Gość: jazon IP: *.columbus.res.rr.com 08.05.05, 00:33 www.erzeszow.pl/1869/1869/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nieżyt Re: rankingi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 07:24 A było to tak: mamo,chwalą nas! Kto? My ich a oni nas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: rankingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 09:12 Tak trudno uwierzyć, ze Rzeszów może odnieść jakiś sukces. Widać jest jednak lepszy niż Szczecin, Lublin, Radom, Kielce, Wałbrzych, Gliwice, Łódź, Bydgoszcz. Ale wam można pokazać i 100 rankingów a tylko to wyśmiejecie i oskarżycie autorów. A szkoda, że nie pomyśleliście dlaczego Rzeszów w tych rankingach jest wysoko, a wy na szarym końcu. I tak nie liczę na zrozumienie tego tekstu, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: rankingi IP: *.chello.pl 08.05.05, 17:46 Buhahahahaa!!!! I co z tego wynika? Ze jest lepszym miastem od wymienionych???? Człowieku w Łodzi masz Operę z baletem, 10 teatrów, nowiutką filharmonię, duży uniwerstytet w pierwszej piątce uniwersytetów w Polsce. To ze Łódź jak każde miasto ze starą zabudową się sypie i że mają trochę problemów społecznych ma sprawić że uznam że jest to GORSZE miasto? Z czym do ludzi!!! : ) A Lublin? jest znaczącym ośrodkiem kulturalnym w skali całego kraju. Wyprzedzacie ich w rankingach? I co z tego? : ) ) ) A Gliwice? świetnie zaplanowane, bogate miasto. Mają jedną z najlepszych politechnik w Polsce i mają Opla. Mają piękną, wielkomiejską zabudowę, świetne połączenie drogowe i kolejowe z całym krajem, to miasto do którego chce się wracać. I co, mam uznać ze to gorsze miasto, bo średnia powierzchnia mieszkania jest mniejsza? Nie rozśmieszajcie mnie : ) ) ) ) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: rankingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:07 Wiedziałem że nic nie zrozumiesz. W rankingach brano pod uwagę kilkadziesiąt czynników (wysokość pensji, stopa bezrobocia, długość życia, powierzchnia mieszkań, dostęp do służby zdrowia, infrastruktura). Ale oczywiście Tobie to i tak nic nie mówi. Sprawdziło się wszystko to co napisałem w poprzednim poście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeszowiak Re: rankingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:10 Widać nie żyje się w Gliwicach tak rewelacyjnie, bo w rankingu POZIOMU ŻYCIA są w czwartej dziesiątce. Poza tym wiem od wielu osób że w tamtym mieście wcale nie żyje się tak cudownie, bezrobocie jest ogromne, pensje przeciętne, ale jeśli wg Ciebie to nie przekłada się na poziom życia, tylko opel albo politechnika... O czym my w ogóle rozmawiamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: rankingi IP: *.chello.pl 08.05.05, 18:30 Oczywiście, oczywiście. Najlepiej żyje się w Rzeszowie, a inne miasta nic nie warte, zabite dechami dziury. Gliwice to żenada : ) Nie mogę tylko zroumieć jednego. Skoro jest tak wspaniale, to co wy wogóle tutaj robicie??? I jaki jest cel waszej obecności, że musicie się obnosić wszędzie z tymi rankingami? Tym celem są wasze kompleksy i chęć zmiany negatywnych stereotypów, jakie ciążą Rzeszowowi. A jak się to robi? NAJLEPIEJ ZA POMOCĄ INNYCH I CUDZYM KOSZTEM. Ja oczywiście jestem ćwierćinteligentem i nie rozumiem rankingów, traktowanych jak bibila. To tak jak ze statystkami GUS i średnią pensją w kraju. Teraz przekonajcie mnie proszę, że rzeczywiście większość ludzi w Polsce zarabia średnią krajową. Albo że większość mieszkańców Warszawy zarabia średnią warszawską pensję : ) ) ) Rozumiem, że będziecie się posiłkować satystykami, aby udowadniać wszystkim że jesteście najwspanialsi, a jeśli ktoś się z tym nie zgodzi, to będzie w najlepszym wypadku ignorantem. Czy są jakieś rankingi odzwierciedlające pozycję miasta w świecie kultury i nauki? w świecie polityki? w świadomości ludzkiej? czy są jakieś rankingi oceniające brzydotę i urbanistyczny chaos? Czy są jakieś rankingi oceniające klimat miasta i jego wygląd? Okolice? Nie ma, a to właśnie najczęściej w powszechnym odbiorze decyduje o "obrazie" miasta. Dlateego porównywanie sie do Lublina, Łodzi, Gliwic, Opola, Bydgoszczy zawsze będzie śmieszne. I dlatego też nigdy nie będziecie w stanie tego zrozumieć, a jedyne na czym możecie się oprzeć to rankingi. Suche statystyki mówiące wam, że mieszkacie w czołowym z polskich miast. I dlatego nikt nie będzie chciał wam uwierzyć. Przykro mi : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: rankingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 20:15 To co piszesz jest kompletnie przesadzone. Jeśli sugerujesz że okolice Rzeszowa są brzydkie, to chyba z Twoim poczuciem estetyki jest coś nie tak, bo właśnie podkarpackie miasteczka i wsie uważane są za najbardziej zadbane i estetyczne. Chyba nie widziałeś jak wyglądają miejscowości w innych regionach. Bardzo dużo jeżdżę po Polsce, w kwietniu spędziłem 10 dni na podróżach i mam skalę porównawczą. Czasem rozmawiam też z osobami z innych miast i ci którzy byli w Rzeszowie uważają to miasto przeważnie za ładne i zadbane. Tak więc jeśli uważasz że wszyscy ludzie myślą, iż Rzeszów to miasto brzydkie i gorsze niż Lublin, Łódź czy Bielsko to mylisz się. Taka opinia pokutuje przede wszystkim w Przemyślu. Ciekawe że własnie Bydgoszcz, Łódź, Wałbrzych uchodzą za najbrzydsze miasta w kraju i bardzo często słyszę takie opinie. Nie chodzi o leczenie kompleksów, chodzi o to żebyście przestali wyśmiewać inne miasta i czepiać się ich, bo wiele przemawia za tym że nie macie żadnych powodów. Poza tym ty nie dyskutujesz - ty dążysz do ośmieszania. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: rankingi IP: *.chello.pl 08.05.05, 22:21 Widzę, ze zahaczamy o nowe wątki komiczne. Widzę, że wiesz co myślą ludzie w Przemyślu. Naczytałeś się forum, czy zrobiłeś szczegółowe badania opinii publicznej??? Skoro ferujesz kategoryczne sądy, to napewno masz je dobrze udowodnione.... Poza tym CZY ja wchodzę na forum Rzeszów i obrażam twoje miasto, czy Ty wchodzisz na forum Przemyśl i obrażasz moje miasto? Przedtem ocenialiśmy siłę miast, teraz oceniamy ich urodę. Rozumiem że chcesz się pocieszyć, że skoro nie macie z czym startować np do Łodzi, to żebym chociaż przyznał, że to miasto jest brzydsze od Rzeszowa : ))))) Owszem, jest brzydkie, ale ma "coś" w sobie, ma swoją legendę, której Rzeszowowi brak. Pod względem czytości i zadbania napewno Rzeszów wygywa i jest to jedyna kategoria w której z Łodzią wygrać może. Tylko nie wiem czy zauważyłeś, ale fakt, że coś jest nowe i czyste, nie zawsze oznacza że jest to ładniejsze i lepsze. Pytanie czy Łódź i Lublin są gorsze od Rzeszowa, uważam za pytanie dla ludzi pozbawionych nawet odrobiny zdrowego rozsądku. Postawić należałoby pytanie "czy Rzeszów jest bardziej posprzątany i czystszy od Łodzi i Lublina? Owszem, jest. Ale to nie znaczy że jest lepszym miastem. W Łodzi nie można się nudzić, w Rzeszowie owszem. > Nie chodzi o leczenie > kompleksów, chodzi o to żebyście przestali wyśmiewać inne miasta i czepiać się > ich, bo wiele przemawia za tym że nie macie żadnych powodów. Muszę Cię zmartwić! W takim razie nie ja jestem adresatem twoich postów, a obawiam się, że tylko ja je czytam : ) ) ) Rozumiem że z powodu bycia ofiarą strasznych przemyślan , czujesz się szczególnie powołany do "wyśmiewania innych miast i czepiania się ich" tym bardziej, że jako mieszkaniec metrpolii nie masz ku temu żadnych powodów (poza kompleksami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: rankingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:14 "A Lublin? jest znaczącym ośrodkiem kulturalnym w skali całego kraju. Wyprzedzacie ich w rankingach? I co z tego? : ) ) )" Tego typu wypowiedzi dyskredytują cię jako rozmówcę. Myślisz ze wyjechałeś z biednego Przemyśla do "bogatych" Gliwic i wszystko wiesz lepiej? Takie słowa tylko utwierdzają mnie w przekonaniu że w Rzeszowie jest dobrze. Ale przecież z człowiekiem takim jak ty nie da się dyskutować, ty nie przyjmujesz argumentu, nie potrafisz przyznać że coś jest prawdą, tylko po prostu wszystko wyśmiewasz. Dlatego tym razem kończę dyskusję bez względu na to co tym razem napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: rankingi IP: *.chello.pl 08.05.05, 18:37 Nie wyjechałem do "bagatych" Gliwic. Po prostu znam to miasto dobrze i lubię je. > Takie słowa > tylko utwierdzają mnie w przekonaniu że w Rzeszowie jest dobrze. No właśnie to jest sedno sprawy. Twoją tragedią jest potrzeba ciągłego "utwierdzania się w przekonaniu" że w Rzeszowie jest dobrze. A najlepiej cudzym kosztem. A jeśli ktoś nie podziela twoich argumentów to jest "zdyskredytowany jako rozmówca". Dyskusja nie polega na "przyjmowaniu" argumentów, dyskusja to swobodna wymiana argumentów połączona z ich krytyką, której nie możesz znieść : )) To miło że kończysz dyskusję, żegnasz się i żegnasz i nic z tego nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asda Re: rankingi IP: *.server.ntli.net 08.05.05, 23:12 ja wlasciwie to nie mam nic przeciwko rzeszowowi...no moze kilka drobnych uwag. ale poniewaz to co napisal imac pokrywa sie z moimi odczuciami to po co mam wywazac otwarte drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś