Gość: ssaczek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.02, 20:53 Podzielmy się swoimi przepisami i radami na temat potraw z grila. Ja dzisiaj dowiedziałem się jak na grilu zrobić dobrego karpia. Czy to kogoś interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gofa Re: Grilowanie! 28.04.02, 23:31 pewnie :) nadchodzi czas grillowania...:) rybka z grilla to pycha...mmmm... ja polecam zawinieta w folie aluminiowa z roznymi przyprawkami :) jest ekstra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssaczek Re: Grilowanie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 07:47 Rybka jest super a co do karpia to pokrojony w dzwonki zawijamy w alufoie i co jest podstawą to cebula w środek. Karp sam z siebie ma taki niespecjalny smak mułu a ta cebulka to wszystko zabiera i mięsko jest odjazdowe! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 29.04.02, 10:55 ...z karpiem to prawda...podobno trzeba wymoczyc go dobrze w wodzie z dodatkiem soli i wtedy jest mniej "mułowaty" :) a jesli chodzi o inne pysznosci z grilla to polecam warzywka...na przyklad cukinie...rewelacja...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssaczek Re: Grilowanie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 12:23 A szaszłyczki - ummmmmmmm! Niebo w gębie! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Grilowanie! 29.04.02, 13:45 ... a skrzydełka?, a może karkóweczka czy schabik z marynaty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 29.04.02, 14:33 och...pewnie ze tak...ale troche fantazji...dlaczego zawsze mieso i mieso? sprobujcie warzywek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssaczek Re: Grilowanie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 19:38 Kukurydza, ziemniaczek w folijce z boczkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 29.04.02, 22:30 brawo :) i o to chodzi...zeby po takim grillowaniu nie byc ociezalym misiem obzartm miesiwem przygotowanym na 231 wymyslnych sposobow... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Grilowanie! 30.04.02, 14:06 o jejeku, jejku, warzywka dobre, ale mięso to podstawa!!! warzywka na deser :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 30.04.02, 15:20 ale z Ciebie miesozerca wook...wiesz ostatnio slyszalam ze w polsce je sie stanowczo za malo warzyw...co wplywa oczywiscie na stan zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssaczek Re: Grilowanie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.02, 16:16 I oto mamy najdłuższy wykend nowoczesnej europy i jak kraj długi i szeroki zapłoną grile na wszystkich ogrodach, podwórkach, tarasach i balkonach i smażyć bedziem tłuste kiełbasy, szaszłyki, boczki, polędwice i co tylko tam złapiemy, suto piwem zalewając! Urrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaa Niech mam żyje 1 Maja!(ktoś się w mauzoleum przewraca) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 30.04.02, 16:37 ach...nadchodza cudne chwile... byle pogoda dopisala :))) niech zyje 1 maj :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Grilowanie! 30.04.02, 18:37 uraa,uraaa,uraaa p. zalewski z eko radio powiedział dzisiaj, że przez wszystkie wolne dni będzie ciepło, a więc pytania: zapas wegla zrobiony?, zapasy jadła zrobione? napitki przygotowane?? jeżeli tak, to spokojnie możemy oddać sie grilowaniu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 30.04.02, 19:04 hahahaha...a po weekendzie spedzonym cudnie zalozymy watek o odchudzaniu i powiekszymy ten o grillowaniu :))) oby slonce nam swiecilo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Grilowanie! 30.04.02, 20:14 jak zalewski powiedział, że będzie świecić, to musi świecić. Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Grilowanie! 01.05.02, 11:14 nie mnie, zalewskiego, dzisiaj spokojnie można planować grilowanie, bezchmurnie 20 stopni, delikatny wiaterek jednym słowem super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 04.05.02, 14:48 wook! od dzis zamawiam u Ciebie serwis pogodowy! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 04.05.02, 17:03 no fakt...ale znasz moze prognozy na po weekendzie? :))) albo jakies dlugoterminowe? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ssaczek Re: Grilowanie! 04.05.02, 17:06 Może i jestem! Ale teraz to już se może padać! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 04.05.02, 17:12 no ladnie...ssaczek, wstydzilbys sie... rozumiem ze idziesz do pracy i cierpisz z tego powodu ;) ale zyczyc bliznim deszczu? ojojoj...zobaczysz...na zachodzie ma padac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ssaczek Re: Grilowanie! 04.05.02, 17:21 Ma ale jakoś tego nie widać, słoneczko świeci i wiaterku prawie brak. Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Grilowanie! 05.05.02, 13:50 hihi, u nas słoneczko i ciepełko, a u ssaczka chyba pada:), sam tego ściał:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssaczek Re: Grilowanie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.02, 19:47 Ściał! Ściał! I tera ma! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 06.05.02, 09:23 no ssaczek...masz nauczke ;) ściałes deszczu... nastepnym razem uwazaj...;) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Grilowanie! 06.05.02, 13:34 ... a u nas dalej słoneczko i 25 st w cieniu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 06.05.02, 14:55 ...u mnie tez bylo sloneczko...do 13-14... teraz mam okropna burze i wlasnie zaczyna padac...:( sysko pses ssacka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 06.05.02, 16:02 kurcze...to bylo okropna burza + gradobicie + potezna ulewa .... obawiam sie ze to idzie na wschod...a przyszlo od ssaczka...;) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Grilowanie! 06.05.02, 19:17 u mnie na razie spokój, małe chmurki no i powoli zachodzi słoneczko, nadal ciepło 21 st. Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Grilowanie! 07.05.02, 20:06 i wyglada na to, że dalej będzie pogodnie i ciepło :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 07.05.02, 20:50 oby, oby...jakies nowe prognozy na nadchodzacy weekend wook? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Grilowanie! 07.05.02, 22:37 u nas pogodnie, a u was.... wielka niewiadoma :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ssaczek Re: Grilowanie! 08.05.02, 08:43 Oj! była buza! była! tak kole 20.30 - 21.00 i pośla na zachód. Chmurzyska takie były, że aż strach, gałęziów nałamała, strachu napędziła (nie mnie bo ja sem twardziel), ale teraz jest piknie! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 08.05.02, 09:29 hihihi ssaczek...to Ci sie pogoda odwdziecza za to ze nam zyczyles deszczu ;) bo ani do mnie ani do wooka nic nie dotarlo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ssaczek Re: Grilowanie! 08.05.02, 10:15 Dobra, dobra! Teraz to wszystko łącznie z kokluszem będzie na mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Grilowanie! 08.05.02, 11:00 no nie wszystko!, tylko te burze które tak od Twojej strony nadciągaja, moźe byś tam jakis szlaban postawił, co by dalej nie szły :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 08.05.02, 13:04 ssaczek napisał(a): > Dobra, dobra! Teraz to wszystko łącznie z kokluszem będzie na mnie? hihihihihi ssaczek...a u mnie nie ma cieplej wody...wiesz cos o tym? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Grilowanie! 08.05.02, 13:14 ...pewnie posłuchał i przekręcił kurki nie te co trzeba :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 08.05.02, 16:20 chyba posluchal...ale juz odkrecil...jest...ufff...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssaczek Re: Grilowanie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.02, 17:35 Ma się tą władzę! Co! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 08.05.02, 18:36 patrz wook jaki to ssaczek madry, no...jak ganilismy go za deszcz to plakal ze teraz wszystko bedzie na niego...a teraz ...poczul sile ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Grilowanie! 08.05.02, 19:33 no i super, to jest potęga ludzkiej myśli, on tam ruch korbą , a u ciebie nie ma wody, jeden pstryczek ssaczka i juz burza atakuje bb - niesamowite! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Grilowanie! 08.05.02, 20:00 no ssaczek...nie badz taki i nie daj sie prosic...pstryknij na te lacza zeby lepiej dzialaly, dobra? z gory dziekujemy :))) Odpowiedz Link Zgłoś