holejnik 12.12.04, 19:21 Dlaczego u Was jeszcze nie ma Mc-Donalda ? nie mam gdzie pójść jak odwiedzam to miasto gdy jestem na urlopie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaaniaaa Re: mc-Donalds 12.12.04, 20:05 holejnik napisał: > Dlaczego u Was jeszcze nie ma Mc-Donalda ? nie mam gdzie pójść jak odwiedzam > to miasto gdy jestem na urlopie. aaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! Jeszcze tylko tego brakuje w Przemyślu! Ludzie czy tylko ja nie cierpię McDonaldsa A i jeszcze polecam po zjedzeniiu BigMacka obejrzeć w Multikinie "Super Size Me" przegryzając popcornem i popijając colą rzecz jasna wrrr nie cierpie kultury masowej (zachęcam do lektury: Ritzer "Magiczny świat konsumpcji") Odpowiedz Link Zgłoś
promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: mc-Donalds 12.12.04, 20:52 A dlaczego ty jestes takim cwokiem, ze nie potrafi sprawdzic w postach na forum, ze temat ten byl tu juz wielokrotnie poruszany ... Jakis kompleks ? I TY Musiales zalozyc swoj temat o nekronaldzie ? bosz .... Odpowiedz Link Zgłoś
mirba1 Re: mc-Donalds 16.12.04, 22:22 Masz racje aaniuu. Ale wiele osób korzysta z szybkiego jedzenia. To oni narażają swoje zdrowie, to oni faszeruja sie sterydami i hormonami zawartymi w produktach rodem z mc Donalds, Big-burger. Najważniejsze jest prawo wyboru. Mam mozliwość i mogę świadomie podjąć odpowiedzialną decyzje - jeść czy nie jeść. Dlatego nie jestem przeciwnikiem budowy mc w naszym mieście. Niech powstanie- choć wiem ze nie powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grypsio Re: mc-Donalds IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 20:17 rozglądnij się po koszach na śmieci jak będziesz następnym razem. Gwarantuję ci, że to co znajdziesz będzie zdrowsze, smaczniejsze i dla odmiany będzie miało witaminy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cien-arcynaczelnik Re: mc-Donalds IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 13.12.04, 08:46 Bo u nas nie ma szczurów i nie ma z czego robić tego macgó.na Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: mc-Donalds IP: 80.51.255.* 13.12.04, 10:48 Ty "holejnik" jesteś jednak współczesny blokers.W Przemyślu nie ma gdzie pójść? Może to nie Rzym,ale....przesadzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grypsio Re: mc-Donalds IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 13.12.04, 13:22 może mamusia nie nauczyła, że się jada sztućcami (najlepiej dwoma naraz) to bidula żywi się jedynie w fastfoodach, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: mc-Donalds IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 14:02 A ja tam lubie hamburgery. Później mam takie piękne brązowe i twarde kupy. A po jedzeniu w restauracji nigdy nie wiadomo : albo urok albo sraczka. Odpowiedz Link Zgłoś
juchoo03 Re: mc-Donalds 13.12.04, 15:04 Tak,temat rzeczywiście zacny:kto jaką kupkę zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DariO Re: mc-Donalds IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:18 - McDonald's - w tej sprawie przeszkodą jest od ponad roku wycofanie się jednego z kontrahentów, który kupił teren obok McDonaldsa i miał współfinansować drogę dojazdową do budynków. W dalszym ciągu trwają negocjacje w sprawie pokrycia tej części kwoty, którą miał wyłożyć ten trzeci obok Gminy i McDonaldsa kontrahent. Trudno przewidywać jaki będzie ich wynik i kiedy się zakończą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyto Re: mc-Donalds IP: 212.160.138.* 14.12.04, 13:18 w kwestii mc-kwaka, to miałem okazję być tam tylko 2 razy w życiu, chociaż w mieście w którym obecnia mieszkam takich fastfoodów co zwą sie mc-Donalds jest kilkanaście. Nie smakuje mi tam w zasadzie nic, no może poza ciasteczkami na goraco. Reszta to ta miękkie, rozlazłe gów.o, aletez wiem że są tacy ludzie coi tam jadają...i nie smiem im zakazywać, by mieli taki lokalik. na zachodzie jadają tam bezdomni i podróżujący (najtańsze żarcie), a u nas przecież mamy bary mleczne i inne niedrogie bary, wiec po co taki fastfood? Owszem, jakby otworzyli KFC - to prędzej bym to zrozumiał...ale mc kwak...cóż Odpowiedz Link Zgłoś
darino jadam w McDonaldzie ! 14.12.04, 13:43 Jadam tam w "sezonie na warzywa" kilka razy w miesiącu, najczęściej kalafiory i brokuły smażone w bułce tartej, a moja córka jada frytki. Są smaczne i chrupiące, i jedyne co można im zarzucić to to, że są polskie a nie amerykańskie ! I jestem przekonany, że olej jest zmieniany częściej niż w barze koło dworca PKP ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grypsio Re: jadam w McDonaldzie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 18:05 olej zmieniany jest tam po 15 tys. kilometrów, tak jak przy większości typów aut. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaniaaa tylko nie bijcie za cd watku 25.12.04, 21:29 ok macie rację, każdy ma prawo to trucia się tym, czym chce. Serce mi tylko krwawi na widok miejsc w jakich owa "gastronomia" powstaje. Centrum miasta, czyli stare mury, zabytki. Mam nadzieję, że większość z Was była (lub choć słyszała) o krakowskim Kazimierzu. Otóż są plany, aby w tym wyjątkowym miejscu powstała owa świątynia konsumpcji (tylko dzięki opatrzności i dobrych ludzi nie mogą znaleźć lokalu, oby tak dalej!). Co Państwu na to? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran2 Re: tylko nie bijcie za cd watku 26.12.04, 23:14 przybytki takie znajdują się na Floriańskiej na Szewskiej i dobrze firma wyremontowała , utrzymuje zabytkowe kamienice.zresztą taki jest obecnie trend utrzymywania zabytków, z zewnatrz zabytkowa elewacja i nowoczesne wnetrza.chyba lepsze to niż zagrzybione zrujowane mieszkania komunalne w pieknych zabytkach na naszym starym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaniaaa Re: tylko nie bijcie za cd watku 26.12.04, 23:33 ayran2 napisał: > > a gdzie Ty w Rynku masz "zagrzybione zrujowane mieszkania komunalne w pieknych zabytkach"???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: tylko nie bijcie za cd watku IP: 80.51.255.* 27.12.04, 10:40 Dlaczego ktoś liznąwszy ciut krakówka pozwala sobie pouczać innych.Do kitu z takim interesem.Ktoś kiedyś powiedział:"jak chcesz stworzyć park czytelnictwa lub seksu to go stwórz.Nie oglądaj się na innych. Smutne i żałosne są pouczenia młodych i zaradnych ludzi pochodzących z Przemyśla,którzy coś się nauczyli lub nie i starają sie pouczać kogos,gdzieś. Przemyśl nie wymaga pouczeń.Przemyśl wymaga inicjatywy i rozsądku. Nie mówimy o wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaniaaa Re: tylko nie bijcie za cd watku 27.12.04, 11:15 nie zamierzam tutaj nikogo pouczać a jedynie wyrażam własne zdanie w kwestii mc donaldsa to akurat trochę czytałam i ich polityką jest właśnie otwieranie lokali w centrach miasta, a im miejsce bardziej zabytkowe i ładniejsze (czytaj które odwiedza więcej turystów) tym lepiej dlatego to mi się baaaardzo nie podoba. Podałam przykład Krakowa,ponieważ jest mi bliski, a przykład Kaimierza dobitny. hmm Twoje antykrakowskie nastawienie nZbychu to ma jakieś konkrene powody, czy tylko ot tak dla zasady? pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: tylko nie bijcie za cd watku IP: 80.51.255.* 27.12.04, 14:51 Hanuś!!!!Nie śmiem.Krakówek to krakówek.Jakiś Jagiełło sobie wymyślił i zrobił Krakówek.(wiem,to prowokacja) Odpowiedz Link Zgłoś
aaaniaaa Re: tylko nie bijcie za cd watku 27.12.04, 15:01 Panie Zbychu tylko nie Hanuś!!!! Bardzo Pana proszę Ania jestem. Nie toleruję zdrobnień typu Andzia, Anula, Anusia o Hance nie wspomnę. Ot taki małe dziwactwo. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ayran2 Re: tylko nie bijcie za cd watku 27.12.04, 16:56 nie pisałem że konkretnie w Rynku ale ogólnie na starym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gin Re: mc-Donalds IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 18:26 Proponuję już zakończyć ten temat: "...a McDonalda na razie nie będzie wcale, bo inwestor zrezygnował..." źródło ŻP: www.zycie.pl/index.php?go=tresc&id=04_51_08 Odpowiedz Link Zgłoś