Dodaj do ulubionych

cd. będzie wojna ?

IP: *.przemysl.hypnet.pl 30.05.15, 19:58
Tak sukinsyny modzą że w końcu pierdyknie. Albo już nie ma pomysłu na gospodarkę i wszytko się wali a może już za długo świat pozostaje bez wojny?

www.tvn24.pl/senator-john-mccain-chce-wyslac-bron-usa-do-wietnamu,547193,s.html

wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-incydent-na-morzu-czarnym-z-udzialem-amerykanskiego-niszczyciela/f0ekzd
biznes.interia.pl/wiadomosci/news/najwieksze-koncerny-zbrojeniowe-swiata-gdzie-plynie-kasa-z,2127387,4199
Obserwuj wątek
    • darino Re: cd. będzie wojna ? 30.05.15, 20:22
      Będzie wojna polsko-polska na jesieni.
      • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 30.05.15, 21:18
        gonzales,co bedzie to bedzie.tak dokladnie jak z biblijnymi proroctwami.jezeli Bog powiedzial,ze cos ma byc,to bedzie,obojetnie ile na to wezmie czasu.jedno jednak wiadomo,ze napewno do
        uzycia atomu jeszcze daleki czas[to na ostatnie 3i pol roku panowania tych,co dojda do wladzy w Nowej Starej Europie].ciekawe na teraz co wyniknie z rzadow bylego prezydenta Gruzji ?
        • Gość: gonzales Re: cd. będzie wojna ? IP: *.przemysl.hypnet.pl 30.05.15, 22:25
          Region odesski jest regionem szczególnym, pożyjemy zobaczymy.Osobiście nie sądzę aby Gruzin porwał ludność Odessy mającą sentyment do Rosji. W dodatku zapewne pamiętającą mord Ukraińców.
      • 99venus Re: cd. będzie wojna ? 31.05.15, 12:35
        Nie martw się o nasze wojny.Martw się o swoja Ukrainę.
        • darino Re: cd. będzie wojna ? 31.05.15, 17:00
          Ależ dlaczego !? Chętnie pomogę w wojence :)))))
          • 99venus Re: cd. będzie wojna ? 31.05.15, 17:03
            już nam raz Petlura pomagał.starczy.
            • Gość: gonzales Re: cd. będzie wojna ? IP: *.przemysl.hypnet.pl 01.06.15, 12:31
              Jeśli ta analiza jest trafna to sprawa Ukrainy jest pozamiatana wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rosja-wychodzi-z-izolacji-Dyskretna-odwilz-w-stosunkach-z-Zachodem,wid,17589902,wiadomosc.html
              • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 02.06.15, 00:59
                gonzales,sprawy Ukrainy,to byly juz pozamiatane nim sie do tego pozamiatania zabrano.na teraz,to obie strony i Majdan i Donieck,rozumieja,ze zostaly wydymane,a gawiedz po kazdej ze stron i zachwycona i zawiedziona.to tak samo,jak Hitlerowi nie wolno bylo tknac malej acz bogatej
                Szwajcarii.obserwuj gre cial politykierow i zrozum,ze dzialaja wspolnym celem,jaki jest
                Nowa Stara Europa do ktorej dookoptuja takze Stany[oczywiscie nie jako jej czesc,ale sojuszniczo].i bedzie gitara,kiedy dnia ktoregos,po wszystkich stronach gawiedz sie obudzi z reka w nocniku.a szok to bedzie ogromny.a na teraz od Ukrainy,wazniejsze problemy.jakie? nalezyte podloze dla tej Nowej Starej Europy.by bylo wszystko przygotowane dla nowej gwardii,by ona otrzymala ogromne poparcie najpierw ludnosci w krajach Europy,a potem,calego swiata.co dla przykladu sie w tym kierunku robi? ano produkcja Brusow Jenerow,
                karanie i to srogie,wszelkimi srodkami przeciwnikow homo,no i ci "imigranci" nagle ni stad ni z
                owad masami atakuja bogatsze lady po kontynentach.Polska chce dobrowolnosci,a tutaj mamy
                problem z kilkoma krajami w UE,gdzie naprawde ten problem,mimo bogactwa ich przerasta.i
                pewnie te % beda o wiele wieksze niz to bylo ogloszone.a pozniej ci ludzie beda mocna
                przybudowka dla wylaniajacych sie politykierow w UE[tych nowych,ktorzy tez i za monarchie i wszelkiego typu korporacje sie zabiora].ludziska[pospolstwo]beda w niebowziete.a i jak to
                bedzie jeszcze poparte kasa,to juz niczego innego gawiedz pragnac nie bedzie.to czego
                odczuwa sie na dzis,bedzie przewrocone do gory nogami.zwaz teraz na charakterystyke tego
                polityka,ktory bedzie przewodzil Nowej Starej Europie,a dla ktorego nadejscia pracuja wspolnie i Lawrow i Kerry i Papiez i cala reszta.wyloni sie jak by z popiolow,jako ten,ktory
                rozwiaze KAZDY problem.bedzie sie prezentowal tak,ze nikt z ludzi jego prezencji nie dorowna,
                bedzie super inteligentna osoba,w polityce takze zaden mu nie dorowna,bedzie posiadal super
                umiejetna komunikacje z calymi masami,ktore beda nim calkowicie obezwladnione,bedzie takze mial nie do uwierzenia znajomosc kazdego problemu pod kazdym wzgledem,jaki sie wyloni po miedzy krajami czy narodami.wyloni on sie prawdopodobnie z ludzi takich jak np.p.Kukiz[nikomu na poczatek calkowicie nie znanym].i okaze sie w historii,jako najwiekszy lider.a narody beda niedowierzac jego posunieciom w celu rozwiazania nawet najbardziej
                niemozliwych problemow,jaki czekaja dla rozwiazania.Efektem tego bedzie,posluszenstwo jakim go narody i ludzie obdarza.obserwuj obserwuj i zrozumiesz,co tak naprawde w trawie piszczy.wierzyc temu nie musisz,ja wiem,ze KAZDY,kiedy do tego dojdzie,zrozumie,byle tylko nie za pozno.bo to nie bedzie dla szczescia ludnosci,ale odwrotnie,do jej zaglady[i nie mylic z
                smiercia cielesna,poniewaz KAZDY z nas rodzi sie do zycia wiecznego,lecz nie w tym samym miejscu dla wszystkich].to zas,ze jeden z drugim sie z tego naigrywa,smieje i nie chce dojsc do tego,to juz osobista sprawa KAZDEGO z nas.mi nic do tego.
                • Gość: gonzales Re: cd. będzie wojna ? IP: *.przemysl.hypnet.pl 03.06.15, 11:20
                  tvn24bis.pl/ze-swiata,75/cyberberkut-ujawnia-george-soros-mial-opracowac-plan-dla-ukrainy,548180.html
                  to jakby ktos nie wiedział kto jest Soros i jaki jest jego związek z Ukrainą
                  tvn24bis.pl/ze-swiata,75/cyberberkut-ujawnia-george-soros-mial-opracowac-plan-dla-ukrainy,548180.html
                  • Gość: gonzales Re: cd. będzie wojna ? IP: *.przemysl.hypnet.pl 03.06.15, 12:07
                    pentagon stworzył ISIS -ujawnia raport, oczywiście USA zarabiaja na uzbrojeniu
                    www.prisonplanet.pl/polityka/odtajniony_amerykaski,p2095093578
                    • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 03.06.15, 20:24
                      gonzales,sam to widzisz,ze wszystkim kieruja sily i to nawet nie z politycznej areny.o Syrie zas,to
                      za zabranie sie za nia jest jeszcze troche czasu[zreszta o jej stolicy pewna Ksiega tez cos ciekawego pisze].a wiec wszystko jest podporzadkowane Nowej Starej Europie,obojetnie na jaka
                      dziedzine nie spojrzysz.wszystko zawczasu musi byc przygotowane tym nowym politykom[a w
                      szczegolnosci temu,ktory okaze sie z nich najsprytniejszym,by pociagnac za soba masy,a te,ktore
                      mu nie beda posluszne,niszczyc bedzie nie przymrozajac oczu].a i Vatykan tez w tym kierunku pracuje biorac pod uwage swa niwe.nadchodzi,powiedzmy prosto,ciekawa przyszlosc[z tym,ze
                      w ostatecznosci nie ciekawa tak dla biednych jak i bogatych].zobacz na dzis na uzbrojenie i cale
                      zmotoryzowane zaplecze ISIS.jak doszlo do tego niespodziewanie i w tak krotkim czasie?
                      takze nagle te arabskie wiosny?oraz ten wysyp uciekinierow?to w trawie piszczy,tylko nikt w TV
                      ci oficjalnie nie powie.a brak brania pod uwage tego co Biblia mowi o Izraelu,kardynalnym bledem[szczegolnie wiary Bogu,bo to co innego od wierzenia w Boga].
                      • Gość: gonzales Re: cd. będzie wojna ? IP: *.przemysl.hypnet.pl 04.06.15, 12:20
                        Artykuł z 2013 r ale wiele wyjaśnia independenttrader.pl/141,syria_-_walka_o_wplywy.html
                        • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 04.06.15, 19:31
                          gonzales,artykul z 2013r.a czy ja juz wiele razy na ten temat nie pisalem? zapamiwetaj wiec,ze
                          chodzic bedzie o to,by cala ropa byla pod kontrola Nowej Starej Europy[i do tego sie dazy].a po co ? po to,by,kiedy nadejdzie tem czas,zaczac Ciny ujazmiac pod swa kontrole[dlatego tez
                          juz od wielu lat,kapitalizm wywindowal komunistyczne Chiny do roli mocarstwa ekonomicznego.te
                          wywindowanie ma swoj cel.Chiny tego paliwa beda potrzebowac jak nikt inny].i bedzie to marchewka,lecz cos za cos.bedziecie posluszni,dostaniecie.nie,to bedziecie miec problemy z samymi soba[niezadowolona masa ludzka].i co potem nastanie ? ujawnienie tej ogromnej liczby wojska,o ktorej nie raz pisalem[i nie moj to wymysl,ale o tym mowi Ksiega].wiec na dzis kazdemu
                          pozostaje tylko to zapamietac i kiedys sobie wspomnac.tak te dlugofalowe zmiany nadchodza i
                          ISIS bedzie w miedzy czasie poskromiony,i niesprawiedliwosc spoleczna na swiecie i na koncu
                          tez Damaszek,a potem to juz czasy,w ktorych ogromna ilosc ludzi na swiecie bedzie czuc sie jak w niebo wzieta,ale to wszystko bedzie obrocone na jej zgube i biednych i bogatych[chociaz
                          pewnie nie bedzie dla oka wielkiej pomiedzy nimi roznicy,jezeli chodzi o finanse].fajnie,ze
                          znajdujesz ciekawe informacje[to,ze z przed lat,nie ma znaczenia,raczej sa aktualniejszymi dzis niz wczoraj].takze,jeszcze przed tymi wydarzeniami nastapi "cud",czyli podpisanie pokoju
                          pomiedzy Izraelem a swiatem Arabskim i odbudowa swiatyni w Jerozolimie[pewnie nie jaka byla Salomonowa,ale wystarczajaca,by mogly funkcjonowac obrzedy jak mialo to miejsce w
                          czasach Pana Jezusa na ziemi].nie wiem czy w polskim jezyku jest dostepna ta oto ksiazka:
                          "Northen Storm Rising" napisana przez R.Rhodes w 2008r.jezeli jest,to polecam,idzie w parze z
                          twym podanym artykulem.
                          • Gość: gonzales Re: cd. będzie wojna ? IP: *.przemysl.hypnet.pl 04.06.15, 22:43
                            w tej sytuacji zawieszam, inaczej, rezygnuję z moich przemyśleń na tym forum . nie znajduję sensu w kontynuacji.
                            • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 05.06.15, 02:47
                              gonzales,juz raz tak pisales.ale sie nie przejmuj,wez przerwe,wyjedz do Ustrzyk Gornych[ja tez
                              tam kiedys bylem i pifko z sokiem pilem].a jeszcze gratulacje za ponoc Polonii wejscie do III.ja
                              pilka lubie takze zyc[sam kiedys w trojmiescie gralem].no i pilnie sobie chociaz samemu obserwuj
                              oraz przemyslaj.tak i ja robie w kooperacji z kims z Niemiec i dobrze na tym obopolnie wychodzimy.zycze ci zdrowia i powodzenia.
                              • Gość: obserwator Re: cd. będzie wojna ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.15, 12:46
                                Widzisz kaziu? Gonzales nie chce już komentować, czemu się nie dziwię, bo jak zaczął się wgłębiać w twoje wywody, to chłop w końcu odpuścił. Musiałeś go nieźle czymś albo wystraszyć albo przygnębić. Nie wiem, może pisz po angielsku na forum? Co ty o tym sądzisz?
                                • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 05.06.15, 19:12
                                  mi ten przywilej nie przysluguje,ani mam do niego jakiekolwiek prawo.wystarczy wiec twe,czy to
                                  pod katem cielesnym czy duchowym.
                                  o gonzalesa sie nie martw,ma chlop glowe na karku i coraz wiecej rozumie,na zlosc zywym.
                                  • Gość: obserwator Re: cd. będzie wojna ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.15, 16:23
                                    Widzę kaziku, że jesteś ukontentowany tym, że wreszcie masz ucznia, który coraz bardziej myśli jak ty i niemal kroczy twoimi krokami. No no, nie wierzyłem że kogokolwiek na tym forum przekonasz do swoich poglądów. A tu takie zwycięstwo. Wysiłek się opłacił, jak widać.
                                    Jak sądzę, musisz jeszcze popracować nad "porwaniem" do nieba, na które czekasz. Nie wiem czy twój uczeń przyjmie to bez oporów, w końcu wiąże się to z z obrzezaniem, które jak wiesz jest kłopotliwe w wieku powyżej 8 dnia od urodzenia. Zastanawia mnie także to, co dzieje się z napletkiem po takiej operacji? Wkłada się go do grubej książki i zasusza? Wyjaśnij jak możesz, tak po prostu na złość żywym, bo dla dobra bliźnich jak widzę nie byłoby cię stać.
                                    • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 07.06.15, 19:45
                                      jak jestes az tak bystrym obserwatorem,za jakiego sie okreslasz,to poczytaj w listach ap.Pawla na temat obrzezania,a sam na twe zaklopotanie braku zrozumienia,odpowiedz znajdziesz.i tym samym sam w sobie bedziesz z tego powodu ukontentowany.bo to czy ty czy ja czy ktokolwiek,
                                      nie wazne.waznym jest to co mowi Bog Ksiegi !!!!
                                      • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 08.06.15, 06:12
                                        gonzales,coraz ciekawiej z Grecja.tak w programie tv amerykanskiej,jak i w wypowiedziach ministra Grecji,coraz wyrazniej krystalizuje sie cos podobnego,jak to mialo miejsce z Niemcami w
                                        1946r.tylko pewnie teraz nie Ameryka wyciagnie te reke z pomoca,a cala UE.obecny miesiac bedzie ciekawy.jezeli do tego dojdzie,to i papiez taka decyzje poprze,tylko co na to ludzie po
                                        "roznych krajach"? a i p.elekt nie bedzie mial innego wyjscia jak tylko poprzec !!!!
                                        • solist Re: cd. będzie wojna ? 08.06.15, 06:53
                                          Kaziu, jak się tak zastanawiam, czy wszyscy znawcy biblijni muszą być tak po_jebani jak ty? Czy to biblia powoduje zmiany osobowościowe - nie wiem, który fragment konkretnie, może ten o plagach tak cię wystraszył, że postanowiłeś utrudniać ludziom życie? Może odezwała się w tobie jakaś szarańcza niszczycielska? Przecież zdominowałeś wszystkie wątki swoją wiedzą, szkoda, że bezużyteczną. Dopisz się do jakiegoś forum kuryjnego, episkopatu, spiżowego i tam mógłbyś pognębić swoimi przypuszczeniami i faktami biblijnymy pedałków i pedofilków, a tymczasem zamiast robić to co cenne to marnujesz czas. Miałem w szkole kiedyś takiego gościa w klasie. Zaczepiał innych, dostawał w pysk, wstawał i ... podnosił się z ciągle tą samą zaczepną miną. Nie było możliwości, żeby przypier_dolić mu tak, żeby nie wstał. Kaziu, może to ... ty?
                                          • Gość: olo Re: cd. będzie wojna ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.15, 09:56
                                            Jaki z niego znawca biblijny, wydaje się mu, że jak przeczytał Biblię i parę książek to ma status biblisty. Czego się nie czepi to pisze bzdury i tak wokoło. Widocznie to ten twój kolega z klasy :) Bo na niego też nic nie działa. Gość czuje że ma jakąś misję do spełnienia i pieprzy trzy po trzy niemal w każdym wątku. Ostatnio to nieco mniej pisze o Biblii, dużo ogląda TV amerykańską i na podstawie tych głupawych mędrców USA próbuje kształtować forumowiczom wizję świata. Te USA tak ludziom w głowach mieszają, że już nigdy nie pojadę do tego kraju. Wstąpiłby chłop do jakiegoś polonijnego kółka, nie wiem może tanecznego i tam się wyżywał.
                                            • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 08.06.15, 18:49
                                              mowcie sobie co chcecie,ale problem nie we mnie a w was.poniewaz problemem waszym to,
                                              jezeli jestescie przynalezni do tego czy innego wyznania,ze w Boga pewnie wierzycie,ale nie wierzycie Bogu.inaczej byscie wiec podchodzili do tego co mowi Bog Biblii.a ja tylko pragne wasza
                                              uwage wlasnie na Nia zwrocic a nie na siebie.a i tak odwrotnie podchodzicie.a tak na boku,to mamy system demokratyczny i nie podoba sie jednemu z drugim,nie czytaj,ale i nie zabraniaj.ja tez tego wobec kogokolwiek nie czynie.ale tym,ktorym na sercu Bog,polecam czytac i obserwowac
                                              takze sluchac tego co na czasie a nie bzdur z ktorych tylko wylaniaja sie chore emocje,zlosc oraz
                                              nienawisc do bliznich[juz widze wasze reakcje na emigrantow z poza Europy i na pomoc Grecji].
                                              • Gość: olo Re: cd. będzie wojna ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.15, 09:29
                                                Kazik, ty nie masz u siebie komu wciskać te swoje bzdury? I jeszcze masz czelność mówić, że problem leży po naszej stronie? Od miesięcy piszesz brednie, wkurzasz nimi ludzi na forum i mówisz, że to MY mamy problem? Bo co? Nie potrafimy myśleć jak kazik? Opanuj się człowieku. Nie dość, że piszesz tak bełkotliwie, że nie wiadomo o co chodzi, jeszcze masz czelność zarzucać nam, że cie nie rozumiemy, no nie, przebrałeś miarkę chłopie. Wyjdź na pole, skoś trawnik jak go masz i zajmij się czymś innym, a nie wkurzaniem drugich. Twoje teorie są tak absurdalne, że niestety ale podnoszą mi ciśnienie. Prorok z Ameryki nie będzie mnie pouczał co mam czytać, jak czytać i co rozumieć. Jak napisał solist, gdybyś tak w realu próbował wciskać drugim swoje dyrdymały, oberwałbyś po pysku i skończyłoby się popisywanie głupotą.
                                                • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 09.06.15, 18:48
                                                  to tylko pokazuje jak sie popatruje demokracje.pewnie wiele wody musi w Sanie ujsc,niz sie
                                                  demokracji nauczy i nia zacznie zyc.niepodoba sie nie czytaj,wedlug ciebie bedziesz zdrowszy,ale
                                                  nie zabraniaj.a czas sam wszystko okaze.milego czytania,nie tylko tego co uszy swierzbi !!!!
                                                  • solist Re: cd. będzie wojna ? 12.06.15, 18:39
                                                    Nie wiem jak się "popatruje demokracje", ale nawet demokracja wymaga jakiejś odrobiny wiedzy, nie tyle biblijnej, co ortograficznej. Przecież, kaziu, mieszkasz w Polsce, nie w niebie, nie zauważyłeś? Tam mógłbyś pier_dolić demokratyczne banialuki i każdy byłby na równi z niebem wzięty, a tu każdy jest piekielnie wkur_wiony twoimi bredniami. I do tego pisanymi w obcym języku. Kaziu, zlituj się nad nami, ale nie tak jak twój pan bóg zlitował się na Egipcjanami i daj kur_wa spokój. Wyjdź na ulicę, głoś słowo boże, albo wystaw du_pę i niech cię do pierdla wsadzą, choć na chwilę. Da się zrobić? Kaziu, czy jak ktoś zamknąłby furtkę do sadu przed tobą to przełaziłbyś przez płot? Jeżeli nie to tak potraktuj forum. Da się zrobić?
                                                • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 09.06.15, 20:26
                                                  po co ta twa spinka? lepiej w swym chorym podworkowym nacjonalizmie,spojrz trzezwiej na swiat caly i to bez chorej emocji.czytajac i sluchajac innych takze zrodel,samemu bedziesz lepiej wszystko pogladak i nawet rozumial.Vatykan news ma mase informacji,o ktorych w polskich
                                                  mediach nie zauwazysz.teraz popatrz na wizyte p.Putina na Pol.Apeninskim.cos wspanialego,a
                                                  zarazem pokazujacego takze inna wizje na problemy swiata.a wyglada na to,ze to nie kto inny,jak
                                                  tylko Vatykan rozdaje karty,ktore w reku trzyma.oj bedzie ciekawie,szczegolnie dla tych co"inaczej
                                                  mysla",zalykajac sie tym,co jest po ich mysli,a odrzucajac realnosc obecnych czasow i to tak pod
                                                  wzgledem ekonomicznym,politycznym,religijnym,sportowym,kulturowym i pomocy innym[Grekom np.i uchodzcom].i to po kazdej dziedzinie ludzkiej codziennosci.AHOY !!!!
                                                  • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 10.06.15, 18:44
                                                    ciekawy artykul dzisiaj na temat dzialalnosci papieza,w zwiazku z u niego wizyta pana Putina.
                                                    oj nie na reke to tzw."jastrzebiom".wcale wiec nie bedzie zaskoczeniem,jak sie okaze rewizyta
                                                    papieza tak w Kijowie jak i w Moskwie i to na podlozu pojednania[na wzor Havany i Waszyngtonu]
                                                    w tych krajach gawiedz[ale tylko jej odlam],a takze politycy typu"Kukiz",ogromnie niezadowolenie
                                                    tym swe wyrazaja.ale co to da?nic! papiestwo rzadzilo,rzadzi i rzadzic bedzie,az prawie do samego konca historii ludzkosci na ziemi,kiedy to przed samym tej historii koncem,zostanie raz na zawsze zlikwidowane.zaraz nastepnego dnia,po zlikwidowaniu,bedzie ogromne lerum polerum,
                                                    ale bedzie juz po ptokach i ktos inny bedzie musial te role[papieska] na siebie przejac[o tym mowi
                                                    Biblia,ale przepraszam,Jej nie za bardzo pragnie brac sie pod uwage].co wiec na teraz? ano nie zadowolenie,moze demonstracje[w demokracji legalne,ale nalezy pamietac,ze postulaty
                                                    demonstrantow wcale nie musza byc brane pod uwage.nad decyzjami stoja rzad i Sejm.a
                                                    w demokracji,kazdy jej swiadomy musi to przyjac,zrozumiec i sie pogodzic].no,ale jeszcze przed upadkiem papiestwa,ono duzo jeszcze zmian poczyni,min.z ta obecnie mocno idaca do przodu praca ekumeniczna,aby w koncu katolicyzm[czyli powszechnosc]ogarnal caly swiat.
                                                    obserwujmy obserwujmy,nawet jezeli wiadomosci Ksiegi depcze sie pod butami swemi.wiec dla osobistego dobra,warto sluchac i tu i tam,czytac to i owo,by w koncu zrozumiec,co tak
                                                    naprawde w trawie piszczy!!!! a zacietrzewiac,wcale sie nie warto,bo i po co?a zmiany ida !!!!
                                                  • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 10.06.15, 19:05
                                                    i jeszcze jedno spostrzezenie.wcale nie bede zdziwionym,kiedy to po jesiennych wyborach pan
                                                    prez.[juz nie elekt] Duda,powola na stanowisko premiera czleka ze zwycieskiej partii,ktory z kolei,
                                                    w koalicje wejdzie z.......PO !!!!
                                                    nie tylko w UE,ale i w kraju bedzie i ciekawie i interesujaco.
                                                  • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 14.06.15, 22:52
                                                    gonzales,dobrze ze chociaz czytasz.a obecny miesiac i ciekawy i goracy[polityczne zagrania],a
                                                    pewnie jesien,to juz bedzie w tej dziedzinie upal.pod koniec miesiaca ciekawe rozwiazania,tak jezeli chodzi o grecje jak i imigrantow.i beda ponoc bolesne po obu stronach.z tego wynika,ze ich
                                                    rozwiazania przeciaganie,oczekuje tylko odpowiedniej chwili,momentu i sytuacji,ktora wszystko usprawiedliwi i pozamyka tzw.przeciwnikom ich usta.w USA tez goraco przed wizyta papieza,a sie
                                                    wydaje,ze to on wlasnie rzadzi calym swiatem i rozdaje wszystkim klocki w tej zabawie,jaka jest
                                                    wyglad swiata calego juz w nie dalekiej przyszlosci.a poplecznicy Tea Party,jak i ci od p.Kukiza,
                                                    nic na to nie poradza.podzial wsrod ludzi bedzie sie poglebial,i kto wie,czy te ciezkie sprzety
                                                    amerykanskie,bardziej przeciw nim sie obroca niz,jak to mysla,ze przeciw panu Putinowi.sie wiec trzymaj i obserwuj !!!!
                                                  • Gość: abba jozef Re: cd. będzie wojna ? IP: *.toya.net.pl 15.06.15, 16:01
                                                    Mit Ukrainy upadł
                                                    Ukraina na skraju niewypłacalności
                                                    czekamy na rozbiór Ukrainy
                                                    biznes.onet.pl/wiadomosci/finanse/ukraina-na-skraju-niewyplacalnosci/nvgvqg
                                                    Jeśli w tym tygodniu Ukraina nie spłaci odsetek od kredytu, jaki zaciągnęła w Rosji, Moskwa zwróci się do międzynarodowego sądu o uznanie ją za niewypłacalną. Kijów odmawia, a Zachód swoją pomoc uzależnia od porozumienia z prywatnymi wierzycielami, którego na horyzoncie jednak nie widać.
                                                  • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 15.06.15, 19:46
                                                    kto jednak wie,czy to wszystko nie bedzie raczej upadkiem UE jaka na dzis znamy[Ukraina,Grecja,
                                                    "imigranci" i brak totalnej wspolnosci w dzisiejszej Unii].i doprowadzi do powstania Nowej-Starej
                                                    Unii w granicach bylego Imperium Rzymskiego.chociaz jeszcze sytuacja na swiecie musi sie bardziej pogorszyc[wbrew nadziejom niezadowolonych w kraju,wbrew nadziejom ludzi po wszystkich zakatkach kuli ziemskiej].a do pogorszenia dolewac do ognia bedzie jeszcze i papiez,
                                                    ktorego polityczne sily[szczegolnie te konserwatywne],sie i boja i z nim nie chca sie godzic.
                                                  • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 17.06.15, 17:53
                                                    gonzales,a to jeszcze nie wszystko.zauwazyles wizyte pana T.Blaira w Krakowie i o czym mowil?
                                                    ano on ma obecnie inne zadanie niz to czym sie dotychczas zajmowal[BW].teraz on jezdzi po krajach i uczy,szczegolnie klase rzadzaca jak ma podchodzic do zmieniajacego sie swiata z
                                                    "otwartym umyslem" i to propagowac posrod ludnosci na wszelki sposob,by byla przygotowana,
                                                    takze mentalnie na nadchodzace zmiany i to po wszelkiej dzialalnosci zycia.to jest sprytne,jak i
                                                    postawa papieza.widac wiec do czego nadchodzi[NSE + ujawnienie sie specyficznego polityka,ktory praktycznie rozwiaze KAZDY problem,przed ktorymi obecnie caly swiat stoi i to ku
                                                    uciesze wszelkiej gawiedzi].do tego jeszcze dochodza ponoc nadchodzace zmiany[ponoc juz w
                                                    pazdzierniku] w finansach swiatowych nad czym pracuje pani szefowa z M.Banku Swiatowego.
                                                    ciekawe wszystko nawet i dla tych,co od Biblii stronia,lub ja pogladaja nie we wlasciwy sposob.
                                                    mam na mysli to,ze nie pogladaja Jej,nie rozrozniajac Proroctw od Odkrytej Tajemnicy danej
                                                    ap.Pawlowi przez Pana Jezusa.no trudno,to osobista sprawa ludzi.ale wiem,ze KSIEGA nie klamie i we wlasciwym czasie KAZDY sie przekona i ten co neguje i ten co wierzy Bogu[nie mylic z wiara w Boga].co dzien,to cos nowego i ludzie to czuja[zmiany],tylko ich nie rozumieja.
                                                    a szkoda,bo to zadna tajemnica,to ludzie nie chca jej zauwazyc,zrozumiec i przyjac.
                                                  • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 20.06.15, 02:04
                                                    widzisz ? w Danii tez wybory wygrane przez ludzi o mentalnosci Kukiza.i do czego to poprowadzi ?
                                                    ano do tego o czym mowil pan min.Schetyna.czyli do rozpadu UE jaka na dzis znamy.takze do tego prowadza spostrzezenia pani szefowej MFW[idzie to w parze z polityka papieza],bardzo zagadkowa sytuacja Grecji,no i emigranci.problemow narasta coraz wiecej,a tak politycy jak i
                                                    gawiedz nie widzi konca ich rozwiazania.ale po co sie zamartwiac,wszystko to bedzie rozwiazane
                                                    i najszczesliwsza grupa ludzi,bedzie ta co na dzis jest najbiedniejsza.wyglada to jak zart,ale
                                                    nadchodzi ktos z UE,ktory rozwiaze KAZDA sprawe,szybko i bez problemow,a ludzie[sceptycy]
                                                    beda ogromnie oszolomieni tego polityka super inteligencja,manierami,wygladem osobistym oraz odwaga oraz sprytem.tym bedzie rozpoczecie Nowej Starej Europy[a zarazem Wielkiego Ucisku,przepowiedzianego w KSIEDZE Bozej].a i dojdzie jeszcze do rozbrojenia ludzi w USA,ktorzy w swych domach maja sporo broni i amunicji.wszystko idzie zgodnie z planem i z
                                                    proroctwami[ktore MUSZA sie wypelnic].gonzales,przepros sie z Biblia i ufaj Bogu tej Ksiegi !!!!
                                                  • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 30.06.15, 04:40
                                                    coraz ciekawiej gonzales.o rozpadzie UE takze juz mowi pani Aniela.a pani krolowa angielska mowi,ze do tego doprowadzic nie mozna.ciekawy pat.UE-Grecja.a moze z pomoca finansowa
                                                    Chin wszystko sie jakos zamydli? uwazaj takze na rozmowy dotyczace Iranu.a takze na polityke
                                                    Vatykanu[tam intensywnosc ogromna w dziele ekumenizmu].a wracajac do Europy,beda tam pewnie zmiany,bo i musza[nowa-stara Europa],zas odlot milosci polskiej do euro i tak niepotrzebny,bo kto wie ile jeszcze czasu krajowi pozostalo byciem czlonkiem w tym klubie ?na razie.trzymaj sie !!
                                                  • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 04.07.15, 20:32
                                                    no i ta chora nienawisc do Rosji.np.obecnie z powodu pomnika w Nowej Soli.i pisze potem jeden z drugim,ze byliby wdzieczni Rosjanom,kiedy by to w 1945r.po oswobodzeniu oposcili kraj bez
                                                    zakladania systemu.a dlaczego tylko do Rosji pretensje,czy to nie bylo uzgodnione w Jalcie i nie
                                                    tylko przez samego Stalina ? to byl wszystko plan[lacznie z rozpoczeciem wojny jak i jej zakonczeniem]i potem doswiadczenia dla swiata w przyszlosci.juz sie mowi coraz czesciej o
                                                    wadach kapitalizmu i zmianie tego systemu i to przez kogo te mowy? przez najbogatszych ludzi swiata,ktorych kapitalizm wyniosl na piedestal.a z nimi im wtoruje papiez ze swemi postulatami.
                                                    uwazajmy nie tyle na pana Kukiza[bo i w jego obozie nie ma jednosci i nie bedzie],ale na jesien,nam nadchodzaca zlocista !!!!!!!
                                                  • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 05.07.15, 21:39
                                                    wyglada na to,ze mamy byc spokojni,odnosnie tego co bedzie sie dziac w Europie.wiec nie juz na
                                                    Ukraine zwracac uwage,lecz na Europe.bardzo interesujace.tak wiec,baczna na to uwage zwracac
                                                  • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 06.07.15, 01:36
                                                    gonzales,a ta cala hucpa po linii UE-Grecja,to nic innego jak pic na wode fotomontaz.scenariusz
                                                    ukartowany od dawna,by teraz wprowadzic final w celu zamkniecia problemu.jakim bedzie ?
                                                    napewno dla wielu nie wygodny.no ale coz,jak to mowia,jeden za wszystkich a wszyscy za jednego !!jak to byc powinno w rodzince.a pamietaj,ze jeszcze do rozwiazania czekaja "dymy" w
                                                    Paryzu oraz oczekujacy zdecydowanej,"opartej na milosci blizniego",imigranci[oto to juz w tych
                                                    obu przypadkach papiez ma politykow w reku].obserwuj,mysl i badaj i sie tego nie wstydz !!!!
                                                  • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 08.07.15, 04:31
                                                    no i spektakl ma sie juz ku koncowi z linia UE-Grecja.ktos napisal,ze premier Grecji zyje w innym swiecie,albo spoleczenstwo Europy jest manipulowane.wyglada na to drugie.i co ciekawe,nagle
                                                    wyciagnieto sprawy z 1953 r.gdzie to Niemcom umowa przebaczono dlugi.a pan Tusk mowi o
                                                    wspolnej drcyzji 28 w UE i tych z co obracaja euro geltami.oj duzo ostateczna decyzja bedzie
                                                    ogromnie zawiedzionych,no ale czekajmy na wynik.to jednak zmanipulowanoie wyjdzie na wierzch i tak sie to pooglasza,by cala sprawe uciszyc i jednoczesnie zalatwic.
                                                  • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 14.07.15, 22:09
                                                    gonzales,mam nadzieje ze dokladnie wszystko sledzisz i przetrawiasz.co do Grecji,to widac na tle
                                                    niesnasek w UE,ze Nowa Stara Europa jest juz bliski,takze,ze i z Iranem cos szybko sie udobruchalo.zobacz czego chca w UE Niemcy? ale na przeszkodzie caly czas stoi polskie przyslowi;Kazdy sobie rzepke skrobie;,to nie doprowadzi do dobrego,wedlug pragnien ludzi
                                                    milujacych pokoj i porzadek,a doprowadzi do wypelnienia sie proroctwa biblijnego i to co do sekundy.nie bedzie ani predzej ani pozniej.poniewaz tym proroctwom jest WSZYSTKO podporzadkowane i to obojetnie czy ktos wierzy czy nie.wszystkiego czego jestesmy obecnie swiadkami i to praktycznie po wszystkich dziedzinach zycia ludzkiego,jest przygotowanie
                                                    odpowiedniej plaszczyzny pod tych politykow z Europy Zachodniej,ktorzy juz niedlugo dojda do
                                                    wladzy.ich poczatkowe rzadzenie bedzie sie ogromnej ilosci ludzi na ziemi[w Europie pierwej]
                                                    podobac.ale ostatnie ich 3 i pol roku rzadzenia to bedzie koszmar,dla wszystkich,a w szczegolnosci dla Zydow i tych co uwierza oredziu gloszonemu przez 144000 mlodych Zydow po calej ziemi.ciezko to ludziom zrozumiec z powodu tzw.wymienionej teologii,zapoczatkowanej przez Orygenesa i kultywowana przez koscioly chrzescijanstwa.
                                                  • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 16.07.15, 00:33
                                                    polowa tygodnia i ogromny sukces pani Anieli i ajatolachow.i gonzales pamietaj,to idzie w parze,a
                                                    i Vatykan zadowolony z tych spraw tez.ciezkie orzechy beda mieli do rozgryzienia politykierzy w
                                                    Warszawce po wyborach[obojetnie kto bedzie u wladzy].bo sprawa "imigrantow" nie ucichnie,a
                                                    jeszcze dojda "chmurki Paryza",oraz szukanie na pomoc Grekom[to musi sie dla nich znalesc,nawet na zlosc zywym.powodzenia !!
                                                  • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 16.07.15, 20:15
                                                    gonzales,nie ma sie po co denerwowac.lepiej przyjmowac wszystko ze ZROZUMIENIEM[mimo tego,ze nie po pragnieniach].no i zaczyna sie "ogolna" pomoc Grecji i czy sie chce czy nie,nalezy sie z tym pogodzic bo tak byc musi.a,ze to bedzie prowadzic w koncu do rozpadu UE jaka na dzis znamy,to tez byc musi,dlatego,ze UE ma w ostatecznosci wygladac tak dokladnie,jak wygladalo
                                                    2000 lat temu Imperium Rzymskie[a to w celu do konca wypelnienia sie proroctwa z Daniela].wiec
                                                    cz to polityka,czy ekonomia,czy religia,wszystyko sluzyc ma temu celowi i dla nas ludzi,lepiej,jak to zrozumiemu i sie zapoznamy.a jeszcze lepiej,kiedy UWIERZYMY,szczegolnie w ewangelie KRZYZA[1KOR.15:1-4].bo ewangelia co do Krolestwa, nas nie dotyczy,to juz jest Zydowska ekonomia[ktora Zydzi zaprzepascili sobie i nam nie Zydom 2000 lat temu].dlatego
                                                    Bog widzac to,dal i poslal nam apostola do pogan czyli ap.Pawla i to jego mamy teraz sluchac i
                                                    nasladowac,dokladnie jak on otrzymal wszelkie instrukcje od Pana Jezusa i Go nasladowal !!!!
                                                  • Gość: kazik Re: cd. będzie wojna ? IP: *.bois.qwest.net 15.08.15, 16:00
                                                    a panu prez.Dudzie zachciewa sie Polski mocarnej,wojska i bazy.zachod nie glupi i wie co robic,
                                                    szczegolnie z Polska,ktora nie moze nadal zrozumiec,ze w oczach zachodu jest dla niego
                                                    jak Ameryka Srodkowa dla USA.Polska mentalnosc nie nadaje sie do wspolzycia,miedzy ludzmi w swym kraju,a co dopiero mowic o stosunkach miedzynarodowych,ktore sa zawile.dobre oswiadczenie zlozyl obecny kandydat na szefa partii Pracy w GB[Polska NIGDY nie powinna byc do NATO przyjeta-swieta prawda].Polska i jej prez.niech lepiej sie wezma za wspolprace w UE,w
                                                    sprawie pomocy Grecji,w rozwiazywaniu problemu uchodzcow z Afryki[opartej na milosci blizniego] oraz nad pozytywnym nastawieniem do konferencji w Paryzu[i to po linii papieza].tym sie wykazac,a nie pragnieniami pomachiwania szabelka Rosji.z tym krajem jeszcze przyjdzie RAZEM wspolpracowac i byc mu poslusznym[nie jak w przeszlosci z przymusow,ale tym razem z rozsadku].zaczac patrzec trzezwo na rzeczywistosc !!!!!!!
                                                  • Gość: waletkier Re: cd. będzie wojna ? IP: *.toya.net.pl 15.08.15, 16:33
                                                    A ty kazik wypowiadasz się jako Polak czy Amerykanin? To w sensie politycznym, a religijnym ; to jakiego kościoła jesteś członkiem? Przedstaw się w końcu to może ktoś poważniej podejdzie do twoich wypowiedzi. Bo teraz to z ciebie nie pies nie wydra, dałeś sobie prawo do pouczania wszystkich a wszyscy ciebie lekceważą.Nawet gonzales miał ciebie dość i się wycofał z forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka