Dodaj do ulubionych

Towarzysz Jagustyn

IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 02.12.04, 12:34
Towarzysz Janusz Jagustyn, w latach późnoosiemdziesiątych sekretarz Komitetu
Miejskiego PZPR, został wybrany na przewodniczącego Komisji Rewizyjnej Rady
Miejskiej. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że jego kandydaturę
zgłosił p.Strzałkowski z PiS-u, a wybrany został głosami rajców prawicowych
(PiS, ZChN, ROP). Radni LPR, PO i UW byli przeciw, a SLD wstrzymał się od
głosu.Brawo przemyska prawica!
Obserwuj wątek
    • Gość: RAPAPO Re: Towarzysz Jagustyn IP: 130.243.51.* 02.12.04, 13:18
      Nareszcie patrzy sie na produkt, a nie opakowanie!!! Brawo przemyska prawica!!!
      To jest krok w strone starszych i madrzejszych demokracji!!!
      • Gość: Jerry Re: Towarzysz Jagustyn IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 02.12.04, 15:06
        Drogi Rapapo-tyle, że produkcik cośkolwiek nieświeży, a i bracia Kaczyńscy nie
        byliby chyba zbyt dumni z postawy swoich (PiS-owskich) radnych.Ale cóż, za cenę
        kolejnej bezwolnej ręki do głosowania warto wrócić "w stronę starszych i
        mądrzejszych demokracji".Mam nadzieję że za dwa lata przemyski elektorat bedzie
        o tym pamiętał.
      • Gość: Zbychu Re: Towarzysz Jagustyn IP: 80.51.255.* 03.12.04, 10:54
        Zapewne usłyszę w stosunku do siebie chamskie epitety,ale cóż począć.To jest
        właśnie przemyskie piekiełko.W tych kilku postach użyto tak
        wznioslych,ujmujących,serdecznych,obraźliwych,niezrozumialych określeń,że
        doprawdy trudno to ogarnąć.A nazwisk,zatrzęsieni.No i co z tego wyniknie?Wiecie?
        Wniosek jeden,acz prosty,to wina.....................Tak macie rację!
    • Gość: daro z krakowa czerwono-czarni czyli Legia Cudzoziemska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 14:34
      To rzecz cudowna - wreszcie w radzie miejskiej ujrzał światło dzienne sojusz
      dwóch swiatopoglądów: czewonego i czarnego (istniał od dawna, lecz przeczekiwał
      w ukryciu).
    • Gość: Axod Re: Towarzysz Jagustyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 17:38
      Radny Majgier Zygmunt głosował na towarzysza Jagustyna - nie wierzę! Przecież
      to oznaczałoby koniec świata. Albo powtórkę z poprzedniej kadencji.W takim
      razie dlaczego Majgier tak sie zachował, skoro do dziś nie moze wybaczyć
      Marianowi Majce kolaborację z czerwonymi. Historia zatoczyła koło.Tak trzymać
      p. Zygmuncie!!!
    • Gość: cien Re: Towarzysz Jagustyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 07:30
      cóż w demokratycznym społeczenstwie każda "elita" polityczna dąży do uzyskania
      władzy, a jak ją już ma to do jej utrzymania, wszystkimi dozwolonymi przez
      prawo sposobami.
      Ale Zygmunt to mnie naprawde zdziwił.
      • Gość: Kier Re: Towarzysz Jagustyn IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 03.12.04, 08:38
        Tonący Jagustyna się chwyta!!! Na światło dzienne powolutku wyciągane są,
        delikatnie mówiąc, pewne niejasności i nieczystości dotyczące przemyskiej
        władzy. Nepotyzm, rozdawnictwo stanowisk i stołków, ustawiane konkursy i nie do
        końca jasne rozstrzygnięcia przetargów, fatalny stan finansowy kilku spółek
        miejskich i ich nagła miłość do notariusza S. Radyka - to tylko
        niektóre "efekty" realizacji przez R. Chomę programu wyborczego "Rządzić
        znaczy służyć". Komisja Rewizyjna, w dotychczasowym składzie osobowym, zajęła
        się kilkoma z nich i od razu mamy efekt. Szybciutko do składu Komisji
        dokooptowano W. Morawskiego oraz odstrzelono przewodniczącego Komisji R.
        Oleszka z Ligi Polskich Rodzin, bo był nieposłuszny i niepokorny, a w jego
        miejsce wsadzono bezbarwnego towarzysza, który za parę złotych i stanowiska dla
        rodzinki zrobi dla obozu prezydenckiego wszystko, co mu każą. Ale tym samym
        koalicja rządząca wbija sobie sama gwódź do trumny.
        • rapapo Re: Towarzysz Jagustyn 03.12.04, 12:22
          Wiesz ciekawe rzeczy piszesz, szkoda tylko, ze to stek klamstw!
          Co do notariuszow, to chyba wlasnie ze wzgledu na Radyka, UM korzysta z uslug
          wszystkich przemyskich rejentow po rowno!!! Ciekawe rzeczy piszesz o
          konkursach, przetargach, a co do spolek to wiesz, trzeba byc albo bardzo glupim
          albo bardzo "anty" bo napewno nie obiektywnym. Pisalismy o kondycji spolek
          miejskich i doskonale wiadomo, ze ich kondycja jest najlepsza w historii.
          Wiesz, idz do jakies gazety i napisz to samo co tutaj i podpisz to swoim
          nazwiskiem, skoro masz powazne dowody i odwage nie powinno to stanowic problemu!

Pozdrawiam
          • Gość: Kier Re: Towarzysz Jagustyn IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 03.12.04, 13:11
            Zarzucasz mi kłamstwa, a tak naprawdę to sam łżesz albo rżniesz głupa.Co do
            Radyka - prawie wszystkie spółki miejskie spisują właśnie u niego wszelkie akty
            notarialne.To przypadek, że zapałali tak wielką miłością do pana Rejenta? Urzad
            korzysta z usług innych kancelarii- tak i owszem pomnieważ z p. Radykiem nie
            może nic podpisać, bo zabrania tego prawo.Natomiast sółce wolno!! Jeśli więc
            nie widzisz różnicy, to jesteś po prostu,sorry, ale głąb.
            Kondycja PGM i MPEC jest najlepsza? Chłopie, czy ty umiesz czytać dokumenty
            finansowe? Jeśli w ciągu roku spółka zwiększa swoje koszty i zmniejsza zyski,
            to pytam: co w tym jest najlepszego? Pracujesz w Urzędzie, więc nie będziesz
            miał żadnych problemów z dotarciem do wspomnianych dokumentów. Przestudiuj je
            dokładnie!!!
            Na forum mało kto używa nazwisk, skoro jednak zapraszasz do ujawnienia się, to
            daj przykład i podpisz się swoim nazwiskiem, a ja obiecuję że pójde w Twoje
            ślady. Z góry wiem, że tak nie zrobisz, bo głupio byłoby gdyby się okazało kim
            jesteś i gdzie pracujesz. Wtedy brednie, które wypisujesz( nie pierwszy zresztą
            raz) nabrałyby dla wszystkich forumowiczów zupełnie innej i innego znaczenia.
            P.S. Mimo wszystko też pozdrawiam wyznając zasadę poszanowania każdego i w
            każdych okolicznościach. Nawet radnych, do oceny których oraz motywów ich
            działania każdy wyborca ma prawo.
            • Gość: RAPAPO Re: Towarzysz Jagustyn IP: 130.243.51.* 03.12.04, 13:26
              Na poczatek, ja nikogo nie oskarzam i dlatego nie podpisuje sie nazwiskiem,
              jezeli cos mi nie pasuje to ide mowie to konkretnej osobie, poniewaz wyznaje
              zasade, ze tylko taka krytyka ma wartosc! Co wiecej, staram sie stosowac
              krytyke a nie krtytkanctwo...
              Nie pracuje nigdzie!!! Nie jestem tez radnym ani spolecznikiem w jakimkolwiek
              urzedzie!!! Jedynym zrodlem mojego dochodu jest comiesieczne stypendium ktoro
              pobieram z Akademii Nardowowej oraz z miedzynarodowego funduszu stypendialnego
              mojej uczelni (nic nie jest zwiane z Przemyslem).

Ja sie zastanawiam skad Ty bierzesz dokumenty pozwalajace Ci na wydawanie
              takich sadow, moze jestes pracownikiem urzedu??? Jezeli Wac Pan twierdzisz ze
              jezeli spadek po stronie zyskow to jest tragedia i rzecz zla, to radze
              zweryfikowac poglady. Czy Ty wiesz co to sa inwestyce???

Kazdy ma prawo do oceny, ale nikt nie ma prawa do bezpodstawnego okarzania! Jak
              widzisz po swoim 2 wpisie, w 1 troche sie rozpedziles...
              • Gość: Kier Re: Towarzysz Jagustyn IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 03.12.04, 14:22
                Dyskutuj proszę o faktach. Jerry napisał, że prawica wybrała towarzysza
                Jagustyna na przewodniczącego Kom. Rewizyjnej - FAKT. Wszystko było z góry
                ukaratowane:odstrzelić pod byle pretekstem Oleszka, powołać swojaka ( co z tego
                że z byłej PZPR)-FAKT. Radyk trzepie kasę na spółkach FAKT (działanie prawnie
                owszem dozwolone, ale czy wg Ciebie etyczne????).Inwestycje w spółkach?
                Inwestuje tylko PWiK.Pokaż mi mój drogi JEDNĄ inwestycję PGM (oprócz
                zapewnienia pracy kilkunastu członkom PiS) albo MPEC. Bo ja głównie mówię o
                tych spółkach, doceniając działania naprawcze podjęte w Hali i MZK. No czekam
                na przykłady inwestycji!!!
                P.S. Schizofrenikami są Radni prawicy wygłaszający z jednej strony szczytne
                hasła antykomunistyczne, a z drugiej wybierający bezwolnego aparatczyka na
                funkcje przewodniczącego Komisji, która praktycznie jako jedyna może władzy
                patrzeć w ręce i tyle. Możesz sobie dorabiać filozofie jakie tylko chcesz, ale
                FAKTÓW nie zmienisz. Normalny, uczciwy człowiek na takie coś po prostu ,
                przepraszam za wyrażenie,rzyga.
    • Gość: RAPAPO Re: Towarzysz Jagustyn IP: 130.243.51.* 03.12.04, 13:49
      A poza tym Szanowi Panstwo zastanowcie sie czego chcecie i wytrwajcie w
      postanowieniu. Jezeli na jakakolwiek funkcje zostaje powolany ktos ze
      srodowiska prawicy to zaraz jest kumoterstwo i kolesiostwo. Funkcje zdobyl
      radny lewicowy to jest kupowanie... Zastanowcie sie czy to nie jest
      schizofreniczne...
      • Gość: Zbychu Re: Towarzysz Jagustyn IP: 80.51.255.* 03.12.04, 14:52
        Wasze awanturnictwo jest rodem z Rzeszowa.Wszystko przez ten Rzeszów.Może by
        tak jakiś MUR.Np.Rejent Kier,a Cześnik Rapapo.Jak byloby pieknie.Nieprawdaż?
        A Jagustyn niech odfrunie jak chorągiewka .On taki był,jest i NIE bedzię.Sto lat
        • Gość: Karo Re: Towarzysz Jagustyn IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 03.12.04, 15:08
          Zbysiu, a może od dzisiaj przyjmij ksywkę Papkin!!??!!
          P.S. Wszystko przez Żydów i rowerzystów!!!
          • Gość: Zbychu Re: Towarzysz Jagustyn IP: 80.51.255.* 03.12.04, 17:50
            Nie,nie,nie,po stokroć NIE!!!!!!!!!!Tylko Rzeszów!!!!!!!
    • Gość: BAR Re: Towarzysz Jagustyn IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 14.12.04, 12:47
      "Na mieście" chodzą słuchy, że Jagustyn się sprzedał za 200 zł diety więcej.
      • Gość: cien bez loginu Re: Towarzysz Jagustyn IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 14.12.04, 14:52
        normalne ze jako przewodniczacy komisji bedzie miał te 200 zł wiecej - wiec
        jakie słucho jakie chodzą skoro powszechnie sa znane wysokosci dodatków
        funkcyjnych dla radnych.
        • Gość: BAR Re: Towarzysz Jagustyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 17:51
          Nie chodzi o kasę, ale o motyw działania. Historia zna jednego takiego gostka
          co się sprzedał za garść srebrników.
    • Gość: Bruno Re: Towarzysz Jagustyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:24
      Dziś na Zamku podczas koncertu orkiestry Straży Granicznej tow. Jagustyn
      chodził ręka w rękę z p.Prezydentem R. Chomą. Znalazł swój swego!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka