gofer1 26.06.02, 14:13 czy znacie slowo lodziarka? lubie lody a ostatnio slyszalem to slowo: lodziarka i nie wiem co znaczy... prosze o pomoc ,gofer, lat 19 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mawyr Re: lody i lodziarki 26.06.02, 14:24 gofer1 napisał(a): > czy znacie slowo lodziarka? lubie lody a ostatnio slyszalem to slowo: lodziarka > > i nie wiem co znaczy... prosze o pomoc ,gofer, lat 19 1.Dość proste urządzenie w którym można było sobie zrobić lody. 2.Populanie tak się mówiło o ekspedientkach sprzedających lody w ciastkarniach. 3.Taką nazwę słyszałem zamiast lodówki, gdzieś koło Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gofer1 Re: lody i lodziarki 26.06.02, 14:39 mawyr daj innym szanse, 3 prawie dobre odpowiedzi moze ktos inny zna dobra odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
mawyr Re: lody i lodziarki 26.06.02, 14:42 gofer1 napisał(a): > mawyr daj innym szanse, 3 prawie dobre odpowiedzi moze ktos inny zna dobra > odpowiedz? Czemu nie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: lody i lodziarki 27.06.02, 14:04 kto ciekawy, niech wpisze słowo "lodziarka" w wyszukiwarkę WP. Odpowiedz Link Zgłoś