajne. Czekamy na music Anna Jantar:-)
    • Gość: Rangraf Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.14, 03:48
      Byłem , widziałem, słyszałem.... niestety. Najstarszy Ubek przemyski ma nie lada głos, a teksty... to już sie nie wypowiem.... typowo hardjazzowe. Nie da się tego słuchać. Gościu - odpuść sobie śpiewanie, zdejm czapeczkę, bo żenadę robisz na całego i ludzi płoszysz. Muza może być być, byle bez wokala "właściciela". Kompromitacja na całego. Szkoda tylko smutnych min przechodzącychc ludzi....i śmiechu "uczestniczącej" gawiedzi....
      • Gość: Yanekk Re: Akcja: zaśpiewaj karaoke pod domem Prezydenta IP: *.toya.net.pl 23.08.14, 20:33
        Dzisiaj po południu przechodziłem obok tarasu i jakoś wielkiego hałasu nie było. Ludzie spokojnie sobie siedzieli, sączyli właściwe napoje. Karaoke również nie uświadczyłem.
    • koshyma wycie nad sanem 26.08.14, 09:46
      Ze zdumieniem zobaczyłam Waszą reakcję na problem, który tu opisałam kilka dni temu. Więc nie tylko mnie to przeszkadza... Chcę wyjaśnić dwie rzeczy: 1. nie mieszkam w centrum miasta i nic mi do rozwoju turystycznego Przemyśla. Zróbcie sobie z miasta Kraków lub Pragę, potem będziecie szukać miejsca na randkę z dziewczyną w każdej ładnej kawiarni, a turyści pokażą Wam środkowy palec: płacą - to chcą rządzić. Budka z piwem i karaoke też nie są w centrum miasta, więc o czym dyskusja? 2. właściciel budki z karaoke i jego SB-cka przeszłość też mało mnie obchodzą. Świętą krową nie jest, żeby mi właził do domu (hucznie) ze swoimi pomysłami na biznes. Zresztą, mało mnie obchodzą Wasze podwórkowe rozrachunki z kolesiami ze służb.
      ŻĄDAM CISZY W MIEŚCIE!!!!! Żadnych motorów, nap...lania z okazji ślubów, cyrków czy każdej innej okazji do reklamy przez głośniki. Zero dzwonów, durnych publicznych zbiorowych śpiewań przy każdej okazji. Cywilizowana CISZA!!!! I nie mówcie mi, żebym się na wieś wyprowadziła: cisza należy mi się i każdemu z Was jak psu buda. A jak zechcę karaoke, to sobie pójdę do lokalu ze ścianami, podłogą i sufitem i powyję do woli. Po pijaku.
      • Gość: bałejma Re: wycie nad sanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.14, 10:52
        Oj kubitu, kubitu, co za język, nie przystoi niewieście. I wulgaryzmy, pijaństwo ... a jak to wszystko krzyczy z tego forum, że trza uszy zamykać. I jeszcze żądasz ciszy. To niemożliwe.
        A jak masz orgazm to też w ciszy się to wszystko odbywa?
      • koshyma Re: wycie nad sanem 26.08.14, 12:15
        Nie miewam publicznych orgazmów... zwłaszcza pod budka z piwem, szanowny. A co języka: jaka kultura - taki język. Jakoś nie widzę w Przemyślu żadnych wysokich dokonań w tej sferze, więc i język opisu do podniosłych nie będzie należeć. Język wyje, kiedy wyją pijani klienci... Rok czy dwa temu byliśmy katowani potańcówkami nad Sanem - to samo, kur...ami tylko rzucać adekwatnie do radosnej zabawy.
        • Gość: bałejma Re: wycie nad sanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.14, 12:30
          Ale z tym orgazmem bym uważał, bo łatwo może się stać faktem publicznym :) Wystarczy, że otworzysz okno lub mieszkasz po sąsiedzku, ściany mają uszy. :)
          Co do reszty to się zgadzam z Tobą.
          Innym dokucza hałas, a mnie na przykład dym z papierosów. Stanie sobie taka pinda z facetem pod moim oknem i co pół godziny zapalają papieroska a dym włazi do sypialni. I co mam zamykać okna? Brak kultury, empatii i zwyczajny egoizm niestety szerzy się na potęgę. Nie tylko Ty masz z tym problem, tylko że nie ma na to rozwiązania. Zwrócisz uwagę to masz wroga i musisz czuwać by ci nie wybili szyb lub porysowali auta. Zmienić mieszkanie? Najlepiej chyba wyprowadzić się na wieś, na sam jej koniec. Wkurza mnie to, że ludzie którzy nikomu nie robią nic złego muszą ustępować takim prostakom bez kultury, bo oni chcą się bawić, ryczeć, smrodzić wokoło. Bo to oni rządzą. Zaczniesz walczyć to możesz na tym stracić.
          • koshyma Re: wycie nad sanem 26.08.14, 23:47
            Ja bym im postawila popielniczke 20 m dalej. Fakt, to koszt, ale bedziesz miec spokoj z dymem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka