Dodaj do ulubionych

Jak miło!

IP: *.toya.net.pl 28.03.15, 11:27
wiadomosci.onet.pl/swiat/jurij-szuchewycz-na-czym-jesli-nie-na-upa-mamy-budowac-nasz-patriotyzm/bzxjjx
Obserwuj wątek
    • darino Re: Jak miło! 28.03.15, 15:32
      Zgadzam się z panem Szuchewyczem.
    • darino więcej treści 28.03.15, 16:32
      Pełna wersja artykułu: wyborcza.pl/magazyn/1,143557,17665439,Ukraina__Oszukane_pokolenie_nie_chce_juz_czekac.html
      • Gość: wolny Zanim rozpeta się dyskusja na dobre IP: *.centertel.pl 28.03.15, 16:53
        Nie zgadzam się na gloryfikację UPA.Nie tedy droga.Nie chcę takiej Ukrainy.Czerwono czarne sztandary zabijają nadzieję , że kiedykolwiek przyznam się do tego ,iż moi przodkowie byli Rusinami.
        • Gość: luz Re: Zanim rozpeta się dyskusja na dobre IP: *.toya.net.pl 28.03.15, 18:08
          Ludziska dajcie se luz , ukrainy juz nie ma i po co strzępić języka, to już historyja
        • Gość: dark Re: Zanim rozpeta się dyskusja na dobre IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.15, 18:20
          > Czerwono czarne sztandary zabijają nadzieję , że kiedykolwiek przyznam się do tego ,iż moi przodkowie
          > byli Rusinami.

Po prostu proszę się nie przyznawać.
          • Gość: gonzales Re: Zanim rozpeta się dyskusja na dobre IP: *.przemysl.hypnet.pl 28.03.15, 18:51
            To że Jurij Szuchewycz ma takie zdanie to mnie nie dziwi. Dziwiłbym się gdyby było inaczej.Może podobnie mysli jeszcze 20 % Ukraińców,może więcej a może mniej.Nie sądzę aby to była większość. Wolałbym aby Ukraińcy poszukali innych bohaterów i na innej ideologii budowali tożsamość i patriotyzm. Na bohaterach których nie muszą się wstydzić ani u sąsiadów a tym bardziej u siebie. A muszą się wstydzić wobec tych rodzin ukraińskich których przodkowie zostali przez UPA zamordowani. Choćby tylko dlatego że nie chcieli mordować Polaków lub ich uprzedzili o planowanym mordzie. A to że mają takich bohaterów nie podlega dyskusji. Oczywiście ja jak i inni Polacy nie mamy wpływu na to co niektórzy Ukraińcy próbują zrobić swojemu narodowi. Ale mamy i będziemy mieć wpływ na postrzeganie Ukrainców zarówno tych na Ukrainie jak i tych u nas zamieszkałych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka