Dodaj do ulubionych

Grilowanie!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.02, 20:53
Podzielmy się swoimi przepisami i radami na temat potraw z grila.
Ja dzisiaj dowiedziałem się jak na grilu zrobić dobrego karpia. Czy to kogoś
interesuje?
Obserwuj wątek
    • gofa Re: Grilowanie! 28.04.02, 23:31
      pewnie :) nadchodzi czas grillowania...:) rybka z grilla to pycha...mmmm... ja
      polecam zawinieta w folie aluminiowa z roznymi przyprawkami :) jest ekstra :)
      • Gość: ssaczek Re: Grilowanie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 07:47
        Rybka jest super a co do karpia to pokrojony w dzwonki zawijamy w alufoie i co
        jest podstawą to cebula w środek. Karp sam z siebie ma taki niespecjalny smak
        mułu a ta cebulka to wszystko zabiera i mięsko jest odjazdowe!
        • gofa Re: Grilowanie! 29.04.02, 10:55
          ...z karpiem to prawda...podobno trzeba wymoczyc go dobrze w wodzie z
          dodatkiem soli i wtedy jest mniej "mułowaty" :) a jesli chodzi o inne
          pysznosci z grilla to polecam warzywka...na przyklad cukinie...rewelacja...:)))
          • Gość: ssaczek Re: Grilowanie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 12:23
            A szaszłyczki - ummmmmmmm! Niebo w gębie!
            • wook Re: Grilowanie! 29.04.02, 13:45
              ... a skrzydełka?, a może karkóweczka czy schabik z marynaty :)))
              • gofa Re: Grilowanie! 29.04.02, 14:33
                och...pewnie ze tak...ale troche fantazji...dlaczego zawsze mieso i mieso?
                sprobujcie warzywek :)
                • Gość: ssaczek Re: Grilowanie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 19:38
                  Kukurydza, ziemniaczek w folijce z boczkiem!
                  • gofa Re: Grilowanie! 29.04.02, 22:30
                    brawo :) i o to chodzi...zeby po takim grillowaniu nie byc ociezalym misiem
                    obzartm miesiwem przygotowanym na 231 wymyslnych sposobow... ;)))
                    • wook Re: Grilowanie! 30.04.02, 14:06
                      o jejeku, jejku, warzywka dobre, ale mięso to podstawa!!! warzywka na
                      deser :)))
                      • gofa Re: Grilowanie! 30.04.02, 15:20
                        ale z Ciebie miesozerca wook...wiesz ostatnio slyszalam ze w polsce je sie
                        stanowczo za malo warzyw...co wplywa oczywiscie na stan zdrowia...
                        • Gość: ssaczek Re: Grilowanie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.02, 16:16
                          I oto mamy najdłuższy wykend nowoczesnej europy i jak kraj długi i szeroki
                          zapłoną grile na wszystkich ogrodach, podwórkach, tarasach i balkonach i smażyć
                          bedziem tłuste kiełbasy, szaszłyki, boczki, polędwice i co tylko tam złapiemy,
                          suto piwem zalewając!
                          Urrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaa
                          Niech mam żyje 1 Maja!(ktoś się w mauzoleum przewraca)
                          • gofa Re: Grilowanie! 30.04.02, 16:37
                            ach...nadchodza cudne chwile... byle pogoda dopisala :))) niech zyje 1 maj :)))
                            • wook Re: Grilowanie! 30.04.02, 18:37
                              uraa,uraaa,uraaa p. zalewski z eko radio powiedział dzisiaj, że przez
                              wszystkie wolne dni będzie ciepło, a więc pytania: zapas wegla zrobiony?,
                              zapasy jadła zrobione? napitki przygotowane?? jeżeli tak, to spokojnie możemy
                              oddać sie grilowaniu:)))
                              • gofa Re: Grilowanie! 30.04.02, 19:04
                                hahahaha...a po weekendzie spedzonym cudnie zalozymy watek o odchudzaniu i
                                powiekszymy ten o grillowaniu :))) oby slonce nam swiecilo :)))
                                • wook Re: Grilowanie! 30.04.02, 20:14
                                  jak zalewski powiedział, że będzie świecić, to musi świecić.
                                  • gofa Re: Grilowanie! 30.04.02, 21:10
                                    wook! trzymam Cie za slowo!!! ;)
                                    • wook Re: Grilowanie! 01.05.02, 11:14
                                      nie mnie, zalewskiego, dzisiaj spokojnie można planować grilowanie,
                                      bezchmurnie 20 stopni, delikatny wiaterek jednym słowem super!!!
                                      • gofa Re: Grilowanie! 04.05.02, 14:48
                                        wook! od dzis zamawiam u Ciebie serwis pogodowy! :)))
                                        • wook Re: Grilowanie! 04.05.02, 16:44
                                          tak, z tą pogodą to mu się udało:)
                                          • gofa Re: Grilowanie! 04.05.02, 17:03
                                            no fakt...ale znasz moze prognozy na po weekendzie? :))) albo jakies
                                            dlugoterminowe? ;)
                                            • ssaczek Re: Grilowanie! 04.05.02, 17:06
                                              Może i jestem!
                                              Ale teraz to już se może padać!
                                              • gofa Re: Grilowanie! 04.05.02, 17:12
                                                no ladnie...ssaczek, wstydzilbys sie... rozumiem ze idziesz do pracy i
                                                cierpisz z tego powodu ;) ale zyczyc bliznim deszczu? ojojoj...zobaczysz...na
                                                zachodzie ma padac ;)
                                                • ssaczek Re: Grilowanie! 04.05.02, 17:21
                                                  Ma ale jakoś tego nie widać, słoneczko świeci i wiaterku prawie brak.
                                                  • gofa Re: Grilowanie! 04.05.02, 22:15
                                                    oj, za to u mnie wialo niezle :)
                                                  • wook Re: Grilowanie! 05.05.02, 13:50
                                                    hihi, u nas słoneczko i ciepełko, a u ssaczka chyba pada:), sam tego ściał:)))
                                                  • Gość: ssaczek Re: Grilowanie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.02, 19:47
                                                    Ściał! Ściał! I tera ma!
                                                  • gofa Re: Grilowanie! 06.05.02, 09:23
                                                    no ssaczek...masz nauczke ;) ściałes deszczu... nastepnym razem uwazaj...;)
                                                  • wook Re: Grilowanie! 06.05.02, 13:34
                                                    ... a u nas dalej słoneczko i 25 st w cieniu :)))
                                                  • gofa Re: Grilowanie! 06.05.02, 14:55
                                                    ...u mnie tez bylo sloneczko...do 13-14... teraz mam okropna burze i wlasnie
                                                    zaczyna padac...:( sysko pses ssacka ;)
                                                  • gofa Re: Grilowanie! 06.05.02, 16:02
                                                    kurcze...to bylo okropna burza + gradobicie + potezna ulewa .... obawiam sie
                                                    ze to idzie na wschod...a przyszlo od ssaczka...;)
                                                  • wook Re: Grilowanie! 06.05.02, 19:17
                                                    u mnie na razie spokój, małe chmurki no i powoli zachodzi słoneczko, nadal
                                                    ciepło 21 st.
                                                  • gofa Re: Grilowanie! 06.05.02, 22:46
                                                    a u mnie ciemno i zimno...
                                                  • wook Re: Grilowanie! 07.05.02, 17:15
                                                    Wasza burza do mnie nie doszła :)))
                                                  • gofa Re: Grilowanie! 07.05.02, 17:49
                                                    serio? ... ale macie szczescie :)))
                                                  • wook Re: Grilowanie! 07.05.02, 20:06
                                                    i wyglada na to, że dalej będzie pogodnie i ciepło :)))
                                                  • gofa Re: Grilowanie! 07.05.02, 20:50
                                                    oby, oby...jakies nowe prognozy na nadchodzacy weekend wook? :)))
                                                  • wook Re: Grilowanie! 07.05.02, 22:37
                                                    u nas pogodnie, a u was.... wielka niewiadoma :)))
                                                  • ssaczek Re: Grilowanie! 08.05.02, 08:43
                                                    Oj! była buza! była! tak kole 20.30 - 21.00 i pośla na zachód.
                                                    Chmurzyska takie były, że aż strach, gałęziów nałamała, strachu napędziła (nie
                                                    mnie bo ja sem twardziel), ale teraz jest piknie!
                                                  • gofa Re: Grilowanie! 08.05.02, 09:29
                                                    hihihi ssaczek...to Ci sie pogoda odwdziecza za to ze nam zyczyles deszczu ;)
                                                    bo ani do mnie ani do wooka nic nie dotarlo ;)
                                                  • ssaczek Re: Grilowanie! 08.05.02, 10:15
                                                    Dobra, dobra! Teraz to wszystko łącznie z kokluszem będzie na mnie?
                                                  • wook Re: Grilowanie! 08.05.02, 11:00
                                                    no nie wszystko!, tylko te burze które tak od Twojej strony nadciągaja, moźe
                                                    byś tam jakis szlaban postawił, co by dalej nie szły :)))
                                                  • gofa Re: Grilowanie! 08.05.02, 13:04
                                                    ssaczek napisał(a):

> Dobra, dobra! Teraz to wszystko łącznie z kokluszem będzie na mnie?

hihihihihi ssaczek...a u mnie nie ma cieplej wody...wiesz cos o tym? ;)
                                                  • wook Re: Grilowanie! 08.05.02, 13:14
                                                    ...pewnie posłuchał i przekręcił kurki nie te co trzeba :)))
                                                  • gofa Re: Grilowanie! 08.05.02, 16:20
                                                    chyba posluchal...ale juz odkrecil...jest...ufff...:)))
                                                  • Gość: ssaczek Re: Grilowanie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.02, 17:35
                                                    Ma się tą władzę! Co!
                                                  • gofa Re: Grilowanie! 08.05.02, 18:36
                                                    patrz wook jaki to ssaczek madry, no...jak ganilismy go za deszcz to plakal ze
                                                    teraz wszystko bedzie na niego...a teraz ...poczul sile ;)))
                                                  • wook Re: Grilowanie! 08.05.02, 19:33
                                                    no i super, to jest potęga ludzkiej myśli, on tam ruch korbą , a u ciebie nie
                                                    ma wody, jeden pstryczek ssaczka i juz burza atakuje bb - niesamowite!
                                                  • gofa Re: Grilowanie! 08.05.02, 20:00
                                                    no ssaczek...nie badz taki i nie daj sie prosic...pstryknij na te lacza zeby
                                                    lepiej dzialaly, dobra? z gory dziekujemy :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka